Politie houdt gezochte scooterrijder aan voor ernstige mishandeling bij verkeersruzie

42
Politie houdt gezochte scooterrijder aan na ernstige mishandeling bij verkeersruzie

PARAMARIBO, 4 nov – De scooterrijder die vorige week zondag na een verkeersruzie in Suriname een aantal keer met een kapotte straattegel sloeg tegen het hoofd van een 61-jarige autobestuurder, is aangehouden. Dat melden bronnen uit Paramaribo aan Waterkant.net. Bij de verkeersruzie raakte de 61-jarige man ernstig gewond en wordt nu in coma gehouden. De dader, volgens dWT een militair, verliet de plaats van het delict en werd door de politie gezocht voor zware mishandeling.

De politie van het ressort Livorno kreeg op zondagmorgen 28 oktober de melding binnen van een geval van mishandeling op de openbare weg in hun ressort. Nabij de hoek van de Martin Luther King- en de Pandiet Paltan Tewarieweg troffen de wetsdienaren de 61-jarige Mitra N. aan. De man bleek niet aanspreekbaar te zijn. Hij werd met ernstig letsel overgebracht naar de afdeling intensive care van het ziekenhuis.

Het geval werd gefilmd door een dashcam, waarbij te zien is dat de 61-jarige man ook gewapend is met een houwer:

42 REACTIES

 1. Wat erg van een knap verveelde situatie dat Mr.Mitrasing in coma is beland,want het is van dichtbij op zijn voorhoofd geraakt met een baksteen door de scooterrijder.Nu moeten ze het gaan uitzoeken wie schuldig is en niet.Gelukkig hebben ze de scooterrijder heel gauw aangehouden en in verzekering gesteld.Een hoop van psychisch doorgedraaide gasten bestaan ook op deze aarde,maar hier in Suriname ontzettend roekeloos veel.(Ziekie ede mangs) kan je hun beter noemen en horen voor langere tijd in een inrichting thuis.


  Maak melding

 2. Voor je het weet wordt je, ben je een moordenaar.
  Een week geleden was deze man nog een vrije vogel, een week later is hij een dader en een jail bird. Kan gebeuren als je een heethoofd bent.

  Voor het slachtoffer nog erger. Een week geleden nog een gezonde man. Een week later in coma, vechtend tegen de dood.

  Wat kan er veel veranderen in één week, in één uur, in het leven van een mens.


  Maak melding

 3. Vanuit het niets gebeurt er iets. En zo zie je dat mensen onvoldoende visualiseren. Men staat er niet bij stil wat er allemaal zou kunnen gebeuren wanneer men zich over straat begeeft. Het loont de moeite waard dat te doen. Scheelt behoud van een ledemaat of zelfs het hele lijf. Keep a low – profile. Ga liever trainen om heel hard weg te hollen dan dat je het gevecht met iemand aangaat. De tijd van Bruce Lee is voorbij!


  Maak melding

 4. @ Bronski, een leven kan in een ‘split second’ er totaal anders uitzien dan men zelf had gewild ! In dit geval zal de dader zeker vervolgd gaan worden (al dan niet met een voorwaardelijke straf) omdat hij op de vlucht is geslagen, terwijl het slachtoffer hulpeloos op straat blijft liggen.

  Echter neem ik het de militair zeer kwalijk dat hij zelf in deze situatie is beland. Hij zou oud en wijs genoeg moeten zijn om (na een voorval in het verkeer) te stoppen om in discussie te gaan met de andere partij. Weet niet of de dader als eerst de straatstenen had gepakt, of de militair gewapend met een houwer zijn pick up was uitgestapt.

  In beide gevallen roept dit een zekere agressie op en zullen beide partijen zich beroepen op het recht van zelfbescherming jegens elkaar.
  Het wordt nog een zware kluif om aan te tonen wie zich het eerst heeft bewapend (met stenen of houwer) en ben ik benieuwd naar de uitslag van dit onderzoek.


  Maak melding

 5. Heethoofden, die niet in staat zijn, mondeling een conflict op te lossen, van dat soort, lopen er te veel van rond in dit land, waardoor je constant waakzaam moet zijn, om niet in discussie te gaan, of je te laten verleiden om in discussie te gaan, want veel van die gasten hebben niks te verliezen, als je naar hun achtergrond kijkt.


  Maak melding

 6. Te kaulo pasi meki bun, man no mang teki ston broko suma ede. Den mang kisi camera fu unu, den no poti dape… Bijna heri foto habi camera.


  Maak melding

 7. Freeway,

  Gezien je Alias is het duidelijk uit wat voor nest je komt. Daarom gaat Suriname i.p.v. vooruit elke dag weer opnieuw een stap achteruit door mensen zoals jij.

  Suriname moet de doodstraf invoeren om dit soort beesten op te ruimen.
  Ongelooflijk dat anno 2018 dit soort Primaat soorten nog op de wereld rond lopen.

  Men moet jou maar eens een keer goed op je ”harses” slaan…. dan piep je wel anders.


  Maak melding

 8. @ Jiyani, indien de militair komt te overlijden wordt de aanklacht jegens de dader: doodslag of dood door schuld ! De dader had tien minuten voorafgaande aan dit voorval geen motief om de militair of iemand anders te doden dus is dit zeker geen moord.


  Maak melding

 9. Mocht hij komen te overlijden dan valt het onder toedienen van lichamelijk letsel met de dood als gevolg. Als de dader ruim van te voren in alle rust had nagedacht wat hij het slachtoffer aan zou doen dan is het moord zoals Milton zegt.


  Maak melding

 10. @ Milton,
  De militair is de dader hoor. Die op de scooter zat. En het slachtoffer is degene die uit de pick-up stapte met de houwer in de hand. 🙂


  Maak melding

 11. @milton,

  De militair is niet het slachtoffer maar de dader volgens de ware tijd.
  In elk geval is het gewoon triest dat men gelijk overgaat tot agressief gedrag met vergaande gevolgen. Dit gedrag komt overal op de wereld voor.

  Ik had de aanklacht tegen de dader duidelijker moeten omschrijven.
  Bedankt voor de correctie.


  Maak melding

 12. Visionair
  Je bent geen haar beter dan de kemphanen op het filmpje. Mr Mitrasingh hoefde helemaal niet te stoppen en vooral niet met een houder te voorschijn komen. Op het moment hij de kapbeweging maakt heeft de andere partij het genade slag toe gebracht. Mitra had de keus gewoon in zijn auto in te stappen en weg te rijden. Dat geld ook voor de tegenpartij. Het is niet meer dan openlijke geweldpleging met zware letsel tengevolge. Gezien het filmje zal de verdediging op nooodweer of noodweer exces gaan koersen. Als dat het geval is wordt de verdachte ontslag van alle rechtsvervolging of vrijspraak gevonnist. In het meest extreem geval 2 a 3 maanden voorwaardelijk.

  Zo zit het recht in elkaar en niets anders


  Maak melding

 13. De beelden spreken voor zich. Anytime kon de dader het voor gezien houden. Het slachtoffer had weliswaar een houwer in de hand maar deed er niets mee. Hij dreigde wel ermee, zogenaamd om te intimideren ,maar liep ook achteruit en om de pick-up heen. De dader bleef hem maar achtervolgen.
  Zelfs een omstander probeerde de dader tegen te houden. Mocht niet baten , hij moest en zou de man kapot slaan. Heeft hij gedaan. Ik zie geen sprake van noodweer. Als het slachtoffer een kapbeweging had gemaakt was dat een ander geval geweest. Maar de dader kon ermee hebben gestopt . Hij had de tijd. En een stoeptegel kan ook gebruikt worden als een moordwapen. Ik vind dat er verzwarende omstandigheden zijn tegen deze militair waardoor de straf nog hoger moet uitvallen dan normaal, Poging tot doodslag of doodslag als hij (het slachtoffer) komt te overlijden


  Maak melding

 14. Ik ben het eens met pakiratigri, het is niet zo dat de man met de houwer de
  militair achtervolgt naar de bromfiets. Het is eerder dat de man met de houwer
  in de verdediging zit en de militair blijft aandringen op een confrontatie, dus
  van noodweer kan hier geen sprake zijn. Het was anders geweest als de militair
  naar de bromfiets liep en de man met de houwer in de aanslag op hem af kwam,
  daar is hier duidelijk geen sprake van.


  Maak melding

 15. Militairen zijn getrainde mensen met dicipline dus naar mijn inziens moest de militair dit geheel gebeuren voorkomen/vermijden.
  It’s not a shame to walk away.
  Anyway de consequenties zijn voor hem.


  Maak melding

 16. Mensen, effe off topic. Het lijkt als of velen in het verkeer in Su warm hoofden zijn. Ik was ca 3 weken terug in PBM en zag een situatie op de hoek van de Tourtonnelaan en verlengde Mahonielaan.
  Tijdens de spits is het ontzettend druk op die locatie, dus zag ik dat een automobilist op de Tourtonnelaan richting het noorden een mevrouw een break gaf, zodat ze vanuit de verlengde Mahonielaan haar weg kon vervolgen naar het noorden.

  En nog hoorde ik die mevrouw schelden en allemaal verwensingen uiten naar degene die haar een kans had gegeven om verder te kunnen rijden (terwijl zij nog moest wachten).
  Ik dacht toen van, zijn de mensen in het verkeer hier gek geworden of kennen ze de verkeersregels niet.

  Heb nog meer idiote gevallen gezien, met name op de rotonde’s maar daar kom ik later op terug.


  Maak melding

 17. De overheid, het ministerie van OW en V kan ook aansprakelijk worden gesteld voor de gebroken stoep/straattegel dat daar lag en de soldaat als wapen gebruikt heeft tegen de 61 jarige autobestuurder (het slachtoffer).

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 18. Lezen van berichten blijft voor veel Suri gasten een echt probleem en dan gelijk weten ze er van alles bij te verzinnen. Zo komen al die Suriroddels in de wereld.


  Maak melding

 19. @ Milton
  Niet alleen in Suriname hoor. Ik stond stil om achteruit te gaan parkeren aan de rechterkant van de weg. Ergens vorige week
  Aan deze kant van de weg is het fileparkeren (dus achter elkaar)
  Aan de linkerkant van deze een richtingsweg stond een meisje geparkeerd.
  Aan deze kant van de weg staan de auto’s naast elkaar in parkeervakken
  De bestuurster zette haar auto in haar achteruit en kwam met een vaart achteruit. Ik zie haar op me afkomen en schrok me het lazerus. Ik toeterde hard en vlak voordat ze mij raakte remde ze.
  Vervolgens begon ze mij uit te kafferen.
  Ik stapte uit de auto en
  en ging mijn parkeerkaartje kopen. Zoveel stomheid had ik nog nooit gezien in mijn leven en met zo iemand ga ik zeker niet in gesprek. Zinloos
  Ik had geen houwer noch een stoeptegel. Vervolgens rijd ze weg met ik haar rechterhand een mobiel.


  Maak melding

 20. Iedereen die zo wegvlucht van een crime scene is bij voorbaat al ernstig verdacht. Gelukkig zijn er ook nog beelden van. Makkelijke case!
  Ik leef mee met de familie. Die arme man had zeker zojuist een erf gewied en was met zijn auto naar die job gereden.

  Wat een heerlijk landje toch waar we in leven….

  Me mars papa!


  Maak melding

 21. Deze idiote militair moet flink gestraft worden en direct uit zijn functie ontheven worden. Hij is een schande voor het beroep als militair en geeft zijn collega’s een slechte naam. Zoals in dit filmpje te zien is was hij er op uit te doden anders had hij niet gemikt op die man zijn hoofd maar op zijn voeten. Zwarte duivel. Wat een monsterlijk vertoning.
  Bah. Agressie in het verkeer wordt steeds
  erger in dit land. Normaal gedrag hoort er niet meer bij. Beestachtig en onmenselijk
  gedrag. Ik hoop dat deze man het overleeft. Hij wordt niet voor niets in coma
  gehouden. Zijn hersenen zijn gezwollen door de klap. Het zal je familie zijn.


  Maak melding

 22. Wat was de aanleiding? En Milton heeft gelijk, ben net terug van een verblijf van één maand in Suriname, wat een ongediciplineerd gedrag wordt er vertoond in het verkeer waar het recht van de sterkste met de grootste auto kennelijk geldt, dat er niet meer doden vallen is me nog een raadsel, met dat vaak hufterigheid gedrag


  Maak melding

 23. Aan al degenen die het voor de militair opnemen het volgende. Hoe wist het slachtoffer dat de dader een militair was. Was hij in uniform gekleed of gaf hij aan dat hij militair is ? Op dit moment is sprake van zwaar lichamelijk letsel als gevolg van mishandeling en als het slachtoffer komt te overlijden dan luidt de tenlastelegging doodslag. Dood door schuld is niet aan de orde aangezien het slachtoffer zelf ook aanstalten maakte om de dader aan te vallen. Verder zal de dader waarschijnlijk (gelet dat het slachtoffer gewapend was met een machete) een beroep doen op noodweer.
  Mensen die hier over moord schreeuwen zijn overschreeuwers en doen dit uit emotie.


  Maak melding

 24. Het is een tering zooi in Suriname.
  En het wordt alleen maar erger!!!

  Succes, ik blijf in mijn vaderland en dat is Nederland. Hier wonen tenminste beschaafde en geciviliseerde mensen.
  Su is wild wild west!


  Maak melding

 25. Mitra had de houwer niet in bedereigende houding naar de bromfietser. Dus is er geen sprake van zelfverdediging bij de militair. Gefilmd en opmde film ziet zelfs de magistraat de situatie anders. Enorm zuur voor de militair. Benne benieuwd….


  Maak melding

 26. @Panli,

  Vind jij dat Nederland een geciviliseerd land is waar alleen beschaafde mensen wonen?
  De criminaliteit in Nederland neemt met de dag toe.
  Je gaat stappen en weet niet of je nog levend thuiskomt.
  Afgelopen weekend heeft een 36-jarige man een 23-jarige gedood zomaar uit het niets.
  Wat denk je van al die moorden in de grote steden? En van de drugscriminaliteit die niet meer te
  bestrijden is?
  Leerlingen die met een wapen op zak naar school gaan en dat wapen ook gebruiken waardoor enkele leerlingen zijn overleden.
  Nederland is ook mijn vaderland maar ik sluit mijn ogen niet voor wat er allemaal fout gaat in dit land.


  Maak melding

 27. Uit mijn delict analyse blijkt uit niets dat de koelieman schuldig is. Ondanks dat hij een houwer in handen had, haalt hij in de beginne niet uit tegen de blakaman, hoezeer er ook een dreigende werking ervan uitgaat. De Blakaman is in deze duidelijk de agressor. Hij kon er voor kiezen om dan de dreiging uit de weg te gaan, maar zoekt echter de confrontatie met de koelieman bewust op. Hij had zijn scooter aan de kant gezet en heeft twee stenen in beide handen. Hij is ook degene die herhaaldelijk uithaalt naar de koelieman, door te slaan, terwijl de koelieman zich verder nog niet verdedigd, maar achteruitwaards loopt en de blakaman toch maar steeds blijft meppen / in het gezicht van de koelieman blijft stompen. Er is een derde persoon die hem tegen wil houden. Deze persoon komt tussen hen beide instaan om erger te voorkomen, echter is de blakaman niet tegen te houden en blijft doorgaan met slaan. Het is dan ook begrijpelijk dat de koelieman in het nauw gedreven, op een daarop volgend moment met zijn houwer heeft willen uithalen naar de blakaman. De koelieman treft geen blaam. Ware zijn kappoging gelukt en had hij de blakaman verwond of uitgeschakeld, dan zou de koelieman zich kunnen beroepen op noodweer exces. Omdat hij duidelijk getracht heeft om de agressor/ dader eerst te ontlopen. Helaas is hij zelf het slachtoffer geworden omdat de blakaman hem te vlug af was, door hem met de steen die hij nog steeds in zijn hand had uit te schakelen. Een onnodige situatie tevens een laffe daad, die voorkomen had kunnen worden. Vanwege mogelijk een te grote ego en door domheid en lafheid gedreven, is het m.i niet anders dan dat deze blakaman zware mishandeling en poging moord/ doodslag verweten mag worden en zo ook door het OM ten laste zal moeten worden gelegd. Indien de dader militair is, valt dit delict nog zwaarder bestraft te worden. Behoudens onderzoek psyche mag hij in ieder geval op een forse gevangenisstraf rekenen.


  Maak melding

 28. De bromfietser kon ook nadenken, als iemand een houwer tevoorschijn haalt , dan ren ik weg, ook als zou de automobilist fout zijn geweest in het verkeer !!! Kenteken noteren en de politie bellen !!!
  Voorkomen is beter dan genezen of niet???
  De automobilist heeft in eerste instantie niet direct zijn houwer gepakt, pas toen de bromfietser met bakstenen op hem afkwam !!! Heeft hij zijn houwer gepakt. En hij heeft daarmee niet bedreigd, hij liep zelfs achteruit.

  Dus dat men zegt dat het noodweer is van die bromfietser, klopt voor geen meter !!!

  Dit is een zware mishandeling poging tot doodslag.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.