Kick Out Zwarte Piet demonstreert dit jaar in 18 gemeenten en op Curaçao

42
Kick Out Zwarte Piet demonstreert dit jaar in 18 gemeenten

AMSTERDAM, 6 nov – In het weekend van 17 en 18 november demonstreert de actiegroep ‘Kick Out Zwarte Piet’ (KOZP) in 18 gemeenten en plaatsen tegen de racistische karikatuur zwarte piet. KOZP benoemt 2018 tot het Jaar van de Solidariteit. In 18 gemeenten gaan ze de straat op voor een inclusieve Sinterklaasintocht waaronder Dokkum, Rotterdam, Den Haag en Willemstad op Curaçao.

“De afgelopen jaren hebben honderden moedige burgers zich onuitputtelijk ingezet voor een inclusief Sinterklaasfeest. Deze inzet heeft ertoe geleid dat steeds meer Nederlanders openstaan voor verandering en zich lokaal inzetten voor een racisme-vrij kinderfeest. Protesteren tijdens de Sinterklaasintocht blijft een effectief middel om dialoog op gang te brengen. En vanuit dialoog ontstaat steeds meer begrip” aldus de organisatie in een persbericht, dat verder als volgt luidt:

Vreedzaam protest is wat wij nastreven. KOZP is niet uit op geweld, rellen of andere vormen van protest die onnodige provocatie en agressie teweeg kunnen brengen.

In overleg met lokale demonstranten wordt een kennisgeving gedaan bij de gemeente. Met de burgemeester en politie worden afspraken gemaakt om het protest veilig te laten verlopen en om de demonstranten te beschermen tegen eventuele intolerantie van omstanders.

Kinderfeest
Alle kinderen hebben recht op een omgeving waarin zij niet met racistische stereotype beelden, die hun zelfbeeld aantasten, worden geconfronteerd. Het zijn volwassenen die Zwarte Piet in stand houden. Onze demonstraties tijdens de Sinterklaasintocht zijn dan ook gericht op de aanwezige volwassenen, de NTR en het Sinterklaasjournaal, de gemeenten en de sponsoren van de intocht. Onze demonstratie tijdens de Sinterklaasintocht zorgt ervoor dat het Sinterklaasfeest een feest wordt voor álle Nederlandse kinderen.

Elk excuus en elke beschuldiging dat ‘de kinderen hier de dupe van zijn’ is misplaatst en bedoeld om Zwarte Piet in stand te houden, zonder rekening te houden met de Nederlandse kinderen en volwassenen die elk jaar bewust gediscrimineerd worden. Kinderen worden de dupe van racisme. Zij worden niet de dupe van mensen die opkomen voor een racismevrije intocht.


42 REACTIES

 1. Ik vraag mij af wat het oplevert, als die witte mensen willen vieren laat ze dat
  dan maar doen. Zwarte Piet is toch geen slecht mens. De mensen die staan te protesteren
  zij vaak uitkering trekkers en dat geeft alleen veel gedoe op en slecht aanzien op. Mogen
  kinderen dan ook niet meer cowboy en indiaantje spelen en je mag geen kruiden meer
  gebruiken die komen uit de VOC tijd. Ach je kan je overal wel druk over maken en vele
  landen hebben feesten waarvan anderen denken nou nou.


  Maak melding

 2. @ prosuri

  Volkomen terechte opmerking : wij zwarten hebben ook altijd sinterklaas feest gevierd in Su.
  En nu komen ze met een heleboel bombari, de Hindustanen en wij Zwarten vieren toch ook
  de afschaffing van de slavernij in NL ???? Niemand zegt wat, ( blanken ) maar wij als zwarten moeten zo nodig gaan protesteren, zielig hoor !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 3. Je heb gelijk prosuri.
  Laten ze zich druk maken over belangrijker dingen hoor.
  Kranten moeten er ook geen aandacht aan besteden.
  Vaak gaat het alleen om publiciteit.


  Maak melding

 4. He he
  heelgoed verwoordt prosuri,
  Mensen hebben in hun jonge jaren sinterklaas, zwarte piet volop gevierd.
  Nu zij niks te doen hebben komen zij met al die troep onzin.
  Ga aub werken of anderen helpen.
  Zoniet donderop van NEDERLAND .


  Maak melding

 5. De zwarte mensen in Nederland kopiëren alles uit de usa…..en beginnen plotseling van de 1 op andere dag te blèren dat zwarte piet racisme is…..en idd zijn het meestal de onderklasse figuren die hiermee beginnen!! Zelfs bij de 5 mei bevrijding viering in Nederland heeft deze groep wat te leuteren….ook daar hadden ze iets “racistisch” ontdekt afgelopen jaar..!!


  Maak melding

 6. Deze Afrikaanse afstammelingen moeten de blanken dankbaar zijn. Want nu zou het gros van hen die leven in het land der blanken op vuilnisbelten zoeken naar etensresten, geen water uit de kraan, noch electra, ook zouden ze te lijden hebben van stammenoorlogen en de heersende tirans. In lompen zouden het gros nu lopen en slapen in kartonnen dozen. Gewoon ider jaar weer zwart gelul. Laten ze protesteren tegen al die Afrikaanse afstammelingen die misdadig van aanleg zijn.


  Maak melding

 7. Wow, wat een onwetendheid lees ik hier. Zwarte Piet is inderdaad niet racistisch maar de mensen er omheen maken wel racistische opmerkingen. Dit kan soms als grapje bedoeld zijn maar als je het elke dag van een andere hetzelfde grapje over je huidskleur krijgt te horen is het niet meer leuk.
  En niemand van mensen die voor ZP zijn zal dit toegeven, oftewel ze ontkennen het.

  En het is niet leuk als je jaren discriminerende grappen heb moeten aanhoren en vervolgens zeggen mensen dat je niet moet aanstellen. En dus drm is men DAARNA maar gegaan voor het feit dat zwarte piet weg moet; gewoon omdat mensen in de ontkenning blijven leven en niet eens kleurenpieten willen.

  Stel dat het Dikke Piet was geweest, dan had iedereen gelijk geloofd dat er rond sinterklaastijd een zware tijd aanbrak voor dikke mensen omdat men dan wel zou geloven dat het kwetsend zou kunnen zijn, in de vorm van opmerkingen (pesten). Dan zou den er binnen no time ook dunne pieten komen en zou iedereen daar begrip voor hebben.

  Wat ook erg is, is dat de voorstanders voor ZP erg agressief zijn, ze schelden op straat met hun kind nog in de hand, bedreigen mensen zoals Sylvana Simons (omdat ze een mening heeft) met de dood en blokkeren snelwegen. En dan snel verschuilen achter het woord ‘kinderfeest’
  Gedraag je dan ook als iemand die op een kinderfeest is.


  Maak melding

 8. Afschaffen die Sinterklaas. Die P. Doo neemt kinderen op z’n schoot, misschien wel jouw kinderen. Voel je je gerust? Hij behoort bij de P Doo Kerk.


  Maak melding

 9. Ai Boi. Het zijn de witte mensen die demonstreren!!! Ga maar eens tellen hoeveel donkere mensen erbij lopen. En nog even dit geen demonstratie in Suriname??? Dit bedoel ik tok wij Surinamers praten te veel. Uitvoeren noh te lui voor.


  Maak melding

 10. Het zijn niet alleen de “zwarten” die vinden dat zwarte piet rascisme is.

  Ook witte wetenschappers hebben ontdekt dat “black facing” een negatief effect heeft op acceptatie van donkere mensen. Onbewust wordt men beïnvloedt om ongeoorloofd onderscheid te maken.

  En laten we eerlijk zijn als het verhaal van Sinterklaas al honderden jaren oud is, wat was toen de relatie tussen de witte man en de zwarte man ?


  Maak melding

 11. Zwarte Piet is een afgod die vermomt als knecht de lakens uitdeelt. Eens aan de witte mens gegeven blijft gegeven jullie zwarten krijgen hem niet terug.


  Maak melding

 12. Het zijn niet alleen de “zwarten” die vinden dat zwarte piet rascisme is.

  Ook witte wetenschappers hebben ontdekt dat “black facing” een negatief effect heeft op acceptatie van donkere mensen. Onbewust wordt men beïnvloedt om ongeoorloofd onderscheid te maken.

  En laten we eerlijk zijn als het verhaal van Sinterklaas al honderden jaren oud is, wat was toen de relatie tussen de witte man en de zwarte man ?


  Maak melding

 13. Wat bewustwording betreft kunnen we veel leren van onze zwarte broeders uit de US. Die trekken het voortouw. Ik ben wel een voorstander van Zwarte Piet. In Nederland heb je openlijk racisme en des te meer verborgen racisme. Schaf je Zwarte Piet af, hebben de racisten geen fatsoenlijke uitlaatklep meer en wordt het van kwaad tot erger. Iemand die agressief is kun je het beste een bokszak geven zodat hij zijn agressie kwijt kan. Zo ook Zwarte Piet. De racisten hebben het nodig, al is het maar voor een enkele dag dat ze in het openbaar hun racisme wereldwijd kunnen verkondigen.


  Maak melding

 14. Zwarte Piet, als je me ziet, glinsteren dan je oogjes niet? Dat zong mijn moeder vroeger altijd. Later kwam ik er achter dat zij op de lagere school de Sinterklaas was. Vandaar dat de Sint alle kattenkwaad van ons wist.


  Maak melding

 15. Wat erg voor de zwarte surinamers ,geen zwarte piet dan gaan ze niet meer voor sinterklaas spelen.
  Een kleine groep zwarte suris zorgt er voor dat die Hollanders steeds simpatieker over zwarte mensen gaan denken,slavernij wat heeft dat met zwartepiet te maken ,er is geen Hollander die zegt dat srefidentie niet meer gevierd mag worden ,omdat het die Hollander dan herrinerd worden aan deze tijd.
  Ga je waar maken in Suriname of holland waar jullie zo graag wonen ,die groep is net zo als die schreeuwer die zonodig een coup moest plegen en tientallen doden op z’n naam heeft, jammer .
  Hoe houden we discriminatie levendig


  Maak melding

 16. Zwarte Piet beheerst de gedachten en gevoelens van veel mensen. Kijk hoe de mensen die zich zwart schinken stralen. Eens per jaar krijgen ze van zwarte Piet een flinke dosis energie en daar doen ze de hele jaar mee. Wat een kracht.


  Maak melding

 17. Efu pietje disi ben de wan boeler piet. A heri sinterklaasfeest ben klari keba. Den kaulo weti mang alla volk deng poti leki lafu sani. Alla lesi denki Chinesi taki dong bika unu no mang taki a “r”. Kaulo weti mang, njan unu wontonsupu nanga dagu pisi anga allatakaka sakka sakka’s.


  Maak melding

 18. Over racisme en discriminatie gesproken, zie de drie-eenheid: Drie van de grootste veroorzakers van racisme en discriminatie is de kerk c.q. religies en de religieuze eliteklasse, want in vroegere Bijbels werden slechte mensen zwart afgebeeld en de goede mensen waren wit met geel haar. Derhalve zou het eerlijker en verstandiger zijn om wereldwijd alle bedehuizen en godsdiensten onmiddellijk bij wet te verbieden en alle godsdienstboeken moeten worden verbrand die de mensheid heeft gedompeld in misère en tot op heden achterlijkheid bevordert met haar waanzinnige sprookjes die tegenwoordig worden omhuld door een rookgordijn van zogenaamde hulp- en mensenrechtenorganisaties alwaar schijnheilige gelovigen met een vinger in de pap te brokkelen hebben. Dit geldt echter voor alle wereldgodsdiensten. http://www.debijbelzegt.nl/discrimi.htm

  Maar de Zwarte Piet karikatuur die vroeger door de blanke meerderheid werd gecreëerd met de intentie om een afstand tussen blank en wit te bewerkstelligen en om discriminatie te bevorderen heeft zijn doel niet bereikt, maar is later in de geschiedenis geworden tot een onschuldig kinderfeest waarbij helaas de karikatuur “Zwarte Piet” geregeld door onwetende mensen, domoren, slimme domkoppen en achtergestelde mensen werd/ wordt gebruikt om kleurlingen te treiteren. Dit, terwijl de godsdienst die liefde en vrede zou moeten voorstaan tot op de dag van vandaag door de witte en de zwarte wereldpopulatie wordt aanbeden die discriminatie, racisme en kwaadaardigheid aanwakkert tot wereldwijde mensenrechtenschendingen. Dus weg met alle godsdiensten, het zijn religieuze roversnesten!!! http://www.debijbelzegt.nl/recht.htm

  En als men een treffend voorbeeld wil hebben over discriminatie en racisme, reis dan af naar Suriname alwaar de kolonialisten door hun eeuwenlange heers en verdeelpolitiek het racisme heeft doen geworden tot een cultureel erfgoed en diepgaande trauma van de Surinamers.

  … Het merendeel van de Suri-Javaanse populatie heeft een hekel aan de zwarte gemeenschap tot verregaande vormen van discriminatie en andersom ook. Het overgrote deel van de Hindoestanen heeft een gloeiende hekel aan de zwarte bevolking aldaar en andersom, het leeuwendeel van de creolen evenals de rest van de Suri-bevolking beschouwt de boslandcreolen en de bosnegers als kiespijn door ze in het alledaagse leven te betitelen als Djoeka’s (vroegere scheldwoord welke is ontstaan in de slavernij), en de Indianen worden gediscrimineerd en achtergesteld waar ze bijstaan door het merendeel van de Surinaamse bevolking c.q. de regering die ze op de lange baan houdt met zoete beloftes, aalmoezen en landonteigening, enz. Ze zullen het ontkennen, want de waarheid is hard om aan te horen.

  En in landen waaruit kolonialisten zijn voortgekomen o.a. Nederland, Engeland, America, Portugal, Italië en andere zal racisme, rassenhaat en rassendiscriminatie nooit verdwijnen, maar juist als een vervloeking blijven rusten op de instanties en bevolking die hun heilige boek beschouwen als hun culturele erfgoed.
  Jonge kinderen daarentegen zijn zo onschuldig als lammetjes, helaas worden deze gaandeweg vaak verpest door het gedrag van hun opvoeders, de familie en de omgeving waarin ze opgroeien.

  En wie de theorieën van lord Brahma, Manu, Shiva, Indra, Agni, Rudra, Yama, Ghanesha, Rama, Hanuman en Krishna vereert, aanbidt de levensfilosofie van vroegere verkrachters, pedofielen, incestplegers en slechtdoeners, die allemaal slechts onheil hebben gebracht voor de Hindoe populatie en nog steeds, evenals ellende, racisme, onderdrukking, hoogmoed, egoïsme, achterlijkheid, liefdeloosheid, wreedheid, onmenselijkheid, achterbaksheid en alle vormen van mensenrechtenschendingen zoals het een godsdienst betaamt. En dan durven ze nog eens mooi weer te spelen met hun Dhivali! Kijk hiertoe maar gerust naar het huidige India waar misdaden gepleegd tegen de menselijkheid aan de orde is van de dag welke relateren aan het voorbeeld van hun blauwe goden. http://vishnuh.nl/Het-Hindoe%C3%AFsme-Gezegend-Door-De-Blauwe-Goden/ “Het Hindoeïsme heeft evenals andere wereldgodsdiensten ook van alles in huis o.a. “Heilige Dhivali”, “Heilige Apen”, “Heilige goden”, “Heilige geestelijken”, “Heilige koe”, maar ook “Heilige koeienstront.”

  Vooral religieleiders en godsdienstige staatshoofden schroomden zich er niet voor om een potje van te maken, zodat discriminatie en racisme heden ten dage geïncarneerd is in de huidige maatschappij en in het leven van alledag.
  … Alle redenen om heden ten dage wereldwijd alle kerkhoofden, religieuze staatshoofden, de Paus en Bisschoppen, de Pope, Rabbijnen, Imams en andere Moslimleiders met onmiddellijke ingang in hechtenis te nemen en te onderwerpen aan een gerechtelijk en strafrechtelijk onderzoek. Tegelijkertijd dienen alle godsdienstboeken vernietigt te worden en hernieuwd een “boek” worden geschreven waarin alle volken en rassen van de wereld alom vertegenwoordigd en verenigd zijn als eenheid. En de grondwet dient per omgaande wereldwijd te worden aangepast.

  En alle bovenstaande genoemde wereldwijde criminele organisaties en regeringen hebben tot thans bestaansrecht en zijn totnogtoe origineel gebleven, maar Zwarte Piet moet verdwijnen?
  Laat derhalve ook Zwarte Piet met rust, juist Zwarte Piet heeft het recht om origineel blijven, want ik hoor hem wel maar ik zie hem niet! Maar de religies daarentegen, ik hoor ze wel en ik zie ze ook almaar doorgaan met wereldwijde schendingen tegen de menselijkheid en de natuur. Dit komt voornamelijk doordat de religieuze mensheid in het algemeen zo slecht is dat ze haar slechtheid als doodnormaal ervaart. Daarom dient het godsdienst euvel wereldwijd onverwijld uitgeroeid of verbannen te worden in plaats van Zwarte Piet die het symbool is van menselijkheid.


  Maak melding

 19. @Standard LCF

  Mevrouw Simmons heeft het gemaakt als VJ in Nederland en zeikt vervolgens de hele surinaamse bevolking af, nu Nederlanders haar doorhebben zocht ze het bij Turken en zeikt de Nederlanders af, nu zoekt ze het bij een groepje mensen die racisme in stand probeert te houden en geweld gebruikt om hun zin te krijgen……deze mevrouw is erg afgegleden, de mening die ze heeft is altijd van een ander, eigenlijk een papegaai dus.

  @allemaal

  http://feeny.nl/de-misverstanden-over-sinterklaas/


  Maak melding

 20. Denki,
  Had ze daar in suriname maar eens last van energie, zou het er heel anders uit zien
  WAT een herrie zeg, ga iets nuttigs doen b v, de handen uit mouwen steken ,maak iets moois van dat paradijs ,de meeste suri’s beseffen niet wat ze in handen hebben ,het lijken wel Hollanders met dat gezeik en gezeur .
  En laat ze vooral blijven strijden tegen zwarte daar win je een hoop simpatie mee.
  Kijk op YouTube en tik sinterklaas 50 en 60 ti Ger jaren in , dan zie je tot je stommen verbazing de stoomboot de Suriname rivier opvaren met sinterklaas en zwarte piet,met duizende kinderen op oevers van de Suriname rivier waar ook de slaven aan land gezet werden.
  Er zijn verhalen bekent zwarte mensen zich wit kalkte om sinterklaas te spelen het moet niet gekker worden.
  Stop met die ongein, zo zielig zijn we niet


  Maak melding

 21. @ Shine a light on me…

  En dus??? Nu mag ze bedreigd worden? Wat wilt u hiermee zeggen?

  Ik mag haar geschreeuw al niet sinds ze bij mtv werkte en ik ben het met veel dingen die zij zegt ook niet eens. Maar iemand bedreigen om de mening van diegene zegt meer over de persoon die dreigt.


  Maak melding

 22. kijk, dit is een gevoelsmatige kwestie,. Sinterklaas is zoals ze zeggen een kinderfeest. dus alle kinderen moeten blij zijn met dit feest. Tot zover ben ik het eens,
  Maar, als een heleboel zwarte kinderen juist ongelukkig worden bij dit feest, omdat ze simpelweg door andere kinderen gepest worden dan voel ik mij niet gelukkig en dan mag dit feest mij gestolen worden. ik geef eerlijk toe dat ik aan dit feest met tegenzin heb meegedaan toen mijn kinderen klein waren. reden: ik kan geen kinderhartjes breken.
  Maar op gegeven moment kom je tot de ontdekking dat Sinterklaas niets meer en niet minder is dan een kinderfeest voor witte kinderen. Hebben deze Sinterklaasvierders ooit gedacht aan het feit dat zij met dit feest zwarte kinderen opzadelen met een rassenprobleem? Neen. dan ben ik tegen dit sinterklaasfeest,


  Maak melding

 23. NEN 0512
  14
  8.2 Kledingvoorschriften Pieten
  8.2.1 Algemeen – Kleurstelling Zwarte Pieten zijn geschminkt in diepzwart, bruin of een andere kleur of kleuren. Elke Piet moet zorgvuldig zijn gekleed en alle zichtbare huid moet volledig zijn geschminkt.
  8.2.2 Kostuum Elke Zwarte Piet beschikt over een kleurig pak, bij voorkeur voor iedere Piet in het gevolg van Sint-Nicolaas van verschillende basiskleur. Het kostuum van Zwarte Piet moet volledige bewegingsvrijheid garanderen en heeft een pofmodel kniebroek met daaronder een zwarte maillot. Het kostuum is bij voorkeur gemaakt van fluweel en afgezet met decoraties van goudkleurig brokaat. Bij het kostuum behoort een baret in dezelfde kleuren als het kostuum, afgezet met brokaat en bij voorkeur voorzien van een kleurige veer. In verband met het dierenwelzijn is het gebruik van echte veren nadrukkelijk niet toegelaten. Voorts draagt Zwarte Piet zwarte handschoenen.


  Maak melding

 24. Als je zwarte kind gepest wordt door witte kinderen, dan ligt het probleen aan hun leerkrachten en hun racistische omgeving, maar niet aan de witte kinderen die de gekleurde kinderen pesten. Dus lul niet zo dom en get a life.


  Maak melding

 25. Zwarte Piet door de schoorsteen binnen gekropen (kleding ziet er nog heel netjes uit) dus mogen wij met een gerust hart aannemen dat dit een opgezette minderwaardigheid uitstraalt aan de donkerkleurige toe. Als men het racisme of discriminatie wilt noemen is hun goed recht.

  Wie kent de Negredoro verhaaltjes in Suriname niet, de voordeur was toen alleen bestemd voor de blanken en bakadoro voor de zwarten. Dit is allemaal het aangeleerde resultaat van Sint-Nicolaas/Senikolaas de huidige Sinterklaas en Zwarte Piet met kroeshaar


  Maak melding

 26. Sinterklaas als de heilige en zwarte Piet moet je zien als Satan/Judas of de Duivel.
  De blanken hebben zichzelf verheerlijk met de kruis en loopt te vertellen dat zij onder inspiratie van god dit hebben neergepend. Hebben van de religie/evangelie een hoop stront gemaakt.

  De oorzaak van het kwaad is volgens de Engelse filosoof David Hume gelegen in het feit dat God niet goed is of dat God niet alwetend is of dat God niet almachtig is. Want als God goed zou zijn of alwetend of almachtig dan zou hij al het kwaad in de wereld kunnen voorkomen.


  Maak melding

 27. Babun-Nefi, als jij dat allemaal zo wil zien, zegt dat genoeg over jou , maar niets over Zwarte Piet in wie de kinderen voor wie dat feest bedoelt is, waarom zouden ze het anders kinderfeest noemen in Suriname wat weten die nu van het slavernij wat zich afgespeeld heeft in het verleden, een verledem waar velen nog steeds triest genoeg niet aan ontgroeid zijn kennelijk, niets anders zien als mannetjes in het gevolg van Sinterklaas van wie ze pepernoten en ander snoepgoed krijgen.


  Maak melding

 28. Slavernij is een belangrijk onderdeel in de geschiedenis van Suriname. Vanaf de 4 e klas lagere school werd ik daarmee doodgeslagen. In Nederland niet. Daar leerden de kinderen dat Koning Willem3 de slavernij had afgeschaft en dat de slaven zeer waren blij. ze vergaten te vertellen over de 10 jaar staatstoezicht en poenale sanctie. Overigens blijkt die Willem 3 de Surinaamse wisie te hebben opgelopen want zijn begrafenis in 1890 was een ware ramp. Dus onderschat de Surinaamse kinderen niet wanneer het de kennis van slavernij betreft. Anders is het onderwijs in Suriname behoorlijk achteruitgegaan door die klootzak Bouterse.


  Maak melding

 29. John, ik denk dat het juist dat is waar het omdraait het feit dat je vanaf de 4e klas, dan zijn de meeste kinderen een jaar of 9 en geloven al niet meer in sinterklaas, maar zijn alleen geinteresseerd in cadeautjes en totaal niet wat zich een 200 jaar terug in Suriname heeft afgespeel, ik wil het niet bagatelliseren , maar het is een ver van mijn bed verhaal het speelt gewoon niet voor ze laat staan voor de nog onschuldige jongere kinderen waar het feest eigenlijk voor bedoelt is


  Maak melding

 30. @Standard LCF

  Niemand mag bedreigd worden, zeker niet om een mening, dat is ook niet wat ik gezegd heb.

  Er zijn mensen die niet meer zelf denken en anderen napraten om er zelf beter van te willen worden.

  Mw. Simmons praat met alle winden mee, wat is de volgende stap?

  Alle blanke vla uit de winkel?
  Geen afrikaantjes in de tuin? Of eerst de andere bloemen water geven?
  Een verbod op zigeunersaus?
  De negerzoen is al veranderd nu nog een ander woord voor “ne-geren”
  Tegen mij wordt ook zo vaak iets gezegd en ik zeg wat terug, humor is de sleutel en niet dat oeverloze gezeik van een groepje dat blijkbaar niets beter te doen heeft dan een kinderfeestje te verzieken.

  Diezelfde groep zie je niet in Latour en op andere plaatsen om kinderen uit de prostitutie te halen, zeiken over zwarte piet is veel belangrijker….pfff


  Maak melding

 31. Vraag de creool of hy bly is met zn leven en zichzelf.
  Vraag de creool of hy bly is dat hy bestaat en dat hy alles mag en kan doen.
  Meest waarschijnlijk antwoord zal JA zyn.
  Nou wees dan de witteman dankbaar en houdt je klep dicht want zonder hem zou je niet bestaan.
  Ze willen allemaal hier komen,zichzelf opbouwen en de witte man bekritiseren omdat ze zich gediscrimineerd voelen door een kinderfeest.
  Gekker moet het niet worden
  Stelletje mafkezen


  Maak melding

 32. Kinderfeest mie mars!
  Het is een dag waarop volwassenen (ouders vaak) al hun fouten in de opvoeding afkopen met kadootjes. Bovendien geven volwassenen ook kadootjes aan elkaar. Dus niks kinderfeest.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.