zondag, februari 25, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieTiener in Suriname brengt luchtdrukpistool naar school 'om af te schrikken'

Tiener in Suriname brengt luchtdrukpistool naar school ‘om af te schrikken’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 5 nov – Het Korps Politie Suriname, KPS, heeft een tiener kort aangehouden. De vijftienjarige is betrapt op het bezit van een luchtdrukpistool. Het kind had het wapen meegeomen naar zijn school te Flora, in Paramaribo. Het pistool, dat er bijna uitziet als een vuistvuurwapen, was niet geladen. Volgens de jongen had hij het mee genomen naar school uit pure nood.

De tiener werd vaker lastig gevallen door jongens van een andere school. Het wapenbezit zou meer bedoeld zijn als afschrikmiddel. Het bezitten van een luchtdrukwapen is in Suriname niet verboden. Bij de politie wordt het ook niet als gevaarlijk aangemerkt. “Je zou iemand hooguit ermee kunnen verwonden of je zou het kunnen gebruiken om op leguanenjacht te gaan “, zegt een KPS-functionaris tegenover de Ware Tijd.

Het ‘kunnen verwonden’ alleen al zou te denken mogen geven. Overigens zeggen experts dat een een schot uit een luchtdrukwapen dodelijk kan zijn vanaf korte afstand. Volgens de jongen was het wapen van zijn overleden grootvader. Hij is vrijgelaten na verhoor. “We hebben hem aangesproken”, zegt de functionaris. Zijjn gangen zullen de komende tijd wel worden gevolgd. Dat doet zowel de politie als de leiding van de school.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

15 REACTIES
 1. Stel dat dit echt zou zijn dan zou hij het ook gebruiken, hij kijkt ook naar het nieuws
  dus volgens hem, is het een normale zaak van de wereld. In NL is het verboden om
  luchtdrukt pistool te hebben, dus wel strafbaar !

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 2. Zo dat is nogal stoer! en de politie heeft hem aangesproken maar niet toegesproken.

  “Zij gangen zullen de komende tijd wel worden gevolgd. Dat doet zowel de politie als de leiding van de school.”
  Hebben ze de ouders ook bij het gesprek betrokken?

  Of is er geen rol voor ze weggelegd.


  Maak melding
 3. Dit is je reinste kolder om deze jongeman alleen aan te spreken. Hij geeft zelf aan dat hij andere kinderen bang wilde maken, omdat hij gepest wordt. Alle wapens zijn verboden, luchtdruk pistool of niet. Je hoort een geregistreerde vergunning te hebben. Mensen die een wapenvergunning hebben moeten jaarlijks gecontroleerd worden aan huis. Is je wapen opgeborgen in een speciale kluis die niet te kraken is. De kluis dient niet zichtbaar volgens de veiligheidsnormen bevestigd te worden aan de muur. De politie en de ouders, scholen mogen voorlichting geven aan hun kinderen over de gevaren van wapens. Sarie Torie.


  Maak melding
 4. Goed zo mina je heb groot gelijk de pester(s) moet men ook aanpakken, ik wordt jaren lastig gevallen en ik pak het op een heel subtiele manier. Zowel van uit Suriname en Nederland wordt ik lastig gevallen en zelfs familie leden doen dat, mij lastig vallen.

  groetjes


  Maak melding
 5. Laatste jaren heel veel vrijheid hier in Suriname.Mensen halen nu tegenwoordig de aller gekste stunt uit.
  Een emmer raakt bijna ook vol door de bestuurders in dit mooie land.Hij is ook nu aan het puberen en uitproberen straks over paar jaartjes gaat hij in het echt schieten en beroven.Het gaat zeker de verkeerde kant op als hij nu niet hard aangepakt wordt dan is het helaas laat.


  Maak melding
 6. Ik denk niet dat deze jongen ooit
  de verkeerde kant op gaat.!!
  Hij heeft behoorlijk fatsoen.
  Een windbuks en uit respect niet geladen.

  Pesters zijn laf volk.
  Meestal met 5-6 die het leven van één persoon zuur maken.
  Dat is topcriminaliteit.


  Maak melding
 7. Dus als een roofovervaller,inbreker, een slachtoffer bedreigt met een luchtdruk pistool dan moet hij niet aangehouden worden. O sortoe-ka na dies-sannie in a kondre !
  Dus straks loopt iedere scholier met zo een pistool op school rond !!
  Hoe weet je als burger in een oogopslag of het geen echte pistool is ??
  A kondre dies trong wang ka-kondre !!!


  Maak melding
 8. Omu no waka nanga luchdruk. Omu waka anga echte wang. Te yu wani furu omu, omu sutu pow pow pow. Proberi furu omu winkrie dan yu sjie. Yu no man verteri tori moro. Sranan furu fokop.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES