Ontheven directrice Mulo school reageert zelf publiekelijk op ‘wenkbrauw incident’

79
Ontheven directrice Mulo school reageert publiekelijk op 'wenkbrauw incident'
Glenda Darson, de ontheven directrice van Mulo Henar in Suriname.

HENAR, 7 nov – Glenda Darson, de ontheven directrice van Mulo Henar in Suriname, heeft gisteren voor het eerst publiekelijk en op beeld gereageerd op het ‘wenkbrauw incident’ dat vorige week plaats had op haar school. Ze deed haar kant van het verhaal in het programma Ishara Aktueel dat hieronder te zien is. Darson geeft in detail aan wat er volgens haar precies is gebeurd die dag toen naar buiten kwam dat zij de wenkbrauw van een leerling zou hebben afgeschoren.

Ze geeft toe dat ze fout is. “Het valt niet goed te praten. Maar ik ben geen beul”. Wat haar nu overkomt, is een nachtmerrie. De vrouw is niet te spreken over de media die het voorval heeft opgeblazen. Vooral de wijze waarop zij en haar gezin aangevallen worden op social media doet haar pijn.

Ze is ontheven uit haar functie en heeft deze week een verweerbrief ingediend bij het Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur in Suriname.

Bekijk de uitzending hier:


79 REACTIES

 1. Voor alle die hier grote woorden gebruiken, wie heeft in zijn leven geen fouten
  gemaakt. Het is wel makkelijk om via media iemand met de grond gelijk te maken.
  wie zonder zonde is werpe de eerste steen.


  Maak melding

 2. @ Ram Singh
  Ja het gaat zeker pijn doen als je haar onderste boven hebt gescheerd, maar geschoren zal het
  wat minder pijn denk ik !!!!!

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 3. Fout gehandeld. Ze geeft het toe. Ze is vrij direct en dat kan botsen. Echter ,ze is eerlijk hoor. Dit soort mensen moet je wel even de tijd nemen om te leren kennen. Ze verdient zonder meer een kans vind ik. Ik ben overtuigd van haar oprechtheid.


  Maak melding

 4. Jezus man, heeft de pers is Suriname niks beter te doen ? Dit is toch geen onderwerp voor een televisie interview van 49 minuten. Een professionele journalist doet dit strak en zakelijk in nog geen 5 minuten.
  Wat een tijdverspilling.


  Maak melding

 5. Mw. Darson je hebt jezelf in de vingers geschoten…..laat dit een les zijn voor alle leerkrachten in heel Su!! Op geen enkel leerkrachten opleiding wordt gedoseerd….leerlingen fysiek iets aan te doen…!! Als je de oma van dat meisje had uitgenodigd om over de wenkbrauwen van het meisje te praten….zodat zij haar kleindochter kon “aanspreken” dan was deze heisa je bespaard gebleven!!


  Maak melding

 6. Dat gelul van van die dominante leerkrachten in Su loopt de spuigaten uit. Glenda begrijpt niet dat ze zondermeer deze handeling kan plegen. Wat ik mis dat ze de ouders heeft benadert.


  Maak melding

 7. Alles draait om politiek. Let wel dat de president van nickerie is gaan bemoeien met de zaak moord en brand schreeuwende. Maar stelde zich als een mietje toen het bekend was dat hij de opdracht aan Sahebdin c.s.had gegeven om te schieten op politie te southdrain.


  Maak melding

 8. Wat zij ook zegt, je mag nooit en te nimmer een kind zo bejegenen of bedreigen iets aan te doen.
  Als docent en/of directrice heb je een voorbeeld functie. Hopelijk trekt de rest lering hiervan.
  Leerlingen horen zich te houden aan de schoolregels. Ouders horen dit te stimuleren. De schooljeugd van tegenwoordig is ongemanierd. Ligt het aan de opvoeding of aan het kind zelf.


  Maak melding

 9. Ram Singh
  Jou gedrag en woordkeuzeis erger dan het schren van de wenkbrauwen.
  Woorden doen veel meer kwaad dan je zelf denkt.

  Ik geef nu een reactie in jou straatje
  Als je dit zou doen met mijn moeder of zuster dan zou je geschoren tussen de planken liggen


  Maak melding

 10. Dit geval moet gewoon met een sisser aflopen en een wijze les zijn voor het ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur en de directrice.

  Ze heeft een fout gemaakt en geeft dit toe, een goed gesprek met de inspectie en op een andere school te werk worden gesteld.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 11. Goed voor je Glenda Darson, je bent te ouderwets en je dient van andere mans kinderen en zelf je eigen kind af te blijven. Of ben je soms jaloers op het kind haar wenkbrauwen. Een leerling mag haar wenkbrauwen mooi maken. Wat is er mis mee.
  Als dit de regels van de school zijn, is dit erg ouderwets.
  Als een leerling haar maar netjes aankleed op school en je wenkbrauwen maar netjes maak als vrouw zijn.


  Maak melding

 12. Door deze beul Glenda Darson gaat het slecht met Suriname! Trage kinderen worden geslagen en mishandelt. Zij denk dat ze alles mag en bij een blaka mang zou ze het niet durven!


  Maak melding

 13. Waarom zo’,n heisa?Dit valt niet goed te praten wat die mevrouw uitgespookt heeft. Ze geeft toe dat ze fout gehandeld heeft en men zoekt de hoogste boom om haar op te hangen.. Waar men aandacht aan moet schenken in de media doet men niet.Mensen worden hier dood gereden in het verkeer door idioten zonder rijbewijs of in beschonken toestand en men gaat heel gauw over tot de orde van de dag.Je hoort nooit meer iets van de bestuurder of nabestaanden van de slachtoffer.


  Maak melding

 14. Deze vrouw ziet er zo aimabel uit, maar wanneer je luistert zonder beeld, hoor je nog duidelijker dat ze zeer berekenend is.

  Leraren moeten met hun klauwvieters gewoon afblijven van leerlingen. Period!

  Zoek een andere job waar je mensen hun wenkbrauwen kunt afscheren met een scheermes die je voor je eigen poentjewierie permanent standby hebt. Kijken of je geen paipai krijgt.
  Niets vergeven, niets andere school!

  Me mars papa!


  Maak melding

 15. Deze beul Glenda Darson moet weg van alle scholen. Er zijn meerdere verhalen over haar en is niet de eerste keer dat ze een fout heeft gemaakt. Dit is nooit goed te praten en ze moet 50.000 srd schade vergoeding ook betalen. Beulen horen niet op een school te werken!


  Maak melding

 16. Mevrouw; mevrouw, dank u god dat er niets ergs is gebeurd met dat gevaarlijke scheermes. Als er maar 1 verkeerde beweging was gemaakt door een partij zat u nu wel vast ja. Een scheermes aan een mense lichaam. Foei!.U bent niet in de fout gegaan MAAR GOED DIEP IN DE FOUT GEGAAN. Blijft u voortaan af van mensen kinderen! Opvoeder 🙄


  Maak melding

 17. OK skeer ing mars, ik ben geen neerlandicus, maar analfabete surinamer. Ik herinner mij die juf die met een lineaal de hoogte van de rokken boven de knie in de gaten hield 5 cm max op de poort van de graaf.


  Maak melding

 18. Dit interview doet deze mevrouw meer kwaad dan goed. Enkele opmerkingen van haar
  Ze zegt weliswaar, ik ben fout, maar verder dan dat gaat ze niet!!!!
  • Ze ziet zichzelf als slachtoffer
  “ik ben besmeurd. Mijn kleur, mijn alles, jaloezie ,haat en racisme zijn woorden die zij bezigt.
  Echter, wie start het interview met 98% Hindustanen en enkele Javaantjes. Toen gingen mijn nekharen al rechtovereind staan. Denigrerend praten over de Javaan.
  Toen ze werd benoemd was er geen sprake van racisme, pas toen ze op non-actief werd gesteld speelde dit een rol
  • Ze vergelijkt haar situatie met een zwangerschap geëindigd in een miskraam . Hoe durf je. Ronduit schandalig.
  • Ze beschuldigd het kind wederom. “ dinsdag heeft het kind zo gehuild (heb je je toen om haar bekommerd?) en woensdag kwam ze lachend en zwaaide ze naar anderen ; ze hebben dat kind gezegd: ze gaan haar opsluiten. Jij houdt niet van kinderen. Ik snap dat je je geld moet verdienen, maar niet in het onderwijs
  • Ze beschuldigd ook het personeel. Paranoia! Ze zijn blij, wat een opluchting: a sma i gwi
  • Mensen op social media moeten zich gaan scholen. Neerkijken op anderen.
  • Ze weigert verontschuldigingen aan te bieden. Ook niet na aandringen van de journalist! “ ik wens haar succes.”.
  Geen spijt geen berouw.
  Misschien is het waar, misschien wilden ze haar kwijt,
  98% hindustaanse leerlingen en x% hindustaanse leerkrachten tegenover een niet-hindustaanse directrice. Ik sluit het niet uit.
  Dat ze zich niet mag vertonen op het schoolplein is logisch.
  Ze mag vast en zeker ook geen contact zoeken met het kind, dit is iets juridisch, maar pak dan je kans, die je tot tweemaal toe is geboden en bied je verontschuldiging aan. Nee doet ze niet!
  Waarom niet?
  Heb je geen spijt van je daad?
  Heb je geen spijt wat je het kind hebt aangedaan?
  Of om ook de bal te kaatsen : ga je niet buigen voor een Hindustaan?

  Zo’n gelul het onderscheid op basis van ras


  Maak melding

 19. Ik Ben voor de ouderwetse scholing. Leerlingen respecteren de leraren niet. Laats heeft een leerling zijn tengels aan de juf gezet. Schandalig is dat, en dat mag wel. Mevr darson heeft dit kind 3x toe gezegd haar wenkbrauwen goed te zetten en het kon haar geen moer schelen. Kinderen van tegenwoordig zijn vrijpostig, en hebben geen respect. Mevr Darson hoefd niet te scheren, maar donder haar mars weg van de school. Ik vind dat ze fout heeft gehandeld, maar toch een kans moet krijgen. De media viert ondertussen feest.


  Maak melding

 20. Mevrouw Darson is geen beul. Ze heeft wel een ongelukkige manier van zich uitdrukken die niet met de mensheid meegaat. Feitelijk is het een bewijs dat ze doodeerlijk is. Ze meent gewoon het allerbeste en is zo overtuigd van zichzelf dat ze hier en daar fouten maakt. Een verfrissende zaak is dat ze dat heeft toegegeven.

  Het enige wat ze nodig heeft is om even de zaken wat diplomatieker aan te pakken. Daartoe is een verbetertraject nodig. Tegelijkertijd moet zij zichzelf blijven. Een goed gesprek kan geen kwaad. Met alle actoren. And then they can go their way and she will go her way. Maar, kom op zeg, dit is een oprecht mens die het goed meent ondanks foutieve handelingen.


  Maak melding

 21. Ik wil deze vrouw niet bekritiseren en oordelen. De manier van aanpak kon totaal niet. Maar tegelijkertijd excuses aanbieden via de media vindt ik ook niet kunnen. Als deze mevrouw besluit der excuses aan te bieden lijkt het mij verstandig om rond de tafel te zitten om misverstanden/miscommunicatie te voorkomen!!!


  Maak melding

 22. Fijn dat ze haar fout toegeeft maar dit had ze nooit mogen doen. Ze had de ouders/verzorgers moeten oproepen en bijv het kind naar huis sturen. Trouwens wie schopt je om met een misschien smerige, besmette scheermes aan andermans kind te komen. Ze bekijkt het verder. We leven in een moderne tijd…..🤔😏


  Maak melding

 23. Ze heeft fout gehandeld.maar dat neemt niet weg dat ze geen tweede kans mag krijgen.Er lopen moordenaars vrij rond die nooit gestraft zijn.zij heeft niemand vermoord.waarom moet ze met ontslag.deze schoolhoofd heeft het altijd goed gedaan maar men gaat kritiek leveren op deze fout.laten wij ook kijken wat haar bijdrage is geweest de voorgaande jaren.waarom gedragen sommige mensen zich zo negatief.


  Maak melding

 24. Die mewvrouw is in de fout gegaan en geeft het toe.Ze is ontslagen.Anderen zijn moordverdachte en drugsveroordeelde en zijn tot tweemaal toe gekozen tot president.


  Maak melding

 25. Glenda Darson is een beul en een gevaarlijk mens. Ze kan een kind doden door haar agressief gedrag.
  Ze moet zich door een psychiater laten behandelen en ze moet niet meer in de buurt van de kinderen.


  Maak melding

 26. De primitieve of de harde fysieke opvoeding van de generatie en daar voor van de juf treedt altijd weer naar voren. Niet allen op de scholen maar overal bij het bedrijfsleven en de overheid kom je dit soort handelingen tegen. Last but not least in de Nationale Assemblee komt men dit ook tegen. Is gewoon een niet te spreken Surinaams begrip.

  Een ding staat vast, dat een Multiculturele samenleving bestaat niet!
  wie-is-er-nou-gek om in die rotzooi te geloven.


  Maak melding

 27. Mevrouw mist vaardigheden en kennis !

  Er zijn door haar gewoon STRAFBARE feiten gepleegd
  ten nadele van een minderjarig kind !

  Mevrouw kan het beste ander werk doen en uit de buurt
  van kinderen blijven !

  Van opvoedkunde heeft mevrouw weinig meegekregen.

  PS : Gewoon mevrouw een andere job aanbieden,
  misschien kan mevrouw handarbeid verrichten in
  in land- of tuinbouw !

  Kinderen, ook schoolkinderen. moeten beter worden
  beschermd in Sranan !!!!


  Maak melding

 28. Ze heeft 30+ jaren achter de rug en mag nu van een welverdiend pensioen gaan genieten, pak het aan met beide handen, dingen gebeuren niet zomaar, soms is het net de kleine druppel die de emmer doet overlopen. Niemand moet doen alsof hun neus bloed, we zijn allemaal mensen. Ik heb als afro surinamer op henar gezeten in de 6e klas en behalve de kinderen die vriendelijk waren had je een heleboel die echt racistisch waren, dat is een feitm de hele dag kafri wat ik afkeur. Henar of nickerie is niet van jullie, het is van Surinamers onderling, leer daarmee leven.

  Mevr Darson neemt u een voorbeeld aa mevr Hart, luistert u naar uw binnenste en volg de raad op die u krijgt, God heeft grotere plannen met u.

  We zullen zien wat er van dat meisje terecht komt, ik wens dat de mensen die haar ophitsten er voor haar zullen zijn wanneer zij ze nodig heeft!

  Ministerie heeft in deze ook gefaald door niet af te reizen en beide aan te spreken maar gelijk stappen te ondernemenm terwijl je de leerkracht jaren kent binnen je ministerie.

  Dient er geen evaluatie te kome om te kijken wat gedaan kon worden voor de grootmoeder en dat meisje, een schaap over de dam, meerdere volgen, daarom trekken de leerkrachten steeds weg!


  Maak melding

 29. Uit alles dat je overkomt in het leven kan en zou je lering moeten trekken. Lering voor mevr Darson en overige leerkrachten, de leerling(en), de ouder(s), het ministerie van onderwijs en de gemeenschap at large.

  Hoe kunnen we zaken op een andere en betere manier aanpakken zodat wederzijds respect, saamhorigheid en vreedzaamheid, rechtvaardigheid en geluk tot hun volste recht kunnen komen?

  Ten eerste moet de liefde centraal staan en die liefde moet aangeleerd en gekoesterd worden in het gezin en zo naar de bredere samenleving toe. De ouderlijke positie heeft daarin een zeer belangrijke rol en verantwoordelijkheid. De ouder-kind relatie is de meest doorslaggevende relatie voor alle andere relatievormen. Daarom moet het beleid van de regering en van de totale samenleving er op gericht zijn om goed functionerende en gezonde gezinnen tot stand te brengen, want die vormen de basis voor de opbouw van een goed geordende en draaiende natie.

  Ten tweede, de religie speelt hierin een zeer belangrijke rol, maar de religie mag ook niet bekrompen beoefend en beleefd worden. Echter mogen wij de eeuwige, onveranderlijke en absolute goddelijke beginselen van waarden en normen niet vertrappen of wegschuiven.
  De religie moet gaan groeien en rijpen in haar begrip van God in relatie tot de mens en samen met de wetenschap op zoek gaan naar opheldering en het oplossen van dringende vraagstukken van het leven op zowel geestelijk als materiële vlak. Er moet een ideologie komen die geworteld is in God, Gods hart en Gods Wil en die de mensheid kan vrijzetten van zowel geestelijke als intellectuele onwetendheid en ons kan empoweren met de juiste kennis over het doel van ons leven. Zonder de kennis van een door God bepaalde doel of ideaal en hoe die te vervullen, zullen wij nooit geraken tot een ideale samenleving, natie of wereld.


  Maak melding

 30. Zo zijn gelovigen onderling, als eentje een fout maakt wordt die meteen zonder mededogen met de grond genivelleerd en wettelijk gestroopt. Zoveel liefde hebben ze voor elkaar, en daarbij zijn zij net zo onbarmhartig en wreedaardig als hun kwaadaardige God.

  En zoals God bieden de foute gelovigen bijna nooit hun excuses aan aan hun slachtoffers, maar als ze dat toch doen dan menen zij er geen sikkepit van. Tenslotte krijgen ze vroeg of laat toch absolutie van de kerk en van God ongeacht hun misdaad. Ook Hitler en de kolonialisten hebben vergiffenis gekregen voor al hun zondedaden.

  Maar wat de vingerwijzende religieuzen vergeten is dat “wie met zijn vinger naar een medegelovige medemens wijst, wijzen automatisch negen vingers naar zichzelf.”

  Alleen voor vandaag speel ik voor Jezus van Nazareth… en Jezus zeide, “wie zonder zonde is werpe de eerste steen.”

  Mensenliefde en barmhartigheid zijn niet gods dingen, en zo zijn ook zijn volgelingen die zijn voorbeeld volgen volgens het heilige sprookjesboek dat totnogtoe Bijbel heet. http://www.debijbelzegt.nl/recht.htm

  Zelfs de Paus gelooft niet meer in de Hel noch in Adam en Eva zoals zijn voorouders ooit hebben verzonnen om ongestraft wreeddadig huis te houden op de wereld uit winstbejag, maar het merendeel van de Surinamers is zo getraumatiseerd dat ze geloviger is dan de Paus.


  Maak melding

 31. Ze zei: ik kom niet om van de honger als ik geen werk heb. Het is overal groen om haar heen. Met andere woorden ze gaat nu gras eten in plaats van bruine bonen met zoutvlees !!!!!


  Maak melding

 32. Blijkt dat mevrouw 1 fout heeft gemaakt in haar goede bedoeling….ze is haar leerling teveel gaan zien als haar eigen kind en is de grens van professionele afstand overgegaan. Het is jammer dat ze haar woord alleen gebruikt om zich te verdedigen maar op geen enkele manier aangeeft dat mensen mogen verwachten dat ze uit deze fout genoeg geleerd heeft om het niet meer te doen. Als je erkent dat je fout bent, moet jij je daarna wel bekommeren om het kind. Ik vind het jammer dat ze dat niet doet…het zou ook de God die ze dient goed stemmen…want als het goed is is het dezelfde God die er ook voor dat kind is. Als de tegenwerking die ze krijgt waar is, is het kind ook maar gebruikt als instrument daarin. Wij moeten als volwassen opvoeders altijd blijven focussen op het effect van ons handelen op het kind….dat blijft de kwetsbare in dit geheel….wij stellen daarmee een daad voor de toekomst en geven het kind een voorbeeld hoe later zelf te handelen.


  Maak melding

 33. Die mevrouw is fout geweest en terecht ontslagen.Je kunt niet aan een leerling komen punt uit.Mijn indruk is dat ze van die Directeur af wilde omdat ze een Creool is en er zitten alleen maar Hindoestanen op die school.


  Maak melding

 34. STOP een keer met RACISTISCH geleuter,

  LEERKRACHT hoort van kinderen AF TE BLIJVEN !

  LEERKRACHT hoort geen STRAFBARE FEITEN te plegen !

  EN : ER ZITTEN ALLEEN MAAR SURINAAMSE KINDEREN
  OP DIE SCHOOL !!!

  OF ZIJN DAT KINDEREN AFKOMSTIG VAN MARS ??????????

  DEZE DIRECTRICE MOET GEWOON EN ANDER VAK UITKIEZEN !

  PS : AFKOMST LEERKRACHT OF KINDEREN NIET BETREKKEN
  BIJ DIT ERNSTIGE STRAFBARE FEIT !


  Maak melding

 35. Ik wens mevrouw Glenda heel veel sterkte. Deze mevrouw ken ik niet en ook niet de leerling. Maar als zij op recht toegeeft haar fout toe te geven, iets wat haar ook bewondert dat dit is gebeurd, dan zal rechtvaardigheid zegevieren. Samenspan, haat, jaloezie en met name dat er sprake is van verschil in huidskleur dan zeg ik; ” Glenda, je bent oprecht geweest. Ondanks dat de gebeurtenis verkeerd is gelopen bent u een top vrouw”.
  Dit is niet goed voor de samenleving in Suriname!
  Ik hoop dat alles in ere wordt hersteld en de kwaadwilligen hun excuses aanbieden. Dit zal ons dichter bij mekaar brengen.


  Maak melding

 36. @ alle ma.pp,
  Jullie hebben zeker geen ene zak te doen. Een ieder moet mijn zijn handen van een ander afblijven.
  Ik zelf ben op de lagere school bont en blauw geslagen door een meester. Niemand die er iets aan gedaan heeft om mishandeling door leraren de kop in te drukken.
  Ik durf ze ook bij naam te noemen. marapin openbare school kwatta. juf goede die je met een bruinhart lat bont en blauw sloeg.
  Heden ten dage moet ieder onderwijzer met zijn handen afblijven van een ander zijn kind.
  Ontslagen op zijn plaats. Laat haar maar wat anders gaan doen. Straten schoonmaken en haar geweldige kop in het zand steken.
  Opgeruimd staat netjes.

  Tjee
  .


  Maak melding

 37. Dat de media deze mevrouw Darson nog de kans geeft om haar misfunctioneren goed te praten!!!!
  Dit soort mensen die zogenaamd zo heilig in GOD geloven en grove fouten begaan zijn, de verrotte appels in de samenleving. Zij hebben geen enkel besef hoeveel kwaad er in hun zit. Geen enkel besef hoeveel kwaad zij anderen aandoen. Kijk naar haar attitude. Zij vindt haarzelf zo gewledig. Wat een arrogantie van dit “mensaap”.
  De meeste leerkrachten in Suriname hebben een te lage IQ maar denken dat ze GOD zijn. Ze mishandelen kinderen fysiek en psychisch zonder erbij stil te staan wat voor effecten dit heeft op de ontwikkeling van deze kinderen.
  Deze mevrouw Darson en alle andere leerkrachten die soortgelijke ideëen hebben, moeten zelfs niet binnen een cirkel van 100 meter van kinderen komen. Zelfs hun schaduw is een bedreiging voor het welzijn van kinderen.


  Maak melding

 38. Duidelijk surinamers zitten te springen om alleen mensen zwart te maken. Zelden hoor je iets positiefs. Gedonder met ze . Daarom komen ze geen mm vooruit . Iedereen maakt fouten groot of klein.


  Maak melding

 39. Mevrouw, u hebt volkomen verkeerd gehandeld. Wij leven in een digitale tijdperk waar alles heel snel viral kan gaan. Wat vroeger op school bleeft hangen gaan tegenwoordig binnen enkele seconden de wereld rond. Dat heeft nu jou in problemen gebracht. Denkt eerst na voordat je wat gaat doen. Dat geld ook voor politieagenten die in het openbaar optreden. Iedreen loopt met een mobiel en alles wordt gefilmd. Binnen enkele seconden gaan beelden de wereld rond.


  Maak melding

 40. Aangezien mevrouw Darson zelf heeft toegegeven fout bezig te zijn geweest ,staat niets haar in de weg met een beetje begeleiding haar werkzaamheden te hervatten. Zoveel dienstjaren gooi je echt niet overboord hoor.


  Maak melding

 41. Ze geeft toe een fout te hebben gemaakt. Maar spijt heeft ze niet en verontschuldigingen aanbieden doet ze niet!
  Zij en medestanders van haar noemen dit een fout. Een fout.
  2+2 =5 dat is fout. Dit is geen fout, maar mishandeling.
  De man die zijn vrouw doodschoot, omdat ze bukte maakte een fout.

  Geef haar nog een kans om nog meer schade aan te richten in het onderwijs, wordt hier door een enkeling geschreven. het gaat veel verder dan de mishandeling. Ze dient als voorbeeld voor kinderen.
  Dit voorbeeld zegt: los zaken met geweld op en zeg dat dat je een fout hebt gemaakt.
  Wie durft dit op zijn geweten of haar geweten te hebben!
  Straks snijdt ze vingers van kinderen af of nog erger. Ze had toch drie keer tegen dat kind gezegd, je moet je vinger opsteken als je een vraag stelt, of je moet kloppen als je binnen wilt komen.
  je luistert niet noh, wel ik ga je leren
  En wie is er dan schuldig?
  Deze vrouw? (die haar schorsing vergelijkt met een miskraam). Ja
  Zij, die haar hier steunen? Ja
  De inspecteur van het onderwijs? Ja
  De politicus, die haar steunt? Ja
  De rechter? Ja
  En van allemaal is zij het minst schuldig, want ze moest gecorrigeerd worden. Uit het onderwijs!
  Ik zou het risico Nooit nemen. Het gaat om kinderen!
  Waarschijnlijk zit ze te lang in het onderwijs. Dertig jaar is gewoon te lang.
  Kinderen zijn niet meer zo gedwee als vroeger. Ze zijn mondiger. Omgaan met hen vergt andere disciplines dan de beul uithangen en straffen.


  Maak melding

 42. Wat me opvalt dat sommige Creolen hier in de REACTIE altijd over GOD praten en terwijl ze de grootste duivels zijn!!!!! Je gaat toch niet met een scherpe scheermes een mooie dame beschadigen! En steeds lachen in de uitzending!!! Wat een grote duivel en geen gevoel!!!!


  Maak melding

 43. Beste Pataka,
  het was maar een fout., mang
  Ik heb ook altijd een scheermes op mijn tafel liggen. Jij niet?
  Een directrice helemaal, zeker als je het zo verschrikkelijk druk hebt met het uitstippelen van beleid en administratie. Dan MOET je een scheermes bij je hebben.
  Echt niet om een kind te mishandelen. Echt niet.


  Maak melding

 44. Wat ik hoop is dat het meisje het niet mee neemt in haar leven ,want zoiets vergeet je niet meer het zal een trauma worden, heel eng ook .
  Maar als je naar die mevr. kijkt is ze nog heel boos, omdat ze denkt dat het niet zo erg was.


  Maak melding

 45. Wat mij is opgevallen is dat mevrouw de directeur zichzelf behoorlijk ophemelt.
  Ik heb zus en zo gedaan, ik heb dit dat gedaan. Mensen hebben mij gevraagd om hun kinderen te helpen. Dat men haar lief vindt en nog meer gloriezang ten faveure van zichzelf.
  Haar functie houdt in om kinderen te helpen, ouders/verzorgers horen dat niet aan haar te vragen.
  Het is haar taak om als een kind op school niet meekan, zij het waarom moet zien te achterhalen en waar nodig de ouders bij moet betrekken.
  Ze geeft toe dat ze fout heeft gehandeld en toch proef ik dat ze vindt dat ze de wenkbrauwen van de leerlinge had mogen scheren. Zij beseft nog steeds niet dat ze een hele grote fout heeft gemaakt anders had ze haar houding en toon gematigd.
  Ik vraag me af waarom zij een scheermes op haar bureau had liggen. Dat moet in een la liggen of op z’n minst uit het zicht. Waarvoor is er een scheermes op school nodig? Wat is de reden dat zij het scheermes binnen handbereik had liggen.
  Mevrouw de directeur heeft geen spijt van haar handeling. Ze vindt dat ze in haar recht staat te handelen zoals ze heeft gehandeld. Deze mevrouw hoort nooit meer op school te werken.
  Mocht de verantwoordelijke minister haar in dienst willen houden dan krijgt ze maar een baan op het ministerie zelf maar niet meer op een school. Na deze afschuwelijke daad hoort ze niet meer in contact te komen met leerlingen.
  Wel vind ik dat men haar kinderen met rust moet laten. Zij zijn absoluut niet debet voor wat hun moeder heeft gedaan. Het is laf van volwassenen om haar kinderen te bezoedelen van een daad waar zij part noch deel aan hebben gehad. Vind het erg sneu voor haar dochter die zelf ook voor de klas staat.

  @Bim,

  Jij wist met stelligheid te beweren dat het niet gaat om een creoolse maar om een hindustaanse directeur. Hindustaanse heb je zelfs in hoofdletters getypt. Nou Bim nu ben je heel hard op je bek gevallen. Voortaan 1000% zeker zijn wat je typt.

  Wat mij stuit is dat ze zich het over enkele javaanse leerlingen heeft uitgelaten als javaantjes. Komt bij mij over als denigrerend.


  Maak melding

 46. Mevrouw je moet met je potential van andermans kinderen afblijven! Je bent een leugenares! Ik been in het verleden ook door zo een juf mishandeld en het gebeurde dageljjks en durfde mijn moeder niets te zeggen! Maar Al’s ik die zekere juf opnstraat nu tegen kom klap ik haar!


  Maak melding

 47. Lelijke Glenda was jaloers op dat mooie meisje.

  Glenda moet als vergelding in het openbaar van top tot teen geschoren worden door een zwerver of kort lont van der San


  Maak melding

 48. Ik heb eerder geopperd dat deze mevrouw zich aan de regels hoort te houden,van de leerlingen moet afblijven en haar een 2e kans na zoveel dienstjaren moet krygen.
  Maar vandaag kreeg ik n bericht toegestuurd,in gesprek met de minister van onderwijs Ferrier dat zy reeds eerder de fout is ingegaan door soortgelijke gedrag.
  Ik vraag my af wat er daar gebeurd.
  Surinamers maken zichzelf tot zulke belangryk pionnen.
  Ze vinden zich zelf erg belangryk en bombarderen zich tot belangryk figuren wat ze niet zyn.
  Aaai baja.


  Maak melding

 49. Hahaha stelletje domme Surinamers. Meneer Mones: komt het omdat je zwart bent? Mones welke kleur heb je? Welke kleur heeft het overgrote deel van Henar. Jullie zijn allemaal blakkamangs. Blakka koelies en blakka creolen. En die mevrouw is een creoolse en u bent een hindoestaan. Waneer gaan de hindoestanen een keer leren dat ze ook zwart zijn. Sommige zijn zo zwart als houtskool. Om terug te komen op het voorval kan ik me voorstellen dat mw Darson het zat was met dat meisje die totaal geen respect toonde naar haar meerdere. Als de directie vindt dat je niet met geschoren wenkbrauwen op school mag komen dien je je aan de afspraak te houden. Ik praat niet goed wat er gebeurd is maar zo merk je hoe je door een lastpak van een leerling wordt getriggerd om iets extreems te doen. Sinds men heeft geleerd wat internet is plaats men alles op het net. Stupid people🙄. En wat de media betreft en alle sukkels die begonnen te piepen zonder te onderzoeken wat er aan de hand was, laat je beter scholen.


  Maak melding

 50. Deze juf zegt dat ze fout is maar legt het gevolg buiten zich of wijt de media hiervoor.
  Ze wenst het kind succes maar sorry kwam niet uit haar mond.
  Ze zegt fout gehandeld te hebben maar presenteert zich als slachtoffer?
  Ze is fout maar is zelf boos.
  Ook boos op haar collega’ s?
  Ziet ze wel in wat ” fout” is?
  De school moet een veilige plek zijn voor kinderen.
  Aan het lichaam van een kind komen zonder diens toestemming om iets te veranderen?
  Het gedrag vh kind was niet goed. Ze was vrijpostig .
  Wat is het gedrag vd juf?
  Is zij beter?
  Een moeder en juf?
  Wiens gedrag is beter?
  Nee juf zie je zelf en doe er wat aan.
  Laat je collegas, de media enz.
  En leer verontschuldiging vragen?
  Daar wordt je niet kleiner van.
  Daar begint acceptatie van fout en herstel mee.
  Geen spijtgevoelens niks.
  Ode verdien je niet.
  Ik wens u sterkte en hoop dat die God u zelfinzicht geeft en het besef dat u iets bij u zelf moet gaan doen.
  Dan komt alles goed met de omgeving. Collega’ s, kinderen, enz.


  Maak melding

 51. Het is na 50 jaar nog steeds niet veranderd.
  Deze schooldirecteuren denken dat ze God zijn en kunnen doen wat zij willen. Het is niet meer deze tijd.
  Geef een analfabeet een woordenboek, en hij/zij denkt meteen dat hij/zij een professor is.
  Het wordt tijd dat Su gaat afrekenen met dit systeem en deze figuren (dictators).
  Het zijn gefrustreerde en gestoorde figuren.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.