vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

Suriname wil belastingovereenkomst met Nederland heractiveren

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 nov – Suriname wil belastingovereenkomsten met Nederland en met Indonesië heractiveren. Dit stelt minister Gillmore Hoefdraad van Financiën. Hij heeft pas een dergelijke overeenkomst gesloten met de Verenigde Arabische Emiraten. Het gaat om overeenkomsten die het ‘dubbel heffen’ van belasting moeten voorkomen. Investeerders hoeven dan niet zowel in eigen land als in Suriname belasting te betalen. De overeenkomst met Nederland dateert van 1975, maar heeft nooit echt gewerkt.

Het verdrag met Indonesië is vijftien jaar geleden getekend. “Beide zijn niet instrumenteel geweest in het aantrekken van investeerders. Er zal worden bekeken hoe de verdragen met Nederland en Indonesië effectief kunnen worden ingezet voor het aantrekken van investeringen”, zegt Hoefdraad tegenover het Nationaal Informatie Instituut. De regering wil op dit punt een ‘agressievere politiek’ voeren.

Bekeken wordt om met meerdere landen een belastingovereenkomst te tekenen. Gedacht wordt allereerst aan de Caribische Gemeenschap, Caricom, en de buurlanden.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

17 REACTIES
 1. Wordt niks. Als er al een investeerder uit Nederland zich meldt loopt hij dood op de bureaucratie in Suriname omdat hij Nederlander is.Bovendien is de belastingdienst in Su een grote bende
  En kunnen zij een belastingverdrag niet eens goed interpreteren. Alles heeft te maken met de moraal en de cultuur in Suriname.


  Maak melding
 2. Ben niet eens met Switi Sr; belastingen is altijd een sluitstuk, maar ozo belangrijk voor beslissers. Kijk naar NL: vele bedrijven komen er daarom. een vd laagste id wereld. Dubbele belasting zorgt ook voor dat het land niet interessant is voor pensionados. Uiteraard heb je meer nodig, maar laat men dit eert oplossen.


  Maak melding
 3. Verkiezingen op komst!!! Ook boefie kruipt nu uit zijn hol!!!! Anders zag je hem nooit. Iedereen moet van de baas laten zien dat er “gewerkt” wordt. En de bevolking trapt er natuurlijk weer in…. Nog 10..…


  Maak melding
 4. Dit is te laat. Moesten ze eigenlijk in orde maken toen de economie goed was. Zeker geen tijd gehad, wel tijd gehad om het geld op onverantwoorde manier uit te geven


  Maak melding
 5. Dat is mijn kritiek op Suriname. Ze maken wetten om ze daarna te vergeten. Achteraf proberen ze te scoren met deze wetten als dat in hun straatje past. een mooi voorbeeld is de laats aangenomen wet productiviteit. De NDP scoort met een wet die tijdens de Frontregering is geboren.
  Let op mijn woorden: deze wet productiviteit, die met veel tam tam is aangenomen omdat de oppositie is weggelopen, is dus ook in mijn ogen een doodgeboren kind.
  Reden: net als het woord onderhoud kent Suriname het woord productiviteit niet. En hoe kan je iets produceren als je niet weet wat dat woord betekent,
  als ik het voor het zeggen had zou ik die 1 miljoen aandelenkapitaal direct geven aan de ondernemers in de landbouw veeteelt, visserij en dienstverlening. Dat is echte productie en niet het oprichten van een of andere organisatie die je door vriendjespolitiek moet faciliteren. dat is geld verkwanselen.


  Maak melding
 6. @Switi en Gabriel jullie hebben groot gelijk.
  Suriname is geen land om te investeren. Het is een grote oplichters bende eerste klas.
  Het hele structuur hier deugt voor geen meter. Boefdraad en kornuiten hebben ons land om zeep geholpen. Hij gaat Indonesie erbij betrekken slaat nergens op. Indonesie heeft een betere band met Nederland dan Suriname. Eerst goed je huiswerk maken Boefdraad want je kletst in de ruimte met je grote mond, lijf en lederen.


  Maak melding
 7. Liever ten halve gekeerd dan ten hele gedwaald. Onder de regering Venitiaan was deze samenwerking reeds actief.
  De NDP schurken wilden geen bemoeienis en hebben na hun aantreden alle Nederlandse adviseurs de deur uitgewerkt. Een land valt of staat met een goed belastingsysteem. Als er belasting werd geind op alle goud dat geroofd wordt in het binneland hadden deze sukkels wel meer geld in de staatskas.
  Doe dus normaal NDP, niet alles wat uit Nederland komt is slecht , leer en pas het ten goede toe in Suriname.


  Maak melding
 8. Denken ze te kunnen gaan profiteren van dit verdrag. Dus als Suriname de grote coke jongens zal aanpakken (pluk ze) dan heeft Nederland het nakijken want éénmaal in Suriname geplukt zal nederland dezelfde coke gigant niet in Nederland kunnen plukken.

  Dit is zo transparant en zichtbaar wat de bedoeling is.


  Maak melding
 9. hoeveel Nederlanders zaten op de belasting dienst toen deze boeven bende optrad in 2015..

  zij hun baas was o zo bang dat die Nederlanders hun zou leeg plukken, waardoor de belasting ambtenaren met de meeste spoed het land werden uitgeschopt..
  nu alles verknalt is, willen ze die bakra terug hebben..

  waarom niet eerst , een ambassadeur toelaten in het land.. waarom niet die poep PSA kaart afschaffen stelt toch geen reet voor..


  Maak melding
 10. Hoefie, krakti ?????????????????????????

  UN POT’A MONNIE FU A PEOPLE BAKKA !!!!!

  ALLA SRANAN GUDU VERDAMP, KAALPLUKKEN

  DEZE ONGEDEKTE MILJARDEN-GELDDRUKKER !!!!!

  PS : GO TIKKI A ZESHONDERD MILJOEN USB-DOLLARS

  NA TAPU ZWITSERSE BANGI BAKKA, DANG YU KAN OPO YU

  MOFO MASRA HOEFIE, en DANG YU KAN TRONG WAN

  SRANANMAN BAKKA !

  FREE SRANAN !!!!!!!!!! FREE SRANAN !!!!!!!

  MEK DENG PAARS FREMUSU DISI GWE !!!!!!


  Maak melding
 11. Belasting of niet, alla ndp paria’ s e schijt alla dee wang bigi ddb belasting vol schijt hoe te overleven. Gisteren kwam Tjallie met een mond vol kersen die hij had gestolen van de buurvrouw, vragen of hij de houwer van opa mocht lenen. Oma jagi eng direct met de woorden, na zeker joe e go roof sma frugtoebong bakka no. Tjallie, een onvernetelijke paars delinquent op leeftijd, vloekte binnensmond. veel ndper’ s zijn als Tjallie, rovers van vruchtbomen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES