Raad van Vakcentrales in Suriname wil Bouterse dringend spreken

17
Vakcentrale ziet invoering BTW in Suriname per 1 juli niet zitten

PARAMARIBO, 8 nov – De Raad van Vakcentrales in Suriname, Ravaksur, wil zo snel mogelijk president Desiré Bouetrse spreken. Een topontmoeting is van dringend vereist. De prijzen van goederen en diensten blijven omhoog schieten. Zich blind staren op ‘stabiele’ wisselkoersen legt geen zoden aan de dijk. De’kleine’ man, de loontrekker, merkt het nog het meest. Mensen komen niet meer uit met hun loon.

Dat is al jaren zo, weliswaar. Maar het is nu erger dan ooit. “Dit zien we zowel in de particuliere sector als bij de verschillende groepen ambtenaren”, stelt Ravaksur in een brief aan Bouterse. Recente loonsverhogingen waren vergeefs. De verschillende groepen aan wie loonsverhogingen in de afgelopen periode zijn toegekend, hebber er ‘slechts marginaal of helemaal niet’ van kunnen profiteren.

Voordat de loonsverhogingen nog werden uitbetaald, schoten de consumentenprijzen omhoog. En dit ‘zonder gegronde redenen.’ Het ergste is dat de prijsverhogingen blijven doorgaan. De regering mag niet de andere kant opkijken. “Het kan immers geenszins de bedoeling zijn, dat prijzen maar worden verhoogd, zonder dat hiertegen wordt opgetreden.”

Niet alleen werknemers, maar ook gepensioneerden en anderen met relatief lage vaste inkomens, worden ernstig door deze illegale prijsverhogingen getroffen”. Ravaksur eist daarom van de regering dringende maatregelen. De prijzen in de detailhandel moeten worden beheersd. Ook afspraken over belastinghgervormingen, worden niet nageleefd. Een ontmoeting op het hoogste niveau is dan ook geboden.

17 REACTIES

 1. DDb en zijn duivelse bende gaan hen echt niet te woord staan. No boi. Na via Adjehin of tante Jeny of wie weet awariedomrie Meye of wahahaha verworden boutista Lilly baas e go doe ing zegje of arki. Als ddb lak heeft aan recht en wet en nooit is verschenen tijdens de rechtzittingen, dan wie zijn de vakbonden? Een nagel aan zijn doodkist. opa en oma houden hun hart vast van wat komen gaat. Venezolaanse wantoestanden komen met de dag dichterbij. De duivel ddb en zijn gangsters gaan de macht niet zomaar uit handen geven. No boi, een mistake van de paarse duivelse bende en boi, kondre brong.


  Maak melding

 2. 2010 sang baas wini, ai boi eindelijk a mang e go tjari a kondre na bloei. Wo tjies alla sani sa baas beloof. 2015, na vele tekenen aan de wand vol leugens en misleiding, amnestiewet, gevang van Dino, Meria, corruptieschandalen en verhoogde valuta koersen, stemden die mpp domme ndper’ s weer voor vijf. 2018, nu het gehele paarse masker van ddb en co. is gevallen, blijven ndper’ s moedwillig hun oren en ogen sluiten voor de sociale wantoestanden, armoede, misdaad en onrecht dankzij het paars corrupt wanbeleid. 2020, heel veel ndper’ s gaan niet naar de stembus, want ze willen geen vhp noch nps steunen. Nee ze zijn tevreden, a wiens deng k. met tienjaren paars schijterig wanbeleid. Degenen die huizen, terreinen, auto’ s, kortom eten en vreten van de ndp, gaan zonder blijkken of blozen wederom stemmen voor nog meer onrecht, misdaad en armoede over de ruggen van het volk. Het land verwordt 2020 idemdito als Haiti.


  Maak melding

 3. En dan? Wat wil ravaksur dat er gebeuren moet?
  Er is geen geld en Suriname, voorop lopend Hoefdraad, zal blijven lenen waardoor op zeker moment de overheid bankroet zal zijn.
  Suriname zal herhaaldelijk de kreet aan moeten horen “Sranang skeer hatelijk”

  Onze pseudo econoom RobG zal weer langs de krijtlijn lopen schreeuwen dat Suriname uit het dal kruipt en dat de economie klappen krijgt als gevolg van de economische neergang in de wereld.

  Wat wil Ravaksur van Bouterse?
  Vragen hoe Bouterse de armoede wilt aanpakken?
  Zo langzemerhand is het rap liedje van Bouterse bekend toch
  “Ik slaap even lekker terwijl jullie wakker blijven
  Als het komt door de honger of geen licht
  Of door geen vervoer of door angst en vrees
  Ik slaap even lekker blijven jullie maar hopen en dromen”


  Maak melding

 4. Volgens mij moeten die particulieren dit toch zelf op kunnen lossen. Hun prijzen zijn toch al langer dan n jaar 200% verhoogd. Wat doe je met die winstmarge????!!!


  Maak melding

 5. RAVAKSUR gaat daarmee niks bereiken. Het enige wat ze kunnen doen is wachten tot de verkiezingen in 2020. Tot die tijd hun achterban voorbereiden om niet weer die stomme fout te maken om NDP te kiezen. En ze moeten die mensen zien te motiveren die niet meer willen stemmen omdat ze telleurgesteld zijn in politiek Suriname. Want niet stemmen betekent automatisch dat je stem naar de NDP gaat. En dan wordt het nog erger in Suriname.


  Maak melding

 6. @Forza, wat een domme vergelijking!! Hoe kan je Nederland en Su vergelijken met elkaar??? Wat zijn de salarissen in Nederland……zijn die ook zo laag als die van Su???


  Maak melding

 7. dat deze mensen hun tijd verdoen met bouterse is het nog niet tot ze zijn door gedrongen dat het een verloren zaak is met de ndp slaap lekker verder .


  Maak melding

 8. Forza volgens mij ben je aan t afdwalen
  Je kan Su toch niet met NL vergelijken
  In NL is alles goed geregeld en zo niet dan ligt t aan jou!!
  NL is TOP!!!!


  Maak melding

 9. Ey dat doen die Chinezen zelf hoor. De Chinezen bepalend de prijzen van voeding. En wij Blaka mang blijven maar kopen. Kopen kunnen de meeste niet meer dus nu gaan ze roven.


  Maak melding

 10. Die mannen willen met Bouta praten? Wat kan deze man doen hij heeft 80 adviseurs en een heleboel ja knikkers hoe gaat hij het oplossen? Hij houd van slapen en lawaai maken kortom een onbegonnen zaak. Gooi het land plat want zo als het nu gaat zou het daarna alleen maar beter gaan. Je kan toch niet werken en aan het eind van de maand met legen handen staan denk na.


  Maak melding

 11. In Holland willen ze mensen krekels, rupsen en sprinkhanen laten eten. Dan zijn de Surinamers straks goedkoper af, want er zijn heel veel NDP-sprinkhanen die alles kaal aan het vreten zijn.


  Maak melding

 12. Nu willen ze praten alsof ze niet wisten dat die idote salaris eisen ook prijsstijgingen tengevolge zouden hebben. Laten ze met chan gaan praten want als die prijsverhogingen komen vanuit zijn destabiliserende achterban .zoals de meeste van die hersenloze reacties hier 2020 gewoon weer NDP geen tijd voor doemdenkers en verborgen agenda’s wie het niet eens is gaat maar weg…simpel..


  Maak melding

 13. Praserie 9 november 2018 at 12:10
  Nu willen ze praten alsof ze niet wisten dat die idote salaris eisen ook prijsstijgingen tengevolge zouden hebben. Laten ze met ddb gaan praten want als die prijsverhogingen komen vanuit zijn destabiliserende achterban .zoals de meeste van mijn hersenloze reacties hier 2020 gewoon weer NaDagoebalPartij geen tijd voor doemdenkers en verborgen paars duivelse agenda’s wie het niet eens is gaat maar oerdomweg…simpel..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.