maandag, mei 27, 2024
HomeFotoMan die 2 miljoen euro in ambulance naar Suriname wilde sturen krijgt...

Man die 2 miljoen euro in ambulance naar Suriname wilde sturen krijgt celstraf

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 27 okt – De 46-jarige garagehouder Marlon B. uit Almere moet 2,5 jaar de gevangenis in omdat hij 4.000 briefjes van 500 euro, in totaal 2 miljoen, had verstopt in het dak van een ambulance die naar Suriname werd verscheept. De ambulance werd in oktober 2016 onderschept toen deze samen met een nieuwe Jaguar op de kade in Vlissingen stond om verscheept te worden (FOTO).

Het gaat volgens de rechtbank om crimineel geld dat B. heeft witgewassen en in doorzichtige plastic zakken, waarin ook gemalen koffie zat, verpakt was. Het geld werd door de douane in de zijwanden van het dak van de ziekenwagen gevonden. Volgens Het Parool ontkende B. in de rechtbank dat hij had geweten dat er geld in zijn ambulance zat verstopt.

De stichting Suridocs, Suriname Ambulance & Emergency Medical Services (Suraems) en overige stichtingen die participeren in opzetten van een ambulancedienst in Suriname, lieten na de vondst direct weten weten dat zij niets te maken hebben met de ambulance en het bedrag dat in Vlissingen werd gevonden.

Het in beslag genomen geld:

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Aan de gewone surimamer was die ambulance zeker niet bestemd.
  De ontvanger moet de overheid zijn geweest en de overheid is bouta.Witwas is zijn professioneel beroep.We zijn niet verbaasd.De crimineel blijft het proberen.


  Maak melding
 2. Oei Oei geld kwijt en nu ook nog brommen in de bak.
  Hij dacht even de slimme jongen uit te hangen !!!!!
  Hij zal wat uit te leggen hebben aan zijn opdrachtgevers in Suriname 😂


  Maak melding
 3. Vreemd hoor
  niet eens gewoon de helft afstaan. Hij wist niet dat het niet mocht. Niemand heeft het tegen hem gezegd.
  Hij kijkt nooit tv en wist dus niet dat hij een wereldburger/reiziger was
  Aangezien hij bang was om met zoveel geld te reizen en aangezien hij overvracht had dacht hij dan doe ik het op deze manier.
  Rare jongens die bakra’s


  Maak melding
 4. Sodeju! Aardig bedrag. 40 stapeltjes van 500 eurobiljetten. Per stapel 100 biljetten van 500 euro. Wel erg dom om zo een groot bedrag in een keer het land uit proberen te smokkelen. En dan nog sporen achterlaten waardoor men erachter komt dat je keihard staat te liegen. Een illusie armer en een tralie rijker. Go sidon mi boi!


  Maak melding
 5. @Praserie, waarom wil je weten wie Marlon B is?
  Of wil je weten wat zijn afkomst is? Daar ben jij op gebrand.
  Voor mij is die man in elk geval niet koosjer.


  Maak melding
 6. daar in het district vooral bij Leiding, bij de kameel brug direct links komende uit santo en komende uit leiding rechts voor en over de brug, staan er minstens 15 van deze ambulances stil..

  die hebben geen werk alleen maar als transport middel gediend uit Holland met lading voor éénmalig doel einde..

  de lading is algemeen bekend , de eigenaren zijn de meest gelieerde aan de deze bende regering en die hoofd verdachte moordenaar weet er alles van.., zonder zijn medeweten kan er niks in ons land gebeuren-gedaan worden..

  laat hij ontkennen dat het niet waar is.., bovendien waarom heeft hij de hoofd verdachte moordenaar niet nooit een zaak aangespannen bij de rechtbank..
  of zo U wilt een uitspraak gedaan over deze duistere zaken die bijna dagelijks in het land gebeuren.. hij heeft toch immers het hoogste woord in het land..


  Maak melding
 7. Hij gaat nu deze 2, 5 jaar opknappen .. Maar als afzender moet er toch een geadresseerde zijn waar dit geld naar toe moest . Dus iemand in die club weet er kennelijk meer. maar zal buiten schot blijven .De vraag is WIE ?


  Maak melding
 8. mmm ik wil wel weten bij wie hij dit zou inwisselen, in suri neemt niemand nog Euro’s aan, niet eens de chinees op de hoek die het vroeger ook zwart wisselde.Het is nog minder waard dan monopoly geld . waarom heeft niemand hem dat verteld. Tjepoti, daar gaat zijn “zuurverdiende” geld’moet hij straks weer helemaal opnieuw beginnen. Wel een pluspunt is dat hij aan zijn mede- landgenoten heeft gedacht, door een ambulance voor ze te sturen.Mooi toch??.


  Maak melding
 9. Praserie: mijn eerste bericht werd niet geplaatst, vandaar mijn late reactie
  2 Miljoen euro in ambulance die naar Suriname moest
  6 oktober 2016

  De Nederlandse fiscale inlichtingen- en opsporingsdienst(FIOD) heeft een 44-jarige man aangehouden die twee miljoen euro in het dak van een ambulance wilde verschepen naar Suriname. Dat heeft de opsporingsdienst vandaag bekendgemaakt. De ambulance stond samen met een nieuwe Jaguar op de kade in Vlissingen om verscheept te worden.
  Het autobedrijf dat het transport van de ambulance en de Jaguar verzorgde, biedt op zijn website diverse dure auto’s te koop aan, maar geeft geen omzet op aan de Belastingdienst. Het vermoeden is, dat het bedrijf criminele gelden witwast door de export van dure auto’s en geld naar Suriname.
  Behalve de ambulance werden ook een loods en de woning van de verdachte in Almere doorzocht. Een geldhond van de Douane ontdekte in het dak van de ambulance de 2.000.000 euro in biljetten van 500 euro. Het plafond van de ambulance is daarop open gemaakt. Het geld zat verstopt in twee plastic zakken.

  Behalve het geld werden ook de ambulance en de Jaguar in beslag genomen. Het onderzoek door de FIOD staat onder leiding van het Functioneel Parket.

  En weet je wat leuk is. Die klootzakken van de NII hadden toch gezegd dat dit in opdracht van Maisha Neus was gedaan en dat zij op een hotelkamer verbleef vol zware wapens. Nu schijt die Limbo in zijn broek.
  Deze ambulance was bestemd voor het helicopterbedrijf van de heer van Enbrics. Volgens mij genoot deze man bescherming dan DDB. Stelletje klootzakken daar in Suriname.


  Maak melding
 10. Verbazingwekkend. Nederland is de grootste drugslab van de wereld en verdient miljoenen, mede door de staat. NIemand die daar een woord over rept.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES