zondag, maart 3, 2024
HomeFotoRegeringsdelegatie naar oostgrens na vernielingen door Franse troepen

Regeringsdelegatie naar oostgrens na vernielingen door Franse troepen

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 26 okt – Een regeringsdelegatie bestaande uit de ministers van Regionale Ontwikkeling, Buitenlandse Zaken en Justitie & Politie is zojuist op het vliegtuig gestapt en onderweg naar de oostgrens van Suriname met Frans-Guyana. De delegatie gaat zich oriënteren in het gebied waar Franse troepen vernielingen hebben aangericht.

Dit gebeurde op 23 oktober in de omgeving van de Singa Tetei stroomversnelling. Bij de Franse acties zijn machines in brand gestoken. De machines worden gebruikt bij de goudwinning. Volgens de getroffen burgers is het gebeurd op Surinaams grondgebied. De Franse ambassadeur Antoine Joly ontkent dit.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

17 REACTIES
 1. Ze moeten een kijkje gaan nemen bij grensgebied Suriname-Guyana waar Tigri ligt en in handen is van Guyana!!
  Ga Tigri bevrijden !!
  Soso show van de ndpers.


  Maak melding
 2. Zoals altijd weer liegen en bedriegen. Wi dati e bribi eerder het tegengesteld. Ma kuut, heel veel misdadigers en crimineel gespuis denken dat hele gebied te kunnen beheersen. Alleen maar rovers en allerlei boeven die djoeka’s en garimpeiros.


  Maak melding
 3. Minister van Buitenlandse Zaken is wel zwaarlijvig. Het is maar goed dat ze geen minister is van Sport- en Jeugdzaken. Ik wed dat de piloot na de opstijging tot de ontdekking kwam dat het vliegtuigje overbeladen was. Dus effe terugkeren en worden het twee vluchten in plaats van een. Mag haar wel hoor. Maar, ga een beetje afslanken s.v.p. Staat beter voor de buitenwereld aangezien men eerst visueel is en dan pas op de inhoud afgaat.

  Anyway, oriëntatie ter plekke is broodnodig. De schade opnemen en gesprekken voeren met de slachtoffers. Een vorm van solidariteitsbetuiging. Echter, het gesprek met de Franse ambassadeur op maandag zal de doorslag geven hoe nu verder. Ik denk dat als Suriname stevig aan de bel gaat trekken, de Fransen wel rekening daarmee zullen houden. En Suriname moet natuurlijk ook schoon schip gaan maken met de illegale praktijken aldaar.


  Maak melding
 4. Mij is vroeger op school geleerd, dat zowel de Marowijne- als de Corantijnrivier over de volle breedte aan Suriname toebehoren. Als dit juist en nog van toepassing is dan hebben de Fransen geen recht op acties op de Marowijnerivier, want dat zou immers Surinaams grondgebied zijn.
  Maar hoe het juridisch is geregeld is mij verder niet bekend.


  Maak melding
 5. Die fransen maken geen grappen. Vreemdelingenlegioen zit daar. Die waren als eerste in Irak om de zaak daar aan te pakken. Wat komen deze goudzoekers en politici met gouden tanden hun vertellen ? Hun Mars gaan ze breken. En zo hoort het. Geen gedoogbeleid van allerlei gespuis dat het milieu aan het vernietigen is. Van mijn part sturen ze het gehele Franse leger die kant om eens en voor altijd dat piratennest op te ruimen. Maar ja deze bandieten hebben hun bazen in de assemblee en vriend in de politiek. En dan komen ze nu natuurlijk met hun drogredenen over verdragen en internationaal recht. Suriname is het enige land in Zuidamerika dat het kwikverdrag niet heeft getekend. en waarom? heel simpel. Doen was pas in 2020, want er wordt daar nu nog flink verdiend door lieden met een roze trui en bril. En denk nu niet dat de staatskas er beter van wordt, maar de prive bankrekeningen van personen en bedrijven. Geen controle. Niemand weet of ziet iets. Nou deze Franse legionairs hebben mijn zegen. Ongelovelijke bende nu in Suriname.


  Maak melding
 6. @ Pakiratigri

  Waarom lokaal oriënteren een franse en een surinaamse politie man met elk een GPS apparaat en waarvan een foto gemaakt wordt bij elk schade geval en men weet hoe de vork in de steel zit als beide GPS apparaten de zelfde coördinaten aangeven.

  Ik ben er vrij zeker van dat de Fransen gelijk hebben en de Surinamers fabeltjes verkopen.
  Deze delegatie zal daar helemaal niets aan kunnen veranderen omdat ze bang zijn op een standpunt in te nemen dat ergens niet goed valt. Zij zijn van het tyoe dat de kool en de geit spaart en de beslissingen graag achter de horizon laat verdwijnen en de gevolgen overlaat waaien.

  Bee / Brunswijk hebben een Probleem met hun achterban en Bouterse maakt daar maximaal gebruik van.


  Maak melding
 7. Hallo Ray, Bouta en zijn roversbende gaan Tigri nooit bevrijden. De surinaamae leger bestaat louter uit lafaards. Als Guyana de aanval inzet rennen de surinaamse soldaten in hun jockies de barakken uit.


  Maak melding
 8. How come dat de Min. v. Defensie niet meegereisd is naar het grensgebied. How come dat boef Abrahams niet meegereisd is naar het grensgebied. Benschop … is de grootste ZUIPLAP … hij had zeker diep in het glaasje gekeken … toen hij tekeer ging tegen mevr. Etnel !!! Nogmaals …. Bouta en de Sur. Regering staan in het krijt bij de firma fam. Benschop. Als genoegdoening werd de geoefende soldaat Benschop benoemd tot brigade generaal en min. v. def.

  Ik hoop dat the Next Government …. deze KLOOTZAK …. en public …. degradeert en stript van alle mil. en ambtelijke functies. We zullen dat EISEN van the Next Government.

  BENSCOP …. KLOOTZAK …. ga met PIJL en BOOG …. anjoemara’s vangen !!!!!

  Van wie kwam/komt dit gezegde: ” MEK’ DING KOM … W”E WAKTI DING !!!! Van niemand minder dan van Ramon Abrahams …. de boef die de Staatskas voor 300 milj. lichter gemaakt heeft.

  Abrahams … je vervolging, veroordeling en pluk hem kaal …. is on the way!!!!!!!!!!!!!!
  Ding e kom … dus wakti ding rustig !!!!!!!!!


  Maak melding
 9. Het Leger is er toch om onze grenzen te bewaken????

  Waarom stuurt de regering niet een detachement militairen met als commandant … GENERAAL BENSCHOP { dat zal zeker indruk maken op de Fransen }… naar de Oostgrens met als doel de Fransen duidelijk te maken dat wij Surinamers niet grappen wanneer het om het economisch belang van onze mensen gaat.

  Alleen al bij het zien van de gendarmerie doen ze het in hun broek …. lafaards …. tegen onschuldige Sur. burgers kunnen ze met BRUUT optreden.


  Maak melding
 10. De Fransen moesten eens een kaart met de grenslijn in de Maroni of Marowijne rivier aangegeven publiceren. De Surininaamse regering wil of kan het niet. De kaart volgens volgens het verdrag metde Fransen zou duidelijkheid geven voor de lokale bevolking.
  Boutetse geniet van de ophef in brunsi land. Ook van de financiele schade aan brunsi land en volk.
  Als de Fransen de Su delegatie weigeren het Frans territoir binnen te laten komen dan zou dat mij niet verbazen.


  Maak melding
 11. Zijn de VERNIELINGEN van ILLEGALE Machines

  die Surinaamse en Fr Guyanese wateren/natuur

  VERNIETIGEN, te begrijpen ??????????

  WAAROM TREEDT SURINAME NIET SAMEN MET DE

  FRANSEN OP OM DIEFSTAL MINERALEN, ROOF,

  BELASTINGONTDUIKING, ILLEGAAL MIJNEN,

  OPZETTELIJKE KWIKVERGIFTIGING,

  TE ELIMINEREN ????????????????????????

  PS : IN PLAATS DAARVAN ZEGGEN DE PAARSE MACHTHEBBERS
  DAT ZIJ DE FRANSEN GAAN VERJAGEN !!!

  NET ZOALS DE 16.666 PAARSE VOLKSWONINGEN, DIE

  NOG STEEDS ONDERWEG ZIJN NAAR SRANAN !!!!!


  Maak melding
 12. @ JoJo: Als je naar Google Earth gaat en inzoomt op de Marowijne dan zie je dat Google denkt dat alle eilanden Surinaams grondgebied zijn. Google denkt ook dat Tigri en het vergelijkbare gebied grenzend aan Frans Guyana niet Surinaams zijn.

  Het probleem is natuurlijk dat de Fransen Suriname(rs) een beetje zat zijn en eigenmachtig een einde maken aan praktijken die hen niet bevallen. Ze weten dat Suriname toch niets anders kan doen dan een beetje kabaal maken en dat het de rest van de wereld een zorg zal zijn wat daar gebeurd.

  Surinamers klagen vaak dat men geen respect voor hen heeft en daar hebben ze volledig gelijk in. Ze hebben het er wel zelf naar gemaakt.


  Maak melding
 13. Ik vind dat suriname krachtig moet optreden waar dat nodig en rechtmatig is.
  Mijn niet racistische buren zoals: Mai, Baba, Dew en Sita zijn dezelfde mening toegedaan.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES