zondag, juni 23, 2024
HomeOnderwerpenGezondheidMedische Zending onderscheiden voor bijdrage in Malaria preventie Suriname

Medische Zending onderscheiden voor bijdrage in Malaria preventie Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 9 nov – Afgelopen dinsdag is de Medische Zending, naast PAHO en Global Fund, gewaardeerd door de Minister van Volksgezondheid voor haar belangrijke bijdrage die zij levert aan de eliminatie van malaria in Suriname. Dit heeft plaatsgevonden in Hotel Krasnapolsky in verband met ‘Malaria day for the America’s’. In het kader hiervan is er een National Malaria Elimination Plan Suriname uitgebracht voor 2018-2020.

Uit recente cijfers van september 2018 zijn er landelijk 18 mensen die malaria in Suriname opliepen en 141 mensen die met malaria het land zijn binnen gekomen. Malaria in Suriname is nog niet geheel uitgeroeid, maar als er een vergelijking wordt gemaakt met een aantal jaren terug waarbij er in Suriname meer dan 15.000 mensen per jaar malaria kregen, heeft Suriname successen geboekt om malaria te elimineren.

Middels deze oorkonde is vooral de inspanning van de MZ- microscopisten, GzA’s en de overige MZ-medewerkers gewaardeerd.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

1 REACTIE
  1. Ze kunnen vliegende robots maken, zo klein als een vlieg. Als ze nou een vliegende robotmalariamug maken, dan kan een leger hiervan al die andere malariamuggen met gif bespuiten en doden.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES