zondag, mei 26, 2024
HomeNieuws uit SurinameMeer trainingen en studiebeurzen door hechtere band Suriname-Rusland

Meer trainingen en studiebeurzen door hechtere band Suriname-Rusland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 nov – De bilaterale relaties tussen Suriname en Rusland en recente werkbezoeken hebben onder andere geresulteerd in een verhoogd aanbod van trainingen en studiebeurzen op diverse gebieden door de regering van Rusland. Dit meldt het Nationaal Informatie Instituut, NII. Het meest recent is een training van het Centre for Professional Retraining in the Field of International Relations van de in Moskou. Daar hebben twaalf functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken twee speciale trainingen in internationale betrekkingen gevolgd.

Het betrof intensieve trainingen. “Tijdens de trainingssessies is door diplomaten en hoge functionarissen van het ministerie van Buitenlandse Zaken van Rusland kennis en ervaring gedeeld en informatie uitgewisseld over het buitenlands beleid van Rusland”, meldt het NII. Vooral de bilaterale relatie met Suriname en de relaties die Rusland onderhoudt met de herkomstlanden van overige trainees kwamen aan de orde.

Ook zijn de nationale en internationale beleidsprioriteiten van Rusland belicht. “De participatie draagt bij aan verruiming van kennis in diplomatie en het buitenlands beleid in het algemeen, maar vooral de samenwerkingsrelaties en het buitenlands en veiligheidsbeleid van Rusland. De training biedt een toegevoegde waarde aan de werkzaamheden op Buitenlandse Zaken”, aldus hetNII.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

12 REACTIES
 1. Rusland geeft trainingen aan Surinaamse functionarissen in internationale betrekkingen? Rusland heet lak aan de internationale diplomatie en houdt zich niet aan de regels die gelden in het diplomatieke verkeer.Rusland,China,Turkije en een groot deel van de Oostbloklanden geven hun eigen draai aan alles wat met diplomatie heeft te maken.Suriname kan beter betrouwbare partners zoeken die hun functionarissen kunnen en willen trainen.


  Maak melding
 2. @Percival
  Je hebt grot gelijk.Sta volledig achter je mening. Wat heeft Suriname met Rusland te maken?? Er woont geen enkele Rus in ons land. Waar zijn ze mee bezig. Rusland onderdrukt zijn eigen mensen, die vluchten het land uit naar andere delen in Europa. De minister van Buitenlandse zaken in Suriname Betje Yildiz mag zich beter gaan verdiepen met wie zij aanpapt. Oudjes in Rusland worden aan hun lot overgelaten, In de Winter lijden zij honger.Wie wil nou zaken doen met Rusland?
  Oeng libie mie.


  Maak melding
 3. Waarbij we ons af moeten vragen of dit geen nepnieuws het NII MET GROOTTE .??????????????,ALS JE ZIET IN HOE EEN KORTE TIJD ZE AFSPRAKEN HEEFT MET OOST EUROPESE LANDEN.EN HET ZIJN ALLEMAAL LANDEN WAAR NEDERLAND MEE IN DISCUSSIE LIGT MH 17 Srebrenica ,,waar zijn ze mee bezig ,het zijn natuurlijk landen die Suriname uit de put kan helpen, al verkopen we onze eigen moeder,
  Walgelijk


  Maak melding
 4. Suriname is de horizon aan het uitbreiden. Nederland is/was welkom maar het is hetzelfde Nederland dat gezegd heeft dat het staatshoofd alleen welkom is om zijn vonnis uit te zitten. Dit geschiedde jaren geleden. Daarmee heeft Nederland het Surinaamse volk voor schut gezet. Stel je nu voor dat Nederland gezegd had dat ze het wel vervelend vindt, maar dat ze het Surinaamse volk respecteert, hadden we tot de dag van vandaag goede zaken kunnen doen met Nederland vanwege historische banden ook al zijn die niet zo fraai.

  Rusland is onontbeerlijk. Bestond Rusland niet als een evenwichtige tegenhanger van de US, had het Westen en de US de gehele wereld in bezit genomen. Kijk maar naar Syrië waar Assad bijna het onderspit moest delven, totdat de Russen (en Iran) hem bijsprongen. Rusland heeft een rijke historie en kan veel betekenen voor Suriname. In Servië is er onlangs een Surinaamse studente afgestudeerd tot arts. Waar men dus beweert dat Oost-Europese landen niets kunnen betekenen voor Suriname, slaat men de plank mis. Aangezien Nederland stroef doet, is het van belang dat men alternatieven zoekt. Er hoeven geen Russen in Suriname te wonen. Het gaat om ondersteuning. De Russen doen niet onder voor het Westen. Het probleem is dat mensen zich te veel laten leiden door Westerse media die per de facto anti-Russisch zijn.


  Maak melding
 5. Sorry kom ik weer maar mijn langenoten zijn zo negatief in alles. Wie is in een Surinamer oog goed jullie klagen alrijd en zelfs onderling.Iemand zei het en.ik nu ook ik schaam mij voor mijn landgenoten niets is goed in jullie ogen alleen maar klagen en klagen,pluk een keer die positiefiteit ,hoorde iemand zeggen tot dat ze gelych worden .Wel.mijn neven hebben in Rusland gestudeerd wonen elders nu hebben nooit negatieve dingens meegemaakt.Ze zijn nu topmannen,maar jullie blijven klagen ,maar als er vijf opstaan die zeggen.kost wat.kost ik ben geschoold ga mijn surrogaat land wederopbouwen hou, zullen ze gek zijn maar achter een pc klagen zijn ze expert.Ik ken.mijn landgenoten als klagen en schelden op Chinezen,guanezen,alles wat buitenlands is en zelfs hebben.julllie niets of een perceel van drugsgeld of een perceel geerfd zie je een paar planten en een.blaffende magere hond en voor de rest bonu kampen,sorry ben moe en blij dat ik mix ben kanmij verschuilen maar jullie zijn negatief echt waar groteond etc,zelfs die onderwijzers jullie landgenoten boren jullie de grond indie mevrouw darson terwijl ze het goed doet als blakka sisa en mijn.anderhelft.probeert haar weg te werken en jullie doen mee.shame surinamers maar als die blanke jullie hier sturen om vrijwilligerswerk te doen met behoud van uitkering klagen jullie niet ,nemem het voor lief,dan duik ik weer in de boekenvan Cynthia mc-.Lloyd de redemoesoes zijn herresen.heb ze ook in mijn fam.Wanneer worden julllie een


  Maak melding
 6. @pakiratigri

  Gaat alles goed met je? Ben je wel lekker?
  Mijn advies aan jouw is om gauw je huisarts te bezoeken. Naar mijn mening is je plasbuis verkeerd aangesloten in je lichaam. Deze staat aangesloten in nek want je zeikt alleen maar onzin.

  Noem.maar een paar voordelen die Suriname aan Rusland heeft??


  Maak melding
 7. Rusland schendt op grote schaal mensenrechten.
  Recentelijk is een eet aangenomen dat huiselijk geweld tegen vrouwen niet meer strafbaar Wordfeud gesteld. Dus de Russische mannen mogen vrouwen tot bloedens toe aftakelen, de vrouwen kunnen nergens meer terecht om verhaal te halen.
  Waar Suriname juist geweld tegen vrouwen wil aanpakken, laat Rusland het zonder blikken en blozen toe.
  Waarom wil Suriname dan uitgerekend een hechtere band hebben met Rusland?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES