zaterdag, februari 24, 2024
HomeFoto'Suriname moet meer gebruik maken van mogelijkheden die India biedt'

‘Suriname moet meer gebruik maken van mogelijkheden die India biedt’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 27 okt – De Republiek India is vast van plan om groots uit te pakken wanneer de 15de Diaspora Dag in januari 2019 wordt gevierd in Varanassi Uttar Pradesh (India). Dat heeft de Indiase ambassadeur voor Suriname, Mahender Kanyal, donderdag medegedeeld tijdens een bijeenkomst van de KennisKring.

Kanyal was door de KennisKring Suriname uitgenodigd om een lezing over zakendoen met India te verzorgen. Volgens de ambassadeur moet Suriname maar vooral Surinamers meer gebruik maken van de mogelijkheden die India op diverse gebieden biedt. Naast studiebeurzen en cursussen, is er ook financiering beschikbaar voor projecten die individuen, bedrijven of organisaties kunnen indienen bij overheidsinstanties van dat land.

De samenkomst was ook in het teken van Divali, dat op 7 november wordt gevierd. Kanyal heeft iedereen, maar vooral de Indiase diaspora in Suriname, aangemoedigd om januari volgend jaar van de partij te zijn. De ambassadeur liet beelden zien om aanwezigen een indruk te geven van de voorbereidingen.

opening
Fernandes Express
Werken in de Caribbean

22 REACTIES
 1. Wees blij met India en zo’n kans krijgen jullie nooit meer. Afghanistan kreeg al een paar vliegtuigen kado van India. India word een van de rijkste land en pak je kansen. Africa heeft jullie niks te bieden en zij kunnen hun eigen volk niet opvoeden. Op passen voor Afrikaanse oplichters, ze geven zich uit als directeur van een bank of zijn zogenaamd een prins of prinses.


  Maak melding
 2. Als het gaat om de Indiase diaspora in Suriname dan is de diaspora in Nederland vergeten. 43 jaren van slavernij in Nederland met alle bizarlijke omstandigheden en toestanden meegemaakt te hebben en in de diaspora stil te zwijgen maakt het onwaardig.


  Maak melding
 3. Suriname doet reeds zaken met India. Uiteraard kan het uitgebreid worden. Er zijn wel twee krachten die zich bewegen. Eentje op regeringsniveau en een op het niveau van de KennisKring. Deze ambassadeur is dus persoonlijk uitgenodigd door de KennisKring.

  Maar de KennisKring is niet de officiële vertegenwoordiger van de staat Suriname. De ambassadeur zegt dat Suriname meer gebruik moet maken van de mogelijkheden die India biedt en richt zich met name op de Indiase diaspora.

  Dus hij zegt twee dingen die van elkaar verschillen. Suriname heeft wel een diaspora in India en Nederland. Maar bij deze legt hij de nadruk op de Hindoestaanse diaspora. Maar Suriname is een geheel en aldus hoort hij niet ondanks een persoonlijke uitnodiging van een niet officiële vertegenwoordiger, de KennisKring in dit geval, zo nadrukkelijk zich te richten op de Hindoestaanse diaspora.

  Hij kon het breed houden en uitsluitend praten over Suriname. Daarmee niemand passeren. De diaspora is een bedenkelijk iets als je alleen maar een bepaalde bevolkingsgroep op grond van oorspronkelijke roots merendeels naar voren wilt schuiven terwijl Suriname uit zoveel bevolkingsgroepen bestaat.

  Ik moet hierbij denken aan een foto van enige tijd geleden. Daarbij werd gesproken over de diaspora in Nederland. Op de foto zag je een en dezelfde bevolkingsgroep. Er werd niet gesproken over Hindoestaanse diaspora maar slechts diaspora. Omdat Suriname een geheel is, wordt het lastig op weg naar een integrale eenheid dankzij de diversiteit, zich te gaan concentreren op aparte diaspora.
  Als je in het leger zou zijn ga je echt niet kijken of je collega een blakaman is of Buru of Hindustani . Want als er stront aan de knikker is geldt het voor allen.


  Maak melding
 4. Mensenrechten zullen moeten opkomen voor de Indiërs. De bevolking in India wordt als dieren behandeld en hebben niet eens te eten, dan lult men over hulp aan andere landen. Die mensen wonen als vleermuizen op mekaar en zijn straatarm.

  meneer de ambassadeur kom alsjeblief met een ander verhaal.


  Maak melding
 5. Landen zoals Nederland zijn onderdeel van een groter geheel. Er zijn eeuwenoude banden met de omringende landen, die zijn familie. Voor de landen in Azië, Latijns-Amerika en Noord-Amerika geldt dat ook.

  Suriname is als een weesmeisje dat in een vreemde omgeving zonder vrienden of familie leeft. Tussen Suriname en de omringende landen is geen bindende cultuur. Het is waar het ligt een vreemde eend in de bijt, alleen en eenzaam.
  Guyana is een vergelijkbaar land, maar daar heeft men ruzie mee en Guyana is onderdeel van het Britse gemenebest. Guyana heeft wel familie. Suriname daarentegen heeft zich afgekeerd Van haar familie, Nederland, en nu wordt ze omringt door loverboys die uit zijn op haar bekoorlijkheden, haar natuurlijke rijkdommen.

  India denkt een voet tussen de deur te krijgen via de Hindoestaanse bevolking. Men ziet daar wel dat de rest, zakelijk gezien, niet veel te bieden heeft. Het zijn de Hindoestanen die de economie draaiende houden, niet de rest, dus bij die mensen moet je zijn. Dat ze ook nog familie zijn is mooi meegenomen.

  De Chinezen spelen hetzelfde spel, maar de groep Chinezen is niet zo groot in Suriname en minder invloedrijk. Men ziet dat de Afro-Surinamers de politieke macht hebben en dus bespeelt men die zoals een poppenkastspeler met zijn poppen speelt. Het lijkt alsof de pop praat en beweegt, maar het is de hand van de poppenkastspeler die de marionetten laat doen wat hij wil.


  Maak melding
 6. De afgelopen jaren hebben circa 150 jongeren uit verschillende delen van de wereld, deel genomen aan het Know India Program. Alles werd betaald door de Indiase regering. Ticket, verblijf, deelname aan de conferentie, binnenlandse vlucht etc etc. In januari 2017 was er niemand uit Suriname, maar wel uit Guyana en Trinidad& Tobaggo. De Indiase ambassade in Suriname moet meer bekendheid hieraan geven, zodat jongeren uit Suriname zich ook hiervoor kunnen aanmelden. Een dergelijke reis zou al gauw 5000 euro kosten, omdat ze in 3 weken heel wat belangrijke plaatsen van India laat zien. Alles is goed georganiseerd en onder zeer goede begeleiding. Alleen jongeren ( tot 26 jaar) uit de Indiase Diaspora mogen hieraan deelnemen.


  Maak melding
 7. @FBI,

  Alles wat je hebt ge/benoemd over India ga ik niet ontkennen.
  Maar dat er wordt geprotesteerd voor de misstanden door de Indiërs zelf, laat je achterwege.
  De Indiase vrouw van nu is niet meer tegen te houden. Ze komen op voor hun rechten.
  Mannen en zelfs acteurs/actrices verfoeien vrouwenonderdrukking.
  Studenten komen op voor gelijkwaardige behandeling van mannen en vrouwen.
  De middenstand laat ook van zich horen.
  Er is op het sociale vlak veel beweging in India. Het komt goed met India.

  (Massa)verkrachting komt niet alleen in India voor. In moslimlanden, in Afrikaanse landen en zelfs in Suriname is dat een feit.
  Maar het is zo makkelijk om altijd maar naar India te wijzen. Mensen zoals jij benadrukken nooit de positieve kanten van India.


  Maak melding
 8. Nooit zelf in India geweest hoor. Heb wel verhalen gehoord van mensen die daar geweest zijn. En op YouTube vind ik het wel prachtig te kijken naar Street food en Village Cooking. Vooral de Village Cooking vind ik leuk. Ben geabonneerd op een kanaal waar een of andere Daddy belast is met het koken voor een dorpje. Dit alles gewoon buiten en gebruikmakend van houtskool en dergelijk. Je ziet kippen en geiten, eenden enz, rondlopen op het erf.

  Vervolgens gaat hij aan de slag en wordt daarbij geassisteerd door familieleden.
  De ene keer een doks, de andere keer vis, de volgende keer de kippen die daar rondscharrelen niet wetend wat ze straks te wachten staan.
  Erg leuk om naar te kijken. De voorbereiding, ingrediënten toevoegen en dat alles op een ouderwetse wijze maar o zo lekker.

  Er is wel een enorme ongelijkheid in India. Het is ook een immens groot land. En toch kunnen ze veel betekenen voor Suriname omdat ze wel over bepaalde vaardigheden beschikken. Suriname maakt daar gebruik van en in de toekomst nog meer. De ervaring leert toch dat Aziatische landen veel gunstigere voorwaarden hebben dan Europese. Tegen de tijd dat je klaar bent met het aflossen van Europese landen ben je bankroet.


  Maak melding
 9. Het gaat erom om de productie voor de export op te voeren en deviezen binnen te halen. India will Su helpen om dat te doen. Dat is toch prachtig.

  De Creolen kunnen ook meedoen hoor. Maar ze moeten well de export producten produceren.


  Maak melding
 10. Dat het bij sommigen niet opkomt te kunnen bedenken dat indien India echt een hel op aarde zou zijn, de Indiërs massaal naar het buitenland zouden vluchten……
  De Indiërs die naar het buitenland gaan zij vooral afgestudeerden die een goede baan zoeken omdat er jaarlijks heel veel mensen in India afstuderen en er dus niet voor iedereen (voor de meesten niet) een baan voor het oprapen ligt. Hun familie heeft veel geinversteerd in hun studie en uiteraard willen ze dan dat deze kosten zsm worden terugverdiend.
  Het tegendeel is waar. Veel mensen uit de buurlanden van India trekken naar dat land om het er beter te krijgen.
  Ee beetje meer kennis over India bij sommigen zou geen kwaad kunnen. Het zou hun behoeden hun onwetendheid ten toon te stellen.


  Maak melding
 11. @FBI,

  Vrees niet. Het gaat zo slecht in India dat over 2 jaar alle Indiërs naar Suriname gaan vluchten. Dan mag jij ze fatsoen en hygiëne leren, ok?


  Maak melding
 12. @Byron,

  Is veel de Indiërs ook beter als een rundvleeseter daar z’n lijk niet achterlaat. Dus goed dat je er niet naar toe wilt.

  @Hans van den Broek,

  India is ook actief in Afrika en biedt daar ook veel hulp. Om de Afrikanen goedkoop medicijnen te kunnen leveren heeft een grote fabrikant haar fabriek daar gebouwd. De voorwaarden voor leningen zijn ook veel gunstiger dan die van China en het Westen.

  @Babun-Nefi,

  De regering van India geeft aan elke familie onder een bepaalde inkomensgrens gratis of goedkoop rijst, erwten en kookgas. En sinds kort ook gratis operaties in ziekenhuizen.

  Vergeet niet dat India voor 1947 1000 jaar lang door invallers is overheersd en geregeerd die maar 1 belang hadden: zichzelf verrijken, de Hindoe godsdienst, cultuur en gebruiken vernietigen en zich het land en de eigendoemmen toeëigenen en de inwoners als slaaf gebruiken.
  Voor een groot deel is dat ook gelukt. Aan opbouw is de laatste 1000 jaar dus niks gedaan. De effecten daarvan zie je nog en het zal nog enige decennia duren voor India weer de (spirituele) leider van de wereld is waar mensen als Jezus, Pythagoras, Socrates naar toe trokken voor hun onderwijs.


  Maak melding
 13. Ik sta iedere keer weer versteld hoe stom sommige van jullie wel niet zijn….we hebben toch genoeg surinamers om wat aan het land te doen.
  Iedere buitenlandse arbeider is dr een teveel …wees zelf fucking creatief en laat zien dat jullie nationalisten zijn.
  Elke keer verbaasd het me dat surinamers iedere andere bevolkingsgroep boven zichzelf verkiezen.
  Gekke hiervan is is dat surinamer zelf berooid arm en vernederd achterblijven.
  Dr bestaat geen dommere bevolking dan surinamers…alles geven jullie weg!!!!
  Het blijkt idd zo te zijn heb ik gemerkt dat surinamers elkaar het licht id ogen niet gunnen,dat we het land niet hebben kunnen regeren sinds de onafhankelijkheid!!!!
  Is het dan vreemd dat we vrijwillig suriname afstaan!!!
  Kijk op internet wat gebeurd in afrika of zuid amerika ….alle arme of corrupte landen worden overgenomen door speetogen.
  Wat ze in handen hebben geven ze nooit meer terug!
  Nu 44 jaar na onafhankelijkheid schenkt men het land aan fucking buitenlanders …
  Noemt men dit vooruitgang????
  Nederland lacht zich krom om wat dr gebeurd…en dat alleen omdat een zekere dictator een snufje badzout heeft gesnoven.
  Onze politiek is een lachertje…was het niet coca bouta die zei voor de coup,ik ga de corruptie aanpakken!
  Wie nog dommer is dan bouta zijn de mensen die op hem stemmen.
  Wat een kaolo rotzooi is …een man die bepaald wat waar en wanneer.
  Bouta yu abi moni kba …no lul a bevolking maar ruimte voor de jongere en sodemieter op met je aanhang.
  Jij bent de vloek de schande en schaamte van suriname,wat zouden je ouders wel niet zeggen met je reputati!!!!
  Doe ons surinamers een plezier …en schiet jezelf aub kapot,dan ben je een held.


  Maak melding
 14. India is een wereldmacht/kernmacht ondanks 400jaar koloniale onderdrukking, China het zelfde, dat kan van geen een Afrikaanse papegaai land noemen….of ze bedelen of ze mekaar af, hutu’s tegen Tutsi’s maar een land opbouwen ho maar, en dat soort genen lopen er genoeg in Suriname, dat papegaaien volk, ze kunnen zaken goed navertellen, maar om iets te bedenken en ontwikkelen, is te moeilijk….dus ik zou zeggen laat het over aan de Hindoestannen, Chinezen, Javanen, daar zitten de intellectuelen Mega capaciteit, de rest is slavernij geschiedenis….
  “Hoe wij hier ook Samen Kwamen”


  Maak melding
 15. Alleen India kan Suriname nog redden! Kijk in youtube Sri Lanka news en je zal zien dat China nu de luchthaven en de zeehaven heeft overgenomen. Nu wil China ook de wateren om Sri Lanka en omdat Sri Lanka de lening niet meer kan terug betalen. Ik ben bang dat deze regering zaken wil doen met China en helaas weten ze niet dat op een dag China Suriname gaat over nemen. Al die grote gebouwen in Suriname is van de regering van China en niet de particulieren. Hindustanen hebben geen Visum nodig voor India en is een regeling.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES