zondag, juni 16, 2024
HomeFotoOpening 53ste Nationale Kunstbeurs in Suriname

Opening 53ste Nationale Kunstbeurs in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 27 okt – Een bezoeker was afgelopen donderdag, kort na de opening van de 53ste Nationale Kustbeurs in de lobby van Hotel Krasnapolsky, zichtbaar onder de indruk van een schilderij op doek. De jaarlijkse Nationale Kunstbeurs in Suriname wordt gehouden van vrijdag 26 oktober tot zaterdag 3 november. Het thema dit jaar is ‘What’s your vision’, zegt Juan Pawiroredjo ondervoorzitter van de Stichting Nationale Kunstbeurs.

De geschiedenis van de Nationale Kunstbeurs gaat al meer dan een halve eeuw terug. In november 1965 werd de eerste NK georganiseerd in de Palmentuin. Enkele jaren later, in 1969, verhuisde de NK naar de locatie Ons Erf. De laatste jaren zijn er steeds andere locaties gebruikt en omdat de firma Kersten dit jaar 250 jaar bestaat, is daaruit een mooie samenwerking ontstaan met de stichting Nationale Kunstbeurs.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

4 REACTIES
  1. Surinaamse kunstenaars doen niet onder voor de buitenlanders. Wel weinig internationale bekendheid. Volgens mij doen er ook buitenlandse kunstenaars mee los van de Surinaamse. De naam van de beurs heet wel ‘Stichting Nationale Kunstbeurs’.
    Maar het gaat hoofdzakelijk over Surinaamse kunst. Surinaamse kunst, mede door de boeiende diversiteit van verschillende bevolkingsgroepen, mag best wel meer gepromoot worden teneinde solide internationale bekendheid te verwerven.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES