dinsdag, mei 21, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijBoek 'Verzwegen werkelijkheid. De rechtsorde onder Bouterse' online beschikbaar

Boek ‘Verzwegen werkelijkheid. De rechtsorde onder Bouterse’ online beschikbaar

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 2 nov – Ter gelegenheid van de Internationale Dag tegen Straffeloosheid van Misdrijven tegen Journalisten, vandaag 2 november, heeft essayist Theo Para de volledige tekst van zijn nieuwe boek ‘Verzwegen werkelijkheid. De rechtsorde onder Bouterse‘, online ter beschikking gesteld aan de Surinaamse lezer. Met de Saoedische staatsmoord op Jamal Kashoggi, de Saoedische Washington Post columnist, is dit jaar wereldwijd extra aandacht voor het thema van straffeloosheid voor misdrijven tegen journalisten.

In ‘Verzwegen werkelijkheid’ staat ook een essay over de betekenis van 2 november, waarin ook de journalisten die op 8 december 1982 slachtoffer werden van de militaire dictatuur, worden herdacht. Op 2 november zullen bij het Nationaal Monument Bastion Veere – 8 december 1982 in het Fort Zeelandia en bij het 8 December Gedenkteken in Amsterdam, bloemen worden gelegd voor de vijf gemartelde en vermoorde journalisten Bram Behr, André Kamperveen (mediaman), Leslie Rahman, Jozef Slagveer en Frank Wijngaarde.

De Algemene Vergadering van de Verenigde Naties heeft naar aanleiding van de moord op twee Franse journalisten in Mali, in 2013 besloten dat elk jaar wereldwijd op 2 november de Internationale Dag tegen Straffeloosheid van Misdrijven tegen Journalisten, wordt gememoreerd met uiteenlopende activiteiten. De Verenigde Naties heeft de lidstaten opgeroepen niet alleen de straffeloosheid tegen misdrijven tegen journalisten op te heffen, maar ook actief de daders te vervolgen en te berechten.

Het boek van Theo Para (pseudoniem van Henry Does) is te downloaden hier via de site van Starnieuws.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

14 REACTIES
 1. Bouterse lapt elke regel aan zijn militaire laarzen. Het is een rioolrat van het eerste uur met veel blauw bloed als DNA. Door zijn moordpartijen zijn velen bang om openlijk kritisch te zijn op hem en zijn handlangers.


  Maak melding
 2. Oom Ronny,

  Waarvoor zou je nog bang moeten zijn? Voor een bejaarde schijndode? Die in staat van ontbinding verkeerd? Neem een voorbeeld aan Theo Para, die geen blad voor de mond neemt, als het gaat om deze moordenaar en mensenrechtenschender, zo ook Belfort is een voorbeeld, die zich dagelijks kritisch uit laat over deze vernietiger van Suriname.


  Maak melding
 3. Misdadig verdoemd en vervloekt zijn alle ndper’ s, want willens en weten stemden deze oerdom, debiel, idioot, knettergek, debiel op de allergrootse misdadiger die het land sinds 1980 heeft gehad. Nu aan de macht, dankzij deze paars verdoemden stommelingen, die voor een bordje paarse schijt vol misdaad en schulden in 2020 weer gaan stemmen, de dieharde paarse zombies dus, die stekelblind en doofstom paars bezeten zijn en besmet zijn met het ongeneeslijke paars virus der misdaad….didibri foe kondre ddb akak De Dwaas Bouta. Wo k. dong no mpp ndper’ s. Dioka, Merika en het gros der paarse delinquenten zijn hiermee besmet.


  Maak melding
 4. Er zit een fout in het boek, blz. 55, eerste regel
  Op 22 december 1982 schreef mr. Kenneth Concalves, ….Bouterse.

  Volgens de realiteit was mr Kenneth Gonçalves reeds op 8 december 1982 in Fort Zeelandia om het leven gebracht.

  Een vraag aan Theo Parra.
  Kunnen kopers die het boek, Verzwegen Werkelijkheid, De rechtsorde onder Bouterse, gekocht hebben hun geld terug krijgen?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 5. Niet alleen Bouterse is schuldig, maar de hele groep van Coalitie en de Vriendenclub van Bouterse. Beste mensen doe aub je ogen open deze man heeft Suriname helemaal kapot gemaakt. God straf al deze zieke geesten, en hun geliefden, en vernietigd deze kwade geesten en hun naasten voor altijd. Ze mogen/mag nooit van de rijkdommen genieten.


  Maak melding
 6. Verplichte kost voor iedere Bouterse verheerlijker, fan of aanbidder !!!!!!!
  Al zijn de leugens van Bouterse toch zo snel , de waarheid achterhaald ze wel.


  Maak melding
 7. De ONTBREKENDE RECHTSORDE IN SRANAN !!!

  “IK GA DE PROCUREUR-GENERAAL ONTSLAAN”

  Ik ken de KRIJGSRAAD niet, ik zal niet

  verschijnen, A NO MI . IK ZAT OP HET TOILET !!

  PS : HET VERARMDE VOLK, LIJDT ONDER HET
  STAATS-FAILLISSEMENT !!

  WIJ, PAARSEN DRUKKEN NOG WAT ONGEDEKTE SRD-
  biljetten of LENEN NOG WAT DOLLARS,TEGEN MEGA-RENTE,
  NEKS NO FOUT !!!


  Maak melding
 8. Alles heeft zijn tijd.De glorie en amnestie dagen van bouta zijn aan het begin van the end..
  Het einde van bouta nadert.
  Volk van Suriname stem bouta weg!!


  Maak melding
 9. Bouta blijft. Niet voor niets is hij regelmatig in buitenlandse ziekenhuizen.
  Waarom blijft hij?
  Ga uit van de feiten.
  De mulo wordt door 70% van de leerlingen niet afgemaakt.
  Een ongeschoolde bevolking moet een keuze maken. Short term pain and longterm ga in.
  Helaas wordt gekozen voor de voedselpakketten.


  Maak melding
 10. @Yudhistre
  Het volk van Suriname is te verwend.Ik weet niet waaraan het ligt .Het kan zo zijn dat ze te lui zijn om hun hersenen voor een keer te gebruiken of ze zijn gewoon dom om de oorlog niet te verklaren aan bouta.ze kiezen voor het makkelijkste.Ze kiezen voor voedselpakketten en een leven vol frustratie. En bouta weet hoe hij ze kan frustreren zonder bang te hoeven zijn voor tegenacties.


  Maak melding
 11. Beste mensen hiermee wil ik de volgende zeggen,download dit site als je van lezen houdt en word klaar wakker ervan hoe een Moordenaar te werk is gegaan en mensen vermoord heeft.Nu 2018 is een hele gekke jaar….wat we gaan zien gaat wonderbaarlijk zijn.


  Maak melding
 12. Forumers, Odi odi.

  Heel interessant artikel. Dus het boek van Theo Para lezen zou ik zeggen.
  Maar er verscheen op 02-11-2018 ook een artikel in de media, over 3 coca criminelen die in Jamaica werden aangehouden. Een Guyanees, een Surinamer en een Colombiaan.
  Ze worden straks ook lekker uitgeleverd aan de VS.

  Cokelijn naar Suriname opgerold.
  Met de arrestatie van een Surinamer, Guyanees en Colombiaan is een grote drugslijn in Zuid-Amerika opgerold.
  Dat melden Surinaamse media. De drie mannen worden er door de DEA van verdacht grote partijen cocaïne te hebben gesmokkeld naar Suriname, deels bedoeld voor de VS.
  De drie mannen zullen worden uitgeleverd aan de Verenigde Staten.


  Maak melding
 13. Bouterse heeft dit land onleefbaar gemaakt of anders gezegd men heeft misbruikt gemaakt van die eendaagse kuiken zijn onwetendheid.

  Dit mag men ook nooit vergeten, onwetendheid is de brom van alle kwaad. Na de coup van 1980 en de december gebeurtenissen van 1982 in het fort. Heeft Suriname het toch geprobeerd om verder met de misleider te gaan.
  En dit is Suriname fataal geworden.

  Alles dat wij nu meemaakt in dit land zijn denkfouten/koppigheid van Bouterse en consorten. Hij is zelfs erger dan de mensen dat hij toen bestreden heeft met geweren, hij had niet verder gedacht.
  De drie macht dronken soldaat uit bomika, Désiré Delano Bouterse, Roy Horb en Paul Bhagwandas (de drie beruchte ezels) dat dit land tot een crimineel land hebben gemaakt. Het zal mijn laatste zorg zijn om te treuren over wijlen Horb en Bhagwandas hoe ze aan hun einde zijn gekomen laat ik over aan hun nabestaanden, vrienden en kennissen.

  Bouterse aan het woord
  Toen de “Groep van 16” in februari 1980 de staatsmacht overnam, had ik nimmer kunnen bevroeden hoe gevaarlijk het was om aan de macht te zijn.
  Er waren veel entiteiten in ons land die hun macht, en daarmee hun invloed, voor hun gezicht zagen wegglippen. Ik was mij toentertijd nog niet
  bewust van deze (verborgen) belangen en de verstrekkende reacties die daarop zouden volgen. De periode van euforie over de revolutie en de
  verandering die dit zou brengen, was nog niet eens over, of deze reacties kwamen reeds – vaak achter de schermen – op gang. Keer op keer werden
  kwade plannen, tegencoups, inmenging van buitenlandse inlichtingendiensten, onheilspellende geweldscenario’s, aanslagen door huurmoordenaars en infiltranten van buiten, tegen mij en getrouwen beraamd en sommige ook in uitvoering gebracht. Maar niet alleen van buiten, zelfs tot binnen in
  de “Groep van 16”, werden sommigen omgekocht door het aan hun aanbieden van visa en giften, met als doel het ingezette vernieuwingsproces
  ongedaan te maken.

  Ik heb de afgelopen 35 jaar veel ervaring en veel inzicht mogen opdoen over hoe onmenselijk en meedogenloos de werking van macht kan zijn. En ik
  heb het vele malen aan den lijve ondervonden. Ik ben door de diepste dalen, nederlagen en aanslagen gegaan, maar ik heb ook successen geboekt
  door de steun van het volk.
  Aldus Bouterse aan Sandew Hira


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES