Door Suriname gezochte ondernemer Oedit aangehouden in Nederland

42
door Suriname gezochte ondernemer aangehouden in Nederland

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 28 okt – De door Suriname gezochte ondernemer Radj Oedit is aangehouden in Nederland. Dat heeft de Surinaamse Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday bevestigt tegenover de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Oedit werd gezocht in verband met 488 kilogram cocaïne die onderschept werd in een vliegtuig te Saramacca en de duikboot die werd aangetroffen.

De pg zegt tegen Starnieuws dat tijdig om uitlevering van Oedit is gevraagd op basis van een rechtshulpverzoek. Er was in maart ook een opsporing van Oedit gelast door de pg. Hij wordt ervan verdacht zich schuldig te hebben gemaakt aan deelneming criminele organisatie en overtreding van de Wet Verdovende Middelen.

De 55-jarige Oedit kwam in het nieuws toen een vliegtuig met drugs op op een airstrip van zijn padieveld in Saramacca landde. Het onderschepte vliegtuig vervoerde bijna 500 kilo cocapasta. Oedit, die al eerder in verband met drugs was gebracht, zei dat hij hier absoluut niets mee te maken had. Kort daarna verdween hij waarna de politie een zoektocht begon en dit opsporingsbericht verspreidde.

Uiteindelijk bleek hij in Nederland te zitten. Volgens Oedit was hij niet gevlucht maar zat hij daar om gezondheidsreden. Hij dreigde met een schadeclaim tegen de Surinaamse overheid omdat hij ten onrechte zou worden gelinkt aan deze grote drugszaak. Suriname vroeg daarna om de hulp van Nederland en de uitlevering van Oedit, wat nu dus is gebeurt.

duikboot-suriname
Oedit is ook de eigenaar van het terrein waar in maart 2018 een drugsduikboot werd onderschept.


42 REACTIES

 1. De door Suriname gezochte ondernemer Radj Oedit is aangehouden in Nederland. Dat heeft de Surinaamse Procureur-generaal (pg) Roy Baidjnath Panday bevestigt tegenover de Surinaamse nieuwssite Starnieuws. Oedit werd gezocht in verband met 488 kilogram cocaïne die onderschept werd in een vliegtuig te Saramacca en de duikboot die werd aangetroffen.

  ddb wordt door Nederland ook gezocht voor drugscriminaliteit en is hiervoor door de rechtbank veroordeeld voor 11 jaar gevangenisstraf in Nederland.

  Ook de DEA in USA is op zoek naar ddb voor drugscriminaliteit of poging ervan naar USA. Boerenveen weet daar alles van.

  Gevangenen ruil is wel op zijn plaats vind ik.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Een rechtshulpverzoek is niet meer van toepassing op Bouterse. Die man is bij verstek veroordeeld.Het betekent dat de Nederlandse autoriteiten al meenden over de nodige bewijzen te beschikken waardoor er geen sprake is van een rechtshulpverzoek. Case closed. Geldt ook voor Brunswijk. Bij Oedit is dat een ander geval: het onderzoek moet nog starten. En dan kun je wel een rechtshulpverzoek indienen.


  Maak melding

 3. Een PAPIRA-jurist spreekt over “case closed” mbt
  onherroepelijke veroordeling van de fungerend pres van
  Suriname !

  CASE is not closed, internationale signalering van deze
  harddrugshandelaar, blijft van kracht !

  Suriname kan bovendien als rechtsstaat, met de EU-landen
  afspreken dat het VEROORDELENDE VONNISSEN OVERNEEMT !
  De Sranan-misdadigers kunnen dan, de bij onherroepelijk
  Strafvonnis opgelegde straffen, in Suriname uitzitten !

  PS ; Een democratisch land moet geen internationaal
  VEROORDEELDE als leider willen !
  Internationaal gezien neemt men Ons Land niet serieus. Ook de
  buurlanden van Sranan zullen profiteren van deze ZWAKTE !!!
  Met name Brazilie en Frans Guyana zullen trachten hiervan
  misbruik te maken. Denk aan diverse grenskwesties,
  grens-onduidelijkheden of bij het vinden van grondstoffen dicht
  bij onze landsgrenzen.


  Maak melding

 4. Bovendien is Bouterse min of meer onschendbaar als president zijnde. Er is wel een arrestatiebevel uitgevaardigd op internationaal niveau. Maar volgens gewoonterecht zal hij niet gearresteerd worden. Het betekent dat hij wel naar landen kan reizen. Zelfs naar Amerika, want waar men op zoek was naar Bouterse, heeft Boerenveen gebromd. Dus ook die zaak is afgehandeld. Maar, het is een groot risico. Je weet nooit wat landen gaan doen ondanks het internationaal gewoonterecht is presidenten en zo niet te arresteren. Bovendien hebben de Yankees wel een uitleveringsverdrag met Nederland.

  Hij gaat die gok niet wagen.
  Zo, benne benieuwd wat Oedit te vertellen heeft mocht hij overgedragen worden. Duurde wel lang hoor.


  Maak melding

 5. @@ Pakiratigri!! ik zal je op de hoogte stellen van de toekomst van je baasjes. Volgens mij heb jij geen balle kaas van gevreten!!! Nederland heeft voor die 2 baasjes van jou de grootste boom al geplant!! Het enige wat NL gaat kosten is, paar duppies voor de touw, 1 duppie voor de hamer en € 0,25 voor de spijker.

  Dus kort samengevat: hamer om de spijker te timmeren en de touw vast aan zetten om hen op te hangen!! De boom is goed voor een ieder aan zuurstof!!


  Maak melding

 6. Onschendbaar ga op school wat bijleren kijk naar buurland brazilie hoeveel presidenten zitten daar in gevangenschap@pakiratigri kan beter jaap de aap heten


  Maak melding

 7. NU de companen van Oedit nog.
  Of zijn zij zo slim dat ze binnen de grenzen van Suriname blijven.
  Onze allesweter P-tigri zal ze ook niet uit handen van Justitie kunnen houden als ze in het buitenland opgepakt worden en dat weten ze maar al te goed.

  dus eht is geen “hij gaat de gok niet wagen maar hij doet het niet omdat hij weet wat hem te wachten staat.


  Maak melding

 8. Ook het blad Vrij Nederland berichtte, in mei 2014, over Oedit in een uitgebreid artikel over Bouterse. Vrij Nederland schreef:

  ‘(…) Zo was zijn oorspronkelijke Bouterse-verkla­ring volgens Van Loon tot stand gekomen. In dat explosieve document uit 1999 beweerde de kroongetuige dat hij midden jaren negentig in contact was gekomen met mensen van het zogeheten Suri-kartel. Hij was samen met zijn Belgische handlanger Marcel Geladi via Frans-Guyana naar Suriname gereisd om daar in Paramaribo zaken te doen met Radj Oedit, een gekend kopstuk uit de Surinaamse drugsscene. Op een gegeven moment kwamen ze in een kantoortje waar ‘een man die kalend was met een klein ringbaardje’ de visa in hun paspoorten regelde. Daarna zou Oedit hebben gevraagd: ‘Weten jullie wel bij wie jullie nu zijn geweest?’ Dat was dus Desi Bouterse, dezelfde persoon die Van Loon op een later moment ‘in een hawaïshirt’ bij een volgende bespreking zag binnenlopen. Het bleek de grote baas op de achtergrond, met wie de criminele Belgen uiteindelijk aan tafel zouden belanden om te onderhandelen over honderden kilo’s coke. (…)’


  Maak melding

 9. De rechtbank in Nederland heeft een vonnis aan ddb gegeven van 11 jaar gevangenisstraf, die hij in Nederland moet komen uitzitten. Hoe zo casrclose? Weer zo een ndp vage bond koe met geoliede uiers die fake news hier brengt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 10. Ondertussen blijven de ware drugsbazen, opdrachtgevers en compagnons die de macht is gegeven door oerdomme ndper’ s, vrijuit. Oedit sa fredi, want ze gaan hem zeker helpen weg naar het hiernamaals.


  Maak melding

 11. En wat zullen de gevolgen hiervan zijn? Oedit wordt vrijgesproken en een paar van zijn handlangers belanden in de bak. En daarna : zand erover.
  Als deze man vrolijk fluitend uit Suriname kan vertrekken bestaat ook de mogelijkheid dat met de bewijzen zal worden gerotzooid. Oedit is te belangrijk voor Bouterse om opgesloten te worden.


  Maak melding

 12. Intersant wat Oedit nu gaat verklaren.
  Er wordt gesteld dat hij ondergedoken was. Hij is bang voor de gevolgen. Wat gaat er op tafel komen nu Oedit vastzit.


  Maak melding

 13. Probeer goed te lezen wat ik schrijf. Ik schrijf case closed. Dat was naar aanleiding van iemand die het had over een rechtshulpverzoek aan Bouterse. Die man is al veroordeeld. Ik heb ook duidelijk geschreven dat hij gesignaleerd is. Ik heb ook geschreven dat hij als president onschendbaar is voor wat betreft het reizen. Ik heb echter niet gezegd dat hij in Suriname onschendbaar is. Waar staat dat? Ruk mijn woorden niet uit verband. Ga puur af op wat ik schrijf en interpreteer goed . Ik dank u.


  Maak melding

 14. DVD zal maar op bezoek gaan bin bevriende naties. Tot zover heb ik nog niet gehoord dat hij naar europese land is gegaan die goed bevriend is met Nederland. Zijn uitlevering zal niet kunnen. Immers Suriname mag zijn eigen onderdanen niet uitleveren aan een vreemde mogenheid. Dit is verankerd in de Surinaamse Grondwet.


  Maak melding

 15. En zo hoort het . Pabo Escobar willen spelen in Suriname en als het vuur je heet wordt onder de voeten als een konijntje naar Nederland vluchten. Santo Boma wacht op jou ordinaire drugsdealer.


  Maak melding

 16. @Freddyy 29 oktober 2018 at 00:11
  En zo hoort het . Pabo Escobar willen spelen in Suriname en als het vuur je heet wordt onder de voeten als een konijntje naar Nederland vluchten. Santo Boma wacht op jou ordinaire drugsdealer.
  ——————————————————————————-

  Opsluiten deze BOERIETJIE


  Maak melding

 17. De druiven zijn enorm zuur vr de zogenaamde harde werkers,koekifabriek in den daag,en nu dit weer,onder druk van de vhp mocht limbo niet meer uitgezonden en te beluisteren op Ramasha tv en radio,rara wie de eigenaar is,de sponsoren van de oranje boys krijgen zware klappen te verduren en de bewijzen zijn daaaaaaaaarrrrrrr,ze zijn zo desperate om aan de macht te komen want het geld van al die geroofde en verkavelde percelen zijn aan het opdrogen en vergeleken met de toekomstige olie en gas voorraden die gevonden kunnen worden gaan ze alles doen om bij die honing pot te komen,al die BS verhalen van good governance en vision 2020 zijn afleidingsmanoeuvres,bij de honing pot willen ze weer komen om te graaien maar dat gt niet gebeuren


  Maak melding

 18. Oedit gaat niet Naar Suriname.

  Ik denk dat de USA hem nodig heeft!!!

  Waarvoor?
  Om de drugsbende in Suriname te ontmantelen. Er zijn al van die knapen daar in het gevang die hun deel van het verhaal al hebben verteld. Ze komen steeds dichter bij de echte top meneer Oedit kan ze een handje helpen..


  Maak melding

 19. Hier op dit form zijn ze bezig met anansie torie!
  Bouterse kan nooit aangehouden worden door niemand dat staat vast.
  Bouterse is hier in Nederland geweest en wat hadden ze toen gedaan, hem weer op het vliegtuig gezet.
  Nederland heeft Bouterse niet nodig,ze hebben hem een gevangenis straf opgelegd denkende dat hij morsdood
  zou worden maar dat is hun niet gelukt.
  En die strafzaak van hem willen ze niet op nieuw behandelen om gezicht verlies en de miljoenen die zij moeten betalen aan Bouterse.
  Ga op internet dan ga je zien hoe hij met Obama iets aan het drinken is


  Maak melding

 20. Ik rij dagelijks via pad van wanica naar koewarasan ik zie de verloedering die er plaats vinden vrouwen en mannen zitten massaal vr de chinezen winkels te zuipen,wie het wil ontkennen is up to jou,veel alleenstaande moeder die als hulpje bij de Chinees werken omdat papa een junkie is geworden,wie dit alles niet wil geloven na wan Bigi struisvogel ,als j te veel van geld houdt en het lukt niet zodanig meer op de legale criminele manier denk bv aan min v OW,dan ga j andere lucratieve bronnen aanboren,en dat zijn drugs verkoop,wapenhandel,oplichterij,fraude ik wil niets zeggen maar ga niet zomaar in zaken met genoemde gasten ju o bari wreed ze zijn niet te vertrouwen zelfs de notaris niet wees opgepast


  Maak melding

 21. Von poepenheuvel
  Of de hoer uithangen.\ want schijnt ook makkelijk om wat SRD’s te verdienen.
  Maar ook daar is er sprake van verhoogd risico, voor de klant wel te verstaan, want je weet niet wat onder de huid leeft en kruipt


  Maak melding

 22. Kunnen jullie niet het zelfde doen Nederland?!Vraag om de uitlevering van bouta die in Nederland door de nederlandse rechters veroordeeld werd en gevangenis straf moet uitzitten.
  Als het met Oedit kan,moet het ook met bouta kunnen.


  Maak melding

 23. Bouta heeft de surinamers staande genaaid.Hij heeft amnestie aan zijn lijf geplakt om straf te ontkomen om zodoende niet in de gevangenis te belanden.Geen wonder dat hij opnieuw gekozen wil worden als lijder om levenlang uit de gevangenis te blijven.En de domme surinamers helpen hem hiermee.Ik denk niet dat ze het erg vinden ern moordenaar als lijder te hebben die het voor het zeggen heeft.


  Maak melding

 24. Sinds de bij verstekveroordeelde drugsbons, wiens zoon vastzit voor drugs in de US, in 2010 en 2015 door oerdomme knettergekke dwaze idiote debiele ndp paria’s als lijder is gekozen, lijden land en volk onder zijn misdadig rovend wanbeleid. Moro paarse k. ligt in het verschiet. Stem bakka 2020 efoe neks no fout met baas Bout foe gratis straatdagoebout met rijst


  Maak melding

 25. Door Suriname gezochte drugsverdachte opgepakt na rechtshulpverzoek
  De Nederlandse politie heeft de Surinaams-Nederlandse ondernemer Radj O. opgepakt. Dit gebeurde op verzoek van Suriname, dat hem zoekt in verband met de vondst van een vliegtuigje met 488 kilo drugs op zijn terrein afgelopen maart.

  Buitenlandredactie 29-10-18, 15:39
  Het vliegtuigje stond op een landingsbaan van een rijstbedrijf, dat toebehoort aan Radj O., weet nieuwssite Waterkant. Eerder werd op een terrein dat eveneens eigendom van O. is een duikboot voor drugstransport ontdekt. Bij de duikboot werden drie Colombianen aangehouden, maar het vermoeden bestond dat er ook Surinamers bij de zaak betrokken waren.

  O., die eerder in verband werd gebracht met drugszaken, zou elke betrokkenheid bij de vondsten ontkennen. Enkele dagen na de ontdekking van de drugs was O. om medische redenen naar Nederland vertrokken, zei hij destijds tegen Surinaamse media. Er was dus volgens hem geen sprake van een vlucht. In juni diende Suriname een officieel rechtshulpverzoek in bij Nederland.

  De NOS schreef in maart dat de vondst van het vliegtuig veel vragen bij de Surinamers opriep. Het zou vooral niet duidelijk zijn hoe een vliegtuig vol drugs kon landen op het bedrijf van iemand bij wie recent een drugsduikboot was aangetroffen. Het zou, volgens de omroep, een ‘publiek geheim’ zijn dat O. een van de geldschieters van Desi Bouterses Nationale Democratische Partij is.


  Maak melding

 26. Oedit heeft dus de Nederlandse nationaliteit……dat is dus de reden dat hij zo lang in Nederland verbleef….hij was niet van plan terug te keren naar Su!!


  Maak melding

 27. Voordat Oedit iets gaat verklaren in SU is hij zogenaamd doodgevallen in zijn cel…………………

  Maffia praktijken………………………………. Oedit gaat niks kunnen verklaren

  A mang au dede voordat hij bij de rechters terecht komy……………….


  Maak melding

 28. Quote van Mica

  ” Rechtshulpverzoek aan Nederland voor Oedit ?, en hoe zit het met rechtshulpverzoek van Nederland voor Bouta? ”

  Men zegt dat Bouterse omdat hij president van een autonoom land is, volgens internationaal recht niet uitgeleverd kan worden.

  De oplossing is gemakkelijk.
  Bouterse gebruikt de onschendbaarheid vanwege zijn functie als paraplu, schild, uitvlucht, super smoes etc. om de internationale justie te ontlopen.

  Deze laffe zak wordt door de bevolking (die hij uitzuigt, intimideert, keer op keer beliegd) beschermd.

  Bouterse roept “wij gaan voor nog 5”.
  Daarmee bedoeld Bouterse “nog 5 jaar bescherming tegen uitlevering en arrestatie voor mij”.

  Mensen stem binnenkort NIET op de Ndp. Ook NIET op combinaties waar de Ndp bij zit.

  Dus bevolking van Suriname als Bouterse straks weer wordt verkozen dan moeten jullie niet klagen als hij de bevolking weer een smerige streek levert.

  Dang a kiesie unoe mooi.
  Stik er maar in.


  Maak melding

 29. Passant, jij moet niet Profiteren wat een ander doet dit is weer een herhaling manneke, dit is het Zelfde wat de Rijke zwarte de Arme zwarte hebben aangedaan en verkocht hebben aan de oosterse waar de Lompe westerse (Witte) de schuld van Krijgen in de Slavernij in de VOC, snap jij wat ik zeg mafkees, het is Weer een Lompe Zwarte die Niks Begrijpt!!! Zit er weer een Oosterling Tussen! Ja Man!……..


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.