Korps Politie Suriname pakt vijf vuurwapens bij vier vrienden

12
Foto: politie in Suriname

PARAMARIBO, 30 okt – Eenheden van het Korps Politie Suriname, KPS, hebben bij vier vrienden maar liefst vijf vuurwapens in beslag genomen. Het betreft illegaal bezit. De vangst begon met de aanhouding van Iwan T. Als chauffeur van een auto zonder kentekenplaat negeerde hij een stopteken van de politie. Dat was in de wijk Uitvlugt, in Paramaribo. De politie zette vervolgens de achtervolging in en wist de bestuurder aan te houden, nadat diens auto een klapband kreeg.

Vanwege het verdacht gedrag van Iwan,T. werd de auto doorzocht. Er werd een vuistvuurwapen met scherpe patronen aangetroffen en in beslag genomen. Iwan T. is toen aangehouden voor overtreding van de Vuurwapenwet. Nader onderzoek wees uit dat vrienden van Iwan ook illegale vuistvuurwapens in hun bezit hadden. Het betreft Fernancio, M. (22), Clinton, S. (23) en Anio, S (23). In een ander geval is de zeven en veertig jarige Dewdath H. in zijn woning in Wanica aangehouden.

In zijn huis zijn onder andere verschillende soorten vuurwapens en munitie aangetroffen. De wapens, munitie en andere spullen die vallen onder de Vuurwapenwet, zijn in beslag genomen. Dewdath H. had er geen vergunning voor. Volgens het KPS is de aanhouding het resultaat van nauwe samenwerking tussen het Directoraat Nationale Veiligheid (DNV) en één der informatiediensten van de politie.

- Advertentie -

12 REACTIES

 1. Eenheden van het Korps Politie Suriname, KPS, hebben bij vier vrienden maar liefst vijf vuurwapens in beslag genomen.
  Vrienden van de politie? (ik weet ‘t)
  Su begint op Nederland te lijken. Hier heeft iedereen een pistool (behalve ik)

 2. Zoveel illegale en legale wapens???!!

  Dan liever kunnen ze ervoor zorgen dat iedereen wettelijk n wapen mag bezitten. Gewoon open carriage of concealed carriage vergunningen afgeven.

 3. Het gaat in Suriname echt richting het wilde westen op. Het is verbazingwekkend hoeveel jonge gasten gewapend rond lopen. Dit zegt veel over het moreel verval van het land en in dit geval de jeugd.
  De samenleving blijkt wel eens weer een weerspiegeling te zijn van de huidige machthebbers in het land.

 4. 4 Vrienden hebben samen 5 wapens. Voor wie was het vijfde wapen bestemd of beschikt de leider van deze vrienden over 2 wapens.

 5. Dit is al de 3e opeenvolgende aanhouding m.b.t.illegale wapenbezit,die vorige zijn al vrijgelaten toch of niet,dit lijkt me wel een zaak met opzet m.b.t. 8decemberstrafproces de staatsveiligheid in gedrang brengen.

 6. Het zijn leden van de nationale domme dwaze debielen duivelse partij. Kortom misdadigers zoals Dinoka en Merika, lek deng pa.

 7. Ai baja,de ndpers zijn wederom bezig.Als het niet lukt met coca dan proberen ze het op deze manier..

 8. @ De ndp bespotter,
  Ik denk eerder dat zij behoren tot de achterban van “Brunsie en Tigri Barba” mogelijk tot de ondersteuners van “Miesjika-bakka”.
  Allemaal wapens via Frans Guyana, open grens !!!

 9. Ik ben geen held op sokken,maar de andere kant is Suriname nu een echte drugsland geworden en bijna iedereen wil drugs verkopen en makkelijk verdienen.

 10. Dit is het, optreden of jaren zitten slapen, aanpakken die duivels….
  Te hard rijden blijft een van de ernstige verkeersovertredingen te zijn. Binnen een week heeft de Motor Surveillance Dienst (MSD) 34 rijbewijzen ingevorderd van verkeersdeelnemers.

  Van 21 oktober tot en met 27 oktober zijn 170 personen bekeurd van wie 28 die zonder veiligheidsgordel om reden. 7 hadden geen rijbewijs. 20 voertuigen waren niet gekeurd of herkeurd.

  9 autobestuurders waren op zodanige gestopt dat ze het verkeer belemmerden of in gevaar brachten. 7 autobestuurders zijn bekeurd voor het in gevaar brengen van het verkeer. 10 personen kregen een boete voor handmatig bellen tijdens het rijden. Dit meldt de politie Public Relations.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.