vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijChristelijke leiders bezorgd over crisis in Suriname: regering moet werk doen

Christelijke leiders bezorgd over crisis in Suriname: regering moet werk doen

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – De regering moet haar werk doen en de crisis in Suriname daadwerkelijk aanpakken. Dit stellen christelijke leiders die een petitie hebben afgegeven aan het parlement. Op vrijwel elk levens- en maatschappelijk gebied wordt gebrek geleden. De samenleving, maar vooral de meest kwetsbare groepen, kunnen het niet meer aan. Het is de hoogste tijd voor pakkende oplossingen. “Wat burgers nu mee maken, mag absoluut niet erger worden.”

Dit zei dominee Michael Stewart bij de aanbieding van de petitie. De leiders hebben een reeks problemen kunnen waarnemen waar burgers mee geplaagd worden. Vanaf onderwijs tot aan gezondheidszorg en criminaliteit, het is een zware sociale last. “Wij constateren al geruime tijd een ongekende en zeer zorgwekkende crisis in ons geliefd land”, zei Stewart. Het is de regering die voor verlichting en oplossingen zal moeten zorgen.

De politiek zal haar verantwoordelijkheid moeten nemen. “Als er niet kordaat wordt opgetreden, zullen verpaupering en verloedering nog meer schrikbare vormen aannemen”, aldus dominee Stewart. Behalve een directe aanpak van problemen, is er nog meer te doen voor de politici. De ‘politieke cultuur’ zal moeten veranderen en drastisch ook.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

5 REACTIES
 1. De meeste ministers zijn christenen. Wordt tijd dat de kerken ze wat bijbrengen over de 10 geboden. Maar ja, dominees en priesters zijn met andere poesjespas en tolliedingen bezig.


  Maak melding
 2. Vele christelijke leiders die werkelijk hadden gedacht dat de duivel ddb zich heeft bekeerd, kennen hun Bijbel niet. Ook prediken ze niet als de apostel der heidenen, Paulus, die steeds waarschuwde om gehoorzaam en bedienend te zijn. Vooral waakzaam; dat er geen lieden de kerk binnen slopen met een schijnheilig gezicht om daarna als apostel een kerk op te richten. De werkelijk gemeente van Christus is zonder vlek of rimpel en houdt zich verre van de liefde voor deze onvoltooide zondige wereld. Ook waarschuwde hij de christenen om geen twee heren tegelijk te dienen, zoals enkele door de mand gevallen apostelen ( Meyje, Misika, Bobo Dodje big for nothing en Brevie). De gemeente was geen kerk, noch een gebouw, maar een samenkomst van christenen die elkaar dwars door alles, materiel en immaterieel steunden. Ook was het Christendom geen religie als vandaag, maar een levenswijze om te wandelen in waarheid, liefde voor de naaste en gerechtigheid. Nooit heeft Jezus of hebben Zijn apostelen tienden geeist, nope, Ik wil geen offerande, maar barmhartigheid en gehoorzaamheid is beter dan offerande. Vertel me als men hedendaagse gemeenten bezoek of er werkelijke sprake hiervan is en liefde voor de verloren zielen. Slechts enkelen zeer kleine gemeenten, het gros rijden in peperdure SUV’ s, wonen in mooie huizen, eten wekelijks in een duur restaurant en dragen dure smokings. houden ervan om als de Farizzers te worden begroet met biischop, dominee, apostel. Ma opa en oma die maandelijks zijn gebrainwash om tienden te geven, komen niet rond en wat zegt de pastor, ga heen in vrede, Boi, Geloof alleen Jezus, want niemand op deze Aarde is te vertrouwen als Hij die zichzelf opofferde als een dienaar Gods voor deze zondige wereld. Als men de wereld wil veranderen moet men bij zichzelf beginnen. Als pastor zijn eigen vrouw niet trouw is, wie zijn dan de gemeenteleden? Ondertussen lachen de paars verworden ndp awariedomries in hun klauwen, want het dienen van de de duivels ddb Mammon heeft bezit van hun harten genomen en wederom bekeren is voor hun onmogelijk, want inplaats van in de bres te staan voor hun schapen, land en volk, heulen ze met onberechte moordenaars, drugscriminelen en staatskasrovers, soort zoekt soort. Er komt geen enkele verlichting maar nog meer paars verdoemenis, want eerst zullen de ndper’ s veel moeten lijden, ook hun nageslacht voor hun oerdomme paarse stemkeuze. Het rechtvaardig gevolg van hun oordomme keuze is nog meer moorden, drugscriminaliteit en roof, want daarvoor hebben deze paarse idioten tweemaal gestemd, ze verdienen dus het gevolg om door misdaad en onrecht ten onder te gaan.


  Maak melding
 3. De christelijke leiders hebben een belangrijke punt aangekaart. Maar dat neemt niet weg dat zij de indruk proberen of willen wekken alsof de overheid voor alles in het land de verantwoordelijkheid draagt terwijl zij goed weten dat mensen en organisaties ook een eigen verantwoordelijkheid hebben. Ik blijf het standpunt verkondigen dat de overheid in de voorwaardelijke sfeer actief moet zijn. Ook de kerken moeten de mensen opvoeden om meer verantwoordelijkheid te dragen en ook om meer verantwoordelijkheden te nemen. Dit soort terminologie komt niet voor in de vocabulaire van de omhooggevallen idioot Bigi Sma. Deze figuur pretendeert deskundig te zijn terwijl hij niet geschikt is voor deze rol.


  Maak melding
 4. Suriname is echt aan het veranderen.

  De kerk als vriend van de slavendrijvers komt nu op voor de nazaten van de uit Afrika geroofde mensen die tot dwangarbeiders in het concentratiekamp suriname werden gemaakt.

  Men kan misschien DOORPAKKEN met de afschaffing van:

  *de door de slavendrijvers opgedrongen witte Jezusfiguur.( God is kleurloos )

  *de Collecte

  *Sexuele misdaad jegens de jonge en naïeve kerkgangers

  *starten van een rechtsproces tegen de daders.

  *de verdere culturele en spirituele misleiding van vooral de zwarte mens.

  Mvg


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES