dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoDode peuter binnengebracht bij poli niet door misdrijf overleden

Dode peuter binnengebracht bij poli niet door misdrijf overleden

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 8 nov – De peuter die afgelopen dinsdag dood bij de RGD polikliniek van Latour was binnengebracht, is niet door een misdrijf overleden. Dat meldt het Korps Politie Suriname (KPS) vandaag. Vanmorgen, donderdag 8 november, heeft een gerechtelijke lijkschouwing plaatsgevonden. Daarbij is vast komen te staan dat de 18-maanden oude Jair Summer niet ten gevolge van een misdrijf overleden is, aldus de politie in Suriname.

De politie van het ressort Latour kreeg op dinsdag 6 november de melding dat de peuter kort voor twaalf uur in de morgen levenloos bij de RGD polikliniek van Latour was binnengebracht. De moeder van het kindje had hem tegen zeven uur s’ morgens naar een oppashuis gebracht. Volgens verklaring van een oppasmoeder was Jair te bed gelegd nadat hij gevoed was. Dat was ook het geval met de andere kinderen.

Iets na tien uur werden de kinderen, zoals gewoonlijk, gewekt om te spelen. Jair leek verkouden te zijn. Dat was aanleiding om extra op hem te letten. Op een gegeven moment begon hij te rochelen. De peuter werd toen naar de RGD poli gebracht, alwaar geconstateerd werd dat hij overleden was schrijft het KPS.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
 1. Ouders moeten beter op hun kroost letten en niet alleen aan het geld denken. De baas melden dat je kind ziek is en meteen de dokter bezoeken. Onbehandelde longontstekingen kunnen je fataal zijn. Bacterie groei. Antibiotica kan veel bestrijden. Er wordt veel te lang gewacht voor men naar de dokter gaat, dan is het te laat.Vaak wordt er gedacht, het gaat wel over. Misvattingen dus. Wat een groot gemis is, hier in dit land is dat Huisartsen niet makkelijk thuis komen bij de patient. Ze moeten zich melden op de poli. Artsen horen 24 uur, 7 dagen beschikbaar te zijn voor hun patienten. Ook waarnemende artsen, als de eigen dokter niet aanwezig is. De oertijd is voorbij. Er hoort nog heel veel te gebeuren hier in dit land om. De spoedeisende hulpen moeten patienten niet lang te laten wachten in de wachtkamers. Wachttijd is 10 minuten. Mensen zitten een hele of halve dag in een wachtkamer te wachten voordat zij gezien of gehoord worden. Deze bureaucratie is mensonterend. Te weinig artsen. Heel vaak heeft een arts geen bijscholingen gevolgd om zijn kennis op to date te houden. Bloedprikken en de uitslagen laten te lang op zich wachten.
  Mensen pas goed op jezelf en op je kinderen. Ga op tijd naar de dokter. Denk niet van het gaat wel vanzelf over of het is een onschuldig griepje. Take care.


  Maak melding
 2. Jonge ouders kunnen soms niet inschatten of een hoestje bij een baby ernstig is of niet. Soms kan dit fataal zijn. Meer voorlichting zou geen kwaad kunnen.


  Maak melding
 3. Jullie hebben makkelijk praten. De baas in Suriname wil niet dat je zomaar naar huis gaat omdat je kind ziek
  is. Vraag het maar aan alle Surinamers die daar werken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES