Diepzeehaven zal Suriname ruim zeven miljard dollar kosten, te duur

27

PARAMARIBO, 6 nov – Het aanleggen van een diepzeehaven zal blijken een veel te duur, niet rendabel idee te zijn. Suriname zal zeker zeven miljard dollar moeten investeren. Dit zegt Deryck Ferrier, directeur van het Centrum voor Sociaal Wetenschappelijk Onderzoek, Ceswo. Dit idee van president Desiré Bouterse zal de aanleg vergen van een kunstmatig eiland. Er is niet genoeg vaste bodem om de haven aan te leggen. Dat betekent alvast dat zand van ergens anders aangevoerd moet worden. Tonnen en tonnen zand.

Suriname heeft niet zulke grote hoeveelheden. Het zand zal dus van een ander land ingevoerd moeten worden. En dan moet nog gezien worden het geld terug te verdienen. De perspectieven zijn er gewoon niet. Economsiche activiteiten in de omliggende landen zijn er gewoon niet naar, zei Ferrier tijdens een lezing op de United Business Fair. Een alternatief vormen de shcelpritsen voor de kust.

Maar dat is ecologisch niet verantwoord. De schelpritsen vormen broedplaatsen voor verschillende diersoorten. Het enige werkbare alternatief is het uitdiepen van de Suriname rivier. Het noordelijke deel van de rivieroever zou gebruikt kunnen worden voor het opzetten en uitbreiden van havenfaciliteiten. Maar een diepzeehaven is een veel te grote brok. Een klein land als Suriname met een micro-economie kan het niet verteren.

27 REACTIES

 1. Toch blijven die paars verarmde idiote dwaze debiele oerdomme ndp paria’ s ddb en roversbende geloven. Baas taki…..we ka groot dings doen voo me lieve paarsdomme kinderkinds ieja soso lobi, huisje, treintje, haven, vliegveld, highway eeh………….ma dan in lego vorm. nie erg krijgen die paarse stommelingen eeh wat is lego?????? kan je het eeh ook eten?


  Maak melding

 2. Weer zo’n luchtkasteel om de paarse kakkerlakken van onder hun steen te halen en voor masza te komen klappen.

  Dit wat hier gezegd wordt door ddb en gangsters is meer wat kan gebeuren in geïndustriele westerse/kapitalistische landen, oa Holland. Zie youtube de 2 e Maasvlakte.

  Suriname kan dit niet en het zal niet lukken. Bovendien is het de vraag of Suriname, als er geld/ dat geleend wordt om het uit te voeren het geleende geld en rente kan terug betalen. De opbrengsten zullen tegenvallen. Productie, export, concurrentie, kennis en knowhow, transport, logistiek, personeel, opslag, verwerking, enz.

  Nee dit is de zoveelste luchtkasteel.

  Dit plan is niet realistisch en de Surinamers zijn op geen enkele wijze gereed en klaar voor om het uit te voeren.

  De ontwikkeling van Suriname zal op een andere manier moeten plaats vinden, kijken naar wat het land heeft en de wereld te bieden heeft, een goede plan van aanpak moeten maken en stapje voor stapje dit goed uit voeren. Ook gelet op de kleine bevolking en de mentaliteit van de Surinamers. No Spang. mi na waka man.

  Al staat heel Paramaribo onder water of brand, ddb slaapt als een tuberoos. ddb en gangsters hebben nooit gewerkt en zijn toch de rijkste mannen van Suriname. Zie als ze in Parijs zijn hoe ze winkelen e/of het SLM vliegtuig als privé eigendom gebruiken en dan niet te spreken van allerlei voorzieningen die ze hebben.

  Zie de paarse kakkerlakken die weer blij zijn met een dode Gado Tjo sang dje njang zaad no ka, maar no dé kenki. De paarse kakkerlakken denken dat het een TwaTWa is zou nak slaat. Wel ze kunnen wel wachten tot ze een ons wegen, evenals deze diepzee haven.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 3. Dang pe-wie-e-go-finie a monie diesie !! Mie Gado mie Masra, we zijn al bankroet, dan fa wie-e-go-a-sanie-disie !!
  Sneltrein projekt van China e-waktie-oenoe ook toe. Dubai van awarrie-domrie Misjieka-bakka is al
  op Sunny Point.
  Gendarmie is al in het Marowijne gebied !!
  Obiang zal onze redder zijn !!!


  Maak melding

 4. Diepzee haven ???????
  Ze bedoelen tussen Ingrid der benen duiken, dat is ook diep zee haven !!
  Wat een dom volk man totaal gemanipuleerd gehersenspoeld geindoctrineerd etc etc !!!
  De enigste wat ze goed kunnen is vreten, neuken en wegwezen anders niets.
  Ach zielig, ik ben ook een Sranang mang : maar als iemand mij niet kent ben ik een Angolees.
  Ik schaam me af en toe dat ik een Sranan mang ben, want mijn landgenoten maken er gewoon
  MPP zooitje van !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 5. Verkiezingsretoriek. Bouterse wil de verkiezingen winnen dus om het stemvee te paaien dingen beloven die hij niet kan realiseren. De beloofde trein, achttienduizend woningen en de koers omlaag heeft hij niet kunnen realiseren. iemand die nog geloof heeft in deze man is of een profiteur of oerdom.


  Maak melding

 6. Op zich een heel goed idee. Echter zegt de heer Ferrier niet waar het eventueel de haven moet staan. Ik denk in Marowijne in de buurt van Galibie heb je genoeg vaste grond en zand aanwezig om dergelijke projecten uit te voeren. De onkosten zullen daar veel lager uitvallen. Of willen we alles in Paramaribo???


  Maak melding

 7. @NDP bespotter
  Effe serieus man. Maak Pres niet belachelijk.
  Advies voor Pres. Je weet toch, madurodam in Nederland. Moet je effe komen kijken. Oeps dan pakken ze je op he 😁. Effin maar google effe. Maak maak een maquettetafel in de vorm van de Surinaamse kaart. Kan je al je dromen op realiseren.
  Laat je niet maken door die domme.surinamers. En je weet toch!! Vraag maar weer om 5. Die krijg je met de pakketten die je.straks moet.verdelen.


  Maak melding

 8. Laat ze eerst maar eens een begin maken van het uitbaggeren en het bergen van dat wrak in de Suriname rivier, de oetlullen i.p.v. die irreele fantasieen


  Maak melding

 9. Freeway,
  Suriname barst van de armoede, waar moeten ze in God het geld vandaan halen,het is er niet.
  Die miljarden zitten bij de verkeerde mensen punt.
  O ja ze kunnen het lenen ,maar wie is er bereid dat te lenen aan Suriname, want dat zie je meer terug


  Maak melding

 10. De diepzeehaven wordt in Guyana gemaakt. Het zou de overheid geen $ kosten omdat de haven een onderdeel van de zijde route zou worden. Dat wilden de toppers van de NDP niet want ze wilden allemaal minimaal $ 2 miljoen hebben want zij gingen er toch veel geld aan verdienen.

  De haven is al ver gevorderd en met het olieveld is Suriname gepasseerd maar ook afgeschreven.

  Jammer maar Suriname een land niet groter als plaatsen als Alkmaar Amersfoort of Haarlem heeft met meer dan 180 versleten ministers in de afgelopen tien jaren internationaal alle aanzien verloren.

  Mensen het gaat jullie goed over drie jaren is de Suriname rivier helemaal dicht geslibd en krijgen jullie voor veel geld de containers uit Guyana.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.