dinsdag, juni 18, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieArrestaties in Jamaica: belangrijke drugsaanvoerlijn voor Suriname en Guyana opgerold

Arrestaties in Jamaica: belangrijke drugsaanvoerlijn voor Suriname en Guyana opgerold

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/KINGSTON, 2 nov – De Surinamer Steven Antonius, de Guyanees Shervington Lovell en de Colombiaan Ricardo Ramirez zijn vorig week donderdag op de luchthaven van Kingston (Jamaica) aangehouden toen zij uit het vliegtuig stapten. De mannen worden ervan verdacht belangrijke pionnen te zijn van een drugslijn die zowel Suriname als Guyana van grote partijen drugs voorzag. De VS heeft om uitlevering van het trio gevraagd. Volgens dagblad De Ware Tijd zouden de landen nauw hebben samengewerkt om het drietal in de val te doen lopen. Aan de actie zouden ook maanden van voorbereiding vooraf zijn gegaan.

Zowel de Guyanees Lovell als de in Guyana woonachtige Ramirez zouden geen onbekenden van de politie zijn. Lovell, bekend als ‘Big Head’, is eigenaar van grote hotels in Guyana, waaronder Tower Suites. Hij was al lang op de radar van de autoriteiten vanwege zijn miljoenen dollars aan investeringen waarvan de herkomst niet duidelijk was. Hij is ook eerder in verband gebracht met een reeks moorden, maar hij is nooit in staat van beschuldiging gesteld. Over Ramirez is bekend dat in februari 2017 een boot gelinkt aan hem voor de kust van Suriname onderschept werd, met daarin verborgen ongeveer vier ton cocaïne met een straatwaarde van ongeveer 125 miljoen US dollar. Ook wordt hij in verband gebracht met het gebruik van semi-onderzeeërs voor de kust.

De Surinamer Antonius wordt niet gezien als een grote jongen en ervan verdacht de vertrouwensman van Ramirez te zijn geweest die in Suriname de ‘logistieke zaken’ in orde maakte en onder andere geld incasseerde voor en of na levering van de drugs. Bekend is dat hij en Ramirez samen uit Suriname vertrokken om Lovell in Guyana op te pikken en verder te reizen naar Jamaica. Volgens Starnieuws wordt Antonius in de wetshandhavingskringen aangemerkt als uitvoerder.

Antonius en Lovell zullen hun uitlevering aan de Verenigde Staten (VS) niet aanvechten. Ramirez daarentegen wel.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

28 REACTIES
 1. Opmerkelijk is dat sinds de aanhouding van de heer oedit , de hele drugs wereld op zijn kop ligt. De link begint duidelijk te worden . Een 1 ding is zeker; DEA slaapt niet en die boyz hebben geduld.


  Maak melding
 2. Uit dit bericht blijkt dat dus niet alleen hindustanen, waarvan de meesten NDP’ers zijn, zich bezighouden met drugs. Maar alle drugsbaronnen, hindustaan of niet, moeten keihard worden aangepakt.
  Schipper lees goed wat ik heb geschreven, laat het eerst tot je doordringen en reageer pas dan.


  Maak melding
 3. Niemand heeft ooit beweerd dat alleen Hindustanen zich met drugszaken bezighouden. Degene die dit denkt moet snel onder medische behandeling worden gesteld. Er is door mij alleen gezegd dat de handige Hindoestaanse zakenman altijd wel een dekmantel heeft voor zijn drugsimperium. Dat is wat anders dan wat jij beweert. Aan de andere kant zeg jij uit volle borst dat alle moslims onbetrouwbaar zijn. Daarover hoor ik jouw klaagzang dan niet. Weet je wat jij kan ? Mijn rug op !


  Maak melding
 4. ..JIYANI..DE..LINK..BEGINT..DUIDELIJK..BIJ..JOU..
  LAAT..HET..GOED..TOT..JE..DOOR..DRINGEN..1..
  DING..IS..ZEKER..JE..GAAT..DOOR..MET..JE..PANIEK..REACTIE..


  Maak melding
 5. Bouta heeft ook een hechte band met Guyana.Dus die moet een connectie hebben met de coca handelaars hier ter sprake.
  Jammer dat hij amnestie geniet,zo zal hij nooit opgerold worden.Echt jammer….


  Maak melding
 6. @Kakanstriestraat,

  In mij reactie ben ik neutraal. Heb geen namen genoemd. Dus waarom reageer jij?
  Bovendien veroordeel ik de hindustanen die zich met drugs bezighouden net zo hard als jij dat doet.

  Ik vertrouw geen enkele moslim uit het Midden-Oosten.
  Maar als je op elke slak zout wil leggen, kun je het van mij terugkrijgen.
  Jij scheert elke hindustaanse handelaar in de grote steden van Nederland over de drugskam.
  Jij hebt al een paar geschreven dat je geen enkele vertrouwt.


  Maak melding
 7. Jiyani 2 november 2018 at 11:48
  @Kakanstriestraat,

  In mij reactie ben ik neutraal. Heb geen namen genoemd. Dus waarom reageer jij?
  Bovendien veroordeel ik de hindustanen die zich met drugs bezighouden net zo hard als jij dat doet.

  Ik vertrouw geen enkele moslim uit het Midden-Oosten.
  Maar als je op elke slak zout wil leggen, kun je het van mij terugkrijgen.
  Jij scheert elke hindustaanse handelaar in de grote steden van Nederland over de drugskam.
  Jij hebt al een paar geschreven dat je geen enkele vertrouwt.

  Niet zo lang geleden schreef je echter je dat jij geen enkele moslim vertrouwt (waarom niet is mij nooit duidelijk geworden). Nu reageer jij genuanceerder door te schrijven dat jij geen enkele Moslim uit het M-O vertrouw.
  Kijk, wat jij doet is een religie wantrouwen want je zegt dat jij geen enkele Moslim uit het Midden oosten vertrouwt. Met andere woorden Arabieren zijn in jouw ogen wel te vertrouwen ?
  Ik maak de link naar Hindoestanen en niet naar het Hindoegeloof. Dat is een groot verschil mevrouwtje. Maar ach, het zal niet voor het eerst zijn dat een Hindoestaan met een gespleten tong spreekt. Laat je ware aard zien juffer !


  Maak melding
 8. Zet de bovenstaande foto naast die van de eigenaar van Combe markt en ze lijken als twee druppels water op elkaar.
  Trouwens de eigenaar van Combemarkt heeft de God van de slangen en padden gediend[vereerd]en is daar voor door de Goden rijkelijk bedeeld met aardse goederen.Alles wat hij aanraakte,veranderde in goud.Ook het handels waar van de pikin ingi boi.


  Maak melding
 9. @Kankantrie,

  Ik heb vaker geschreven dat ik geen enkele moslim uit het Midden-Oosten vertrouw. Dat ik wel coulant ben met moslims uit de Cariben. Ik zal het voortaan expliciet bijschrijven.
  Waarom zeur jij niet als men het Hinduïsme respectloos benadert?
  Volgende week is het Divali. Elk jaar is er een creoolse die het weer nodig vindt misbruik te maken van dit feest om de hindu’s te kleineren.
  Ik wacht haar reactie af en ook van jou op haar.
  Je bent weer op elke slak zout aan het leggen, want je haalt nu zelfs religie erbij. Je bent blijkbaar boos op me, omdat ik je een week of 2 gewezen heb op jouw dubbele tong.
  Kakantrie jij hebt lef te schrijven dat ik een gespleten tong hebt.


  Maak melding
 10. Allen,

  Maak niet uit welke ras je bent uit Suriname, een iedere Surinamer die betrokken is bij drugs(handel) moet zwaar gestraft worden.
  Suriname kende dit soort rotzooi vroeger niet, dus uitbannen en zorgen dat Suriname weer de echte Suriname wordt, waar iedereen met elkaar omging welke ras je ook was.
  Wij zijn Surinamers en waren een voorbeeld voor de rest van de wereld, hoe verschillende rassen in vrede samen konden leven.wordt tijd dat die tijden terugkomen.
  SUCCES.


  Maak melding
 11. Aan de schrijfster Yiyani, juist omdat ik mij distantieer om welk geloof dan ook belachelijk te maken rep ik niet over het Hindoe-geloof maar wel over de bevolkingsgroep Hindoestanen (zij die uit Hindoestan komen).
  Jij hebt mij nergens van beticht hoor. Nee dit is een kwalijke aantijging nu. Enfin, wat die creool ook moge zeggen en denken en schrijven moet mij niet worden tegengeworpen. Wat ik wel weet is dat zij die altijd het hardst over racisme en discriminatie schreeuwen zelf de grootste groep racisten zijn.


  Maak melding
 12. Inderdaad, hou op met die storende hoofdletters en vele ongepaste puntjes, tenzij je een ezel bent.
  Ezels zijn koppig en kunnen niet omschakelen, dus ik wacht af of dat bij jou ook het geval is.
  Gierige mensen en arme mensen smokkelen en in alle groepen op de wereld vindt je gierigaards en armen.


  Maak melding
 13. @Kankantriestraat,

  Moslims zijn wel degelijk onbetrouwbaar voor een niet-moslim. Dat komt omdat volgens de islam een moslim altijd de koran en de imam/mullah moet gehoorzamen en als die zeggen dat je je beste niet-moslimvriend moet verraden, dan moet een gelovige moslim dat wel doen, anders wordt hij tot afvallige verklaard of vermoord.


  Maak melding
 14. Vervloekt zijn drugsbonzen, maar ook alles wat met drugs te maken heeft. Veel ndper’ s zijn drugs verslaafde zwervers. Ook enkelen die nu aan de macht zijn snuiven dagelijks het witte verderfelijk spul om hun geweten te sussen. Wee de mpp dome ndper’ s en aboper’ s als ze weer in 2020 op twee bij verstek veroordeelde drugscriminelen gaan stemmen. De toekomst ziet er met deze twee aanbeden misdadige politici, zeer somber en misdadig uit.


  Maak melding
 15. @Kakantriestraat,

  Ik ben geen schrijster. Dat is een beroep. Is iedereen die reageert dan schrijver/schrijfster.
  Je mag kritiek hebben op hindustanen, als hindustaanse heb ik dat ook.
  Is jouw kritiek niet terecht, dan zal ik daarop reageren.
  Waar ben je toch mee bezig?


  Maak melding
 16. Politiemannen zijn al uit speciaal-info-team weggehaald
  en vervangen door Paarse hufters !

  Maar USA en Nederland zijn niet gek, bepaalde gevoelige info
  zal Sranan, niet snel in handen krijgen !

  De ontmanteling van de Zuid-Amerikaanse drugslijn (inclusief
  de betrokken Surinamers) is gestart.
  Benieuwd hoeveel Srananmans binnenkort nog zullen zullen
  worden uitgeleverd aan de USA !

  Drugspolitici en aanhang, maak uw borst maar nat,
  BUN FURU HEBI E DORO !!!

  PS : Naar Holland of naar elders vluchten heeft geen zin !


  Maak melding
 17. jullie mogen mensen niet beoordelen dat is achterdocht gods molen maalt langzaam en zal zeker niet stoppen dus snap jullie achterdochtige mensen niet.
  jullie praatjes vullen geen gaatjes alleen god beoordeelt en niet de mens.


  Maak melding
 18. DEA is in het geheim bezig met het onderzoek van de duikbootcase. Ze zeggen niks om geen slapende honden wakker te maken. Ze beschikken in elk geval over een uitdraai van alle gesprekken die gevoerd zijn met de satelliettelefoon die in de duikboot werd gevonden. Eerstdaags komen ze met de arrestatiebevelen. De bewijzen dat er ook drugstransporten richting VS gepleegd zijn door dezelfde duikboot gang liggen op tafel.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES