dinsdag, april 16, 2024
HomeFotoSurinaamse Luchtvaart Maatschappij komt met plannen voor meer winst

Surinaamse Luchtvaart Maatschappij komt met plannen voor meer winst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 26 okt – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is de komende jaren van plan om meer winst te maken. Dat wil zij doen door de interne organisatie en de kosten structuur aan te pakken. Verschillende processen in de organisatie moeten hiervoor uitgelijnd worden en er zal kostenbesparend gewerkt moeten worden. Ook aan het verhogen van de maintenance zal gewerkt worden, waardoor er sprake mag zijn van een hogere beschikbaarheid van de vloot.

Dat zei de algemeen directeur van de vliegmaatschappij, Gerard Lau, donderdag bij een beleefdheidsbezoek van minister Patrick Pengel van het ministerie van Openbare Werken Transport & Communicatie (OWT&C) in Suriname en zijn team. De SLM presenteerde een plan voor een betere toekomst en belichtte een plan van aanpak, schrijft het Nationaal Informatie Instituut.

In dit plan van aanpak kwam verder naar voren dat de samenwerkingsverbanden met vliegmaatschappijen op de Mid-Atlantische route worden versterkt. Indien nodig zullen meerdere vliegtuigen worden ingezet worden om de passagiers tegemoet te komen. Deze aanpak zal ertoe leiden dat de SLM over grotere winsten kan praten aldus Lau. Hij benadrukt dat de vliegmaatschappij uit Suriname sterk genoeg is om te kunnen overleven.

opening
Fernandes Express
Caribbean Night

32 REACTIES
  1. Zolang 800 personeelsleden 3 vliegtuigen opereren komt het met goed. Het waterhoofd leeg laten lopen door drie kwart van personeel naar huus te sturen.


    Maak melding
  2. PARAMARIBO, 26 okt – De Surinaamse Luchtvaart Maatschappij (SLM) is de komende jaren van plan om meer winst te maken. Dat wil zij doen door de interne organisatie en de kosten structuur aan te pakken. Verschillende processen in de organisatie moeten hiervoor uitgelijnd worden en er zal kostenbesparend gewerkt moeten worden. Ook aan het verhogen van de maintenance zal gewerkt worden, waardoor er sprake mag zijn van een hogere beschikbaarheid van de vloot
    . Sorry maar wat is dan het plan ??????


    Maak melding
  3. Meer winst, minder verlies bedoelen ze….

    Het zijn dezelfde poppetjes die de SLM in de problemen hebben gebracht de afgelopen jaren,
    Kansloze missie dus.


    Maak melding
  4. Eerste mega-blunder: “We gaan meer aandacht besteden aan het verhogen van de maintenance”.

    Klanten lezen: ” We hebben dus te weinig aandacht besteed aan onderhoud”.

    Te dom voor woorden,


    Maak melding
  5. @HenkMolenaar2016, zolang dezelfde bestuurders aan de knoppen zitten gaat het niet goed komen. Iedereen weet dat SLM een bizar grote overhead heeft. De personeelskosten rijzen de pan uit.


    Maak melding
  6. ‘Dat wil zij doen door de interne organisatie en de kosten structuur aan te pakken. Verschillende processen in de organisatie moeten hiervoor uitgelijnd worden en er zal kostenbesparend gewerkt moeten worden’

    Ze gaan processen uitlijnen. Meestal worden auto’s uitgelijnd.
    Ze moeten die 750 tellende personeelsbestand in laten krimpen.
    Te veel overheadkosten (Kosten die niet specifiek zijn toe te rekenen aan een product of productieapparaat)
    Organisatiestructuur kantelen is beter dan nieuwe wijn in oude zakken.
    Weg met de functie als: onderdirecteur,plaatsvervangend directeur etc.etc.


    Maak melding
  7. Bla bla bla, hoe willen ze dat doen. Nu dat alles kapot is willen ze meer winst gaan maken. Of bedoelen meer winst voor h u n er igen zakken. Mpp , sorry maaar kijk eerst wie de mensen zijn aan de top van de slm. Allemaal losers en graaiers.


    Maak melding
  8. @ 2all Surinamers incl. ik,mij zelf wij zullen Suriname nooit opbouwen tot een Dubai, wij hebben de kennis de kunde de know-how en het inlevingsvermogen niet, zoals andere volkeren dat wel hebben hebben. Wij zullen toch andere volkeren binnen moeten halen Suriname tot ontwikkeling te brengen en tot een groot economisch macht te maken, met onze huidige populatie van Surinamers kunnen wij niks uitrichten….eens en voor altijd toegeven mensen….Wij kunnen niks ontwikkelen, niks bouwen, niks onderhouden, confrom de internationale standaarden…wij zijn goed voor kleinschalige activiteiten, meer zijn wij niet….wij tellen nergens mee…ja als 3e wereldland zonder enige vooruitzichten… ra ra waar zou het moeten liggen, zie toelichtingting….


    Maak melding
  9. Personele kosten zijn de duurste. Begin met het saneren van deze kosten. Daarnaast hogere percentage inzet van capaciteit. Ga desnoods een “joint venture” aan met grotere maatschappij. Privatiseer het bedrijf. Surinamers zijn goed in handje ophouden.
    Kijk naar het grotere plaatje, en vergeet de tunnel visie.


    Maak melding
  10. rakram
    volgens de profeet vd duivel mi sie ka keba zijn wij al hard opweg om dubai te evenaren
    hij heeft daar visioenen van gekregen namens de duivel ddb


    Maak melding
  11. Bron: Dagblad Suriname

    Jim Bousaid, scheidend directeur van de Hakrinbank NV, stoort zich aan het jarenlang gezeur tussen Suriname en Nederland over diplomatieke betrekkingen. De econoom is recent in een openhartig gesprek met Ray Rosee over zijn loopbaan heel kritisch geweest over het zoutzakkenbeleid van Suriname. “Als je zegt dat je het land wil ontwikkelen en investeerders uit het buitenland wil binnenhalen, en zeker uit Nederland waar veel Surinamers wonen, dan past het dat je de diplomatieke verhoudingen op het juiste niveau brengt. Suriname maakt de fout door het diplomatiek verkeer met Nederland op een laag niveau te houden. Als je goed nadenkt, ben je een ezel. Wat betekent het feit dat er geen ambassadeurs zijn en er geen overleg is? Het betekent een hoog politiek risico en voor elk project dat je in Suriname gaat doen, moet je rekening houden met dat politiek risico. Er kan ruzie ontstaan en je zult als investeerder met je ballen ertussen zitten. Daarom vind ik dat wij af moeten van dat primitief gedoe. Als ik een diplomatieke relatie met u onderhoud, betekent het niet dat ik van u houd of dat ik u aardig vind. We hebben elkaar nodig. Het moet op een zakelijke basis geschieden en niet op basis van primitieve emoties”, stelde de scheidende bankdirecteur.

    Rusland, Servië en Equatoriaal Guinea hebben Suriname niets te bieden
    Bousaid vindt het vooral jammer dat beleidsmakers ‘met hun primitieve gedachte’ in de afgelopen periode juist ervoor hebben gekozen om diplomatieke betrekkingen aan te gaan met landen die Suriname niets te bieden hebben. “Als je kijkt naar de landen waarmee de afgelopen periode juist diplomatieke betrekkingen zijn geïntensiveerd: Rusland, Servië, Equatoriaal Guinea. Het zijn landen die Suriname niets te bieden hebben. Maar het land dat Suriname het meest te bieden heeft, de diaspora, daar zeg jij: no, no, no, no, no! Men onderschat de kracht van Nederland. Nederland is een machtig land.” Dat de regering aangeeft dat er een diplomatiek proces wordt opgebouwd en dat de diplomatie de economische ontwikkeling ondersteunt, bestempelt hij als leugens. “Allemaal leugens! Wijs mij waar er als gevolg van een hele actieve diplomatie forse investeringen eruit zijn gekomen. Als je kijkt naar de diplomatieke richting van ons land is het verkeerd. Ik begrijp de het niveau van de diplomatie in Suriname niet. Het staat niet eens in zijn kinderschoenen”, aldus Bousaid.

    Beleidsmakers zijn zoutzakken
    Suriname heeft volgens Bousaid behoefte aan kundige beleidsmakers. De mensen in Suriname die verstand hebben, hebben geen invloed op het beleid. “Een heleboel van onze beleidsmakers slapen als ossen, hebben een heleboel lijfwachten en dure auto’s, creëren een cultuur om zich heen, maar eigenlijk zijn het zoutzakken die je in de rivier zou moeten dumpen en zeggen van ‘luister, wij hebben jullie niet nodig’, stelt hij. Er is een machtsvraagstuk in het land. Het zijn juist de zoutzakken die invloed hebben op het beleid. Dat is de exacte reden waarom wij niet vooruit komen als land”.

    Belazerd met mooie verhalen
    De econoom vindt dat het volk door dit gedrag ook steeds wordt belazerd met mooie verhalen. Laat u niet belazeren met mooie verhalen over olievondsten Wat wij nodig hebben is een economisch saneringsplan die door deskundigen wordt uitgevoerd, good governance, professionals die verstaan hoe de economie, business en investeringen werken, instituties opzetten die op een goede manier omgaan met investeerders. Zodat wij op een professionele manier een relatie met de diaspora kunnen onderhouden. Wij moeten heel hard werken in Suriname aan goed bestuur”, aldus de scheidende bankdirecteur.


    Maak melding
  12. @Vliegende Hollander.
    Dit stuk in Dagblad Suriname is de juiste weergave. Dit is wat Suriname erg mist. Hooggeschoold kader. Het is poptjie Patoe in deze hele regering.


    Maak melding
  13. Kom op SLM, maak ons trots!! En wendt uw invloed om de Nederlandse Surinamers hun Surinaamse Paspoort terug te geven, komen wij vaaak op familiebezoek! Alleen maar positieve ontwikkelingen: SU UNite NOW!!


    Maak melding
  14. Nou is het zo als eerder bekend gemaakt,je kan betalen in SRD voor vliegen met de SLM naar Nederland.Maar in SRD zijn er geen actie ticket te krijgen.Als je wil vliegen en met SRD betalen,kost de ticket omgerekend 1100 euro.
    Het Suri geld binnen gehaald door de SLM heeft de regering waarschijnlijk nodig voor haar uitgaven in Sur.


    Maak melding
  15. Om winst te kunnen maken moet er eerst heel hard bezuinigd worden……….. SLM en bezuinigen. Er staat een toestel in Duitsland al weken voor een inspectie. De Piloten zitten op hun gat geld te verdienen met niksen. Ze huren 2 vliegtuigen met bemanning. Ja Maintenance moet aangepakt worden. Laat me niet lachen. Ke huurt een toestel en daar zitten contracten bij voor onderhoud. Ja daar op bezuinigen hebben ze al gedaan, vandaar het altijd stuk is. Denk de Airbus 340 van SLM staat meer aan de grond voor onderhoud dan het vliegt in uren. Zoek eens een kleinere toestel en neem daar 2 van. Beetje nieuwer mag ook. Vlieg met die op 2 Europese bestemmingen. Amsterdam en Brussel bijvoorbeeld. Jet personeels bestand. Je.hoort de.meest verschrikkelijke aantallen hier. Het is 1 groot familie.bedrijf geworden. Oke net als bij onze Nederlandse trots werken ook daar veel medewerkers die denken met drugs het te kunnen waarmaken. Denk daar haal je zeker 25% winst uit deze mensen op te sporen en eruit te gooien. Als je.tenminste de opsporings beamten op de luchthaven kunt vertrouwen. Want uiteindelijk horen deze mensen de medewerkers dagelijks te controleren. Maar helaas gebeurd dat niet zo goed. Er is nog zo veel te doen bij SLM om het bedrijf niet te gronde te richten. Laat staan over winst te praten. En dat nep lachje op de foto met die minkster heeft ookzeker veel geld gekost. Want een bezoekje brengen kost geld. Zou willen.weten hoeveel. Kun je ook op bezuinigen. Voor SLM hoop ik dat het niet te laat is. Want is.er geen SLM meer gaatdegrote blauwe vogel nog meer winst weg halen. Zou maar meer gaan samenwerken. Kun je nog wat van leren als SLM.


    Maak melding
  16. Beste Japiooooo ,

    Bij de SLM geeft het management NOOIT toe dat ze onbekwaam zijn en er al jaren een zooitje van maken.

    Om die reden zullen ze ook nooit professionele kennis van buitenaf binnen halen.

    Het is als bij alle Surinaamse bedrijven: eigen zakken vullen eerst.

    Het belang van de SLM interesseert ze geen donder.


    Maak melding
  17. Loze woorden , we willen een gedegen plan van aanpak en daadkracht zien
    Ik vraag mij af onder welke steen deze gasten de afglopen jaren hebben geleefd.
    Zelfs veel grotere luchtvaartmaatschappijen hebben het lastig en toch durven beweren dat de SLM sterk genoeg is om te overleven. Daar merk ik nog niks van. Tijd voor managers die wel degelijk een luchtvaartmaatschappij kunnen runnen. En als die kennis niet in Suriname te vinden is dan maar over de grens zoeken. MAAAR NEEEE daarvoor is men te trots. Liever een grote bek opzetten dan toegeven dat je niet capabel bent voor de job.


    Maak melding
  18. Beste Freddyy

    Je slaat spijker op de kop. Professionele managers zijn niet te dom of trots om advies te vragen.
    Alleen Surinamers zijn te dom om geen advies of hulp te vragen. Dat zien ze als teken van zwakte.
    “We doen het al jaren zo dus blijven we het zo doen”.

    Dat is het zelfde als het weigeren van een toegeworpen reddingsboei als je niet kan zwemmen…


    Maak melding
  19. SLM directeur Lau “Hij benadrukt dat de vliegmaatschappij uit Suriname sterk genoeg is om te kunnen overleven”

    Als je dat beweert ben je niet geschikt voor je job. Zelfs KLM is niet sterk genoeg om alleen te overleven.


    Maak melding
  20. Hoe kan n volk zo dom zyn n dom praten.
    De intellectuele kunnen nog geen vraag beantwoorden,altyd nadenken hakkelen ter plekke onzin verzinnen.
    Ze doen zich zo belangryk voor terwyl ze niets voorstellen.
    Zich bombarderen tot muchu importantie.
    Jongu jongu.
    Een pupil van de middelbare school hier in Rotterdam praat nog vlotter.
    Ja ze komen ook van n universiteit die buiten Su niet telt he.


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES