maandag, juni 17, 2024
HomeOnderwerpenEconomieSuriname verstevigt economische betrekkingen met Verenigde Arabische Emiraten

Suriname verstevigt economische betrekkingen met Verenigde Arabische Emiraten

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 5 nov – De Surinaamse minister van Financiën Gillmore Hoefdraad heeft zondag in de Verenigde Arabische Emiraten met zijn collega, Obaid Humaid Al Tayer een investeringsbevorderings- en beschermingsovereenkomst en een overeenkomst ter voorkoming van dubbele belasting en het ontgaan van belasting getekend.

Het tekenen van deze belangrijke overeenkomsten past in het streven van Suriname naar verbreding en diversificatie van de economie mede door het aantrekken van buitenlandse investeringen en het bevorderen van handelsbetrekkingen met partnerlanden. Het vastleggen van bindende normen inzake de behandeling van dergelijke investeringen is een belangrijk instrument ter verbetering van het investeringsklimaat van Suriname.

Met het tekenen van deze overeenkomsten geven beide landen uiting aan de wens hun economische betrekkingen verder te ontwikkelen aldus de regering.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

26 REACTIES
 1. Drie keer in onwetendheid naar de VAE geweest voor sport en pleasure. Maar ook ik word een dagje ouder en wijzer. Ik zal er niet makkelijk meer heen gaan.
  Maar 1 reactie mogelijk op deze vrouwonvriendelijke bende….

  Me mars papa!


  Maak melding
 2. “investeringsbevorderings- en beschermingsovereenkomst en een overeenkomst ter voorkoming van dubbele belasting en het ontgaan van belasting getekend.”

  Kan iemand mij uitleggen war deze overeenkomsten in concreto inhouden.
  Wat voor zaken doet Suriname met dit land?

  BVD


  Maak melding
 3. @Sam
  Wanhoopspoging om van Suriname een witwas / belastingparadijs te maken.

  Zie het als volgt. Pensionada verhuist formeel naar Suriname en krijgt zijn bruto pensioen in Suriname uitgekeerd. De pensionada betaalt dan alleen in Suriname belasting, brengt zijn vermogen naar Suriname (op valuta rekening) en leegten paar jaar als God in Frankrijk en regelt de erfenis zonder successie etc.
  Bedenk eens wat 50.000 gepensioneerden met € 3000/maand aan de Surinaamse economie kunnen toevoegen.

  Helaas Hoefdraad vergeet dat de systemen en zorg op niveau moeten zijn.


  Maak melding
 4. Boefdraad verstevigt economische schuldbetrekkingen met Verenigde Arabische Emiraten.

  Ai, oerdomme debiele idiote dwaze ndp paria’s, alsook hun nageslacht krijgen het verdomd paars moeilijk hoe verder te overleven met al die megaschulden die zijn gaan aflossen. Neks no fout krijsen ze moedwillig oerdom paars ddb bezeten, keik noh eeh is neks no fout als a fout sa baas en Boefie meki na neks. Keik noh wei sijn allang blei als baas ons zo gelieft land maakt als AFRIKA, WANT EEH IS WEI AFSTAMMELINGEN HOUDT VAN DEZE SOORT ONTWIKKELINGE, IEJA we hout van als wei wordt gedictatoreerd eeh en getiranyseert, ook we vint het egt niet erg als we schuld van ons meest geliefste, gehate maar ozo soso lobi duivelse misdadiger wort geonderdrugt. We hout van alles wat is ndp, ndp sta voor ontwikkelingen naar de paarse paradeis, waar baas ons straks voortgaat, naa sijn eeuwig huis, daar gaat hij ook vo ons huise bouwe ieja, egt we stemt weer in 2020 voo we wordt als Zimbabwe. Leive baas en sijn roversbende. Neks no fout, a so a moes de, hebt Meyje, Misika en Brefi gevoorspelt.


  Maak melding
 5. Hoefdraad denkt weer het volk zand in de ogen te strooien. Het klint allemaal mooi maar zolang deze regering niet een fatsoenlijke en realistiche meer jaren ontwikkelingsplan maakt hebben dit soort samenwerkingen en/of overeenkomsten geen enkele betekenis. De staatsschuld wordt onverantwoordelijk hoog en het nageslacht zal moeten bloeden om al door deze regering gesloten leningen terug te batalen.
  Met het beleid dat nu gevoerd wordt is een ding zeker dat het niet gaat lukken. Consequentie hiervan is dat wij steeds meer van ons land zullen moeten prijs geven aan buitenlandse mogendheden.
  Toen ik nog samen met deze Hoefdraad in de zelfde klassen hebben gezeten van de middelbare handelsschool in Paramaribo vond ik hem een pientere leerling die altiijd tot een van de besten vanm de klas behoorde. van het geen hij nu presteert als minsiter van financien lusten de honden geen brood van.
  Even gewetenloos geworden als zijn Baasje.


  Maak melding
 6. Ik kies de zijde van de minister.
  Niets doen is geen optie. Hij laat zijn gezicht zien in het buitenland. Als hij 10 andere landen bezoekt en hij heeft daar bij 1 of 2 van deze landen succes, dan is de missie geslaagd.
  Suriname zal het moeten hebben van investeringen door het buitenland.
  Deze investeringen moeten plaats vinden in de vorm van deelnemingen. Op deze wijze wordt de lokale onderneming niet weggevaagd. Bovendien wordt er kennis geïmporteerd.
  Hij is niet op zoek naar geldleningen.

  Het voorkomen van dubbel belasting betalen.
  Er staat niet over welke belasting het gaat.
  Gaat het over de loon-en inkomstenbelasting (voor particulieren) of gaat het over belasting voor bedrijven.
  Hierdoor is het moeilijk om uitspraken te doen.

  Ontgaan van belasting
  Tja, dit is legaal. Wet- en regelgeving dient dit tegen te gaan. Maar
  Suriname hoeft helemaal niet het braafste jongetje van de klas te zijn. Dus ik zou zeggen, laat het buitenland dat maar regelen.
  Als bedrijven de belastingplicht willen ontwijken en ontgaan, waarom zou Su zich daar druk over maken?

  Het bevorderen van handelsbetrekkingen.
  Hier wordt met losse flodders geschoten. Als je dit daadwerkelijk wil bespreken, neem dan het bedrijfsleven met je mee. Met name vertegenwoordigers van die bedrijven waarin vertrouwen is dat er groei expansie mogelijk is.
  Mijn kennis op dit gebied is te beperkt, maar ik denk aan de agrarische industrie.


  Maak melding
 7. @Peter Jackson wat ben ij een uitgehongerde dommerik ? Denk jij werkelijk dat men in de VAE wakker ligt van jouw domme opmerking. Of ben je zo dronken dat jij je eigen moeder niet meer herkent. Ik heb jarenlang in Dubai gewoond en gewerkt in SA (al Khobar) en kan niet anders dan lof voor deze mensen hebben. Velen zetten ten onrechte een verkeerd beeld neer over de Arabieren en hun gewoontes. Laat ik dit zeggen, als de Arabieren willen graag samenwerken met de rest van de wereld (het westen) maar willen niet naar de pijpen van het Westen denken. Nog iets, SA en VAE investeren miljarden in Afrika (Zuid Afrika).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES