Diaspora oorkonde voor Edgar ‘Boegroe’ Burgos van Trafassi

7
Diaspora oorkonde voor Edgar 'Boegroe' Burgos van Trafassi

ROTTERDAM, 3 nov – Als waardering voor zijn muziek en diverse publieke optredens, waarbij hij de Surinaamse cultuur in met name Nederland bekend en geliefd heeft gemaakt, heeft Edgar Burgos van Trafassi vorige week de Diaspora oorkonde ontvangen van de stichting Satya Dharma uit Hoogvliet in Rotterdam.

Deze oorkonde is door Edwin Smid, burgervader van Hoogvliet en de heer Arnold van der Heijde, ceremoniële voorzitter Satya Dharma, aan de bekende zanger uitgereikt. Het gaat in deze om de bijzondere binding tussen de verschillende bevolkingsgroepen waar Burgos met zijn muziek voor zorg draagt. De in Suriname geboren Boegroe heeft een aantal Hindoestaanse nummers gezongen en veel van zijn liederen zijn eveneens enorm bekend onder blanke Nederlanders.

Burgos voelde zich zeer ontroerd en verrast met de oorkonde, temeer waar deze de diaspora betreft en zijn jarenlange inzet in de muziekindustrie divers is en velen heeft samengebracht. Ram Rambaratsingh, gewezen voorzitter van Satya Dharma, aan dat het een weloverwogen besluit is geweest deze oorkonde toe te reiken aan Burgos.

De oorkonde:

7 REACTIES

 1. ..WAAR..IS..SANTOKHI..MISSCHIEN..
  ONDER..GEDOKEN..(ALS..HET..OM..DIT..SOORT..DINGEN..GAAT..
  LAAT..HIJ..NIKS..VAN..ZICH..HOREN)..BANG..DAT..ZIJN..MASKER..GAAT..VALLEN..


  Maak melding

 2. Vaderlandsliefde ontbreekt binnen de Surinaamse gemeenschap en de politiek. Als we een vergelijk moet maken tussen de verschillende soorten van vereniging in en buiten Suriname dan komen we tot een zeer droevige bevinding. Als we bijvoorbeeld een vergelijk zouden moeten maken tussen Kwaku en Milan dan is het om te huilen. Nemen we een kijkje bij NAKS en de overige dan kan men deze als rommelig en waardeloos beschouwen. Niks van de N is goed geregeld, wat gebeurd er met deze mensen?

  De duivel en demonen als zijn verwanten van deze mensen, gelovigen die bang zijn voor afgoderij, kiezen de weg van onderwerping aan de wintipriesters zo je wil bonuman.
  Alles bij elkaar genomen rest mij niks anders te zeggen dan dat er een vloek rust op deze mensen!

  De haat die wij jegens een vijand hebben schaadt minder zijn geluk dan het onze
  We zullen echt wat moeten doen aan onze mentaliteit/karakter anders zullen wij de hekkensluiter blijven.

  Onze primitieve cultuurgeschiedenis is om over te geven. Komt over als zeer dom en achterlijk. De gasten klampten zich vast aan iets dat geen moer voorstelt.
  Dat de N door anderen wordt geridderd mag wel, maar wat doet Kwaku en NAKS?
  Het verschil tussen Milan en Kwaku is niet te beschrijven.


  Maak melding

 3. Indiase premier onder de indruk van Nisha Madaran uit Suriname. Diaspora oorkonde voor Edgar ‘Boegroe’
  Burgos van Trafassi.

  Zo zie je maar dat kunstenaars, wetenschappers, uitvinders, sporters, in het verleden mensen als moeder Theresia, JC, profeet Mohammed, Mahatma Ghandi, Martin Luther King, Michael Jackson, enz met hun werk ook die waardering van iedereen in de wereld kunnen krijgen/betekenen. Zie ook Clearance Seedorf, Ruud Gullit in oa Zuid-Afrika. Zie beroemde muziekanten, zangers, dansers, enz.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Surinamers


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.