donderdag, december 7, 2023
HomeFotoDirectrice die wenkbrauwen leerlinge afschoor ontheven uit functie

Directrice die wenkbrauwen leerlinge afschoor ontheven uit functie

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 3 nov – De vrouw die afgelopen dinsdag de wenkbrauwen van een twaalfjarige leerlinge afschoor, is door het ministerie van Onderwijs in Suriname in gebreke gesteld en ontheven uit haar functie in afwachting van tuchtmaatregelen. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). Volgens de krant is tegen het 52-jarige schoolhoofd gezegd dat ze op dit moment geen functie heeft en het schoolterrein niet mag betreden.

In een brief die ze vrijdag op het ministerie heeft opgehaald, wordt haar verweten een leerlinge zwaar te hebben mishandeld. De vrouw zegt zelf dat men de zaak heeft opgeblazen en dat het ministerie haar in de steek heeft gelaten.

De vrouw geeft toe dat zij in de fout is gegaan, omdat zij een scheermes heeft gebruikt. Maar geeft ook aan dat het kind herhaaldelijk was gewaarschuwd omdat zij tegen de schoolregels verticale streepjes in de wenkbrauwen had geschoren. Toen de leerlinge bij een andere leerkracht loog over het feit dat zij met toestemming van het schoolhoofd de streepjes in de wenkbrauwen had aangebracht, werd de directrice boos. Ze zei toen volgens dWT: “je bent koppig. Als je niet luistert zal ik je helpen om het andere deel van de wenkbrauwen eraf te halen.” En zo geschiedde het.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

96 REACTIES
 1. Doekhie en vervolgen ????????

  Start in elk geval bij de 8 December-massamoord

  en bij de Moiwana-massamoord !

  Later komen nog de vele VERDWIJNINGEN van Surinaamse

  staatsburgers aan bod en vergeet aub de vele corrupte politici

  niet !!!


  Maak melding

 2. Krankzinnig,aantasting van de lichamelijke integriteit van een persoon.Wat maken die ,,streepjes,,nou toch uit!!Misschien ben ik teveel gewend in Amsterdam,maar vind ik toch vreemd gedrag van de lerares!!


  Maak melding

 3. Deze Directrice dacht dat ze alles mag, wat maakt het uit als dat kind verticale streepjes
  op haar wenkbrouwen knipt / scheert . Ze vindt het leuk en daar gaat het om, de Juf
  moet zich hiermee niet bemoeien ! Nu ze uit haar functie is ontheven, kan ze thuis aan haar
  eigen stommiteit zitten denken .

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 4. Deze directrice is het niet waard om directrice te zijn. Hoe kan zij het uberhaupt in haar hoofd halen om zoiets te doen. Is ze soms jaloers op de leerling. Deze leerling is een jongedame in spe, wil met de mode meedoen. Wat heeft deze directrice hiermee te maken. Het gaat om wenkbrauwen. Zij heeft geen strafbaar feit gepleegd. Wat de directrice haar taak is, is sturing geven aan de docenten zodat alles vlekkeloos verloopt op school. Ze heeft deze leerling getraumatiseerd. Trouwens deze leerling is ook 10x knapper dan de directrice. Wanneer houden zij nu op met dit kattiebo gedrag. Wat een afgang van deze zogenaamde directrice. De leerling moet een schadevergoeding eisen, want wat deze vrouw heeft gedaan is mishandeling. Schade toegebracht.


  Maak melding

 5. Ik steun deze directrice! Het probleem in Suriname is het gebrek aan respect voor regels. Deze directrice heeft geprobeerd dat duidelijk te maken en wordt verguisd. Ik zou haar een lintje willen geven want school is geen poppenkast.

  Jammer dat er niemand is die het voor haar opneemt.

  Beste directrice, weet dat er genoeg mensen zijn die aan uw kant staan en u heeft op uw manier geprobeerd een kind te laten beseffen dat er regels zijn, die nageleefd moeten worden! Chapeau en blijft u het baken in de duisternis.


  Maak melding

 6. Niks goed zo!Doekhie deugd niet.
  Hy is mede schuldig aan de armoe in Su vergeet dat niet.
  Suriname staat te boek als een onbetrouwbaarland.
  Daar zorgt de regering en het volk voor


  Maak melding

 7. Ze is 100% een ndper, die dacht ook te zijn als haar geliefde president. Zo denken heel veel criminelen die nu achter slot en grendel te zitten, alles te kunnen doen wat hun lijder zegt te kunnen. mr. Im’ nasty lacht het gehele volk uit. Ik ben machtig in dit land en ben de tiran over alle paarse dwazen, neks no fout. Helaas gelden recht en wet alleen voor de kleine man of vrouw.


  Maak melding

 8. @Blake boy

  Zeker een mode onbewuste rasist,die het opneemt voor mevr.Directrice. Het gaat om een mooi kind en niet een zwarte die het nog opneemt voor een leidinggevende . Opruimen dit soort rand debielen.
  Opgeruimd staat netjes.
  Zij maag nooit meer in het onderwijs werken.

  Tjee


  Maak melding

 9. Mensenrechten/Kinderrechten

  Ministerie van Onderwijs, Wetenschappen en Cultuur zou de Leerkrachten ook moeten wijzen op mensenrechten/kinderrechten, naast de opvoedkundige en pedagogische zaken in het onderwijs en waar hun grenzen zijn afgezien van het schoolregelement.

  Er moet een daad worden gesteld en het is goed dat de minister van onderwijs, wetenschappen en cultuur dit gedaan heeft.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. @Papie, de grootste rasist ben jij vanwege je reactie op een correctie van een Hindoestaanse. Haar afkomst heeft er niks mee te maken.

  Ze heeft meerdere malen geweigerd het verzoek van de directrice op te volgen en heeft daarnaast ook gelogen over het feit dat de directrice toestemming zou hebben verleend!

  Dat verdient een stevige correctie en de directrice had haar hoofdhaar ook moeten afscheren.


  Maak melding

 11. @ Blackaboy

  Deze leerlinge heeft de school niet in diskrediet gebracht met haar verticale wenkbrouwen.
  Het is een mode trent van de jeugd anno 20 ste eeuw, dus de directrice moet gewoon de de
  andere kant opkijken !!! Het is de taak van de ouders om er op toe te zien, hoe hun kroost erbij
  rond lopen en niet de directrice kom nou. Als deze leerlinge belachelijk zou uitzien dan zouden
  haar ouders / verzorgers al lang hebben ingegrepen. Blackaboy : als je deze directrice gelijk wil geven is je goed recht, maar wat mij persoonlijk betreft krijgt ze ongelijk !!!

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 12. Blakaboy jij achterlijke imbeciel

  Als je niet luistert zal ik je mishandelen dat is jouw motto nietwaar. Dat doe je ook met je kinderen, zo je die hebt, nietwaar?

  Rij door rood: regel niet opgevolgd. Steek 1 oog eruit
  Steek over door rood: regel niet opgevolgd: hak 1 voet eraf.

  Domme lul, zo ga je niet met mensen om. Misschien ben jij zo opgevoed. Nee jij bent niet opgevoed.
  Ik zal je leren hoe het wel moet:
  als iemand zich niet aan de regel houdt dan geef je hem of haar een gepaste straf. Jammer dat jij niet weet wat gepast is
  Gepast zou hier zijn: 100 keer opschrijven: ik mag niet enz.
  Werkt dit niet dan nodig je de ouders uit op school. Werkt dit ook niet. dan moet de directeur. zo je wilt directrice, in het handboek kijken welke andere sancties zij het kind en haar ouders kan opleggen. Tot het inschakelen van de inspectie en definitieve verwijdering.
  Je mag NOOIT en te NIMMER je poten gebruiken om kinderen (die aan jouw zorg zijn toevertrouwd) te slaan of anderszins te mishandelen.
  Met de vuisten klaar staan zegt iets over de persoon en zijn achtergrond


  Maak melding

 13. Blackboy
  Mensen krijgen hier een baan die zij heel graag willen hebben niet, omdat zij zich in het verleden laatdunkend hebben uitgelaten over anderen (topman ANWB, die graag ombudsman wilde worden, bijvoorbeeld)
  Of mensen raken hun baan kwijt omdat zij zich laatdunkend hebben uitgelaten over hun werkgever.
  Of ze raken hun baan kwijt, omdat zij door hun schaarse kleding hun werkgever in diskrediet hebben gebracht.
  Ik mag hopen dat jouw werkgever weet wie je bent en hoe jij denkt.
  Van de directeur weten we het.
  Naast het nooit meer mogen bekleden van een functie waar ze met kinderen omgaat, moet er nog een straf rechterlijke zaak tegen haar volgen


  Maak melding

 14. Ik vind ook dat de juf en directrice te zware straft heeft gekregen!
  Ik kan me niet voorstellen dat de directrice op dit dag opstond en dacht “kom ik ga de wenkbrauwen van de leerling afscheren; zeg maar dit met voorbedachte rade heeft gedaan.

  Kan me voorstellen dat ze jaren een goede bijdrage in het onderwijs heeft geleverd en een (preventief) voorbeeld wilde stellen. Helaas de verkeerde methode gebruikt.
  Ben benieuwd wat deze “mooie leerling” gaat geworden. Gaat Doekhie haar monitoren?

  Dat die vuilgebekte en boef Doekhie zijn zin krijgt zegt veel.
  Trouwens ontheven betekent gewoon haar salaris ontvangen.
  Ik had liever gezien dat ze een paar dagen geschorst was en een goed gesprek met de minister van onderwijs de Psycholoog
  Ferrier had gehad. Of zou de psycholoog niets te vertellen hebben??

  De reactie van Pico is gelijk aan de reactie van de leerkracht. Alleen is hij wegens onbekendheid met Blakaboy niet is Staat de vingers van Bllakaboy die zijn reactie getypt hebben af te hakken.
  Anders had hij dat zeker gedaan. Zou de juf ook zo woedend geweest zijn??

  Ik zou overigens niemand adviseren om door rood te rijden of over te steken.


  Maak melding

 15. Opmerking Pico 16.48 uur is appel met peren vergelijken.
  Het laatdunkend uitlaten over een bepaalde groep was PURE RACISME.

  Een ombudsman/-vrouw wordt benoemt om de belangen van een ieder cq alle bevolkingsgroepen te behartigen.


  Maak melding

 16. De jeugd kijkt niet terug naar de ouderwetse tijs. Men gaat met de mode mee. Waar scholen zich bezig moeten houden, dat doen ze niet. Zo’n een kind heeft begeleiding nodig. Als ze de regels heeft overtreden wil niet zeggen dat de school het hef in eigen hand moet nemen. Men moet zijn klauwen thuis houden. Maar nee omdat het een hindoestaan is dacht deze debiele zwarte aap ik zal zelf optreden. Als het een afro surinaams kind was had het cker niet gedurfd. Die achterlijke regels van de slavernij op scholen moeten nou een keertje ophouden. Daarom zijn de meeste surinamers zo achterlijk. Kijken niet vooruit ze lappen alles aan hun laars. Zoals opa Desi het sur. volk in de zeik neemt met al die mooie beloftes. Scholen moeten een interne begeleider of een schoolmaatschappelijk werkster hebben om kinderen te begeleiden waar het nodig is. Gelukkig is het mijn kind niet geweest had ik deze debiel wel op zijn plek gezet. Nu mag ze lekker thuis zitten en op zijn nagels bijten. Gedraag je als een schoolleiding, de kinderen op school is niet jou bezit dus blijf met je klauwen af. En geef een goed voorbeeld. Deze aap dacht ik doe wat ik wil.


  Maak melding

 17. In Holland zou men zeggen: Dit is zooo 1960.
  Ik begrijp de frustratie van de directrice wel, maar haar actie is onvolwassen en ouderwets. We krijgen niet meer standard met de riem of pollepel straf, tegenwoordig is het dialoog ook aanwezig. En met een meisje van 12 kan je praten, ook heeft ze ouders waarmee men kan praten


  Maak melding

 18. Sam
  Zo te lezen heb je het totaal niet begrepen. Ik schreef toch echt dat dit het motto van blackaboy is!

  Ik zal mij nooit verlagen tot het mishandelen van kinderen. Mijn eigen kinderen niet en ook andermans kinderen niet.

  Als Ernesto Hoost, Bonjaski of een andere uit die categorie zich niet aan de regels houdt, ga je dan ook slaan?


  Maak melding

 19. @ Amsterdam en anderen die van mening zijn dat huidskleur een rol speelt.
  Volgens mij is hier geen sprake van zwart versus bruin of wat dan ook.
  Ook de rol van een politicus interesseert mij geen ene moer
  Het staat los van het slaan.
  Het gaat om een KIND
  Een kind (kleur onbelangrijk!!) wordt mishandeld (lichamelijk en geestelijk) door een volwassen persoon
  (kleur onbelangrijk!!).
  Door een laffe hond


  Maak melding

 20. Pico,
  met je reactie geef je aan dat niet ik maar jij mijn reactie niet heb begrepen.
  iemand een “laffe hond” of “achterlijke imbeciel”noemen kan soms meer pijn doen het ontheffen van haar functie!!!!
  Het is van tweeën 1. Je ben fatsoenlijk, slaat niemand, en zorg ook niet voor emotionele schade.

  Maar het kan niet beiden tegelijk zijn.

  De juf is fout maar wat ze over zich heen krijgt is een beetje over de top!!


  Maak melding

 21. Voor een ieder.brandmerken en meer anstige lichaamspijn is afgeschaft in 1963.
  Juffrouw moet onder behandeling en niet langer educatief bezig zijn met kinderen. Slachtoffer moet begeleid worden om vertrouwen in de Mensheid
  te herwinnen.


  Maak melding

 22. Hoe is het toch mogelijk dat mensen het voor mevrouw de directeur opnemen.
  Zou deze mevrouw ook met een scheermes haar eigen kind (zo zij kind/kinderen heeft)te lijf gaan, als dat kind na herhaalde waarschuwingen niet luisterde?
  Als het verhaal waar is dat de leerlinge na diverse keren gevraagd te zijn haar wenkbrauwen te fatsoeneren en dat toch niet deed, dan had mevrouw de directeur haar ouders voor een gesprek moeten uitnodigen. Was er na dat gesprek geen verandering merkbaar, dan had die leerlinge geschorst kunnen worden, met de mededeling dat ze weer naar school terug kan als ze haar wenkbrauwen volgens de schoolregels had gefatsoeneerd.
  Mevrouw de directeur is behoorlijk de fout ingegaan en terecht dat er maatregelen tegen haar zijn getroffen. De methode die ze heeft gebruikt is er 1 uit vroegere tijden, een barbaarse methode.
  Ze had schade aan de ogen van de leerlinge kunnen aanrichten. Ze had het gezicht van de leerlinge kunnen openhalen.
  Het handelen van mevrouw de directeur valt niet onder beschaving.
  .

  Tot in de jaren 70 van de vorige eeuw werden in Suriname leerlingen geslagen. Of ze moesten voor straf knielen. Op de knokkels slaan gebeurde ook.
  Oudere Surinamers kunnen hierover vertellen.
  Die tijden zijn hopelijk voorbij in Suriname.


  Maak melding

 23. @ sam
  Ook nu weer sla je de plank mis (hoe Freudiaans),
  Twee opmerkingen
  1. Als jij van mening bent dat je iemand niet lichamelijk en ook emotioneel kan kwetsen. dan zit je er naast.
  Dit kan heeft pijn geleden op het moment dat de mishandeling plaatsvond.
  Jij veronderstelt nu dat het daarmee over is. Vergeet het maar. Was het maar waar. Dit kan zal dit nog heel lang met haar meedragen. Misschien wel haar leven lang.
  Een vrouw die wordt verkracht heeft zeketr ook alleen op het walgelijke moment pijn. Nee jongen. Deze pijn gaat NOOIT meer over.
  2. Een ieder die een kind mishandelt noem ik een walgelijke hond en laffe hond. Zoek ten minste iemand van jouw leeftijd en postuur.
  Hij of zij die dit op zijn of haar geweten heeft kan ik niet kwetsen, ook niet de persoon of personen die zulks goed proberen te praten; zo iemand heeft geen geweten.
  Ja, ik zie de contradictie


  Maak melding

 24. Tjonge waar hebben we het over, er is een beetje wenkbrauw haar weggeschoren volgend
  de week is het haar weer terug. De boel wordt opgeklopt of is er een vinger of arm
  geamputeerd. Dit meisje is tal van keren gewaarschuwd en wilde niet luisteren en zat
  zelf ook met een mesje aan haar wenkbrauwen. De directrice had dit niet moeten doen
  en zat fout, maar de boel overdrijven is ook een vak apart.


  Maak melding

 25. Deze directrice mist heel veel ethiek en pedagogische vaardigheden. Een brevet van onvermogen om op het gebied van onderwijs bezig te zijn. Haar houding i.c autoritair gedrag verraadt wellicht de compensatie van een schadelijke opvoeding in haar eigen jeugd. Het onderwijzen en opvoeden zijn vakken waarover je over gedegen didactische vaardigheden moet beschikken. Ik vraag mezelf dan ook af hoe zij aan haar diploma is gekomen. Een dikke nul voor haar, want ze hoort met haar poten van ieder kind af te blijven.


  Maak melding

 26. Blakaboy wil het opnemen voor het schoolhoifd. Waarachijnlijk wil hij dat ze balhaar met wen scheermes in streepjes komt. Pas maar op dat je lullo er niet af gaat met dat schoolhoofd.


  Maak melding

 27. De onderwijzeres die afgelopen dinsdag de wenkbrauwen van een twaalfjarige leerlinge afschoor, is door het ministerie van Onderwijs in Suriname in gebreke gesteld en ontheven uit haar functie in afwachting van tuchtmaatregelen. Dat meldt de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT). Volgens de krant is tegen het 52-jarige schoolhoofd gezegd dat ze op dit moment geen functie heeft en het schoolterrein niet mag betreden.

  In een brief die ze vrijdag op het ministerie heeft opgehaald, wordt haar verweten een leerlinge zwaar te hebben mishandeld. De vrouw zegt zelf dat men de zaak heeft opgeblazen en dat het ministerie haar in de steek heeft gelaten.

  De vrouw geeft toe dat zij in de fout is gegaan, omdat zij een scheermes heeft gebruikt. Maar geeft ook aan dat het kind herhaaldelijk was gewaarschuwd omdat zij tegen de schoolregels verticale streepjes in de wenkbrauwen had geschoren. Toen de leerlinge bij een andere leerkracht loog over het feit dat zij met toestemming van het schoolhoofd de streepjes in de wenkbrauwen had aangebracht, werd de directrice boos. Ze zei toen volgens dWT: “je bent koppig. Als je niet luistert zal ik je helpen om het andere deel van de wenkbrauwen eraf te halen.” En zo geschiedde het.

  Xxx
  Over de lerares die afgelopen dinsdag de wenkbrauwen van een twaalfjarige leerlinge afschoor.

  Waarom heeft deze vrouw zichzelf zo laten gaan? Het meisje was al een paar keer door haar gewaarschuwd om de afwijkende opmaak van de wenkbrauwen te corrigeren/camoufleren. Wat de druppel die de spreekwoordelijke emmer deed overlopen is het liegen van het domme meisje tegen een leraar dat zij toestemming had van het schoolhoofd die haar juist verbood om zich met zulke wenkbrauwen op school te vertonen.

  Valse liegende, eigenwijze, koppige leerlingen pak je aan door ze te schorsen en de ouders daarvan op de hoogte te brengen. Kind en ouders kun je dan ook melden dat de reden van de schorsing in het dossier van het kind komt te staan.
  Met het gevolg dat ingeval het kind in de nabije toekomst nog meer school reglementen overtreed, dan tellen genoteerde overtredingen uit het persoonlijk dossier mee in de overweging het kind van school uit te schrijven (“afschrijven”).

  Verder moet de ouders ook gemeld worden dat er door andere scholen bij de voormalige school van een uitgeschreven leerling geïnformeerd zal worden over de redenen van uitschrijving.

  Zoals bekend hebben scholen doorgaans een hekel aan eigenwijze liegende en problemen veroorzakende leerlingen.
  En dat daardoor de kans op inschrijving bij de nieuwe school bijna onmogelijk wordt.

  Ik denk dat ouders met zo’n melding van de huidige school van hun kind, dan het kind met een paar klappen om de oren, zo’n kind duidelijk zal maken om zich op school aan het school reglement te houden.

  En wat betreft het schoolhoofd die het kind fysiek onder handen had genomen.
  Mevrouw de directrice uw handeling valt onder de categorie aanranding.
  Dat moet jij als ervaren leerkracht toch weten ?
  Toen Peneux nog minister van onderwijs was is er al om zoiets een leerkracht ontslagen.
  Zij had iets naar een irritante leerling gegooid maar een andere leerling werd geraakt en raakte ook licht gewond.
  Die vrouw was haar werk en inkomsten kwijt geraakt. Was het die problemen waard ?

  Lastpakken gewoon schorsen, direct naar huis sturen en de ouders op de hoogte brengen.


  Maak melding

 28. Als deze leerlinge wat opgestoken heeft van de handeling van de directrice,zal ze de directrice altijd dankbaar zijn dat ze alles op het spel heeft gezet om haar te corrigeren.
  Naar het laat aanzien is deze leerlinge alles behalve een model leerlinge.Ze zal de klasse juf tot wanhoop al gedreven hebben voor dat deze haar naar de directie stuurt.
  Misschien heeft de directrice met haar handelen voorkomen dat dit meisje na twee jaren aan de Hogestraat half naakt stond.
  Mijn inziens zou ze het scheermes aan het meisje gegeven moeten hebben om de wenkbrauw te verbeteren.Dan zou er geen sprake zijn van schending van het lichamelijk integriteit.


  Maak melding

 29. De daad van de directrice wordt niet goedgekeurd, maar de bedoeling die achter haar daad schuilt was om dat 12-jarige kind (ja kind) wat tucht (gehoorzaamheid, discipline, normen) bij te brengen.

  Ik keur de daad niet goed, maar de directrice heeft met de beste bedoelingen dat 12-jarige kind Willen beschermen in haar toekomst


  Maak melding

 30. Leerkrachten zullen met deze ervaring voortaan ervoor waken om de woede van ouders en de samenleving op de hals te halen. Wat wij dan zullen hebben bereikt is dat er niet meer corrigerend zal worden opgetreden. Het legertje drop outs zal alleen maar toenemen.


  Maak melding

 31. Het eerste wat Doehki brult is …. de directrice moet onmiddelijk ontslagen worden.
  Als de directrice lid van het PAARSE kamp was had Doehki zijn grote BEK potdicht gehouden.

  De directrice is fout … laat dat HEEL DUIDELIJK zijn … ze geeft het achteraf ook volmondig toe.

  Maar … hoevelen op dit forum … die vandaag de directrice kruisigen alsof zij de groostste misdadigster is … mishandelen hun kinderen niet …. fysiek en geestelijk.

  “Wie de schoen past … koopt ‘m !!!!!!!!!!!!!!!


  Maak melding

 32. De directrice had haar moeten schorsen maar verder met haar handen af moeten blijven van de leerlinge conform het reglement van de school als haar kleding haardracht enz niet in overeenstemming daarmee was.
  De decadentie en normvervaging is zichtbaar op de scholen en ik geloof best dat deze ontwikkeling ook de onderwijzers frustreerd. Zie maar hoe het fenomeen sugardaddy hier de kop opsteekt en op een schaamteloze wijze jonge meisjes verleid tot een verkapte vorm van prostitutie door voor wat “zakgeld” seksuele diensten te verrichten. En wij moeten maar hopen dat we brave voorbeeldige burgers zo kweken / opvoeden en dan vreemd kijken dat wanneer deze personen volwassen zijn en het land moeten vertegenwoordigen dat ze vervallen tot schaamteloze corruptelingen die het landsbelang en staatseigendommen in de prostitutie zetten!

  Maar ja dit dom volk heeft gestemd op een landverrader en coupleger annex drugsbaron wiens levens slogan “Neks No Fout” is en de jeugd daar haar inspiratie uitput om normloos door het leven te gaan.
  een Nederlands gezegde is een ” Ezel stoot zich geen 2 keer aan dezelfde steen”
  Desi Bouterse en zijn paarse bende hun staat van dienst in een nutshell:
  ‘ 80 – ’87 coup dus hoogverraad aan de grondwet door met een behulp van een buitenlandse ( Nederland ) mogendheid een democratisch gekozen regering ( kabinet Arron 2 ) weg te schieten.
  resultaat Suriname totaal geisoleerd internationaal en financieel verwoest.
  ‘ 90-“91 “kerst coup” Kabinet kraag – wijdenbosch brengt de plundering weer op gang eigenlijk zodanig crimineel verwoestend dat een van de weinige briljante partijgenoten uit de NDP de heer ir Frank Playfair in het parlement zich openlijk tegen dat wanbeleid keert en nog in een toespraak zegt dat de heer Wijdenbosch zondanig incompetent is en verweg moet blijven van het beleidscentrum omdat zijn aanwezigheid de koers alleen ontwricht.
  “96-“00 kapitaal coup NDP onder DDB ronselt bij de overige partijen een zooitje bij mekaar om een nipte meerderheid in het parlement te krijgen en op dat moment was er al ruim 2 jaren een stabiele munt en was er sprake van enorme momentum om te groeien, wat door de corruptie van Wijdenbosch onder toeziend oog van DDB in korte tijd het land zodanig financieel ruineert dat de inflatie duizenden %% was.
  2010-heden Financieel bestuurlijke chaos klimt naar ongekende hoogten de rooftocht op staatseigendommen / goeud en hout concessies die de staatskas ten goede moet komen belandt in handen van stromannen van DDB vooral veel familie die dat voor vele miljoenen amerikaanse dollars doorverkoopt aan Iamgold , Newmont en de greenhart group en voor dit klein belang ontloopt de staat miljarden aan inkomsten. dus alleen ” Family and friends ” van DDB zijn er beter van geworden.

  dit is het voorbeeld voor de jeugd en de samenleving dus verwondert het jullie dat de kleine ambtenaar zegt
  ” faf mie dan ” en overal ook zijn of haar slag wilt slaan.


  Maak melding

 33. Deze directrice heeft geluk, dat de betreffende slachtoffer niet een van onze pupillen is, anders zou zij op dit moment geen wenkbrauwen meer bezitten en een tekort hebben aan 2 vingers. Recht voor een recht voor allen. En aangifte doen is een passie van gelovigen? Daar doen wij dus niet aan.


  Maak melding

 34. Ze moesten dit bij de juffrouw doen..
  Als 3-4 kinderen dit bij de juffrouw zouden doen zouden van school worden gestuurd en uiteraard vervolgd worden door de kinderrechter.

  Je kan pas iemands wenkbrauwen met geweld scheren door die persoon vast te houden buiten haar/zijn wil om.

  Dat heet
  “onrechtmatige vrijheidsberoving”
  gijzeling heet het en daar staat 12 jaar op.
  Wenkbrauwen scheren staat gelijk aan verminking (tijdelijk).

  De ziekte om leerlingen te slaan leeft nog voort in Suriname.

  Smerige gedachten,smerige zaak..!!!


  Maak melding

 35. Als volwassene heeft ze met dr poten van de leerling af te blijven we leven niet meer in 1960 waar je kan doen wat je wilt .
  Ze is idd zwaar gestraft maar als ze dit gedaan heeft en normaal vind …dan zal ze ongetwijfeld wel meer op dr kerfstok hebben.
  Geestelijke en lichamelijke mishandeling kan niet meer!!!
  Waarom is dat zo moeilijk te begrijpen!!!!


  Maak melding

 36. Deze mevrouw had met bewijs moeten komen” huisregels/ gedragsregels/ voorschriften” etc. Ze praat of schoolregels maar maakt het niet hard. Die ongeschreven heeft ze dus zelf gemaakt en despotisch tegen het kwetsbare kind opgetreden.


  Maak melding

 37. Lieve commentatoren, dit is een scheldpartij geworden vol argumentatiefouten. Op deze wijze komt u niet tot een goed beargumenteerd standpunt.
  De discussie zou uitsluitend moeten gaan over de vraag: mag een schoolhoofd aan het lichaam van een leerling komen zoals dat hier gebeurd is. Punt.
  Enkele drogredeneringen: de heer Doekhi Wordt persoonlijk aangevallen in plaats van dat men uitsluitend reageert op zijn mening over deze zaak; men maakt er een rassenkwestie van; men haalt de CV van de directeur erbij; meisje is fout en ongehoorzaam, Bouterse en Paars worden erbij gehaald, etc.
  Dan hebben wij geen discussie meer, maar een scheldpartij.

  Blijf dus bij het onderwerp: is het normaal wat deze directrice deed en kan zij in functie blijven?
  En ga de deelnemers aan de discussie niet persoonlijk aanvallen. Want zelfs als de grootste schurk komt melden dat het stadhuis in brand staat, dan moet men niet hem aanvallen, maar gaan kijken of er werkelijk brand is en wat men aan de brand moet doen. En niet die schurk uitschelden.


  Maak melding

 38. Een zichzelf respecterende school heeft gedragscodes. Hoe je je kleedt, mobielgebruik, taalgebruik, niet pesten etc. Wat deze directrice gedaan heeft zou ik niet willen omschrijven als mishandeling. Mishandeling dekt de handeling niet volledig. Er is geen geweld gebruikt, er zijn geen verwondingen opstaan noch fysiek, noch psychisch. Het laatste gedeelte kan pas over langere termijn beoordeeld worden. Ik zou het liever willen omschrijven als het plegen van inbreuk op iemands privacy.

  Desalniettemin is ze goed fout bezig geweest. Het is moeilijk te bevatten dat iemand met dertig jaar dienstervaring zo extreem handelt. Ik hoop dat het ministerie van onderwijs naar haar verrichtingen kijkt over de afgelopen jaren om tot een goed oordeel te komen.


  Maak melding

 39. Het zijn altijd neeeeeegers die aan dit soort onzinmode doen. Misschien heeft ze ook strepen in haar schaamhaar en bilhaar?
  En dan mag men daartegen en tegen haar gelieg niet optreden? Kom zeg!


  Maak melding

 40. Volgens mij zijn de mmeeste posters mensen die in Nederland wonen waar tegenwoordig leerlingen de meesters en juf slaan als ze het niet eens zijn met de juf. We leven in 2018 dus niks aan de hand.

  Jonge kinderen basis school thuis zitten omdat ze op school niet te handhaven zijn een enkeling zelf van school geweerd wordt vanwege sexuele c.q grensoverschrijdend gedrag jegens klasgenoten. Vervelend voor het/de jochies maar dan moet hij maar thuisblijven.
  En waar ouders de klas binnenstormen niet om rekenschap te vragen aan de leerkracht maar om deze inelkaar te rammen.

  Ik hoop dat Suriname nog lang niet in dit soort problemen beland.
  Maar ben bang dat het niet lang meer zal duren.


  Maak melding

 41. In Sur.hebben de leerlingen al engelen gedrag en zijn kleine professoren volgens de ouders.Een onderwijzeres heeft gedurfd een ouder op school te roepen en die ouder heeft de leerkracht een hartaanval bezorgd.En nu is de leerkracht enkele maanden dood.
  Als deze leerling geen leerling trekt uit wat de directrice met haar gedaan heeft,staat ze op haar veertiende aan de Hoge of Prinsenstraat HALF naakt naar klanten te hengelen.


  Maak melding

 42. Het feit dat de leerlinge gelogen heeft voor de directrice heeft de situatie er niet beter op gemaakt.
  De directrice is zelf ook fout geweest. Beiden zijn dus niet correct met elkaar omgegaan, zowel de leerlinge als de directrice. Zou handig zijn als er een schoolprotocol komt met een gedragscode voor zowel leerlingen als leerkrachten. Dan weet iedereen waar men aan toe is.


  Maak melding

 43. Aan het lichaam van een andere persoon zitten, zonder toestemming mag niet. Ongewenst gedrag van de directie en een persoonlijke aanval van de directrice door de wenkbrauwen te gaan bewerken met een scheermes. Ook kan dat als mishandeling worden gezien, belediging, enz. privacy aantasten van de leerling, eigen mening, zelf respect, vrijheid.

  kortom mensenrechten

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 44. Sharmila Kalidien-Mansaram heeft een stuk geschreven met als titel: De wenkbrauwen van Astraya.
  Te lezen in Starnieuws van vrijdag 2 november j.l.
  Ben het eens met wat ze heeft geschreven.

  Juist degenen die de actie van mevrouw de directeur goedkeuren, zouden als het om een dochter van henzelf zou gaan, wel anders piepen. Dan gingen ze op hoge poten verhaal halen bij deze mevrouw de directeur, die nu heel zielig aan het doen is.


  Maak melding

 45. Schorsen heeft geen zin. Schorsen wordt gezien als een extra vakantie.
  Lichamelijke integriteit: 100% controle van de lichaamsholten op Schiphol bij volwassenen. De meesten hebben daar echter geen moeite mee! Vreemd.


  Maak melding

 46. @Brinski,

  Een draai om de oren geven is niet te vergelijken met een scheermes pakken om een kind daarmee te ‘bewerken’.
  Tegenwoordig valt in Nederland een kind een tik op de billen of een draai om de oren geven onder kindermishandeling.


  Maak melding

 47. Onder invloed van tv en internet zijn kinderen tegenwoordig met teveel onzin bezig. Ouders moeten goed opletten wat hun kinderen allemaal uitspoken en met wie ze allemaal contacten hebben.

  In dit geval lijkt het alsof de ego van de directrice te groot was. Zoiets als, je hebt niet naar MIJ geluisterd? Je liegt ook tegen MIJ? Hier dan, weg met je wenkbrauwen. Dat zal je leren MIJ te bedriegen.


  Maak melding

 48. Die meneer Doekhie overigens, maakt een heleboel heisa. Ik vermoed dat dit meer een politieke actie is om de blunder van een van zijn collegae zo een beetje glad te strijken. De directrice had beter gebruik van die kleine tondeuses kunnen maken als ze zo graag ‘corrigerend’ wilde optreden . Kwam het verhaal niet zo rauw op je dak. De enige verzachtende omstandigheden zijn haar dienstjaren. Dertig jaar ervaring tegenover een ondoordachte handeling. Wat geeft de doorslag opdat ze niet ontslagen wordt ? Terugkeren op dezelfde school lijkt lastig. In ieder geval moet mevrouwtje een verbetertraject afleggen. De ouders (of verzorgers) zijn ook debet . Niet aan de handeling van de directrice maar het feit dat ze het kind niet checken.


  Maak melding

 49. @Jiyani,

  Als het een jongen was geweest was hij wel bekend geweest met de scheermes, van de kapper die het ook veelvuldig hanteert. Of zien meisjes geen scheermes tegenwoordig waarvoor ze dan moeten schrikken?

  Vroeger had je leraren op school die de schaar zetten in de kapsel van leerlingen met (te) lange haren.


  Maak melding

 50. Volgen mij moeten deze mensen even met elkaar om de ronde tafel gaan zitten
  en goed met elkaar van gedachten wisselen.
  De directrice is fout geweest maar ook het meisje treft blaam
  door herhaaldelijke waarschuwingen in de wind slaan. Een goed gesprek doet de
  lucht klaren. De directrice moet een excuus brief sturen naar de leerlingen met spijtbetuiging
  en dat het niet meer zal voorkomen. Het meisje houdt een spreekbeurt voor straf met
  het onderwerp kindermishandeling. Case closed.


  Maak melding

 51. @Bronski,

  Een leerkracht/docent dan wel een directeur op een school heeft naast het overdragen van kennis ook nog een opvoedende taak.
  Indien een ouder een scheermes had gepakt om zijn/haar kind ff een lesje te leren, dan zou haast een ieder roepen dat die ouder niet deugt. Men zou dan zelfs roepen dat die ouder een slecht voorbeeld is voor het kind.
  Mevrouw de directeur is in het verlengde van haar opvoedende taak op school schromelijk tekort gekomen.
  Zij had dat kind ook kunnen verwonden. Met een scheermes is men in staat iemand te vermoorden.
  Een kapper oefent zijn beroep uit en zal zijn best doen niemand te verwonden.
  Zal ongetwijfeld wel eens gebeuren, maar mevrouw de directeur had nooit en te nimmer een scheermes moeten pakken. Zij is geen kapper.

  OMG, zijn er vroeger in Suriname bij leerlingen haren afgeknipt omdat de leerkracht vond dat de haren te lang waren? Onvoorstelbaar. Wat een brutaliteit van die leerkracht(en).


  Maak melding

 52. @Pakiritigri
  Je schrijft:
  “De enige verzachtende omstandigheden zijn haar dienstjaren. Dertig jaar ervaring tegenover een ondoordachte handeling. Wat geeft de doorslag opdat ze niet ontslagen wordt ?”
  Zoals we allemaal weten komt tegenwoordig meer naar buiten dan voeger.
  Jij bent van mening een ondoordachte handeling.
  Ik stel hier twee argumenten tegenover te weten
  – ondoordacht? wie loopt er met een scheermes rond. Doordacht! Voorbedachten rade
  – dertig jaar. Dertig jaar heeft ze de wellicht de beest kunnen uithangen, maar dankzij een politicus (los van wie het ook moge wezen en wat zijn motieven ook moge zijn geweest) en dankzij de media en dankzij een ieder die zijn of haar bijdrage heeft geleverd komt dit naar buiten.
  Zij kan beter haar straf accepteren voordat er eventueel meer naar buiten komt.
  De eerste straf is haar opgelegd.
  Ik heb nog nergens kunnen lezen dat zij haar verontschuldiging heeft aangeboden. Spijt heeft ze dus niet.
  Integendeel. Zij roept dat het ministerie haar in de steek heeft gelaten. Hoe durf je.

  Je schrijft verder dat er maar één verzachtende omstandigheid is. Maar tegelijkertijd gebruik je het woord OPDAT in de zin:
  “Wat geeft de doorslag opdat ze niet ontslagen wordt”
  Maar één, slechts één verzachtende omstandigheid, tegelijkertijd wil je niet dat ze ontslagen wordt. Alleen op basis van één!!! verzachtende omstandigheid.

  Er zijn veel meer mogelijkheden om kinderen te corrigeren dan het toepassen van geweld.
  Een volwassene met een scheermes tegenover een kind daar draait het om!


  Maak melding

 53. @Pico,

  Wie beweert dat ze dagelijks met een scheermes rondloopt? Evengoed doet ze dat niet maar toen ze van plan was het meisje te ‘corrigeren’ nam ze voor die gelegenheid, dus die bewuste dag wel een scheermes mee. Misschien heeft ze een man die zich nog steeds op een ouderwetse manier scheert en dacht ze van: “ik leen effe een scheermesje en breng het na afloop netjes terug”.

  Wat mij betreft hoeft ze niet ontslagen te worden. De handeling keur ik wel af maar dan weer niet in de mate dat ze ontslagen moet worden. Ze is er gewoon niet bij stil gestaan lijkt het. Gewoon een verbetertraject en eventueel elders plaatsen. Whatever. Ze heeft nu al een lesje geleerd. Het beroep van een leerkracht is niet altijd even makkelijk. Vooral niet bij tieners die de grenzen van het toelaatbare opzoeken. Maar het is geen excuus; ze heeft fout gehandeld. Zonder meer.


  Maak melding

 54. Helaas heeft de directrice de opvoedkundige taak op zich moeten nemen, aangezien de ouders/grootouders dat niet doen. Omdat dit meisje voor de camera huilt wekt ze meer sympathie op. Voor degene die ervan uitgaat dat de directrice zwart is en haar ook nog uitmaken voor aap, laat het duidelijk zijn ze is HINDUSTAANSE.


  Maak melding

 55. @ Pakiritigri
  “Evengoed doet ze dat niet maar toen ze van plan was het meisje te ‘corrigeren’ nam ze voor die gelegenheid, dus die bewuste dag wel een scheermes mee.”
  Dus voorbedachte rade

  ” Ze is er gewoon niet bij stil gestaan lijkt het”
  Dat heeft ze wel, want ze heeft het wapen van huis meegenomen.

  En zoals ik al eerder aangaf. Dit is NU bekend geworden. Wie durft met zekerheid te zeggen dat ze niet eerder handelingen heeft verricht die niet oorbaar waren.

  Ik kan niet en zal geen mededogen tonen met iemand die een kind bedreigd en vervolgens mishandeld
  Een volwassene versus een kind.

  Aan een ieder die wel mededogen heeft.
  Stel dat het je oude moeder/grootmoeder is die bedreigd wordt met een scheermes door een volwassen vrouw/man. Een scheermes vlakbij haar oog.
  Nog mededogen?
  Met aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid zal er ook behoorlijk gefoeterd zijn tegen dit kind (je oude moeder/grootmoeder, om haar nog meer angst aan te jagen


  Maak melding

 56. @Pico,

  Een scheermes kan een wapen zijn ,echter in dit geval is er geen sprake van. Anders had ze het niet kunnen navertellen. We praten overeen scheermes. Wat is een scheermes eigenlijk? Het is een algemene benaming. Zo een Bic wegwerp gedoe is ook een scheermes.

  Verder is het geen mishandeling vind ik . Inbreuk op de privacy zou ik zeggen. Bij mishandeling komt er meer bij kijken. De verhouding is ook belangrijk. Het gaat niet om een willekeurige mevrouw X tegenover een willekeurige tiener Y ergens op straat. Het was de verhouding schoolhoofd jegens een leerlinge. Dat er verder niets gebeurd is ,spreekt voor zichzelf. Desondanks is de daad niet goed. Maar niet doen alsof er sprake was van een dreiging of zo. Want dan bestond de leerlinge er niet.


  Maak melding

 57. @pakiritigri
  Je argument is dat een voorwerp slechts dan een wapen is als je de ander hier dusdanig mee verwond dat hij of zij daarna het leven laat. Wat een ongelooflijke onzin.
  De soldaat die een man in coma slaat heeft geen wapen gebruikt. Die man leeft nog, in coma, maar vhij leeft nog toch. Hou toch op!

  Van inbreuk op privacy kan hier geen sprake meer zijn, omdat je moedwillig de ander hebt verwond.
  Ik vrees dat je niet weet wat inbreuk op privacy betekent. Er zijn vele vormen van inbreuk, maar verwonding is geen inbreuk

  Als het een willekeurige volwassen vrouw was geweest tegenover dit meisje of welk ander meisje dan ook, zou het meisje dan rustig blijven staan voor de volwassene?
  Neen. Dit kind was dusdanig bang dat ze zich niet durfde te verzetten. Een kind!!

  ” de verhouding is ook belangrijk” schrijf je. Echter vervolgens trek je een geheel verkeerde conclusie
  Precies de verhouding; een volwassene met een scheermes tegenover een kind zonder mes
  Machtsmisbruik!

  “Dat er verder niets gebeurd is ,spreekt voor zichzelf”
  Hoe kom je nu weer aan deze onzin
  Het spreekt voor zichzelf dat dit kind ’s nachts wakker wordt en dit herbeleeft.
  Het spreekt voor zichzelf dat ze misschien dit trauma de rest van haar leven met zich mee zal moeten dragen.
  Het spreekt voor zichzelf dat ze niet meer naar school durft. (en wel om meerdere redenen).
  De psychische schade is veel malen groter dan de lichamelijke schade.
  een vrouw die verkracht wordt (al dan niet onder bedreiging van een mes) heeft na de verkrachting nergens last meer van toch?

  ” Maar niet doen alsof er sprake was van een dreiging of zo. Want dan bestond de leerlinge er niet”
  een vrouw die verkracht wordt onder bedreiging van een mes is niet bedreigd, want anders bestond ze na de bedreiging en verkrachting niet meer.
  Nog meer onzin.
  Jij bent van mening dat dreiging altijd uitmond in de dood.

  Hoe krijg je het voor elkaar in zo’n kort stukje zoveel onzin uit te kramen.

  In een ander artikel alhier op Waterkant noem je de relatie tussen een 18 jarige jongeman en een meisje van 14 jaar oud pedofilie. Hetgeen ook juist is. maar
  je hebt het daar over
  een volwassene jegens een minderjarige. Je spreekt over machtsmisbruik.
  Hier niet hè, hier niet

  Je fulmineert verder. Je rept over de wet en
  en “Het is volkomen juist dat de volwassene is opgesloten”

  Dus een jongeman van 18 die zijn penis als wapen heeft gebruikt moet worden opgesloten en
  een volwassen vrouw met 30 dienstjaren (dat las ik ergens in een andere posting van je) die een mes gebruikt tegenover een haar zorg toevertrouwd kind van 12? moet niet worden gestraft?
  De les die jongeren hieruit kunnen leren is dat je iemand met een mes mag verwonden.
  Neem je jezelf serieus?


  Maak melding

 58. De enige juiste beslissing. Een leerkracht die haar handen niet van leerlingen kan afhouden moet worden ontslagen. Gelijk een voorbeeld stellen voor andere leerkrachten. Er zijn leerkrachten die onder een steen leven, terwijl de wereld om zich heen is veranderd.


  Maak melding

 59. @Bim,

  Net zoals jij de personen verwijt die beweerd hebben dat mevrouw de directeur een creoolse is, zo verwijt ik jou je bewering dat de grootouder(s) de opvoedende taak t.o.v. hun kleindochter niet serieus nemen.
  Nergens heb ik deze ongenuanceerde beweringen gelezen.
  Zowel jij als anderen schrijven/roepen zomaar dingen.


  Maak melding

 60. Niet elke dreiging eindigt in het doden van iemand.
  Tegen iemand zeggen dat hij/zij een klap krijgt omdat er niet wordt geluisterd, is ook dreigen.
  Soms kan dreigen alleen bij dreigen blijven, soms kan een dreiging ontaarden in zware mishandeling en soms in moord eindigen.

  Stel dat mevrouw de directeur niet wordt ontslagen en haar loopbaan op een andere school verder mag uitoefenen, zou zij dan het vertrouwen krijgen van andere leerkrachten en vooral van de leerlingen? Ik betwijfel dat ten zeerste.


  Maak melding

 61. Wat het schoolhoofd ( of welke leerkracht dan ook)heeft gedaan, is ontoelaatbaar. Je gaat een leerling niet met een scheermes bewerken. Hoe komt zo’n mens op het idee dit te doen?!
  Als de leerling de regels had geschonden (hoe belachelijk die wellicht ook zijn), had zij die jongedame een schorsing op kunnen leggen. Waarschijnlijk hadden de ouders dan contact opgenomen met de school en kon e.e.a. worden uitgepraat.
  En het eeuwige gezeur tot welke etnische groep partijen zouden behoren, is typisch voor sommige mensen. Dat doet in geheel geen reet toe.


  Maak melding

 62. @ Amsterdam
  Als ik op de link klik kom ik op de site, maar als ik vervolgens op verder lezen klik gebeurt er niets.
  Wat gaat er mis?

  Er moet nog meer onderzoek plaatsvinden. Leerlingen en leerkrachten die vroeger daar op school hebben gezeten moeten worden ondervraagd.
  Iemand die een scheermes van huis meeneemt en naar de klas meeneemt, heeft immers genoeg tijd gehad om na te denken.
  Het was geen emotionele maar rationale daad.


  Maak melding

 63. Jiyani,
  Het verschil met mevrouw Darson is dat sommigen, die veelal op jou lijken zo’n meiske subtiel/in het geniep en systematisch hadden gesabotteerd. Waarom dacht jij dat er zoveel dropouts zijn? En dat is het verschil!


  Maak melding

 64. Kroeskop je naam zeg het al en jullie hebben geen mooie wenkbrauwen. Als het een blakamang was stonden jullie allemaal te gillen. Haar weggeschoren wenkbrauw groeit niet in een week en de jonge dame is beschadigd. Wat doet de scheermes op tafel! Zijn scheermessen om kinderen bang te maken en te snijden! De directrice heeft 5 kinderen, 30 jaren op scholen gewerkt en kan niet met kinderen omgaan. Bekent is dat creolen meerdere mannen hebben en dat hun eigen kinderen alleen maar ooms kennen. De directrice moet weg van alle scholen en ze is een groot gevaar voor de kinderen!


  Maak melding

 65. Elke discussie ontaardt hier in etnisch gezeik! Stelletje racisten zowel de “gladharigen” als de “kroeskoppen”. Het land Suriname is in ieder geval gedoemd te mislukken met zo een volk.


  Maak melding

 66. Wat een bs deze vrouw hoort in santo boma thuis ze toont geen enkel respect voor een kind!!!

  Als de ouders geen bezwaar hebben met de mode van dit kind wie is dan de leerkracht!
  Dit is kindermishandeling dat meisje heeft niets gedaan om als een lobol over te komen.

  Is dit nou de actie die je verwacht van volwassenen naar een kind toe?

  Die vrouw beseft het niet maar ze heeft hulp nodig.


  Maak melding

 67. Laat die directrice haar werk doen: onderwijs verbeteren en veiligheid garanderen. Toezien dat de kids iets leren. Aangaande het uiterlijk: ouders aanspreken.

  By the way: anno 2019: Wat is er mis met streepjes in de wenk brouwen, bijtekenen of kleuren… waar is de grens? Een scheermes erbij pakken is wat mij betreft in ieder geval BUITEN alle grenzen aangaande rechten van een kind.

  School moet leuk en inspirerend zijn. Geen regime van orde en straf. Focus op lesmethodes en vernieuwing, Wedden dat je dan geen tijd hebt voor dit soort achterlijke achterhaalde en misplaatste acties, wedden Suriname dan minder ‘drop-outs’ krijgt?

  Heeft allemaal niets met politiek te maken, wel met gezonde verstand en visie op het vak!


  Maak melding

 68. Ze luister niet dat geeft je geen recht omt met je poten aan haar te zitten dan schrijf je een brief naar de ouders daarna kan een schorzing plaats vinden bij geen gehoor maar je ben geen rechter die het volk laat mishandelen.


  Maak melding

 69. Ik vind het persoonlijk heel vreemd dat de leerkracht niet kan c.q. wil meedenken ik het hedendaagse fenomeen ” Je zelf willen profileren en uiting geven geven hoe de jeugd handelt en zich wil uitdossen. Het is juist goed niet altijd mee te gaan in de massa. Een persoon die anders zijn blijken later vaak kunstzinnig te zijn. Suriname in de toekomst met goede ideeën komen die sociaal, cultureel en economisch helpen. Het schoolhoofd verkracht het karakter van een puber die een eigen progressieve houding durft aan te nemen en daarmee vernieuwend probeert te zijn. De tijd van de ‘Vrolijke Jeugd’ is allang voorbij. Gelukkig maar. Zo zwart/wit op de tv. Totaal NIET het beeld van de werkelijkheid. Toen hadden ze ook héél veel ‘ buitenvrouwen’. P.s. Ik ben zelf 71 jaar en mijn kinderen boffen met zo’n ruimdenkende papa.Ze zitten in de jeugd en psychische zorg. En dát zonder God of Jezus. Geloof brengt n.l. geen liefde maar alleen maar oorlog. Bekijk de nieuwberichten. Kusjes.


  Maak melding

 70. Sorry. Nog even dit. Hou eens op met dat geüniformeerde kleding op scholen. Zó achterhaald en zó onderdrukkend. Iedere dag het volkslied op drammen is ook zo belachelijk. Heeft sinds 1975 niets, maar dan ook niets tot hereniging gebracht.


  Maak melding

 71. Als ze streepjes had geknipt in haar schaamhaar en dat in de klas had laten zien, kan ik me voorstellen dat de leraren daar aanstoot aan genomen hadden. Maar haar wenkbrouwen, waar bemoeien ze zich mee?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES