Overbevolkte school in Zuid Suriname krijgt ‘met spoed’ meer leslokalen

9

PARAMARIBO, 27 okt – De basisschool van het dorp Brownsweg, Brokopondo, in het zuiden van Suriname, krijgt met spoed nieuwe leslokalen. President Desiré Bouterse heeft dit beslist in overleg met een deel van de regering. Er zullen nog dit jaar acht leslokalen worden bijgebouwd. De nood is hoog. In elk klaslokaal zitten nu ongeveer vijftig kinderen.

Ook zullen vier woningen voor onderwijzers worden gebouwd. “Tijdens zijn recent werkbezoek aan dit gebied heeft het staatshoofd notie genomen van de behoefte aan meer lokalen, onderwijswoningen en een mediatheek. Ouders en bewoners hebben onder meer de noden bij de regeringsleider gelegd”, meldt het Nationaal Informatie Instituut. Bouterse wil zo spoedig mogelijk verandering.

Hij heeft overleg gevoerd met de ministers Lilian Ferrier van Onderwijs, Wetenschap & Cultuur en Gillmore Hoefdraad van Financiën. De bouwwerkzaamheden vangen binnenkort aan. “De regering vindt het noodzakelijk dat kinderen goed onderwijs genieten en zal er dus alles aan doen dat de situatie begin volgend jaar beter zal zijn voor leerlingen en leerkrachten van deze school.”

9 REACTIES

 1. Jaman! Na wan bun sani fu yepi den skoropikin na bus’kondre. Pe tra sma e babbel e babbel e meki bari, wi e du de du! Ete feifi of moro betre; ete tin, bika a sani kon tron wan gwenti!


  Maak melding

 2. Hopelijk zijn het solide leslokalen. Laat het kippengaas achterwege, doet afbreuk aan zo’n school.
  Geen houten lokalen die zien er in afzienbare tijd goor uit, wegens gebrek aan onderhoud. Schoolpleinen horen veilig te zijn, goede omrastering met afsluitbare poorten.Onderhoud is iets wat men niet doet, Vorig jaar lag er een grote slang op een schoolplein, gelukkig werd deze op tijd ontdekt en verwijderd. Degelijke stoelen en tafels voor de kinderen zodat zij kunnen werken. Op sommige scholen zitten de kinderen met hun lesboeken op hun schoot omdat er geen tafels zijn.
  Wat doet Lilian Ferrier hieraan niets, nada. Schoolterreinen en straten staan vaak onder water vanwege zeer slechte afvoer. Zebrapaden die ontbreken. Het moet niet zo zijn dat de NDP stemmen wil winnen door loze beloften te doen. Ferrier heeft totaal geen inzicht in goed onderwijs en de juiste voorzieningen die getroffen moeten worden om het leerklimaat en proces van onze kinderen te bevorderen. Ze doet maar. Hoefdraad loopt mooi weer te spelen in zijn driedelig pak met stropdas om, loze woorden en steeds geld in eigen zak stoppen. Bouta is rijp voor een bejaardenhuis. Hij staat erbij en kijkt ernaar. Doet alsof hij zeer betrokken is, door lijfelijk aanwezig te zijn en mee doet. Allemaal om eigen gewin, Het volk en ons land gaat nog steeds met rassen schreden achteruit.Schaamteloze vertoningen.


  Maak melding

 3. Off Topic:

  Minister Dodson: Suriname heeft mate van volwassenheid

  De samenwerking tussen de drie landen is nodig zodat zij hun olie- en gas industrie duurzaam kunnen ontwikkelen. Een samenwerking tussen de Guyana’s kan de naties veel geld, kennis en kunde opleveren.

  Laat regering ddb-adhin de ongeletterden wit santie in de ogen strooien dat Suriname en Guyana schatrijk zulllen worden van de grote aardolie en gasvoorraden die momenteel voor de kust van Guyana gevonden zijn. Blijf dromen en het volk voor de gek houden.

  Zie de realiteit:

  – Venezuela zeer grote aardolie- en gasvoorraden, zie hoe de vlag erbij hangt, financieel, economisch, democratie, rechtsstaat, welvaart en welzijn bij de bevolking, mensenrechten, enz
  – Equatoriaal Guinee, grote aardolie-en gasvoorraden, zie hoe de vlag erbij hang, financieel, economisch, democratisch, welvaart en welzijn van de bevolking, mensenrechten, enz.
  – vele aardolie en gasvoorraadlanden in het middenoosten,

  Verder vele derde wereldlanden met natuurlijke rijkdommen oa in Afrika, diamand, goud, enz, enz

  Hebben ddb adhin, dodsen ndp-kliek zich afgevraagd:
  – wie winnen daar aardolie en gasvoorraden in Guyana? Welke ondernemingen zijn het, uit welke landen komen zij, hoe sterk zijn ze al tientallen jaren in de wereld in deze branches en waar gaan al de winsten naar toe, weten ze wel wat een multinational is? Laat ze maar kijken hoe Alcoa/Suralco met hen omgaat t.a.v. de Brokopondo-overeenkomst. Newmont, Iamgold, enz.

  Guyana heeft een deal gesloten met deze aardolie- en gas multinationals maar houden niets over.

  Volk van Suriname laten mijn woorden een waarschuwing voor jullie zijn dat ddb-adhin, dodsen jullie geen wit szantie in uw ogen komen strooien. Guyana, Suriname zullen net zo als blijven als Venezuela, Equatoriaal Guinee, vele moslimlanden met aardolie en gasvoorraden, enz.

  Wie een heel klein beetje van de koek zal krijgen en in hun eigen zakken zal steken zijn: ddb, adhin, ndp inner circel. Zie Alcoa/Suralco, Iamgold, Newmont, Staatsolie wie leven als een God in Parijs en zie hoe uw leven eruit ziet.

  Wie houdt wie voor de gek?

  Er moet na 25 mei 2020 een andere regeringscoalitie in Suriname komen, laat dat voor het Surinaamse volk duidelijk zijn, tenzij u…

  Recht en Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.