maandag, mei 20, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijTijdverschil Suriname met Nederland is vier uur na einde Zomertijd

Tijdverschil Suriname met Nederland is vier uur na einde Zomertijd

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 28 okt – Vannacht om 03.00 uur Nederlandse tijd en dus 22.00u Surinaamse tijd, komt er een einde aan de Zomertijd in Nederland. De klok in Nederland gaat dan een uur terug waardoor het tijdsverschil tussen Suriname en Nederland geen vijf meer, maar vier uur zal bedragen. Deze zogenoemde ‘wintertijd’ is eigenlijk de gewone tijd.

De zomertijd werd officieel ingevoerd in 1977, tijdens de oliecrisis. Het idee was dat men op die manier meer energie kan besparen, omdat het langer licht blijft. Daarnaast werd het besluit ook genomen met het oog op recreatie. ’s Avonds kunnen mensen dat uurtje langer licht goed gebruiken, bijvoorbeeld om leuke dingen te doen op een zwoele zomeravond.

In Nederland wordt momenteel gediscussieerd over de vraag of een permanente zomertijd óf het aanhouden van de wintertijd de voorkeur heeft. De Europese Commissie heeft onlangs voorgesteld om lidstaten van de Europese Unie zelf te laten bepalen of ze de zomertijd of de oorspronkelijke tijd invoeren. Het kabinet moet uiterlijk in maart aan Brussel laten weten wat het wordt. Lees hier alles over het verzetten van de klok.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

7 REACTIES
 1. Wat heeft dat met Suriname te maken? Suriname wilt aan alles aan mee doen en zelf kunnen ze het verkeer niet regelen. Geen fietspad en ze rijden nog steeds anders dan Europese landen. Daarom elke jaar veel doden.
  Verkeer is in Suriname is onderste boven en veel toeristen hebben problemen mee.


  Maak melding
 2. Pataka.
  Het linksverkeer van Suriname.
  Ik had al die tijd gedacht dat dit was ontstaan door die Engelse tussenbesturen van Suriname.
  Blijkt dat het linksverkeer in Suriname is ontstaan door een kermisattractie.
  De eerste auto die in Suriname, tijdens een kermisattractie reed kwam uit Brits Guyana. Je kon zelfs tegen betaling een ritje door Paramaribo maken en omdat die chauffeur uit Brits Guyana kwam reed hij aan de linkerkant van de weg. De Surinamers namen dit over en dit werd door de verkeerswet begin 1900 door de regering geratificeerd.
  Dus : het linksverkeer van Suriname is het gevolg van een kermisattractie. Vreemde torie? Zo zijn er een heleboel vreemde tories in Suriname.


  Maak melding
 3. @John,

  ik dacht ook altijd dat het door Britse invloeden kwam, net als Kenia, Oeganda,
  Zuid-Afrika die hebben ook links verkeer. In Zweden heeft men alles in een nacht
  omgedraaid naar recht.


  Maak melding
 4. Het tijdverschil tussen Suriname en Nederland is goed om mensen van beide landen op de hoogte te houden, waardoor men niet blijf steken dat het vijf uur is e/o dat mensen hier slapen of in Suriname dat mensen gaan bellen of zaken doen. Ook voor het vliegverkeer van SLM en KLM van Suriname naar Nederland of omgekeerd.

  Dat ene uur is belangrijk om agenda goed op elkaar af te stemmen en goed op de hoogte te zijn van de juiste tijd in zowel Suriname en Nederland en zaken goed te plannen, regelen, afstemmen.

  Tijd is Geld.

  Nederlanders hebben de klok Surinamers nemen/hebben de tijd en houden de boel altijd op. Vele Surinamers komen altijd te laat. werken niet met een agenda en helemaal niet met de tijd.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES