vrijdag, mei 24, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieJonge vrouw beschuldigt Ben Olivieira (71) van misbruik

Jonge vrouw beschuldigt Ben Olivieira (71) van misbruik

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 27 okt – Een 27-jarige in Nederland woonachtige vrouw komt binnenkort naar Suriname om bij de politie aangifte te doen tegen ondernemer en sociaalduizendpoot Ruben ‘Ben’ Olivieira (71). De vrouw beschuldigt hem van seksueel misbruik toen ze 13 jaar was. Dat schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) vandaag.

Olivieira die oprichter en voorzitter is van de weldadigheidstichting 12-12-12, heeft tegenover dWT geschokt gereageerd en ontkent met klem zich schuldig te hebben gemaakt aan het vermeende vergrijp. Hij zegt het meisje wel te kennen omdat hij haar ‘Sugar Daddy’ was toen ze 17 of 18 jaar oud was.

De vrouw weerspreekt dat laatste en zegt tegen de krant: “Wat een onzin allemaal. Ten eerste had ik toen ik achttien jaar was een vriend, dus dat wat hij zegt slaat op niets. Ten tweede weet hij dondersgoed wat hij heeft gedaan en hoe dat allemaal is gegaan. Wat een laffe, vieze man zeg. En rancune? Tuurlijk ben ik boos, hij heeft me verkracht toen ik dertien was en nog maagd”

Weldoener Ben Olivieira werd in 2013 nog door president Desire Bouterse geslagen tot ridder in de ere Orde van de Palm. De president roemde zijn onbaatzuchtige werklust als één om ‘u’ tegen te zeggen. Olivieira is onder meer bekend om zijn jarenlange zorg voor ouderen en minderbedeelde gezinnen, maar heeft in 2012 zelf ook een heldenfonds opgezet om anderen in de bloemetjes te zetten die met gevaar voor eigen veiligheid en leven medeburgers uit nood helpen.

Ben Oliveira samen met de president van Suriname.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

35 REACTIES
 1. Dat slaat als een tang op een varken. Er wordt een bericht de ether ingestuurd. Geen spotprent ditmaal, maar een beschuldiging.
  De dame in kwestie heeft nog geen aangifte gedaan maar meent nu al het gelijk aan haar zijde te hebben. Dus komt het op de media terecht. Dus, de man zijn naam is bij voorbaat besmeurd. Rechterlijke zaken worden via de media uitgespeeld en haast beslist.

  Waarom doet zij geen aangifte eerst, maakt er een rechtszaak van en als ze gelijk krijgt, het verhaal naar buiten brengt? Hoe vaak zegt men niet dat iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen is? Waarom bij voorbaat dit soort dingen aan de grote klok hangen?

  Want je kunt levens vernietigen op deze manier.
  Don`t get me twisted . Ik zeg niet dat ik haar niet geloof. Maar op deze wijze vind ik het niet ethisch.Het is niet de juiste gang van zaken.


  Maak melding
 2. Lasstig verhaal waarover wat mij betreft moeilijk een oordeel te vellen valt.
  Hoe ga je ten eeerste iets dat 14 jaar geleden heeft plaatsgevonden bewijzen ?
  Ik ben geen deskundige op dit gebeid maar vraag mij in al deze gevallen af waarom de vrouwen in kwestie er zo lang over doen om aangifte te doen. Verkrachting van een vrouw is laag bij de grond en zeer vernederend voor de vrouw die hier aan ten prooi valt. Dat mag nooit en te nimmer goed gepraat worden . In dit specifiek geval zal het natuurlijk afhangen van de bewijzen die op tafel worden gelegd. Ik hoop voor beide partijen dat de waarheid achterhaald zal worden aangezien het niet fijn zal voelen om als vermeende verkrachter door het leven te gaan en ook niet als de verkrachting daadwerkelijk heeft plaats gevonden je niet serieus wordt genomen. I rest my case.


  Maak melding
 3. Ik geloof de vrouw in kwestie ; want waarom zou de vrouw in deze , wat heeft ze te winnen door iemand ten onrechte te beschuldigen van iets dat ie niet heeft gedaan ? Wat wint ze uberhaupt daarmee? hij heeft mensen uit sociale overwegingen op pakketten getrakteerd, en zichzelf wel a_sociaal geholpen . Wie weet wat hij nog allemaal heeft uitgevreten onder de noemer sociaal. Waarmee en hoe konden ze en hebben ze hun “”dankbaarheid “moeten uitdrukken. ? Dit soort mannen hebben vaker een agenda die uit meerdere onderdelen bestaat . Er bestaat een uitdrukking die luidt :alles wat in het verborgene is , komt op een dag ,op een moment waar niet bij stilgestaan wordt, naar buiten . Wordt vervolgd.


  Maak melding
 4. Waar rook is, is er ook een vuur. Vraag maar aan awariedomrie Meyye. Weldoener of niet, alles wat met een paarse link, valt vroeg of laat door de mand. Ondanks al deze paarse afgang sinds 2010, krijsen het gros der dieharde oerdomme ndp zombies, da wat, laat hem, is neks no fout, eeh is die meisje hebt et zelfs gewild toch, want ze kreeg ook andere lekkers van oom Sukru. Wij ndper’ s krijgt ook lekkers van eerste tweede vrouw van baas en ook we krijgt gratis packet, met uie, bruine bone, zeep, zout en een pakeje speculaas.


  Maak melding
 5. De vraag blijft recht overeind staan.Waarom doet zij geen aangifte eerst, maakt er een rechtszaak van en als ze gelijk krijgt, het verhaal naar buiten brengt? Voor de wet geldt dat iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen is? Waarom bij voorbaat dit soort dingen aan de grote klok hangen? Het enige doel via social media is om mensen te vernietigen. En dat gebeurt vaak vanwege financiële motieven, of politieke motieven of gewoon primaire wraak. De werkelijke slachtoffers komen hierdoor minder aan bod. In de rechtszaal moet je wezen. Of men haar gelooft of niet is niet aan de orde. De rechter bepaalt dat. Niet social media. Maar niet op voorhand beginnen mensen te bekladden.


  Maak melding
 6. Als je niets wil kan niets gebeuren,maar als je wel iets wil zal er iets gebeuren.
  Zij had de tijd genoeg om alles te vertellen,maar dat heeft ze niet gedaan,zij weet dat Ben een man van geld is en daar gaat het om en niets anders.
  Als ben geen geld had,had je nooit iets gehoord.
  Je stap naar de pers om die man af te breken wat is dat voor onzin!
  Die vrouwen houden van heel veel geld,maar dat nemen ze niet mee naar hun graf.


  Maak melding
 7. Furu meisje anga vrouw suku mang fu moni. Te mang no wani pai moro, dang uma kisi ati bron dan wani faya deng man. Disi sani pesa furu furu ini Sranan.
  Furu meid prakseri soso moni, deng teki alla yu moni njan. Den lesi no wani wroko. Sranan furu fokop.


  Maak melding
 8. Ai mi Gado! Weldoener?!€$
  Ik heb Ben gekend – naast zijn bestaan als top crimineel – als organisator van Surinaamse zomervoetbal toernooien eindjaren 70 in Rotterdam. Ik herinner me de chaotische organisatie van deze evenementen waarbij het Ben uitsluitend om de poen te doen was. Een oplichter pursang en inderdaad zoals hiervoor reeds opgemerkt, pooier van tienermeisjes en altijd behangen met dikke gouden halskettingen.
  Erg lachwekkend kwam het daarom bij mij over toen ik een aantal jaren geleden vernam dat Ben door de ’über weldoener’ van Suriname tot ridder in ere orde van de Palm werd geslagen vanwege zijn onbaatzuchtige werklust en zorg voor ouderen en minderbedeelden. En nog steeds lach ik me hierom een krul in m’n lul.


  Maak melding
 9. Wie zegt en denkt dat Ben Olijfvera een gulle gever is mag ter voet parijs..hij is, sinds hij in NLwoonde bekend met hoertjes en dat soort figuren. En juist zulke personen met een dubbele agenda wordt in Su beloond met een lintje…


  Maak melding
 10. Suriname staat bekend als de wilde kust met daarin een beruchte couppleger, drugshandelaar of drugshandelaren, moordernaar die president van Suriname momenteel is, vertrappen van de grondwet, internationale verdragen, schenden van de mensenrechten, getaysem, waarvan sommigen zich uitgeven voor socialisten en hiermee gebruik maken van de grote armoede bij vele Surinamers en hieruit munt slaan. Het gedrag van vele van deze socialisten in de EU kregen het spaansbenauwd toen justitie en politie achter hun aanzat, kozen voor een veilig heen komen naar in hun thuislanden.

  Boen Sari (His)Tory

  Mi Bar A Srananpeople. Kijk naar uw armoedige bestaan en vertrouw geen wolven in schaapskleding, die schooltassen, voedseltassaen enz aan u komen uitdelen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 11. Ik ken hem heel anders,als n gierige krentekakker.
  Heb vroeger in de jaren begin 80 nog als dressman mode shows voor hem gelopen.
  Moeilyke man,elke vrouw beloofd hy gouden bergen,om ze in bed te krygen.
  Tis n vies mannetje met n stink sigaar en gouden tanden in zn muil.
  Hy heeft n pension annex hotel aan de verlengde keizerstraat tegen over de kerk waar de ratten n de kakjerlakken met de bewoners mee eten.
  Vreselyke hol getto,beter woord heb ik niet.
  Zn leven lang in Rotterdam gewoond maar t blyft n surinamer vol met streken


  Maak melding
 12. Deze vrouw had ook aangifte kunnen doen in Nederland. Toen woonde Ben nog in Nederland. Waarom heeft zij dit verhaal niet verteld waar zij de mogelijkheid had aan bijvoorbeeld,haar ouders, de school,vriendinnen,familie. Zij was 13 jaar toen dit haar overkwam, nu is zij 27 jaar oud. Komt zij er nu pas mee??? Op haar 18e had zij een vriend. Heeft zij die ook niets verteld??? Hebben haar ouders niets aan haar gedrag opgemerkt????


  Maak melding
 13. wordt er geen antecedenten onderzoek gedaan, voordat er lintjes worden verdeelt door de president. Hierbij een oproep aan alle andere slachtoffers in Suriname en Nederland om zich te melden bij het bureau slachtoffer hulp.


  Maak melding
 14. Wie is deze Ben ook alweer??
  Oh jaaah….., “deed” hij niet iets met modellen??

  Ik hou van deze me too schandaaltjes toch. Respect voor iedereen die jarenlang met een voor hen vreselijk geheim rondlopen en uiteindelijk het lef hebben om het te openbaren.
  Schijnt dat in Vietnam bijvoorbeeld 86% van de vrouwen ooit seksueel misbruikt of onder druk zijn gezet. Die hebben geen spreekbuis of hashtag me too en leven in een land waar aids volop aanwezig is omdat hoerenloperij en hoertje spelen van kleinsaf met de paplepel worden ingegoten. In het Westen wordt dit spelletje pimps en ho’s anders gespeeld.
  Wat zich achter de schermen van deze pimps en ho’s afspeelt is hun zaak. Eigen schuld dikke bult ook vaak. De rol van ouders en de opvoeding is hier vaak ook debet aan..
  Maar iedereen die met zijn tengels aan een ander zit zonder wederzijdse toestemming, is een sicko en komt op een dag aan de beurt.
  Geen medelijden hebben en waar rook is, is vuur. Aub meer van dit soort me too zaken en dan vooral met betrekking tot Suriname of Surinamers. Misschien krijgen die meisjes op parnassi’s of elders verstopt ook het lef om naar voren te komen. Maar dat het einde van pimps en ho’s (zoals in dit geval) ten einde is..?

  Me mars papa!


  Maak melding
 15. Er zijn geëigende kanalen die voorzien en begeleiden en uiteindelijk een beslissing nemen omtrent misbruik van een potentieel slachtoffer. Het betekent dat jij je ziel en zaligheid niet met het internet moet delen zolang het geval niet afgehandeld is. Daarvoor heb je de kanalen. Want anders maak je misbruik van het internet om iemand in een kwaad daglicht te plaatsen terwijl er nog niets bewezen is. Dat is terugkeren naar the good old Wild West. Wie het eerst trekt, die wint. Of, eerst schieten dan vragen stellen.

  Er moet ook meer voorlichting gegeven worden. Met dien verstaande dat men mensen aanmoedigt om niet te lang te wachten met het bespreken van misbruik voor zover des betreffende instanties, eventuele ouders etc. niets gesignaleerd hebben of onvoldoende aandacht daaraan hebben besteed.

  Het is alleen maar bevorderlijk voor de gang naar de groene tafel. Want hoe langer je wacht vanwege de verwerking en traumatische toestanden, hoe meer de bewijslast op de achtergrond verdwijnt. Maar niet bij voorbaat mensen gaan beschuldigen via het internet. Er geldt nog steeds dat iemand onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. Degene kan je een fikse schadeclaim opwerpen. En misschien klopt jouw verhaal helemaal niet. #Men2.


  Maak melding
 16. Er was ook een (his)Tory van een werkneemster/verkoopster die bij een winkel werkt(e) in Paramaribo en die om loonsverhoging of een lekkers bij haar werkgever/winkeleigenaar vroeg.

  Die verkoopsters heeft het wel gemerkt in haar p..pgat. Die zal het niet voor een tweede keer in haar hoofd halen om het nogmaals te doen. Die heeft nu wel veel meer respect voor de winkeleigenaar gekregen. Die winkeleigenaar loopt nog vrij in de rondte te huppelen. Wellicht dat bij haar, haar me too-his/Tory toch voor het gerecht komt.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 17. Deze smeerlap die ook boutafan is en zelfs bid voor deze killer …ik geloof het meteen,hoeveel pedo,s verkrachten wel niet in suriname.
  Limesgracht was toendertijd gebouwd om deze smeerlappen op te sluiten….die smeerlap die in god geloofd heeft zelfs het lef om te zeggen dat hij dr sugardaddy is geweest!
  Waar rook is is vuur ..hij moet zich schamen!
  En nu weldoener spelen bij de sociaal zwakkeren …deze weldoener zal zich als een vis ih water voelen,op deze wijze kan hij gerust zn gang gaan!
  Ik schaam me rot voor deze rotmensen ..en hij denkt waarlijk dat god aan zijn zijde is!
  Schande kleine vieserik dat je bent,je bent fucking laf om een meisje van 13 te pakken,het zal heus wel niet de eerste x zijn geweest.
  Heeft deze pedofiel geen kids of kleinkids????
  May you burn in hell!!!
  Net zoals altyd zal dit geval niet ver komen aangezien hij een persoonlijke vriend is van onze presidentiele killer.
  Overal waar zijn naam genoemd word is dr verdorvenheid…


  Maak melding
 18. Alleen het feit dat hij op de foto staat gearmd met de allergrootse misdadiger sinds 1980 zegt genoeg. Zeg me wie je vrienden zijn en ik weet wie je bent. Aan de vruchten herkend men dit soort weldoeners, zoals Dodje, Meyye en Mislijkka. Voor alles hoort wat horen we een paars vogeltje vals fluiten, dus et meiske is me ook wat.


  Maak melding
 19. Paki-RAT-igri…..de gang naar de groene tafel probeert jouw laffe corrupte, criminele drugsveroordeelde meervoudig moordenaar DDB, al decennia lang te ontvluchten. Dit bloedmonster heeft ook via de media, samen met Hira, urenlang zijn verdraaide feiten en pathologische leugens, getracht zijn zelfbedachte waarheid naar buiten te brengen. Dus kap liever met je paars, populistische lulkoek, het levert geen enkele bijdrage aan de feiten.


  Maak melding
 20. Deze man is echt een viezerik. Hij had in de jaren 90 advertenties geplaatst voor een Miss verkiezing. Hij beloofde me dat ik Miss Suriname kon worden, maar ik moest we wel “wat” voor doen. Hij wilde me Whiskey laten drinken en me overhalen tot dingen waar ik geen zin in had. Ik was 20 jaar oud. Ben keihard weggerend. Heb het aan mijn ouders verteld. Mijn moeder wees me op deze advertentie. Zo van , kijk die man!!


  Maak melding
 21. Ook ik ben het slachtoffer van zijn beloftes van Gouden bergen en was verkracht toen ik maagd was op 18 jarige leeftijd. Ik weet dat ik niet de enige bent. Heb destijds aangifte gedaan bij de politie maar het werd gewoon onder de tafel geveegd. Ik hoop dat er nog veel meer vrouwen naar voren komen.


  Maak melding
 22. Deze sugar daddy schijnt ook dol te zijn op bruine suiker. Eindelijk komt een einde aan de carriere van deze serial verkrachter. Maar mag de staat de gegeven orde van de ere palm terug eisen?


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES