vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameFransen spijkerhard: politieacties in grensgebied met Suriname gaan door

Fransen spijkerhard: politieacties in grensgebied met Suriname gaan door

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 3 nov – Frankrijk zal niet afwijken van zijn standpunt. De politieacties in het grensgebied met Suriname gaan gewoon door. Dit stelt de Franse ambassadeur in Suriname, Antoine Joly. Wie aan illegale goudwinning blijft doen in Frans Guyana mag op repressaille rekenen. Recente vernieling van materieel dat gebruikt wordt bij goudwinning, was niet illegaal. Weliswaar is vooral oppositiepartij ABOP een andere mening toegedaan.

Volgens de partij van Ronnie Brunswijk is het gebeurd op Surinaams grondgebied. Het betreft de eilandjes Kapasitabiki en Singa Teté in de Marowijnerivier. Surinaamse goudzoekers raakten er hun materieel kwijt aan de Franse acties. “We willen alle illegale activiteiten bestrijden, maar we zien dat we dat wat langzamer moeten doen. Want voor een ieder moet duidelijk zijn waar precies de grenslijn loopt”, zegt Joly tegenover de Ware Tijd.

De Fransen vinden sowieso dat waar is opgetreden Frans grondgebied is. Volgens Joly gebeurt alles volgens een grensovereenkomst van 1915: “Als het merendeel van een eiland valt onder Frans of Surinaams grondgebied, behoort het dat land toe.” Wie activiteiten wil ontplooien in de Marowijnerivier, moet toestemming vragen aan beide landen, vindt de diplomaat. Paramaribo zwijgt nog als het graf over de legitimiteit van de acties.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

27 REACTIES
 1. Dat Suriname zwijgt zegt genoeg:
  1 >> Die Fransen hebben gelijk gezien de locatie.
  2 >> Laat de Franse de vrienden van Bouterse lekker pesten.
  3 >> Zo lang wij een beetje mee bewegen raakt het ons niet.


  Maak melding
 2. ddb en bravo zijn zeer kleine lastige ventjes voor Frankrijk/Frans – Guyana, EU en zal alles in het werk stellen dat ze zo snel mogelijk moeten ophoepelen. Frankrijk zal gebruik maken om het grondgebied verder te vergroten en haar stempel op te drukken. Suriname zal verkleind worden, want de Fransen zullen garen spinnen uit de situatie dat marrons het gebied met goudwinnen vervuilen.

  Marrons die eeuwen lang op eilanden in de Marowijnerivier woonden en waar die eilanden Surinaams gronddgebied waren is gezien. Wie meer kracht heeft telt. Frans-Guyana is een goede plaats om de macht van Frankrijk/EU op Zuid-Amerika te hebben. Bovendien valt er veel te halen in Frans-Guyana. Aardolie, Aargas, veel uit de natuur, eco-toerisme, goed gelegen bij de evernaar in Zuid-Amerika oa voor Raket lanceringen, ook strategisch voor militaire doeleinden, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. Die fransen gaan straks nog ergere toestanden veroorzaken daar in het gebied.
  Die bestuurders van het gebied zijn banger aan het worden.Kis deng mooi.


  Maak melding
 4. Van mij mogen die fransen hun acties voeren tot aan de corantijnrivier.

  Lekker opzouten met belastingonderduikers en hun kwik rommel. Durf al bijna geen anumara meer te eten.


  Maak melding
 5. Als ik het goed begrijp zat Betje Yildiz toch op de witte bank met die Fransman te onderhandelen. Heeft toch niets uitgehaald dat heel gesprek. Ai mie Gado.
  Weer op de foto voor niks maar wel champagne drinken met zijn tweeën.


  Maak melding
 6. Alleen door zo op te treden kan men dit soort rovers bedwingen. Na sma foe brunsie, rovers en boeven die de natuur vernietigen en denken dat ook op anders gebied te kunnen doen. Weg met alle rovers en dieven.


  Maak melding
 7. Als het waar is wat de Fransen zeggen, dat het om hun grondgebied gaat en dat ze geen illegale gedoe op hun tolereren, dan hebben ze groot gelijk.

  En als het niet zo is, dan zal suriname hard moeten ingrijpen en die arrogante Fransen
  een lesje leren.

  SURINAME MOET ALLE VORMEN VAN ZWEEFTEKI OP ALLE GEBIEDEN EEN
  HALT TOEROEPEN.

  Ik zou zeggen, SURINAME wordt wakker
  en verbeter je leven.

  Mvg


  Maak melding
 8. Goedzo Frans_Guyana…laten jullie Suriname zien hoe het moet…..en tem de binnenlandbewoners…..als Su ook zo keihard was geweest afgelopen jaren……dan zou het geen wild west nu zijn in de binnenlanden van Su…waar iedereen maar doet wat hij wilt!!


  Maak melding
 9. Dit is werkelijk een spijkerharde aanslag,waar ik die wapen gevaarlijke bankrover dan?A man poe tapu no of is die gast in zijn kippenhok gaan schuilen.Ook de 3 de aanslag nog!


  Maak melding
 10. Grens moet duidelijk zijn voor Sranan en de Fransen,
  de burgers van beide landen moeten duidelijkheid hebben !

  Maaarrrr,

  Er zijn spullen vernietigd, WAT VOOR SPULLEN ?????

  VAN WIE zijn deze spullen ?????

  WELKE VERGUNNING, VAN WELK LAND, hebben deze eigenaren ???

  WELKE Concessies VOOR WELK DOEL hebben deze eigenaren ???

  Waar zijn de ONDERNEMINGEN ingeschreven ???

  Aan welk land betalen deze ondernemers BELASTINGEN ?????

  Zijn de eigenaren/ondernemers Surinamers of Fransen ?????

  OPO UN AI ! De BESCHADIGDE RECHTSSTAAT SRANAN, KAN OOK
  MENINGSVERSCHILLEN MET BUURLANDEN NIET GOED OPLOSSEN !!

  MET EEN LAME-DUCK-PRESIDENT, STA JE ALS LAND ZEER ZWAK !!!

  PS : De ALCOA-AFFAIRE, met ZWARE VERLIEZEN VOOR SRANAN,
  LAAT ZIEN HOE MULTINATIONALS OMGAAN MET BAKBA-WINKRI-
  STATEN en HUN ZWAKKE LEIDERS !!!!!


  Maak melding
 11. Eilanden wat niemand woon is dus ook van niemand snap niet wie er als eerste er was had toen daar moeten blijven maar er kan geen mensen op wonen laat het gewoon met rust Eilanden die ver van je vandaan liggen kunnen niet van die gene zijn maar van het land die er het dichtstbijzijnde in de buurt er van woon stel kleine baby’s nee van mijn nee echt niet van mijn bedoel je pas maar op zometeen ga ik er mee vandoor 2 vechten en dan ben ik de 3e die er mee van tussen gaat


  Maak melding
 12. De Surinaamse staat kruipt in haar sculp. Er moet gewoon oorlog komen en vechten miboi van wie wat is. De Fransozen hebben geen respect voor Surinamers, laat dit eens duidelijk wezen. Buitendien weten de Fransen als elk ander allang dat de Suriregering, het Surileger en Suripolitiemacht geen moer voorstelt en bankroet is, dat hun munitiedepot door hunzelf keer op keer werd geplunderd en dat zij hun dienstwapen vaak tot 3 keer toe hebben doorverkocht aan criminelen om het hoofd boven water te houden, omdat ze maandelijks met zeer weinig of zonder salaris naar huis worden gestuurd.

  De Surinaamse regering heeft de slechte manieren overgenomen van de kolonialisten om het eigen volk te onderdrukken en heeft een extreem grote bek, maar als het op daden aankomt dan gedragen zij zich als ratten in een val. En oh wat zijn zij diplomatisch, omdat zij in hun broek schijten van angst.

  Wel tegen het eigen armetierige volk is het Surileger en de Suripolitie fanatiek en geweldig in haar gewetenloze acties. Waar is het AT-team met maskers en al, die stoute criminelen mishandelt tot de dood erop volgt?

  90 % van de regering en haar systeem steelt van de eigen bevolking daar waar mogelijk is en voorts weet zij daarbij altijd een weg te vinden om zichzelf vrij te pleiten. Van wie hebben deze religieuze Surinaamse voorouderlijke verraders dit allemaal van geleerd en afgekeken??? Van de kerk natuurlijk die zonder twijfel geheel verantwoordelijk moet worden gehouden voor de slavernij en afslachting van hun voorouders en die tegenwoordig gevestigd is als de wereldwijde criminele organisatie die mondiaal bij wet onmiddelijk moet worden verboden, zodat haar aanhang begrijpt dat misdaad niet loont. Voorbeeld doet volgen.


  Maak melding
 13. NDP-moet nu campagne gaan voeren in dat gebied, met Benschop en Getrouw. Kijken wat ze nu te vertellen hebben, geen ene malle moer.Suriname kan door Frankrijk beter geannexeerd worden, zodat er orde en rust in de samenleving komt.


  Maak melding
 14. Big up vr de Fransen keihard optreden tegen de abanies van de abob albina de smerigste stad in Su,sinds de abanies van de abob daar hun intrede hebben gedaan,was daar na bijna 35 jr kon mijn ogen niet geloven vies smerig overal vuil op straat,in de riolen kortom jaag ze weer weg het bos in,Su heeft niets aan deze mensen ,ze betalen helemaal geen belasting maar wel alles gratis willen hebben ook toiletpapier om hun reet te vegen willen ze gratis hebben


  Maak melding
 15. “Het is zielig en eigenlijk ook erg belachelijk hoe sommigen in Suriname op sociale media reageren, nadat ik terecht kritiek heb geuit op de kwaliteit van onderwijzers in jullie land. Het is evident dat de meesten van jullie daar zich als een wesp gestoken voelen”.

  “Kritiek wordt door velen in Suriname al zeer snel ervaren als een belediging of racisme en dat vind ik triest. Het is exemplarisch voor het gebrekkig denkniveau, dus het bekrompen denken en het totaal ontbreken van zelfreflectie”, zegt de 19 – jarige Nederlandse studente.

  Een terechte opmerking


  Maak melding
 16. Heeft de Surinaamse regering niet een overeenkomst getekend dat de Fransen kunnen optreden op Surinaams grondgebied binnen een X aantal kilometer?

  Ik zie de Surinaamse regering ook graag hard ingrijpen tegen illegale goudzoekers en met name die uit Brazilie en China die het hele binnenland kapot maken en Surinaamse grondstoffen komen stelen.


  Maak melding
 17. Ik begin het langzamerhand eens te worden,met de NDP regering om de Fransen hun gang te laten gaan,..opruimen de gifrommel,Suriname verdient er toch niks aan,alleen die bandieten die marowijne onveilig en Albina VIES maken.chase them all.,niks op tegen.


  Maak melding
 18. De Grens van Suriname en Fransen is in 1915 bepaalt dat zeg de Ambassadeur .

  In 1915 waren Nederland Frankrijk en Rusland van Poetin aanwezig om de grens te bepalen .

  Daar Rusland aanwezig was in 1915 moet men Rusland raadplegen over de grens aan de Marowijne rivier .

  Dat van 1915 weet ik al jaren geleden dat Rusland ook aan tafel zat zie datum 1915 kort na tweede Wereld Oorlog .

  Ik hoop dat de geleerde en hoog opgeleiden in Suriname goed hun geschiedenis kennen alvorens te praten met de Fransen .

  Laten Hooghart en Misiekaba of Misiekaka en Henk Herrenberg gaan onderhandelen .

  Heeft Suriname nog de documenten van 1915 of zijn ze in Nederland .

  Ik heb van de week drie vrouwen Amsoi gegeven in de zomer was het te warm voor de groei van Amsoi

  De Regering moet de Minister van Defensie niet sturen hij is te agressief .


  Maak melding
 19. We hebben de Fransen nodig hoe je het draait of keert. We hebben ze meer nodig dan andersom het geval is. Als klein land kun je gewoon niet opboksen tegen een groot en machtig land als Frankrijk. De Fransen laten dat al te duidelijk merken. De regering moet eieren voor haar geld kiezen en zelf aan de slag gaan daar in het grensgebied en ordening brengen zodat de Fransen geen bezittingen meer in brand steken.


  Maak melding
 20. Het is al schandalig genoeg dat een Europees land grondgebied heeft in Zuid Amerika die het eerder niet had. Kan alleen maar komen door landje pik, door diefstal. Frans Guyana is het levende bewijs dat de Fransen dieven zijn die hun buit niet terug willen geven. Stelen van dieven is geen misdaad.


  Maak melding
 21. De ordening van goudsector in Suriname is uitgelopen tot een grote fiasco door o.a. een groot tekort aan menskracht om een groot gebied groter dan Nederland te monitoren. De initiatiefnemers hadden goede voornemens met deze ordening, maar de illegale goudsector zocht letterlijk de grens op om haar zin door te drijven.

  De illegale goudsector nam letterlijk de ruimte en wist de grens steeds verder te verschuiven in haar voordeel. Het overschrijden van de grens van het toelaatbare is hen fataal geworden door ingrijpen van de Franse autoriteiten die een no-nonsens beleid voeren. De figuren binnen deze illegale sector dachten dat zij ongestoord ook de Franse regels aan hun lars kunnen lappen. De Fransen laten echter niet met zich sollen en slaan hard toe. Nu willen deze oncontroleerbaren dat de Surinaamse regering opkomt voor hun illegale belangen. Foei toch………..!


  Maak melding
 22. Tja RobG, de fransen moeten wel als de surinaamse regering/overheid tekort schiet door daadkracht, kennis en gezond verstand, het incapabele zooitje onder leiding van jou afgod DDB en zijn consorten, net als de blunder bij de Coesiewijnebrug, deze afsluiten voor het verkeer terwijl ze een paar km. verderop een nieuwe bouwen, maak deze laatste eerst af en sluit dan voor herstel werkzaamheden de eerste af, nee eerst alles het verkeer in het honderd laten lopen met gevolg kilometers lange files, om van Tout Li faut naar de C oppenamestraat te komen 1 3/4 uur in de auto zitten, uiteindelijk komen ze er achter dat het toch niet zo’n goed idee was en openen dan toch maar overdeg de brug maar weer voor het verkeer lekker bezig daar dat incapabele zooitje


  Maak melding
 23. Beste RobG
  Foei want de van de top 10 van de informele goudsector zijn er 8 NDPers heeft Jeroen van Trommelen voor ons uitgezocht.
  Zo is NANA resources (Naarendorp en Naarendorp) de baas in Benzdorp. zo is Safrina Holding van mevrouw Tonie (oud werkgever van Dino B) een grote speler of kon een Broertje Peneux de Minister van NH in de Scalian affeire zijn eigen poep laten eten .
  u weet ook heel goed dat Dompig een door en door mislukte politie inspecteur op Aruba was voor dat hij de Ordening Goud Sector voor de regerng ging op zetten.
  De president heeft persoonlijk het gedoe met illegale Prok Nockers in de ROMA PIT een jaar laten door sukkelen.
  Ja Brunswijk is een grote speler in het binnenland maar was dat 5 jaar met de zegen van Bouterse.

  De area’s of interest en de verkoop van concessies of illegale verhuur van concessies is de laatste jaren enorm toegenomen. Alle informele goud mijnen kunnen morgen gesloten worden en geordend worden omdat ze allemaal draaien op een illegaal businessmodel en zonder exploitatie vergunningen.
  De Fransen zijn het zat dat veel Guyanees goud via Suriname (Kaloti mint house0 wit gewassen wordt als Surinaams goud.

  Alles is bekend maar optreden raakt helaas te veel vrienden van deze regering en hun UAE vrienden van Kaloti.
  FOEI dat u de realiteit niet onder ogen ziet.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES