maandag, mei 27, 2024
HomeNieuws uit SurinameActiecomité vreest: parlement Suriname wordt genegeerd door regering en Alcoa

Actiecomité vreest: parlement Suriname wordt genegeerd door regering en Alcoa

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 6 nov – Dat multinational Alcoa doorgaat met het slopen van haar raffinaderij, is een rechtstreekse desavouering van het parlement van Suriname. Dit stelt het Actiecomité Alcoa. Het parlement moet alert zijn. Het is immers parlementsvoorzitter Jennifer Simons zelf die opdracht gegeven heeft aan de regering om alle activiteiten rond het slopen van de aluinaardeplant te Paranam met onmiddellijke ingang stop te zetten. Het actiecomité vermoedt dat Alcoa rustig doorgaat met het slopen.

Dat zou niet mogen. “De opdracht voor stopzetting van de ontmantelingsactiviteiten is door de regering en door Alcoa aanvaard. Voortzetting van de ontmantelingsactiviteiten door de regering zou betekenen dat ons parlement gedesavoueerd wordt”, stelt het actiecomité. Als het parlement dit accepteert, wordt de basis gelegd voor een zorgwekkende tendens. Het parlement verliest haar betekenis als zelfstandige macht.

Het is het parlement zelf dat een dergelijke ramp kan en moet voorkomen. “Het behoud van onze constitutie staat op het spel. Dat een multinational onze wetten en onze wetgevende macht niet respecteert. mag nimmer getolereerd worden”, aldus het actiecomité. Er moet op worden toegezien dat de regering en Alcoa zich houden aan de opdracht van het parlement. Aangeraden wordt dat er poolshoogte wordt genomen bij de raffinaderij.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

9 REACTIES
 1. Maar het parlement bestaat toch uit 28 zieke idioten die ons bouta amnestie door de kelen heeft gedrukt en heden doen ze alsof ze hun mond verloren hebben.
  Maar goed het is Alcoa en ze durven niet.Ze naaien de surinamers alleen.Die laten zich pakken en naaien van alle zijde door de ndp.


  Maak melding
 2. Dankzij de van aard misdadig zijnde paarse roverheid gaat alles met de dag achteruit. Ook bij het gros der verpauperde ndp zombies. Moorden, bedriegen, bedreigen, frauderen, stelen en roven als hun enige echte lijdsman ddb leven ze van uur tot uur en van dag tot dag in de hoop op een gratis kabouter huisje. Neks gaan deze paarse imbecielen krijgen, wel armoede en het aflossen van de ddb megaschulden.


  Maak melding
 3. Neks no fout !!! Bouta na fesie mang van het land !!
  De Chinezen zijn in aantocht om de terreinen over te nemen !!Ze hebben eindelijk “Eldorado” ontdenkt!!


  Maak melding
 4. Iedere zich zelf respecterende ndp-dna-lid en coalitiegenoot zou de eer aan zichzelf moeten houden en opstappen om te zien hoe ddb en onderhandelingsgroep die met Alcoa/Suralco met de belangen van de republiek Suriname en de Surinamers omgaan.

  Hoe laag kunt jij zijn om ddb nog te ondersteunen en zien hoe je land door Alcoa/Suralco vernietigd worden?

  Als de ogen van de paarse kakkerlakken nog steeds niet geopend zijn, gebeurt dit nooit meer.
  We gaan nog voor vijf. Zie de hoge prijzen in de winkels voor de eerste levensbehoeften, de heel grote armoede en heel grote ellende. Zie ook wie sinds 25 februari 1980 hiervoor verantwoordelijk is.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Het is wel heel bijzonder dat de DNA (ook de NDP) eisen stelt aan de regering. Dat de vice president bevestigend reageert en dat nu blijkt dat men gewoon doorgaat.
  Het is banaal te lezen dat Afobakka van de onderhandelaars/president overgedragen mag worden in de staat zoals deze is en niet in de door de Brokopondo Overeenkomst beschreven goede staat van onderhoud.
  Als alles op 02.01.2020 vast loopt geen probleem voor Alcoa.
  Sardjoe en Bouterse tekenen voor een enorme risico’s voor het land.

  Het lijkt er op dat zij alles wat Alcoa wil goed vinden. Simons heeft zicht duidelijk laten horen. Ik ben benieuwd wat er gaat gebeuren. Nu steeds meer duistere zaken in het licht komen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES