dinsdag, mei 28, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieWegafsluiting vanwege Krijgsraad zitting in zaak Decembermoorden Suriname

Wegafsluiting vanwege Krijgsraad zitting in zaak Decembermoorden Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 29 okt – In verband met de Krijgsraad zittingen die vandaag maandag 29 oktober en morgen dinsdag 30 oktober 2018 in verband met de rechtszaak rond de Decembermoorden gehouden zullen worden, zal de Wulfingstraat worden afgesloten. De afsluiting zal vanaf 06.00 uur v.m. plaatsvinden en na de zitting worden opgeheven, aldus de politie in Suriname.

Het strafproces rond de Decembermoorden in Suriname loopt tegen zijn einde aan en werd eerder deze maand niet hervat. De president van de krijgsraad Cynthia Valstein-Montnor had de zitting van 12 oktober in de militaire kamer verschoven naar het eind van de maand oktober. Maandag krijgen verdachten nog de gelegenheid om het laatste woord te voeren en krijgen hun advocaten de gelegenheid hun dupliek te houden. Dan is de openbare rechtzitting formeel afgelopen. De krijgsraad heeft dan nog alleen maar te bepalen op welke datum vonnis zal worden gelezen.

Er zal deze 2 dagen geen verkeer worden toegelaten vanuit de Henk Arronstraat naar de Wulfingstraat. Bestemmingsverkeer vanuit de Rooseveldtkade zal worden toegestaan. Op de verkeersdeelnemers wordt het beroep gedaan de aanwijzingen van de politie of de aanwijzing middels verkeersborden ter plaatse stipt te volgen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

22 REACTIES
 1. Het net rond de verdachten sluiten zich. Er zal hoe dan ook gerechtigheid komen. Na veroordeling moeten ze in hechtenis worden genomen. Hun hoger beroep moeten ze maar afwachten in de cel ivm vlucht gevaar.


  Maak melding
 2. Vuile lafaard met je grijze borstelhaar baard, wel op 8 december 1982 gevangenen standrechterlijke laten vermoorden en als je verantwoording moet afleggen, dang je dok.

  Laf, Laf, laf en over je handelingen, daden geen verantwoording willen afleggen. Zie deze kenmerken van zijn eigenschap en gedrag ook als hij in de DNA verantwoording moet komen afleggen, oa Brokopondo Overeenkomst. Zie de Surinamers die vertrouwen in deze oude hoog bejaarde lafaard hebben. Vindt je het gek dat het met Suriname niet goed gaat?

  De president, coalitieregering en DNA-leden zijn dienaneren van het Surinaamse Volk. Niemand staat hoger dan de grondwet van een land en internationale verdragen, cq mensenrechten in een democratische rechtsstaat. Keep That in Mind.

  ddb moet in zijn nekvel gepakt worden, zijn kop ingedrukt houden en worden door de politieagent die hem komen arresteren en hem veilig stoppen op de acterbank van/in een politieauto en hem naar de krijgsraad/rechtbank aan de Wulfingstraat in Paramaribo brengen om het laatste woord te doen over de gebeurtenissen van 8 december 1982 in Suriname en over zijn gedrag en handelingen en gevolgen voor de totale Surinaamse gemeenschap, financieel-economisch, sociaal en internationaal en de families van de slachtoffers.

  Wees een man en ga er naar toe!

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 3. @ Koos 2018

  De ( verdachten ) hebben veel bescherm engel zichtbaar en onzichtbaar, dus vluchten
  zal geen probleem opleveren voor ze ! Ook al worden ze na veroordeling gelijk in het bajes gepeurd worden..

  sari tori

  Jacko


  Maak melding
 4. De berg zal een “muis baren” !! Barba-mang, overigens een slimme advocaat heeft zijn messen al geslepen !! Hoger beroep straks, en ze mogen rustig 10-jaar wachten op uiteindelijk een def.uitspraak !!
  Bouata, na wang konie-mang !!
  Na de verkiezingen in 2020, komt een nieuwe wet Pres” onschendbaar voor het leven !!
  Vraag het maar aan Eugene “Jo-Koe” !


  Maak melding
 5. Koos2018
  Laten wij hopen dat het net geen grote mazen heeft waardoor de grote vis (verdachte DDB) en consorten kunnen ontsnappen en in troebel water de zee kiezen.
  Hoger beroep komt er zeker en daarom hoop ik dat de veroordeelden in de gevangenis hun hoger beroep moeten afwachten. Totdan zijn ze dan officieel bewoners van santo Boma.
  Ik hoop in ieder geval dat zij dezelfde behandeling krijgen als de doorsnee bewoner van santo Boma.
  Hopelijk dat straf uitvoering ook op naleving word gecontroleerd.


  Maak melding
 6. ddb is bij geen recht zaak komen op dagen dus 1+1 = geen drie maar wel schuldig hij denk dat de rechters ook dome surinamers zijn ,en ik ben god ddb hij is een vloek van het volk en besmeting van het volk .


  Maak melding
 7. Soso show!
  Er komt weer uitstel.
  En zo zal het doorgaan.
  De rechters in Suriname zijn
  bang voor bouta.Wat denken de surinamers?!
  Denken zij dat bouta zich zomaar laat gevangen nemen?!
  Die crimineel heeft op alle plaatsen zijn mannetjes klaar staan om een bloedbad te starten.Hij heeft het eerder gedaan op 8 Dec 1982 en hij kan het vandaag nog doen, nog een keertje dus.
  Wegafsluiting voor wat?!Niemand in Suriname die zin heeft om die dag daar in de buurt te zijn.Bouta zal zoals gewoonlijk niet aanwezig zijn daar,zelfs zijn afwezigheid maakt de rechters bang en nervous.Ook hier heeft de moordenaar zijn mannetjes ready.
  De natuur zal afrekenen met hem en dan zal het stoppen met deze belachelijke vertoning voorgoed.


  Maak melding
 8. Dat Bouterse de zitting verstek laat gaan is een minachting richting de krijgsraad, de nabestaanden en de democratische rechtstaat. De man denkt boven de wet te staan. Met het aannemen van de amnestiewet dacht de man de wetgeving schaakmat te hebben gezet. Kansloos ! Laat 1 ding duidelijk zijn, je kan alleen een beroep doen op amnestie als je veroordeeld bent geweest door een rechter. Dit is een uitgelezen kans voor Suriname om zich te profileren op de internationale podium. Suriname moet laten zien dat het staat voor law & order. En natuurlijk gaat dat beloond worden. De beloofde poorten zullen dan open gaan.


  Maak melding
 9. Hoe je het keert of draait, Bouterse was de leider en is dus verantwoordelijk voor de moorden.
  De moorden zijn in opdracht van Bouterse uitgevoerd. Of hij er bij was of zelf de trekker heeft overgehaald is punt twee.

  De staatsgreep zelf is ook een strafbaar feit.

  In deze casus kunnen veel meer aanklachten aanhangig gemaakt worden. Onbegrijpelijk dat heel politiek Suriname Bouterse beschermd. Bouterse en zijn bende zijn verantwoordelijk voor moord, handel in drugs en corruptie.
  Hem beschermen is hem ondersteunen en maakt medeplichtig.
  Niet verwacht van VHP en NPS.


  Maak melding
 10. Mijn sterke vermoeden gaat er uit naar het volgende:

  De president van de krijgsraad Cynthia Valstein-Montnor had de zitting van 12 oktober in de militaire kamer verschoven naar het eind van de maand oktober.
  De krijgsraad heeft dan nog alleen maar te bepalen op welke datum vonnis zal worden gelezen.

  Om tot de juiste veroordeling te komen zijn de bovenstaande zwaar bedreigd door de DiDibri! Als het niet in het voordeel van de Bakru is, dan gaat er wat zwaaien en einde aan zuurstof!!! Zo heeft het altijd na 1982 gewerkt!!! Het programma 7 even is ook met bedreigingen stopgezet!! Ze komen ook aan je gezin!!

  In de eerste instantie vragen zij jou heel keurig alles in hun voordeel !! Bij het negeren of eerlijk zijn, komen zij met…. Wie heb je lief!! en de keus is nu aan jou!!!! Nou, ik heb mijn gezin lief en mij zelve ook hoor!! Wie niet?

  LET op!! IK HEB GELIJK!!!!!


  Maak melding
 11. @@ KOOS 2018! Je bedoelt zeker de poort welke ik denk te weten!! De POORT des hels!! De Bakru’s en de Leba’s staan op hun te wachten, mee te sleuren naar de hel door een grote vuurzee heen!!! De Duivels zullen hun daar vandaan na lynchen wegschoppen naar de nog ergere hel als die er nog is!!!

  Het wordt dus Hel des hels!!!!


  Maak melding
 12. @Koos,

  Die moordenaar heeft eerder een zitting verstek laten gaan, dus weet hoe het werkt, en wat betreft een beroep doen op amnestie na een veroordeling, hadden die analfabeten uit de Dna daarvan toch ook op de hoogte moeten zijn? Maar eigen belang heeft daarbij voor deze volksmisleiders een grote rol gespeeld, helaas zijn er groepen analfabeten, die dit soort dingen niet doorzien.


  Maak melding
 13. Met veel geld, macht en moeite proberen de misdadig vervloekte soso lobi ddb bezeten ndper’ s, de Gerechtigheid en Waarheid tegen werken. Toch zal de Gerechtigheid en de Waarheid zoals altijd zegevieren. Deze despoot gaat niet de geschiednisboeken in als zijnde redder van land en volk, maar als de allergrootste verderver van land en volk. Wacht maar af, paarse ddb bezeten duivels en oerdomme debiele idiote dwaze knettergekke demonisch bezeten aanhangers. Recht en Waarheid zullen overwinnen. God weet wat Hij doet, het paarse volk moet lijden voor het gevolg van hun oerdomme stemkeuze. Daarna zal er ook voor deze paarse stommelingen uitkomst komen, wanner hun oren en ogen open gaan. Voor hen die diehard paarsdom horend doof en ziende blind willen blijven is het loon, prooi blijven van deze despoot.


  Maak melding
 14. De pikin ingi boi wist dat hij met zijn coup iets onwettelijks deed.En van toen af heeft hij steeds geprobeerd om het Suri volk om te buigen tot een volk met een slecht inborst.En hij zit al bijna bij zijn doel.In een gemeenschap waar misdaad normaal wordt gezien,zal niemand vragen om zijn berechting.
  De jongeren van de NDP zijn de ultieme voorbeeld van deze opvoeding.Ze verdedigen hun baas te vuur en te zwaard.
  Bij een eventuele arrestatie van de ingi boi zullen ze bereid zijn de kogels voor hem op te vangen.


  Maak melding
 15. Manu 29 oktober 2018 at 13:31

  @Koos,

  Die moordenaar heeft eerder een zitting verstek laten gaan, dus weet hoe het werkt, en wat betreft een beroep doen op amnestie na een veroordeling, hadden die analfabeten uit de Dna daarvan toch ook op de hoogte moeten zijn? Maar eigen belang heeft daarbij voor deze volksmisleiders een grote rol gespeeld, helaas zijn er groepen analfabeten, die dit soort dingen niet doorzien.

  ====================================================

  Manu, je raakt de spijker op zijn kop. Het is tekenend hoe Bouterse zich opstelt rondom het proces. Overigens is het stil rondom Dew Baboeram en Steve May. En dat baart mij zorgen. Als de dag des oordeels nadert zullen deze gasten op het toneel verschijnen. Uit eerdere interviews schroomt Dew Baboeram niet om bedreigingen te uiten en bepaalde elementen uit de samenleving op te roepen om geweld te gebruiken.
  Verbaasd me overigens dat justitie geen onderzoek heeft ingesteld naar zijn uitspraken.


  Maak melding
 16. ddb wees een man en ga er naar toe en maak gebruik van het laatste woord, die krijgsraad/rechtbank je biedt.

  Demasqué en laat dat poppenkast/kaartenhuis vanaf 8 december 1982 gewoon in elkaar donderen en de puinhopen worden opgeruimd en een nieuwe start beginnen voor de opbouw van Paramaribo en de republiek Suriname. Er hebben heel veel niets nutters om en rondom jouw misbruik gemaakt van deze situatie en zich zelf over de ruggen van jouw, de situatie om schatrijk te worden. Dit verdienen de Surinamers niet, evenals deze boeven. Dat kun ze ze niet gunnen.

  ddb!, Wat heb je te verliezen? Zie het Surinaamse volk. En reken keihard af met de personen die over jouw rug en misbruik van de situatie hebben gemaakt om schatrijk te worden. Deze mensen/rattem hebben hun medemens niet geholpen. Zij kijken hen niet is aan.

  Jij kan er zorg voor dragen dat er een nieuwe start wordt gemaakt aan de opbouw van Suriname. ddb je moet de eer aan jezelf houden. Dit is het moment, deze kans krijg je nooit meer.

  Deze kans is, eens maar nooit meer. ding a (his)Tory snel. je hebtde tijd tussen nu tot dinsdag, 30 oktober 2018 voor de zitting van de Krijgsraad/rechtbank.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 17. Het is niet waar dat je reeds veroordeeld moet zijn om in aanmerking voor amnestie te komen. Amnestie verlenen kan gebeuren na beëindiging van een gewapend conflict waarbij er sprake kan zijn van een strafvervolging. Om de politieke stabiliteit te bewaren kan amnestie verleend worden. In Suriname geschiedt het door de DNA. De amnestiewet is een wijziging of aanvulling op de amnestiewet die reeds bestond na de beëindiging van de jungleoorlog ergens beginjaren 90.

  Het laatste weerwoord van Bouterse is volkomen vrijwillig en wordt niet beschouwd als minachting voor de krijgsraad. Hij mag komen maar evengoed niet en hij heeft voor het laatste gekozen.


  Maak melding
 18. Respect aan de rechters en OM. Zij zijn de echte helden van Suriname en hebben tot nu toe bewezen dat zij hun huid niet verkopen aan de duivel


  Maak melding
 19. Het verzoek van de raadsman Irvin Kanhai om namens zijn cliënt Desi Bouterse het laatste woord te voeren, is afgewezen door de Krijgsraad. Dit besluit heeft de president van de Krijgsraad, Cynthia Valstein-Montnor, zojuist meegedeeld na een schorsing. Zijn cliënt moet in persoon aanwezig zijn op de zitting. De zaak tegen Bouterse is tot nader order uitgesteld. Dan zal er uitspraak volgen in dit proces dat al 18 jaar duurt.


  Maak melding
 20. @@ sAM!! IK WIS 100% ZEKER, dat de rioolrat in zijn hol zou gaan kruipen, totdat de gevaren geweken is!!! Ik had dit al eerder gezegd!!! Voor mij is het heel simpel!!als je niks op je en geweten en of je niks te verbergen hebt, waarom ga je dan niet!!! wat heb je dan te verliezen!!!! Of misschien was hij zijn nieren aan het spoelen!!!


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES