zondag, december 3, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politieToename van rechts-extremistisch geweld in Nederland

Toename van rechts-extremistisch geweld in Nederland

-

Does Travel & Cadushi Tours

DEN HAAG, 6 nov – Er is een toename van rechts-extremistisch geweld in Nederland. Dat stelt de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTV) in een rapport dat maandag verscheen. Het rechts-extremistisch geweld in Nederland komt vooral uit ongeorganiseerde hoek, van kleine groepjes of personen die niet noodzakelijkerwijs behoren tot een gekende rechts-extremistische organisatie.

Ideologische vernieuwing en gebruik van internet geven de rechts-extremistische scene in West-Europa inclusief Nederland een nieuwe impuls en vergroten de polarisatie tussen rechts-extremisten en hun links- en islamitisch-extremistische tegenstanders.

Dat het rechts-extremisme zich aanpast aan de moderne tijd is geen verrassing. Nieuw is dat internationale ontwikkelingen en thema’s vanwege het internet en sociale media snel door rechts-extremisten worden overgenomen. Het rapport van de NCTV is hier te lezen.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

17 REACTIES
 1. Nu dat Ghadaffi, Saddam, Binladen tegenwoordig, Luther King, Malcolm, Ghandy, Che, Fidel, alle andere strijders met hun, ” terrorisme ” de kop is ingedrukt; Krijg je dit! ‘ WAR ON DOMMY’S ‘.


  Maak melding

 2. Wat een onzin zeg ! Rechts extremisme alsook andere vormen van extremisme heeft altijd bestaan en zal ook altijd blijven bestaan. Alleen wordt het de laatste tijd, mede veroorzaakt door de opkomst van internet, zichtbaarder. Ook is het zo dat de heren (o.a. Trump) en mevrouwen (o.a. Le Pen) onder het mom van de vrijheid van meningsuiting) veel mogen zeggen, ook als dit tot geweld oproept. In Suriname waren het de extremisten H. Aaron, Herrenberg en Pengel die tot geweld tegenover de Hindoestanen opriepen. Dus waarom dit artikel hier geplaatst wordt weet ik niet.


  Maak melding

 3. @ Vliegende Hollander: Als er wat negatiefs over Nederland(ers) te melden valt dan zijn Surinamers er als de kippen bij. Zoals eerder gemeld hierboven stelt dat rechtse geweld niets voor. Links is veel gewelddadiger en islamitisch geweld levert ziekenhuisopnames op in Nederland en vele doden in de rest van de wereld, maar daar mag je niets over zeggen.


  Maak melding

 4. @ Vliegende Hollander

  Ik weet niet of je echt een Hollander bent, maar wat je vraag betreft vind ik een beetje aan de domme kant. Een wel beruchte vent uit Oostenrijk A. Hitler is hiermee begonnen, en dat zal je wellicht weten hoop ik ! En de aanhangers van deze vent zijn niet een haar beter dan die vent
  zelf, A.Hitler had bijna de helft van de Nederlandse volk uitgeroeid. Alles wat geen blauwe ogen
  had was is zijn ogen niet goed. Later ging hij ook andere rassen ook uitroeien, en jij vindt het zeker een gewone zaak van de wereld.De Nederlandse extremisten moeten ze, oppakken en ook
  in de Concertratie kampen opsluiten. Voor mij zijn ze een stelletje mongolen en niet anders. Of weten ze niet meer wat A.Hitler, met hun voorouders hebben gedaan ??

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. @ J.Zwartmans,

  ik ben ook fel tegen rechts extremisten laat dat duidelijk zijn, ik vroeg mij alleen
  af wat de relatie Suriname versus Nederland was in dit artikel dat is toch waar
  de waterkant overgaat.


  Maak melding

 6. @ Vliegen Hollander

  Deze extremisten hebben een hekel aan alles wat niet blank is, daarom is deze artikel door waterkant geplaatst.
  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. @JZwartmans,

  Niet A. Hitler, maar de Britten en de Fransen zijn de grootste misdadigers uit de geschiedenis. Nederland neemt een mooie 3e plaats in.

  Ga maar na hoeveel tientallen miljoenen doden de Britten en Fransen direct of indirect op hun geweten hebben. De Duitsers verbleken daarbij.


  Maak melding

 8. Joeman,en wat dacht je van deTurken onder osman die het ottomaanse rijk stichte en nog eerder de italianen toen romeinen die praktisch heel europa onder de voet liepen en de spanjaarden ten e\tijde van de 80 jarige oorlog met hun inqusitie, als je hier geschiedenisles wilt geven doe het dan goed


  Maak melding

 9. Misschien moeten sommige mensen hier zich afvragen waarom er in de Nederlandse kranten niets over te vinden is en men het hier op waterkant.net moet lezen…..


  Maak melding

 10. A.HItler had een zieke geest zijn oma was kwart joods. Gewoon zielig en als dat door was gegaan zouden niet mensen met blauwe ogen eraan gaan,mongolen ,gehandicapten en niet werkenden en ongehuwde en LBTH .Dus opgeruimd staat netjes.EN ook indonesiers die zich nu ook blank voelen ,maar ik zie het toch wel.Ogen.haar zwart dussssss


  Maak melding

 11. @ Standard LCF: Misschien zou je eens moeten kijken voordat je met je leugenachtige lasterpraatjes komt. Dan vind je de volgende krantenpublicaties:

  Het rechts-extremisme leeft op, ook in Nederland BN/De Stem 06-11-2018
  Het rechts-extremisme leeft op, ook in Nederland Eindhovens Dagblad 06-11-2018
  Het rechts-extremisme leeft op, ook in Nederland AD 06-11-2018
  Het rechts-extremisme leeft op, ook in Nederland De Gelderlander 06-11-2018
  NCTV: rechts-extremisme gevaar voor Nederlandse maatschappij NOS algemeen 05-11-2018
  Rechts-extremisme in Nederland: de drie opmerkelijkste bevin… Volkskrant Binnenland 05-11-2018
  Opkomend rechts-extremisme? Tijd om het hoofd koel te houden Trouw 11-10-2018
  Zorgen bij AIVD over rechts-extremisme De Telegraaf 02-10-2018
  AIVD: Islam en Zwarte Piet doen rechts-extremisme opleven BN/De Stem 02-10-2018
  AIVD: Islam en Zwarte Piet doen rechts-extremisme opleven De Gelderlander 02-10-2018
  AIVD: Islam en Zwarte Piet doen rechts-extremisme opleven AD 02-10-2018
  AIVD: Islam en Zwarte Piet doen rechts-extremisme opleven Eindhovens Dagblad 02-10-2018
  AIVD ziet lichte opleving rechts-extremisme Reformatorisch Dagblad 02-10-2018
  AIVD maakt zich zorgen: opleving rechts-extremisme in Nederl… RTL Nieuws 02-10-2018
  AIVD ziet lichte opleving rechts-extremisme Reformatorisch Dagblad 02-10-201

  Kijk Zwartmans, dat bedoel ik nu.


  Maak melding

 12. @Joeman, Britten en Fransen erkennen dat zij misdaden tegen de mensheid hebben gepleegd dit integenstelling tot de Hollanders. Die weigeren de genocide op onschuldige Indische burgers te erkennen, de dood van miljoenen Afrikaanse slaven wordt door hen nog steeds niet erkend. Sari tori.
  Als wij naar de huidige geschiedenis kijken dan zijn de Amerikanen de grootste misdadigers. Of kunt u mij een land noemen dat de laatste 25 jaar zo veel conflicten gecreëerd heeft en bij zoveel oorlogen betrokken was ?


  Maak melding

 13. @Hans je hebt moeten zoeken hiernaar he, pagina 22 waarschijnlijk! En discussies over Zwarte Piet zijn binnen no time op de voorpagina. En die plaatstelijke bladen en schoolkrantjes tel ik niet, alleen mainstream (nu.nl, telegraaf.nl) en die van de telegraaf is toch wel heel anders vormgegeven. (NOS is altijd duidelijk!)Het wordt vorm gegeven alsof het informatief is en niet eens een probleem is. Soms wordt zelfs in de titel ZP gebruikt wat dus zorgt voor een heel andere invalshoek bij het beginnen van het lezen van het artikel (Zo ook hier).
  Maar iets negatiefs over NL zorgt ervoor dat bij u de nekharen overeind gaan staan merk ik.

  Maar bedankt voor je linkjes, heb je er ook een mening over? Want wat u nu doet is een beetje ontkennen en dan snel wijzen naar anderen. Ook al zou waterkant zo negatief berichten, dat neemt toch niets van de waarheid weg?
  Het is logisch dat je als land jouw eigen negatieve dingen niet groot belicht, maar als het volk vervolgens het ook gaat ontkennen dan is het volk gehersenspoeld.

  Dus ik zou graag uw mening hierover willen horen, ipv dit “negatieve bericht over nederland” te gebruiken om “surinamers” af te kraken.


  Maak melding

 14. @ Standard LCF: Als je nieuwsberichten zoekt, ga naar kranten.com, vul in de zoekterm en hup daar heb je een hele lijst. Minder dan een minuut werk, had jij ook kunnen doen, dan hoefde je geen leugens te vertellen.
  Inderdaad, als mensen van buiten naar Nederland komen omdat het hier beter is dan in hun eigen land omdat het daar mislukt is om er wat van te maken, dan past enige bescheidenheid. Dat land is mislukt omdat de bewoners kneuzen zijn, dus weglopers uit die landen hoeven mij niet te vertellen hoe het moet. Dat weten ze namelijk niet.
  Kritiek hebben is één ding, maar bewust op zoek gaan naar vermeend negatieve zaken om het land waar je blijkbaar je toekomst ziet zwart te maken middels leugens vind ik minderwaardig. In Turkije zou je daar voor de gevangenis in gaan en gelijk hebben ze.
  Nederland negatief belichten daar hebben (sommige) Nederlanders overigens geen moeite mee. vergelijk Nederland bijvoorbeeld maar eens met echt nationalistische landen zoals Hongarije of Turkije wat dat betreft. Blijkbaar heb je er zelf wel moeite mee als er wat negatiefs over Suriname wordt gezegd, dus wat zeur je?

  En wat ZP betreft, de hele zaak wordt georganiseerd door een Ghanees, afstammeling van slavenhandelaars, die op valse gronden asiel heeft gekregen in Nederland en als dank vervolgens de afstammelingen van de slaven, die zijn voorouders verkocht hebben, gaat ophitsen tegen de bewoners van het land dat ze middels uitkeringen een fatsoenlijk leven bezorgt. Ik kan daar geen respect voor hebben.

  Hoe zou het toch komen dat Nederlanders rechtser worden?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES