donderdag, juni 13, 2024
HomeFotoSuriname leent 20 miljoen dollar voor facelift binnenstad Paramaribo

Suriname leent 20 miljoen dollar voor facelift binnenstad Paramaribo

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 7 nov – De historische binnenstad van Paramaribo krijgt een ‘facelift’. De Inter-Amerikaanse Ontwikkelingsbank leent twintig miljoen dollar aan Suriname voor dit doel. Het betreft ‘startkapitaal.’ Via het ‘Paramaribo Urban Rehabilitation Program’, PURP, zal onder meer een nieuw gebouw voor het parlement worden opgezet. Dat gebeurt op dezelfde plek waar in 1996 het parlementsgebouw in vlammen opging. Drie historische panden krijgen een herstelbeurt.

Het gaat om het gebouw van het ministerie van Sociale Zaken & Volkhuisvesting en een deels afgebrand pand van het ministerie van Justitie & Politie. Ook een gebouw van het ministerie van Buitenlandse Zaken krijgt een opknapbeurt. Het project behelst ook verbetering van infrastructuur. “De Waterkant zal vernieuwd en ge-upgraded worden, zodat die representatiever is en aantrekkelijker”, zegt PURP-functionaris Iris Gilliad tegenover De West.

Met het programma moet de historische binnenstad van Paramaribo ‘sociaal-economisch levendig’ gemaakt worden. Het wonen in huizen in de binnenstad zal worden aangemoedigd, waar dat kan. PURP is ook gericht op onder andere het omleiden van het verkeer en het aanleggen van fietspaden. Ook zullen trottoirs worden verbeterd en autoparkeerplaatsen worden aangelegd. Het project moet in de eerste helft van 2019 van start gaan.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

62 REACTIES
 1. Rare manier van brand blussen, hebben ze verdikmekke geen hoogwerker ????
  Zo wordt er veel water verspild en is niet effectief !!!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 2. Ben benieuwd wie zich hierna miljonair of multyi miljonair mag noemen.
  Er zal zeker wat geld aan de strijkstok blijven hangen. Want voor 20 miljoen US Dollar kun je heel veel doen.
  De verkiezingen naderen dus moet het een beetje gelikt uitzien toch.
  Maar wie al die leningen na 2020 moet gaan betalen is bekend natuurlijk ja het werkend volkje maar niet de rijken die worden helemaal met rust gelaten en verder vetgemest.


  Maak melding
 3. De ene lening is nog geen eens afgelost, hebben ze weer miljoenen geleend.
  De eerste 3 komende generatie krijgen straks de rekening gepresenteerd .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 4. Startkapitaal. Een goed begin. Bij lange niet voldoende om alles te verwezenlijken maar alle beetjes helpen. Prima voor de bevordering van het toerisme en uiteraard de eigen bewoners. De ontwikkeling van Suriname gaat heel erg langzaam maar gestadig. Ontzettend veel kansen heeft men laten liggen sinds jaren zeventig. Beter laat dan nooit.


  Maak melding
 5. Kondre pina, no meki moni. Soso leni. Moni sang meki anga moni sang leni go ini saka fu fufurumang anga fufuruvrouw
  Fa yu wani kondre drai. Alla sani komopo fu tra kondre, noti meki dyaso. Saide yu denki unu seri bunkopu sani dyaso. Tra kondre deng no wani den sani san unu seri dya. Te yu leni moni yu musu wroko anga moni fu meki moro moni. Te yu leni, yu no wroko nanga moni, na lasi. Dan betre trowe moni ini oceaan.


  Maak melding
 6. @ pakiratigri,
  Je bent niet helemaal okay. De ontwikkeling gaat langzaam maar gestaag schrijf je. Ik denk eerder dat de terugval van de ontwikkeling zeer hard gaat sinds mei 2010. En waar ligt het aan zal je denken. Die paarse boevenbende. En er kan niets meer zonder geleend geld. Ongelooflijk.


  Maak melding
 7. We lenen nog wat… wanneer stop het.
  Stelletje incompetente amateurs.
  Alles is naar de klote hier.
  Als de ndp kliek weg is..en die ka bouta kapot.
  Hang ik de vlag.


  Maak melding
 8. We lenen zolang het kan. Als het niet meer mogelijk is om te lenen dragen we alles aan China over en gaan we lekker naar het Buitenland emigreren. Onze kinderen wonen alvast buiten de grenzen en wij zullen met ons gestolen geld dat reeds in het buitenland op een geheime en veilige plek staat lekker van genieten.


  Maak melding
 9. De Surinaamse regering gaat geen lening aangaan wetend dat het niet verantwoord is. Het is een vorm van investering die zich op termijn terugbetaalt. Er zijn ontzettend veel zuurpruimen ,birambi eters ,citroen slikkers met borderline verschijnselen. Voeg daarbij een scheutje autisme bij en je hebt de perfecte ingrediënten om alles alleen van de negatieve kant te zien.Men wil geen vooruitgang. But guess what; the train is not waiting for you. In plaats van zaken te aanmoedigen gaat men afbreken. Geweldig hoor. Als je een ouder bent en je hebt kinderen en het leeuwendeel van je opvoedingstaak bestaat uit het kind steeds negatief belichten. Wat gaat er gebeuren op de duur met het kind?


  Maak melding
 10. pakiratigri

  Onze Paarse Trol lult alles wat krom is weer recht….

  Over 2 jaar is de lening van 20 miljoen op en is er geen woning in de binnenstad opgeknapt.

  Zo gaat dat onder leiding van de Paarse Roversbende.

  De rekening is voor de volgende generatie Surinamers….


  Maak melding
 11. De ontwikkeling van Suriname gaat heel erg langzaam maar gestadig volgens pakiratigri

  Uit welk Paarse ei komt deze kakkerlak?

  Suriname gaat in sneltreinvaart volledig naar de kloten.


  Maak melding
 12. Pakiratigri noem mij één ding wat jou moordenaar pres en lage paarse ministers hebben bereikt, echt maar één ding. Je kan het Rob g vragen je lage hond vriend.


  Maak melding
 13. Even uw gedachten opfrissen. Die klootzak Bouterse heeft ons op zijn sound-truck toch beloofd dat hij het beter zou doen dan Venetiaan. Het volk geloofde hem en heeft ook massaal op hem gestemd. Niets daarvan heeft hij waar kunnen maken. Heeft hij gefaald of hebben die koeparies rondom hem voor deze ellende gezorgd. Mijn probleem? Moeten wij ook hiervoor geld gaan lenen?
  Bouterse njang mi mars . Je pretendeert beter te zijn, maar je hebt de prijs gewonnen voor slechtste Presidene ooit van Suriname. En dat durf ik te zeggen omdat niemand in de toekomst jou zal kunnen overtreffen in slecht bestuur. Gefeliciteerd dus.


  Maak melding
 14. Deze regering blijft schaamteloos bedelen in het buitenland.Chronisch gebrek aan eigen waarde en trots. Trouwens er wordt gezegd, dat Surinamers houden van bedelen, krijgen zij het niet gaan ze stelen. Klopt dit wel of niet? Wanneer er minder buitenlandse snoepreisjes worden gemaakt, kan dit geld gebruikt worden om de binnenstad en omgeving hiermee opgeknapt worden. Hier hebben wij alle materialen voor deze opknap beurt. Hout, stenen, cement, verf, arbeidskrachten.Waarom weer gaan bedelen?? Wie moet het gelag betalen? Onze nazaten. Worden de barakken aan de Waterkant, waarin mensen eten en drinken verkopen op opgeruimd??Want dit is geen visitekaartje voor onze Waterkant. Deze gore tenten ontsieren de omgeving. Ook de zwervers die daar huishouden en toeristen lastig vallen, door te bedelen en beroven. Wat wordt hieraan gedaan.
  Ik benne benieuwd.


  Maak melding
 15. Het budget voor de opknapbeurt van de binnenstad:
  kosten verwerving lening (advieskosten etc.) 4,2 mio
  Kosten project team voor project: 6,8 mio
  Kosten project adviseur en architect: 2,5 mio
  Kosten externe adviseurs en reserveringen, 3 mio
  Catering en instructie feest voor het project: 1 mio
  Blijft over voor het project: 2.5 mio, nog alleen even een NDP aannemer vinden…


  Maak melding
 16. Het stem systeem van SURINAME moet anders, zoals van Amerika ook een tussentijdse verkiezingen houden zodat als de regeringen en hun partij genoten niet goed doet afgerekend kan worden en juridische stappen mogelijk maakt tegen de regeringen en hun corrupte aanhangers. Nu bepaaltd in Suriname alles de president en de coalitie zijn ja knikkers en oppotitie wordt steeds door de regeering op zijspoor gezet.

  Na 2.5 jaar van iedere nieuwe regering een tussentijdse verziekingen in Suriname houden. is de enige manier om suriname te beschermen tegen corrupte partijen. eerste en tweede kamers systeem


  Maak melding
 17. ik had gepost
  na de lening en benieuwd naar de miljonair of multimiljonair want wat ert wat aan de strijkstok zal blijven kleven staat als een paal boven water


  Maak melding
 18. Hey ingi @Redskin,

  Is die kasiri lekker? Moet je horen; er is een nieuwe hangmat voor je gekocht. Je weet toch, de vorige keer denderde je er pardoes uit na te diep in het glaasje gekeken te hebben. Deze hangmat is veel steviger. Bouterse heeft het speciaal voor je gekocht. Je wilde toch weten wat hij allemaal gedaan heeft voor het land? Een goede hangmat voor jou persoonlijk. Dat heeft hij gedaan uit menslievendheid. Ga nu op je knieën en zeg netjes: “dankjewel Zijne Excellentie”.


  Maak melding
 19. @ Ching ChangChong,
  Ai boi: je slaat de spijker op de kop !!!
  Wat wij goed weten te doen .is om alle “brombere’s” hun viezigheid uit de septic-tanks te laten lozen dicht bij de stad in de Suriname rivier (als voer voor de vissen)waar de vissers hun vis vangen t.b.v de Centrale Markt !!!


  Maak melding
 20. Beste Blanke,

  Je vergeet dat de Paarse Roversbende nog snel een bedrijf opricht die het werk krijgt toebedeeld… Dan blijft er 4 srd over voor de daadwerkelijke renovatiewerkzaamheden,


  Maak melding
 21. @Roy

  Het beste is eerst het wetboek te veranderen/rechtsysteem te veranderen…
  Veroordeelde criminelen mogen nimmer politicus worden.
  politici/burgers die hebben gefraudeerd zwaar straffen en alles terugvorderen. ook degenen die hand en spandiensten hebben verleend.
  Schade aan staatseigendommen verhalen op de schuldigen.
  ALLE criminelen GRATIS en VERPLICHT te werk stellen tbv burgers en de staat.


  Maak melding
 22. vergeet niet dat er heel wat geld is verloren gegaan door aangekochte shipments van dat witte spul waar geen dekking lees opbrengsten tegenover staan. dus is die instroom van €500 biljetten nu afgestopt. en dat ding is net een ingegroeide teennagel en wordt steeds pijnlijker.
  en de witwasserij wordt ook steeds moeilijker.
  Hopelijk gaat Radj Oedit binnenkort kiezen voor langer leven in Nederland, zij het met minder welvaart en luxe dan een korte comeback in Su om daarna ineens van de aardbodem te verdwijnen, want dat is meerdere mensen al overkomen. dus hij hoort beter te weten wat de behandeling zal zijn als hij terug gaat.


  Maak melding
 23. Investeringen/ Geld lenen
  Het is al vaker gezegd en geschreven: je leent om te investeren als je hiermee de productiecapaciteit van het land hiermee verhoogd.
  Je leent Niet als de lening alleen een consumptief effect heeft.

  Ik kan me voorstellen dat een enkeling zegt dat deze lening ook een capaciteitseffect heeft; immers het opknappen van de binnenstad kan het toerisme bevorderen enz.
  Ok., dan zou zo’n investering nut hebben
  Maar doe dit dan als je geld hebt. Dit soort investeringen doe je niet bij een kwakkelende economie, niet bij een economie dat steeds verder afglijd. Niet bij een economie dat al fors in de min staat bij het buitenland. Een economie die zijn eigen broek niet kan ophouden.
  Doe je dit dan toch, dan is er iets anders aan de hand.
  Wat dan?
  Ik probeer positief mee te denken; er worden arbeidsplaatsen gecreëerd. Immers het wek moet gedaan worden (hopelijk door Surinaamse arbeiders).
  Aan de andere kant doet het mij veel meer denken aan een vorm van window-dressing.
  “kijk wat we allemaal wel niet voor Suriname hebben gedaan”.
  Ik denk dan
  Maar wie gaat dit dan betalen?
  Of, wil je in verband met verkiezingen laten zien hoe geweldig je hebt gepresteerd.
  Welnu de prestatie stelt geen ene moer voor, aangezien je er nog niet voor hebt betaald!
  De Sranangmang met de mooiste auto, maar ook met de grootste schuld en geen vreten op tafel.

  Sparen en dan uitgeven!
  Meneer Hoefdraad , u heeft wel eens de neiging om duidelijk te maken dat u gelijk heeft door te verwijzen naar de leerstof en de lesboeken op de middelbare school.
  Heeft u de les over intertemporele substitutie gemist?


  Maak melding
 24. @Beste Roy ,

  De Grondwet biedt op dit moment voldoende ruimte. Er is geen enkele crimineel binnen de regering . Als je doelt op Bouterse ,is het naakte feit dat hij niet op Surinaamse bodem veroordeeld is. Het moment dat de Surinaamse bevolking ,althans de grote meerderheid voor de NDP koos, is daarmee de legitieme status gecreëerd. Het volk bepaalt. Zo hoort dat in een democratie. Het is ook hetzelfde volk dat anders kan beslissen bij de aanstaande verkiezingen. Het volk beslist en verschaft bestaansrecht van een partij en president namens de vertegenwoordigers.


  Maak melding
 25. @FBI ,Federal bureau of fools,

  Jij moet leren om dingen in chronische volgorde te leren lezen. Ik begin nooit eerst met schelden. Reageerders beginnen . Deze Redskin en nog een heleboel anderen zijn bezig. Dus ik sla terug. Geldt ook voor jou. Ik respecteer een ieders mening zolang het netjes blijft. Is dat niet het geval ga ik me anders opstellen. Feitelijk op hetzelfde niveau. Zo confronteer ik mensen en zo zal ik dat ook met jou doen. Houd het netjes en ik ben een en al ridderlijkheid. Houd het niet netjes en zal ik het ook niet netjes houden. Jij hebt je mening ,no hard feelings . Maar begin persoonlijk te worden en zal ik dat ook doen. Dus pakiratigri is ready.

  Om die reden is hij een tijger. Een tijger laat niet met zich sollen. Niet via het geschrevene en nog minder in het echt. Respect voor een andere zijn/haar mening kan niet opgebracht worden. Omdat ik pro regering/ Bouterse ben ,wil men mij schofferen? Doe dat . Zo zal ik jou en anderen ook schofferen. Wees beleefd en zal ik ook beleefd zijn. Want ik val nooit als eerste aan. Ok?


  Maak melding
 26. @pakiratigri

  De president van Suriname is een president in ballingschap
  Zodra hij het land verlaat word hij opgepakt door interpol
  Behalve communistische landen.
  Dat kan negatieve gevolgen hebben voor het land


  Maak melding
 27. Ik ben van mening dat de bevolking ook weinig moeite doet om het land voorruit te helpen
  Als ze hun buikje s’avonds weer vol hebben kan alles barsten.
  Investeren hebben ze nog nooit van gehoord. om de productie te verhogen
  Ze kopen liever een mooie auto of boot
  dan investeren in productieve machines om de productie te verhogen.


  Maak melding
 28. @pakiratigri
  het moment dat iemand staatseigendommen leeg rooft pleegt hij geen overtreding maar een misdrijf…
  Misdrijven worden gepleegd door criminelen..

  enne bouterse is geen crimineel….noh ?


  Maak melding
 29. Aksi yu srefi disi. Te yu sjie bigi oso anga bigi wagi rij, na furu moni fu kondre dape. Dan foto no kan meki mooi? Wiensi den kisi materiaal gratis fu meki foto mooi, den furu mang teki den bung materiaal gi den srefi dan poti Bunkopu sani san unu seri. Srefi verfi den man poti rommel gi yu efu yu no luku bun. Te alla suma furu, no man yepi moro. Betre seri kondre gi Chinesi, dan unu meki mooi bigi foto nanga skyscraper anga bigi gebouw. Dan alla suma wroko gi unu schoonmaak, figi pasi, rij doti wagi. Sranan mang no wani drai kondre. Seri gi unu, drai leki fabriek tempo tempo.


  Maak melding
 30. There we go again . Er wordt maar oplos geleend voor zaken die simpel zelf opgelost kunnen worden.
  Suriname is in theorie een heel rijk land. Denk maar aan het Goud , Bauxiet en onze vruchtbare grond die zich uitstekend leent voor grootschalige landbouw en veeteelt productie. In Nederland is men met technologie en innovatie instaat om de landbouw en veeteelt tot grote googte te stuwen, ondanks het feit dat men niet gezegend is met een prachtig klimaat als in Suriname.
  Leer daar van zou ik zeggen en hang niet de alwetende uit. Met productie en export genereer je als land inkomsten. Maar zolang het land in handen is van incompetente en corrupte b bestuurders zal het niks worden, en zal er steeds geleend en gebedeld worden tot lengte van dagen.


  Maak melding
 31. En alle Surinamers doen weer een plas en alles blijft zoals het was.

  Een Parbo, een hangmat en een broodje pom en Surinamers vinden alles prima.


  Maak melding
 32. @ pakiratigri
  Er is al heel veel geleend voor het schilderen van de Binnenstad. Helaas zijn de potten verf, de kwasten en de handen die moesten Schilderen nooit in de Binnenstad aangekomen.
  Gelukkig worden dit soort leningen nooit getrokken omdat er geen goed uitvoeringsplan dat controleerbaar is in gediend wordt. Academisch ziekenhuis was hier een voorbeeld van. Geen goed plan geen geld.

  U roept dar de grote meerderheid voor Bouterse resp. NDP gekozen heeft. Dat is niet waar. 45% heeft voor de NDP gekozen en iets minder dan 40% voor V6. Het kiessysteem en kiesbureau heeft de rest gedaan waardoor de NDP qua zetels in de DNA op 51% uitkomt.
  Overlopers hebben de test gedaan.


  Maak melding
 33. @pakiratigri.
  Kyk wat er in de fik is gegaan tydens de staatsgreep en daarna.
  Opzettelyke brandjes en dat is nooit gebeurd in de geschiedenis van suriname.
  Myn geliefde stad in lichterlaaie.


  Maak melding
 34. Papiratigri, de nieuwste Sranan jurist !

  ‘hij is nooit in Suriname veroordeeld”,

  dus heeft hij geen strafbare feiten gepleegd !

  En zegt de jurist papiratigri, tegen diegenen die kritiek
  hebben op WEER een Paarse lening voor stadsherstel :

  “men wil geen vooruitgang”

  Inderdaad WIL PAARS GEEN VOORUITGANG :

  00 Sabotage massamoordproces !
  00 Bedreiging Procureur-Generaal met ONTSLAG !
  00 Sabotage vervolging Ballast-Nedam-Miljoenen-
  tjuku-ontvangers van Paarse huize !!!
  00 Sabotage vervolging van Carifesta Boeven !!
  00 Sabotage vervolging Naschoolse-opvang-Kukru-boeven !
  00 Sabotage Rechtsstaat Sranan op diverse fronten, zie oa
  de misleiding van de Volksvertegenwoordiging in de kwestie
  ALCOA en zie het in het geheim drukken van Miljarden aan
  ONGEDEKTE SRD-bankbiljetten door de Paarse machthebbers !

  INDERDAAD, PAARS WIL GEEN ONTWIKKELING VAN SRANAN !

  DENG MANG WANNI TAK HERI SRANAN MUS FU NJANG PINA !!

  PS : De stad had allang verfraaid kunnen zijn met de RUIM DRIE
  MILJARD (door Paars) GEDRUKTE ONGEDEKTE SRD-BANKBILJETTEN !


  Maak melding
 35. “… ik slaap als een roos … al is de stad in rep en roer en brand de stad af de enige die slaapt is Bouterse … ”
  Aldus de leider van het NDP-volk, Bouterse.

  Zie video


  Maak melding
 36. @Pakiratigri
  “The Train is not waiting for You”

  Over welke Train heb jij het in vredesnaam, die van Poelepantje naar Onverwacht soms?
  Dan kun je lang wachten, of gaan ze dat ook oplossen middels een lening?


  Maak melding
 37. pakiratigri, als jij zonodig in het engells wilt communiceren, doe het dan wel foutloos, want je maakt je met bespottelijk met in 1 zinnetje 4 fouten wel bespottelijk


  Maak melding
 38. Is er nog iemand overgebleven in de wereld bij wie deze corrupte,criminele ndp regering nog geld wenst te lenen??!!
  Arme nog te komen nazaten ,die zullen alvast met schulden geboren ..


  Maak melding
 39. @pakiratigri
  Heeft de ndp geen eigen website waar je de hele dag bouta de crimineel kan prijzen gewoon zomaar?!
  Verdwijn van hier..we gaan je niet missen.Nooit,never.


  Maak melding
 40. pakiratigri
  Jouw reactie op Boe.
  Je begrijpt het echt niet hé. Ik dacht eerst dat je de zaak een beetje aan het jennen was.
  Wel vermakelijk om de reacties op jouw plempsels te lezen. Ga zo door.


  Maak melding
 41. 20 miljoen US dollars lenen om de
  historische binnenstad van Paramaribo een ‘facelift’ te geven ?

  Dat wordt gewoon in het campagne fonds van Bouterse’s N(iet)
  D(emocratische) P(partij) gestoken.
  En een groot deel gaat natuurlijk ook in de zakken van Bouterse en zijn corrupte bloedzuigers.

  Ze hebben immers een “zwaar” jaar gehad.
  Zwart geld (miljoenen) is door de Nederlandse douane in beslag genomen.
  Bouterse’s drugs duikboot, drugs vliegtuig en diverse drugszendingen zijn onderschept en in beslag genomen.
  Niets illegaals wil (gelukkig) bij deze kluns lukken.
  IMF oplichten gaat ook niet.
  India en de Islamitic Development Bank
  trokken ook hun leningen in.
  Omdat de oorspronkelijke afspraak voor die leningen achteraf door Bouterse en zijn prutsers stiekem werd gewijzigd.
  Dus gaat deze kruimeldief en het tuig om hem heen naar de methode die hun intelligentie nog net kan behappen.
  Dys links, rechts in het buitenland geld lenen en daarbij nog steeds allerlei leugenachtige redenen voor opgeven.
  Om de aflossing van de leningen bekommeren onze nationale domoren zich niet.
  Dat zal een andere regering na deze maar moeten oplossen. Voor crimineel Bouterse en zijn kneusjes maakt het niet uit of het land failliet gaat.


  Maak melding
 42. En alle Surinamers doen weer een plas en alles blijft zoals het was.
  Een Parbo, een hangmat en een broodje pom en Surinamers vinden alles prima.
  Onze Nederlandse ambassadeur zal eens weer in Suriname verschijnen,dan hanteren wij weer de zweep.weg met de Surinaamse regering.terug naar de 50er jaren.de tijd van Hollands glorie.weg met de Surinamers !


  Maak melding
 43. @pakiratigri.
  @FBI, Federal bureau of idiots,..gha gha ghaaaaaaaaaaaaaaaaaaa,..who haaaa.die onthou ik das een goeie,..ha ha haaaaaaaaaaaaaaa…domme zooitje in een domme organisatie,…ik kom niet meer bij,ik sla me op de dijen van het lachen.!!!!!!!


  Maak melding
 44. Wel is de Paarse pres Desi ONDER CURATELE gesteld door

  FBI, CIA en USA,

  ZIE DE SCHANDALIGE, VOOR SRANAN HYPER-NADELIGE

  DICTATEN die de USA AAN OPA D HEEFT OPGELEGD BIJ

  DE ZOGENAAMDE ALCOA-DEAL !!!

  PS : PAARS E BARI , NEKS NO FOUT, TIDE TAMARA W`E

  PINA GO MORO FARA !


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES