Suriname participeert in regionale training ACTO ter bevordering duurzaam bosbeheer

6
Suriname participeert in regionale training ACTO ter bevordering duurzaam bosbeheer

PARAMARIBO, 9 nov – Vanuit Suriname hebben personen van SBB, CELOS, NIMOS, VIDS en KAMPOS in de periode september tot en met begin november 2018 deelgenomen aan de training ”International Course on Conservation of Biodiversity through Ecologically Responsible Forest Management in the Productive Forest of the Amazon” in Brazilië, Peru en Guyana. De Stichting voor Bosbeheer en Bostoezicht (SBB) is de focal point voor de uitvoering van het project in Suriname en is verantwoordelijk voor de coördinatie van deelname van de Surinaamse delegatie aan de training.

Deze training is onderdeel van het regionaal project van de Amazon Cooperation Treaty Organization (ACTO), waarbij de capaciteitsversterking van ACTO-lidstaten in ecologisch verantwoord bosbeheer en behoud van biodiversiteit in beheerde bossen van de Amazone centraal staat. Het doel van deze theoretische en praktische training is om de kennis van de deelnemers te vergroten ten aanzien van de duurzame benutting en bescherming van biodiversiteit in o.a. de voor duurzame productie bestemde bossen in de Amazone.

Daarnaast krijgen de deelnemers meer inzicht in hoe internationale biodiversiteit gerelateerde verdragen, regionale en nationale richtlijnen, duurzame criteria en indicatoren toegepast kunnen worden in de praktijk. Verder was de training zeer belangrijk voor de uitwisseling van kennis en ervaring tussen de deelnemers afkomstig uit de verschillende acht Amazone landen met hun specifieke omstandigheden en om de Zuid – Zuid samenwerking te versterken. De deelnemers zullen de opgedane kennis delen met hun organisatie en dit zeker meenemen in hun werk voor duurzaam bosbeheer in Suriname.


6 REACTIES

 1. Kennis deel je niet alleen met je organisatie maar ook met de bevolking. Het gaat om bewustwording van het hele volk. Wanneer je de opgedane kennis in je eigen kleine kringetje houdt, stop er dan mee. Gezien onze hele natuur naar de knoppen gaat is het noodzakelijk, de opgedane kennis te delen. Ik vraag mij ernstig af waarmee sommige mensen hier in dit land mee bezig zijn. Nooit gehoord over kennisoverdracht aan eigen volk. Of moet een buitenlander dit voor ons komen doen via de media??? Hang borden in de straten met informatie, gebruik tv, radio om mensen te informeren. De mensen die onze bossen omkappen en verkopen, leg zware straffen op. Boetes uitdelen, 1 boom 5000 SRD. Vernielzuchtigheid beboeten.


  Maak melding

 2. In deze cursus leer je welke zaken behouden moeten blijven dus………er flink mee gesjoemeld kan worden. Je leert de waarde kennen van dingen waarvan je dacht dat ze geen waarde hadden. Goed voor sjoemelaars dus.


  Maak melding

 3. Suriname participeert in regionale training ACTO ter bevordering duurzaam bosbeheer

  Ik vraag me af of in deze training ook rekening wordt gehouden met een plan van toekomstige wegen die zouden worden aangelegd in de toekomst. Want op die manier is men dan bezig een trace gereed te maken als er daar eens een weg zou worden aangelegd.

  Dit zou er toe kunnen leiden dat wegenaanleg, plaatsen kunnen worden gemaakt, gepland kunnen worden en weten dat er al zaken door de houtkappers in orde zijn gemaakt. Zie het voordeel in zo’n plan van aanpak. Deze houthakkers in het oerwoud kennen het oerwoud en hoe zaken daar zijn en kunnen die kennis in dienst stellen voor anderen die daar wegen, oa landmeters, geologen, biologen/dieren, planten, insecten, enz, waterbronnen, zouden aanleggen. Er zou veel meer studie gedaan moeten worden, waar deze houthakkers allemaal bomen om hakken en zaken goed in kaart brengen om duidelijkheid over diverse zaken vast te stellen en informatie over te hebben.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers.


  Maak melding

 4. Landsbosbeheer moet samen met diverse actoren en de overheid zaken goed in een plan van aanpak maken en uitvoeren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.