donderdag, december 7, 2023
HomeNieuws uit SurinameBeroep op Bouterse om bewoners grensgebied Suriname en Frans Guyana niet in...

Beroep op Bouterse om bewoners grensgebied Suriname en Frans Guyana niet in de steek te laten

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 28 okt – Drie ministers hebben zich georienteerd in het grensgebied tussen Suriname en Frans Guyana. Het betreft de ministers Edgar Dikan van Regionale Ontwikkeling, Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken en Stuart Getrouw van Justitie & Politie. In de delegatie van de ministers nam ook een afvaardiging deel van de Nationale Grenscommissie. Locaties zijn bezocht waar installaties van goudzoekers in de omgeving van de stroomverstelling Singatetei zijn vernield door Franse troepen.

Tot de plaatsen die werden bezocht, behoorde ook Kapasi Tabiki. Daar zijn in september ook vernielingen aangericht. “Zowel de goudzoekers, de overige dorpelingen als het traditioneel gezag dringen er bij de regering op aan om duidelijkheid te verschaffen over de precieze ligging van de grenslijn. Ze hebben via de ministers een dringend beroep gedaan op president Desiré Bouterse om de Surinamers die langs de grens wonen niet in de steek te laten”, meldt het Nationaal Informatie Instituut.

Pollack-Beighle heeft de goudzoekers opgeroepen om zo ver mogelijk weg te blijven van Frans territoir. Ook in twijfelgevallen is het ze aangeraden het zekere voor het onzekere te nemen en zich westwaarts te begeven, totdat er duidelijkheid is over de grens. Gegarandeerd werd ook dat “de regering wel degelijk aandacht heeft voor het Surinaamse belang.” Op de mensen is ook een beroep gedaan om steeds in communicatie te blijven met Paramaribo.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

40 REACTIES
 1. Grote leiders inspireren niet alleen door hun sterke quotes, maar ook door hun daden. De meeste leiders zeggen dat integriteit belangrijk voor ze is, maar echt grote leiders laten hun daden voor zich spreken. Het is beter om zelf te laten zien wat voor gedrag je verwacht, dan dat je dat enkel in woorden uitdraagt.

  Leiderschap begint binnen je gezin, Je ben pas een leider als je je huis op orde brengt.
  Bouterse is geen leider maar een kippenneuker, let maar op de verhouding tussen de kippenneuker en de president van Guyana. Die N’Dyuka hebben niks van die bonkoro “N” te verwachten die man komt zuurstof tekort door zijn hoge bloeddruk.
  Wat nog rest voor de poppenkast president is van de Jules Wijdenbosch brug een duik te nemen.


  Maak melding

 2. Echt een poppenkast deze vertoning, en als klap op de vuurpijl, een beroep doen op een moordenaar, die 29 October zijn laatste stuiptrekkingen mag vertonen bij de rechter, om zijn onschuld te bewijzen, die al lang is achterhaald.


  Maak melding

 3. Dit krijg je wanneer je machtige buurlanden hebt. Ze zullen gewoon over je heen walsen.
  Als Amerika het buurland was van de Fransen, zouden de Fransen niet gedurfd hebben bezittingen in brand te steken van de Amerikanen. Er zou eerst overleg gepleegd zijn enz.

  Bij Suriname hebben ze zoiets van; fuck it! De meeste eer valt te behalen door de Fransen te verzoeken ongeacht op welk territorium men zich bevindt, zolang de grenslijn niet echt duidelijk is, de bezittingen niet vernietigd worden en het aan de Surinaamse autoriteiten overlaten om zelf onverwijld op te treden tegen haar eigen burgers.
  Het aanvragen van vergunningen opdat er geen illegale praktijken meer plaatsvinden en milieuverontreiniging etc. is nu wel een vereiste. De bewoners daar hebben niet zo veel mogelijkheden qua werkvoorziening.

  De realiteit is ook belangrijk. Je kunt niet alleen afgaan op gps. Eilanden schikken zich niet naar een gps. Je kan een eiland niet in tweeën splitsen. Dus de grenslijn vaststellen houdt diverse factoren in. Eilanden, rivieren en plaatselijk verkeer tussen Frans-Guyana en Suriname waarbij vooral de nadruk wordt gelegd op billijkheid en vriendschap.


  Maak melding

 4. @ Pakiratigri … jou GELUL … jou GEDRAAI … begint hinderlijke vormen aan te nemen.

  …”Als Amerika het buurland was van de Fransen ….. ” Wat één GEOUWEHOER. De zgn Regeringsdelegatie die naar dat gebied is afgereisd zijn allemaal … stuk voor stuk …. SOSO BOTO’S.

  Jullie PAARSE afgedankte IDIOTEN zijn meesters in het BELOFTEN DOEN …. meesters in het MENSEN BELAZEREN !!!!!

  De Fransen doen in dat gebied wat ze willen … jullie kunnen niet ONDERHANDELEN …. wat rest is op de KNIËEN gaan voor de Fransen.


  Maak melding

 5. De Berm President van Suriname zou de telefoon moeten pakken en de President van Frankrijk bellen:

  … ring … ring …. ring … MACRON … Bouterse speaking …. Macron of Marecht … we don’t know each other yet … but … wil je hes’ biting je mannetjes weghalen van onze grens … anders … zullen de gevolgen voor jullie NEO KOLONIALE FRANSEN … niet overzien zijn. Ultimatum: 24.00 uur …. Bang … de Berm President heeft neergelegd.

  Berm President … op grond van je reactie richting Frankrijk … verdiend nog een periode van 5 – 10 jaar voor destructief politiek.


  Maak melding

 6. Op Google Earth kun je zien hoe Google denkt dat de grens loopt. Alle eilanden in de Marowijne zijn Surinaams. Het probleem is dat de Fransen geen vervuiling willen van de rivier. Men ziet Frans Guyana als een waardevol ongerept ecosysteem en dat wil men behouden. Bovendien ligt in Frans Guyana het Europese ruimtevaartcentrum Kourou, dat moet ook beschermd worden.
  Het is de vraag in hoeverre de Chinese, Indiase en Russische vriendschap ook te maken heeft met dat ruimtevaart centrum. Die landen, vooral de Chinezen, moeten het voor een groot deel hebben van diefstal van technologie voor de eigen industriële ontwikkeling.

  De Fransen zullen, als zij zich daartoe geroepen voelen gewoon ingrijpen en waar precies de grens ligt daar trekken ze zich dan niet zo veel aan. De Russen doen hetzelfde in hun grensgebieden. Dat is het recht van de sterkste en Suriname is nu eenmaal in alle opzichten een zwak land zonder economisch belang en zonder bondgenoten.
  Dit bezoek is een demonstratie van onvermogen. Men komt, men kijkt, men praat, en gaat weer naar huis. Verder gebeurt er niets. Men kan niet anders.


  Maak melding

 7. @ Haco
  Het Surinaamse leger krijgt geen 3 dagen maar 3 uur om de wapens neer te leggen als de legionairs komen. Na de eerste seconde is de communicatie weg. Na 2 uur zijn alle commandanten op gepakt.


  Maak melding

 8. Suriname heeft uiteraard geen enkel belang bij een oorlog. We zijn sowieso het zwakste land in Zuid-Amerika.
  Dus daarover gaan we niet praten. Alleen de diplomatieke kant blijft over. Maandag is er wederom een afspraak met de Fransen. Het optreden van Suriname binnen de mogelijkheden die zij heeft, is goed geweest.

  Suriname heeft van zich laten horen en de Fransen gaan toch wel even weer nadenken.Want ook al zijn ze machtiger ,het heeft geen zin alle verdragen die gesloten zijn aan je laars te lappen.
  De bewoners hebben een beroep gedaan op de regering en het is goed dat ze daar geweest zijn voor een oriëntatie en solidariteitsbetuiging. Dat hoort zo. En morgen wanneer de minister van BuZa een gesprek heeft met de Franse ambassadeur kan er zinvol onderhandeld worden en zaken vaststellen. Niet dat het direct in werking zal treden , maar in ieder geval dat de Fransen niet meer bezittingen in brand steken.Dat is het primaire uitgangspunt behalve goede afspraken maken over de grenslijn.


  Maak melding

 9. Grens of geen grens : Surinamers maken het te bond en te moeilijk voor zichzelf . Laten we elkaar goed in de ogen kijken en vraag U zichzelf : waarmee ben ik bezig toch. Woont u op de grens met een ander land of woont u zelf in een ander land, dan toon respect en gedrag u conform de regels . Suriname is echt een achter gesteld land in vergelijking tot de rest van de wereld !


  Maak melding

 10. Grens geschil ik meer dan 50 jaar oud. NDP en de ministers beloven dat ze binnenkort alles opgelost hebben.
  Wonder………………..

  Wie houd wie voor de gek…

  Is in DNA ooit over de grens problematiek gesproken.

  Ook in Corantijnrivier en gebied is een geschil……….Guyana heeft al gepikt…….zie huidige landkaart van SU en die van 1980 dan zie het groot verschil in landkaart………….


  Maak melding

 11. Weer een snoep reisje van de ministers !! en enkele hoogwaardigheidsbekleders !!
  Vraag deze bewoners om met spoed hun “belastingen” te komen betalen op het belastingkantoor !!
  Waarom niet een “belastingkantoor post op Stoelmanseiland ????
  Bij de brand op de vuilnisbelt te Ornamibo waren ze nergens te bekennen !!
  Waarom zijn Bouterse en Benschop ook niet geweest ???Dem e-poepe in dem broekoe te-deng-see-deng franse gendarmie !!!


  Maak melding

 12. ” … ik slaap als een roos … al is de stad in rep en roer en brand de hele stad af .. de enige die slaapt is Bouterse … ” ,aldus de Bouterse.


  Maak melding

 13. @pakiratigri Als de Surinaamse regering zelf deze regio naar behoren had gemanaged dan hoefden de Fransen niet te doen wat ze doen.
  Suriname zal nooit iets worden. Het geluk van het Surinaamse bos is dat er zo weinig mensen wonen anders was het net zo vervuild, ontbost en leeggevreten als Afrika.


  Maak melding

 14. STOP DE PAARSE NONSENS !!!

  Wanneer starten de Suri-Machthebbers met implanteren
  van Surinaams RECHT en WET, in ALLE GEBIEDEN in
  SRANAN ???

  Dat betekent :

  1. Geen goudwinning, houtkap e.d. zonder vergunning !

  2. Iedereen in Sranan draagt belastingen af !

  3. Streng optreden tegen en veroordeling milieuvervuilers !

  4. Illegale vaartuigen/fabrieken direct in beslag nemen en
  of ter plaatse vernietigen !

  5. Plannen maken en uitvoeren voor werk/arbeid in alle
  niet-stedelijke gebieden.

  Het Paarse Nep-beleid moet stoppen !
  Overleg met de Fransen hoe Surinaamse en Franse belangen
  in de grensgebieden (oa milieubescherming en tegengaan
  roof delfstoffen) kunnen worden veilig gesteld !


  Maak melding

 15. Zijn jullie Surinamers deze overeenkomst vergeten?.
  2 kilometers Surinaams grondgebied wordt nu door de Fransen gezien als Frans grondgebied. Jullie moeten betere overeenkomsten afsluiten. Stelletje klootzakken in het parlement.

  Surinaamse oppositiepartij: deel verdrag met Fransen schrappen
  25 oktober 201725

  PARAMARIBO, 25 okt – Vanuit de politieke partij van Ronny Brunswijk zijn kritische kanttekeningen geplaatst bij de politie-overeenkomst met Frankrijk. Het ruim tien jaar geleden getekende verdrag wacht net zo lang op de zegen van het parlement. De Abop van Brunswijk wil bepaalde delen uit de overeenkomst geschrapt zien.

  Het gaat dan vooral om delen waar juist de Fransen op aangedrongen hebben. De overeenkomst voorziet in het vervolgen van verdachten over de grens tussen Suriname en Frans Guyana. Politie-ambtenaren van beide landen moeten tot twee kilometer over de grens het buurland in kunnen. Het moet wel onder toezicht van collega’s van de andere zijde. Abop-parlementariër Marinus Bee ziet een ‘scheve’ toestand.

  De Surinaamse grensplaats Albina is nog geen twee kilometer breed. Het Franse Saint Laurent is veel breder. Volgens Bee krijgen de Fransen zo toegang tot heel Albina. De Surinaamse politie krijgt toegang tot slechts een deel van de overzijde. De Fransen hebben ook veel meer politieagenten in het grensgebied. Brunswijk is door een Franse rechtbank bij verstek veroordeeld tot een gevangenisstraf wegens drugshandel.


  Maak melding

 16. Hans van der Broek.
  Ben je de raketlanceringen door Nederland in Coronie in de jaren 1968 vergeten?. Als je daar behoefte aan hebt kan ik jou met oude krantenberichten hierover uit die jaren om de oren slaan. De lanceringen waren zo succesvol dat Nederland de belofte had gemaakt dat Coronie de lanceerplaats zou worden voor raketten. Het werd zoals wij intussen weten geen Coronie, maar Kourou in Frans Guyana. Ook heeft Nederland beloofd de resultaten van dat onderzoek met Suriname te delen. Tot op heden heeft Suriname deze onderzoeksresultaten nog steeds niet ontvangen. Weet jij wat ik denk? Kennelijk heeft Nederland bij deze raketlanceringen dingen ontdekt die Suriname niet mag weten. Daarom is het resultaat van dit onderzoek nog steeds geheim gehouden.
  Kijk , ik weet dat jij mij een zeur vindt, maar Nederland komt haar beloftes nooit na. Dat is mijn probleem en ik ben daar ook een slachtoffer van geworden, . maar daar zullen wij het een andere keer over hebben..


  Maak melding

 17. Daar boven in de lucht. Daar zaten wij gezellig in een vliegmasjien. En niemand kon ons zien. We hadden pret voor tien.
  Lang leve de ministers die kijken, kijken maar niet aanraken.
  Een oriëntatie van niks!

  Me mars papa!


  Maak melding

 18. Het zou goed zijn als de regeringen van Suriname en Frans-Guyana een afspraak maken om zaken die zij zijn overeengekomen oa 2 km op elkaar grondgebied van politie, militairen ea gaan evalueren e.of deze hele hele overeenkomst direct op de schop ermee en weg ermee.

  Als ddb-adhin denken dat het imperialisme van Frankrijk gestopt is, dan zullen ze het merken. Guyana heeft het al laten zien zowel in Tigri als overal in Suriname zijn ze aanwezig, Brazilianen laten het zien in het zuidne, Paramaribo Noord, Hatianen ndp-markt Drambrandengracht, Chinezen in de handel, in het oerwoud, rondhout, jaguars, goudvelden,

  Sranansma kunnen straks alleen in Baka Fhotto terecht bij IloveSU.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 19. Een boef roept de boeven op om hun hoofden kalm te houden. Met man en macht vernietigen zij de natuur en vervuilen en verzieken mens, dier, vis, gevogelte, insecten, de bodem, bomen, kreken en rivieren. Met ndp aan de macht zijn land en volk, inclusief al die dwaze oerdomme ndp zombies, paars misdadig en arm verdoemd. Wacht maar af, vele ndper’ s zijn verworden als Dina en Merika, maar ook als drugsverslaafden en straatzwervers. Wee het slecht dwaas paars volk dat misdadigers aanbidden. Ze verdienen de misdaad met al haar gruwelen. De ndp is een verdorven gemeente van misdadig verziekte geesten.


  Maak melding

 20. @ Pakiratigri
  Er valt niets te onderhandelen.
  1>> er is een verdrag over de grens en gezamenlijk handelen in de grenszones.
  2>> Surinaams gezag was aanwezig.
  3>> GPS coordinaten bepalen of correct of niet correct gehandeld is.
  4>> Indien Frankrijk qua coordinaten fout zit zal BUZA en JusPol Schadeloos stelling moeten regelen.
  5>> Indien Frankrijk in haar rechtstaat dan waren de lokale mensen een beetje dom of eigengereid.

  Hier is geen plaats voor misplaatste solidariteit omdat dat misverstanden in standhoud en eigen rechter spelen in stand houdt.
  Frankrijk treed op omdat het de misstanden (vervuiling) van ordeloos Suriname zat is.


  Maak melding

 21. @GrietjeBie,

  Pakiratigri is in de eerste plaats een rechtgeaarde Surinamer. Dat de NDP aan de macht is komt door de meerderheid van de bevolking. Wie aan de macht is steun ik omdat dat de snelste weg is tot ontwikkeling. Mochten er na de verkiezingen andere partijen aan de macht komen, zal ik die ook steunen. Heel simpel. Je land liefhebben en meegaan met de stroom. Dat houdt wel in dat je feiten moet kunnen onderkennen en erkennen. That`s the reality.

  Je noemt jezelf een Grietjebie. Want dat is het geluid dat deze prachtige vogel maakt. Maar jij bent geen Grietjebie, eerder een RARE VOGEL. Houd je snavel dicht want ik hoor niet dat Grietjebie geluid er uit komen.


  Maak melding

 22. Alle Europeanen zijn gierig, dus ook de Fransen. Ze willen altijd meer en meer en meer. Nu wilen ze ook territorium van Suriname afsnoepen door de grenzen eenzijdig te verleggen in hun voordeel. De marronsgaan hen een lesje leren.


  Maak melding

 23. @JoJo ,

  Er valt altijd te onderhandelen. Waarom denk je dat er een afspraak is? Om niet te onderhandelen? Om niet de conceptversie te gaan implementeren? Het zijn geen onderhandelingen alleen.
  Ik heb al uitgelegd dat de nieuwe afspraken tussen Suriname en Frans-Guyana helder moeten worden vastgelegd. Dat lost de ontstane problematiek op. Het gaat vooral om de mensen die daar wonen. Eenmaal duidelijkheid scheelt dan een heleboel ellende in de toekomst.

  Ik vind het geen misplaatste solidariteit. Wat dan? Moet ik voor de Fransen zijn? Nou, dan ben ik geen Surinamer. Het is een ramp voor de mensen daar als bezittingen in brand worden gestoken. Ze hebben al weinig alternatieven voor wat betreft werkgelegenheid.


  Maak melding

 24. @ John: Beste John, je bent werkelijk een complotdenker in optima forma. Ik heb opgezocht wat die raketlanceringen inhielden en het blijkt een wetenschappelijk experiment geweest te zijn. De raketten, veredelde vuurpijlen, waren geleverd door de NASA en de betrokken wetenschappers waren opgeleid door de NASA. Het was een eenmalige zaak en er was nooit de intentie om verder te gaan.
  Suriname was toen al een zelfstandig land en Nederland zou te weinig garanties gehad hebben dat ze de volledige controle over de zaak zouden houden. Er was ook helemaal geen behoefte aan een permanente raketbasis. Nederland is gewoon te klein voor een eigen ruimtevaart programma.

  @ Grietjebie: Negeer Pakiratigri. Hij noemt zich een rechtgeaarde Surinamer, maar hij woont gewoon in Nederland, levend van een uitkering. Zoals je merkt aan zijn reacties als hij zich aangevallen voelt is het bovendien een valse nicht. De man heeft teveel vrije tijd en te weinig vrienden, vandaar dat hij zoveel reacties plaatst. Niks anders te doen. Niemand is in staat zijn pedante slappe gelul langer dan vijf minuten aan te horen.


  Maak melding

 25. Haha @Hansje zonder Broekje,

  Je lijkt wel een narcist die koste wat kost iemand wil tackelen. Gaat je niet lukken Hansje.
  Het moment dat je niet meer kan, neem jij je toevlucht tot valse pogingen.Ogenschijnlijk doe jij je beschaafd voor. Maar je hebt een dun maskertje. En achter dat dunne maskertje schuilt de narcist in je.
  Je zal wel hebben opgemerkt dat ik me aan het onderwerp houd. Maar er komen vele opmerkingen op mij af die niets van doen hebben met het onderwerp. Als gevolg daarvan reageer ik terug. Op jou heb ik geeneens gereageerd en toch kan je het niet laten te reageren. En je gebruikt valse technieken. Dat is de gemeenheid in je. Een absolute narcist .Dat is wat je bent.
  .

  Goed dat je een hekel aan me hebt . Dat bewijst dat ik op de goede weg ben Hansje zonder broekje.
  Ga nou een luier omdoen door je moeder waar je nog steeds mee samen woont.


  Maak melding

 26. En@hansje,

  Jou zal ik niet wijzer maken. Je raakt gefrustreerd omdat je me niet kan doorgronden. En zo zal ik je een rad voor de ogen draaien. Narcisten kunnen niet ertegen wanneer ze iets niet kunnen controleren. Het maakt ze onzeker en als gevolg daarvan gaan ze valse bewegingen maken. Binnen mijn werkkring heb ik ermee te maken gehad. Ik wil je gerust begeleiden hoor. Houd je niet bezig met mij ,want andersom doe ik dat ook niet. Jij bent degene samen met nog een paar andere die er persoonlijke dingen willen bijhalen. Houd je aan het onderwerp en anders houd jij je smoel maar dicht.


  Maak melding

 27. De Fransen pakken het vraagstuk m.b.t. het illegaal gouddelven in hun ´ binnenland ´ voortvarend aan. Zij hebben een groot deel van de Frans Guyanese binnenlanden tot nationale parken of bescherm gebied verklaard. Maar de illegale gouddelvers in Suriname denken een slim spel te spelen. Zij gaan tot het uiterste en overschrijden de grens van het toelaatbare. Zij gebruiken het aangrenzend Surinaams grondgebied als uitvalsbasis voor hun illegale goudactiviteiten op Frans grondgebied uit te voeren.. De Fransen voeren op hun beurt een no-nonsens beleid en slaan direct hard toe. Met de Fransen moet je geen spelletjes gaan spelen zoals het spel dat de illegale gouddelvers spelen met de Surinaamse autoriteiten.


  Maak melding

 28. Lieve Pakiratigri, wat jij doet heet projecteren. Jouw eigenschappen aan een ander toekennen. Als je werkelijk werkzaam bent geweest zoals je beweert dan weet je wel wat dat betekent.
  Probeer eens wat minder emotioneel te reageren op kritiek, wat zakelijker, kortom wat volwassener. Veel succes! Je Waterkantvriend.


  Maak melding

 29. Wat lullen deze mensen eigenlijk vlak bij de grens???? Er is genoeg goud te vinden in het binnenland…..maar deze gasten gaan perse dichtbij de grens naar goud zoeken en als het buurland dan keihard optreedt dan huilen ze?!!


  Maak melding

 30. @@ MUL!! je neemt mij de woorden uit mijn mond!!!

  @ Pakiratigri … jou GELUL … jou GEDRAAI … begint hinderlijke vormen aan te nemen.

  …”Als Amerika het buurland was van de Fransen ….. ” Wat één GEOUWEHOER. De zgn Regeringsdelegatie die naar dat gebied is afgereisd zijn allemaal … stuk voor stuk …. SOSO BOTO’S.

  Jullie PAARSE

  @@ @ Pakiratigri !! ik zeg op mijn beurt het volgende; ALS MIJN KONT EEN OVEN WAS, ZOU IK JOU EN JE BAASJE ELKE DAG VOORZIEN VAN VERSE BROOD!!!


  Maak melding

 31. @ pakiratigri
  Er is een verdrag door de DNA goed gekeurd. Elke vorm van onderhandelen is verleden tijd.
  Afhandeling van het probleem op een correcte wijze is het enige wat nog plaats kan vinden.


  Maak melding

 32. Ja, hoe je het draait of keert: Suriname was voor enkele dagen wereldnieuws. Dit is een van de vele berichten , die ik heb kunnen vinden. Het was een prachtig gezicht want je kon de raketten met het blote oog vanaf Paramaribo volgen. Deze onderzoeksresultaten hebben Suriname nog steeds niet bereikt. Het bericht over permanente raketlanceerplaats, kennelijk gedaan met het oog op de EU behoefte moet ik nog zoeken.
  Uit gereformeerd gezinsblad d.d,1-10-1965 onderstaan bericht gekopieerd.

  RESULTATEN RAKETLANCERING IN SURINAME BEVREDIGEND
  Op de raketlanceerplaats bij Coronie in Suriname is met succes de vierde en laatste raket van de huidige serie voor wetenschappelijk onderzoek in de ionosfeer. in her bijzonder naar windbewegingen -snelheid konden over hei algemeen zeer bevredigende foto’s worden gemaakt van de rose-gele nutriumwolk die de raket verspreidde.
  De proeven werden genomen door de Organisatie voor Zuiver Wetenschappelijk Onderzoek, die ook voor het lanceerplatform had gezorgd. Technische hulp werd verleend door het Amerikaanse Bureau voor Lucht- en Ruimtevaart (NASA), die ook de raketten — van het type Nike-Apache — beschikbaar had gesteld.
  De leiders van het program — prof. dr. J. Veldkamp van het; KNMI en prof. dr. C. de Jager van de sterrenwacht in Utrecht — waren zeer tevreden over de resultaten van het onderzoek. De NASA. die grote belangstelling had voor het onderzoek — het was de eerste maal dat dergelijke proeven werden genomen in Equatoriaal gebied — heeft laten weten dat het de gebruikte installaties in Paramaribo zal achterlaten, zodat deze wellicht volgend jaar weer kunnen worden gebruikt.
  De twee hoogleraren waren ook zeer erkentelijk voor de hulp en steun van de Surinaamse autoriteiten. Voor het transport hadden militairen gezorgd. Hierbij waren lange stukken van te volgen route geëffend, omdat grote schokken de raketten onbruikbaar zouden hebben gemaakt.  Maak melding

 33. @Hansje,

  Jij begint en maakt het niet af. Wanneer je het met logica niet meer kan ondersteunen neem jij je toevlucht tot unfaire middelen. Ik doe dat nooit. Je bent net een bokser in de ring die een tegenstander niet kan handelen en dan ongeoorloofd gaat boksen. Bijvoorbeeld onder de belt raken, een headbutt,onnodig clinchen enz. Het voordeel is dat er een referee bij is die kan ingrijpen en eventuele strafpunten kan uitdelen.

  Hier op waterkant is er geen referee . Maar ik ben wel mijn eigen scheidsrechter. Kijk naar jezelf als je het hebt over volwassen gedrag. Er zijn sommige mensen hier die niet inhoudelijk ingaan op wat ik zeg en hun toevlucht nemen tot schelden enz. Jij bent een van ze . Doe dus niet alsof jouw neusje bloedt. Ga werken aan je narcisme. Want als je unfair wilt doen geef ik je met gelijke munt terug. So, i leave it up to you.


  Maak melding

 34. @ John
  Die lanceringen in Coronie waren geen proef voor commerciële ruimtevaart maar wetenschappelijk onderzoek van de atmosfeer etc.

  @ Pakiratigri
  Dat de mensen het moeilijk hebben is geen excuus om te gokken dat de Fransen alles toe te laten waardoor het milieu vernietigd wordt. De eigenaren hadden beter moeten weten.
  Bezint eer gij begint.
  Je bent niet minder Surinamer door de rechten van een ander te onderkennen. Je wordt niet meer Surinamer door wandaden van andere Surinamers toe te dekken.


  Maak melding

 35. Jojo. alle commerciele zaken moeten beginnen met een wetenschappelijk onderzoek. Ook de ruimtevaart. Probeer een kruidenmiddel op de markt te brengen en zie de reactie van de medicijnenmafia


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES