Bedrijvengroep in Suriname wil niet aangemerkt worden als ‘drugsbaronnen’

38
Maisha Neus vecht voor mensenrechten in Suriname

PARAMARIBO, 26 okt – Yokohama NV begint een rechtszaak tegen Maisha Neus. De politicus en activiste wordt verantwoordelijk gehouden voor het verspreiden van een cartoon op sociale media. ‘Drugsbaronnen’ staat erbij. Neus vindt niets fout aan haar handelen. Het delen van een spotprent moet gewoon gezien worden als onderdeel van de vrijheid van meningsuiting.

Van ‘smaad en laster’ kan dus geen sprake zijn. Yokohama stapt juist wel om smaad en laster naar de rechter. “Wat we nog niet goed beseffen in Suriname, is dat Surinaamse bedrijven geld verdienen in het buitenland en daar worden dit soort zaken niet met een korreltje zout genomen”, zegt Jules Ramlakhan, directeur van Yokohama, tegenover Dagblad Suriname. Het is van belang dat Neus haar excuses aanbiedt.

In het buitenland wordt gemakkelijk gevallen over een negatief imago. “Je loopt zelfs het risico om buitenspel te staan. Onze mind set is verouderd, ondernemerschap wordt hier anders gezien. We hopen dat de rechter de zaken ook vanuit een andere bril zal bekijken. We moeten rekening houden met internationale imago’s. Die mevrouw is een publieke figuur aan het worden, wees dan voorzichtig met wat je zegt”, aldus Ramlakhan.


38 REACTIES

 1. Ik denk dat M. Neus hier in de fout gaat…..je kan niet zomaar en zonder bewijs een bedrijf linken aan drugshandel…en dit gooien op vrijheid van meningsuiting?! Dit val gewoon onder smaad en laster!!


  Maak melding

 2. Negatieve aandacht is ook positieve aandacht. En zo wordt deze Neus steeds bekender of beruchter.
  Het is wel handig als je dingen kunt staven. Het is zeer zeker geen recht van vrije meningsuiting wanneer je zaken op deze manier brengt. Het wordt dan onrecht van meningsuiting. Social Media can be deadly.

  Eenmaal op het internet ben je de lul.
  Ook al worden berichten verwijderd, degenen die slim zijn recorderen alles op de harde schijf.
  Maar mevrouw Neus moet het staven. Het kan niet slechts onder de noemer van een spotprent worden geplaatst. Anders denkt mevrouw Neus niet verder dan haar eigen neus lang is.


  Maak melding

 3. Naar het schijnt moet ik leren om op Facebook te gaan.Daar gebeuren de dingen.Neede zou met een pistool gezwaaid hebben en dat heb ik gemist.En nu de cartoon.Als er geen specifiek yokohama autohandel op staats dan is er niets beledigends aan.En yokohama wordt veroordeelt tot betalen van proces kosten.


  Maak melding

 4. Een ieder komt in actie wanneer specifiek zijn /haar belang in opspraak is/komt.Dan pas gaan ze zich roeren nietwaar Ramlakhan?!
  Neus komt op voor Volksbelang en dat verdiend waardering..
  Wie is jullie rechter Ramlakhan?Bouta misschien?!
  Doneren jullie van Yokohama ook aan bouta?Steunen jullie hem ook financieel?Wat krijgen jullie terug voor jullie diensten aan hem?


  Maak melding

 5. Maar het is toch de waarheid dat de gebr pramessar in de handel zitten
  Half suri weet dat
  Zelf half holland weet dat
  Hebben ze niet gedetineerd gezeten voor drugs ?


  Maak melding

 6. Deze meme bestaat allang,mr neus heeft het gewoon doorgeshared en ze wodt als de kwade aangemerkt,heel suriname weet dat any autohandelaar witwast


  Maak melding

 7. Zelfs jonge kinderen weten dit, het vanaf het begin van deze zaken, na drogamonie, bloedgeld dat wordt witgewassen. Sinds de oprichting wist zelfs de paarse koeien, de geiten, de honden en de katten dat er een crimineel luchtje hangt aan alles wat met deze naam te maken heeft. Deze jonge dame is een heldin, maar ze moet voor haar leven vrezen, want dit land is een verworden misdaadstaat, waar oerdomme debiele idiote paars verworden knettergekken onberechte misdadigers verafgoden. Die zijn van alles in staat als men aan hun bloedbrood komt. De hele economie is verziekt en doorspekt van het witwassen. Het wordt nooit meer goed met de economie, nu niet en ook na 2020 niet. Na 7.000 srd wang soft e go kost bakka, als in 1999. Broodje ei 15.000 srd. Zak cement 150.000srd. Wacht maar af en stem bakka 2020 voor nog meer drugs dong moro buriki ndper’ s. Iedere ndp paria wordt weer miljonair als in eind jaren tachtig.


  Maak melding

 8. Mevrouw Neus kreeg in het begin van haar acties veel bijval gekregen, omdat ze misstanden in de Surinaamse samenleving aan de kaak stelde. Ook ik had aanvankelijk erg veel bewondering voor deze moedige vrouw. De recente actie van haar is echter verwerpelijk, omdat het bedrijfsleven het op dit moment erg moeilijk heeft. Talrijke bedrijven zijn de laatste jaren failliet gegaan en hun panden gaan op de veiling. Executie veilingen is aan de orde van de dag in Suriname. Als een bedrijf sluit heeft dat grote gevolgen omdat gezinnen in grote problemen geraken. Mevrouw Neus moet haar peilen richten op de regering die deze puinhoop heeft veroorzaakt. Als bedrijven hun afzetmarkten kwijt raken zullen ook de mensen het voelen die niks moeten hebben van deze regering. Het zou jammer zijn als mevrouw Neus daardoor haar draagvlak in Suriname kwijt raakt. Dit is dua een heel domme actie van Maisa Neus


  Maak melding

 9. Of dat beestje nou Yokohama heet of Kaloti Suriname Mint House; het zal de beleidsmakers aan hun reet roesten, als hún belang maar niet wordt geschaad.
  Lees onderstaand verslag van Secure Free Society (SFS).
  Het valt op dat sinds het binnenhalen van de Arabieren in 2015, drugs gerelateerde- en terroristische aangelegenheden steeds grotere vormen aannemen; denk bv aan drugs duikboten en coke-ladingen per privé jets.

  Rapport: “Gecriminaliseerde” Zuid-Amerikaanse natie huisvest witwas systeem Verenigde Arabische Emiraten (VAE)
  WASHINGTON, D.C.
  Een internationale goudraffinaderij in Verenigde Arabische Emiraten (VAE) heeft een filiaal opgericht dat geld witwast voor geldschieters en terroristische groeperingen in het kleine “gecriminaliseerde” Zuid-Amerikaanse land Suriname, volgens een nationale veiligheidsdenktank.
  In een recent uitgebracht rapport beschrijft het Centre for a Secure Free Society (SFS) een “gecriminaliseerde staat” alsvolgt:
  [Een land] waarin het senior leiderschap van de staat op de hoogte is en erbij betrokken is – hetzij actief of door middel van passieve berusting – namens de staat, in transnationale criminele ondernemingen, waar TOC [transnationale georganiseerde misdaad] wordt gebruikt als een instrument voor statuten, en waar hefbomen van de staatsmacht worden opgenomen in de operationele structuur van een of meer TOC-groepen.
  Tijdens een bespreking op Capitol Hill identificeert een van de auteurs van het SFS-rapport, getiteld “Suriname: het nieuwe paradigma van een criminele staat”, het VAE bijkantoor gevestigd in Zuid-Amerika dat het Kaloti Suriname Mint House (KSMH) wordt genoemd als de grootste vleugel van het bedrijf op het westelijk halfrond.
  Het goudbedrijf uit de VAE, wordt beschouwd als een van de grootste ter wereld en staat officieel bekend als Kaloti Precious Metals.
  “In de afgelopen jaren is Kaloti getroffen door een reeks schandalen en beschuldigingen van een betoverende of onwetende leiding voor het witwassen van miljarden dollars”, onthult het rapport van Latijns-Amerikaanse veiligheidsexpert Douglas Farah en Kathryn Babineau, een regionale expert.
  “Het is onwaarschijnlijk dat goud dat door KSMH wordt verplaatst, legaal in andere Zuid-Amerikaanse landen wordt geproduceerd, maar het is ideaal voor het opvangen van illegale geldstromen en het daarbij behorende witwassen op hoog niveau,” voegt het toe.
  De Zuid-Amerikaanse vestiging van Kaloti in Zuid-Amerika is naar verluidt gezamenlijk eigendom van Kaloti Precious Metals, de Surinaamse overheid en particuliere investeerders.
  “Gecriminaliseerd” Suriname, het kleinste land in Zuid-Amerika, biedt een vriendelijke omgeving voor een bedrijf met Kaloti’s reputatie, benadrukt SFS.
  Suriname faciliteert ook de samenwerking tussen criminelen en terroristische groeperingen in de regio, zoals de gevolmachtigde Iran Hezbollah, de Islamitische Staat (ISIS / ISIL) en de revolutionaire strijdkrachten van Colombia (FARC).
  “De FARC, Hezbollah en mogelijk ISIS zouden een deel van de inkomstengenererende activiteiten naar Suriname kunnen verplaatsen voor een prijs,” merkt het SFS-rapport op.
  In deze context veroorzaakt Suriname, als een verticaal geïntegreerde criminele staat, een echte zorg voor regionale instabiliteit, onveiligheid en vormt een unieke en aanzienlijke uitdaging voor Amerikaanse nationale veiligheidsbelangen gericht op het opsporen, verstoren en ontmantelen van criminaliteit en terroristische netwerken wereldwijd.
  De Kaloti-tak van Suriname staat erom bekend zowel criminelen als terroristen te dienen, gaf Farah tijdens de vrijdagbespreking aan, en voegde een ‘gecriminaliseerde staat’ toe, zoals Suriname. Het biedt een tolerante omgeving waarin iedereen, zowel criminelen als terroristen, veilig zijn.
  “Als Hezbollah iemand nodig heeft om geld te verplaatsen, kunnen ze het daar vinden. Als drugshandelaren iemand nodig hebben die hen met wapens kan helpen, kunnen ze die daar vinden en ik denk dat deze gecriminaliseerde staten de omgeving creëren waarin dat allemaal kan gebeuren, “vertelde hij aan Breitbart News.
  Surinaamse president Desi Bouterse is een veroordeelde drugshandelaar. Het Zuid-Amerikaanse land is een perfect voorbeeld “een volledig gecriminaliseerde staat: de staat is een verticaal geïntegreerde criminele onderneming geworden, die in gelijkwaardige samenwerking met TOC- groepen opereert”, meldt de denktank.


  Maak melding

 10. Misschien in Suriname is Yokohama een heilig bedrijf, daar vele Suri’s een baat aan een baan hebben. Maar in het buitenland met name in Frankrijk staat Yokohama baas in de top 10 van interpol. Dus er hangt toch een onaangename geur boven en daar kan mevrouw neus verschrikkelijk gelijk hebben, aangezien zij contacten heeft wereld wijd. Als men over de waarheid praat, gaan de schuldigen in opstand . Typisch Surinaams fenomeen !


  Maak melding

 11. Ramlakhan hangt nu de onschuld uit, zoals die veroordeelde moordenaar, die voor 11 jaar veroordeeld is, en daardoor een gevangene in zijn eigen land is maar vreet beter, overal word zijn naam Ramlakhan in verband gebracht met witwassen,


  Maak melding

 12. Spotprent onder noemer van vrijheid van meningsuiting is prima. Zeker als het gestoeld is op de waarheid. De oprichter en (ex-) baas van Yokohama is een van de grootste drugsdealers van Suriname en is in 2005 in NL veroordeeld tot 10 jaar voor drugshandel en witwassen, er zijn verschillende artikelen op internet en Waterkant over B. Parmessar.
  Bepaald geen fraai heerschap en behorende tot de groep rond BOUTA en NDP financier. Dit is helaas de trieste werkelijkheid in SU.
  Elke integere rechter zal dan ook de eis van Yokohama en lakei Ramlakhan afwijzen .


  Maak melding

 13. Wel van belang bij het actuele te blijven. Neus laat een spotprent delen or whatsoever. Er wordt gerefereerd naar drugsbaron. Neus is een opkomende politicus. Het is niet hetzelfde als wanneer Jantje een spotprent deelt. Zelfs Jantje kan vervolgd worden vanwege smaad en laster. Dus ook Neus. Ze heeft veel te leren. Ze moet geen activiteiten ontplooien die haar in een daglicht brengen waardoor de dynamiek van haar partij vertraging kan ondervinden. Ze moet koosjer gedrag vertonen. Kortom het zuivere voorbeeld geven en zich niet inlaten met zaken die een backlash kunnen veroorzaken. Geen Geert Wilders toestanden.


  Maak melding

 14. Te wani naki dagu. Yu feni tiki dan naki dagu. Efu dagu wani beti yu. Dan kapu dagu tron dagu meti. Dan dagu gwe. Disi sani pesa furu. So meni wani naki dagu.


  Maak melding

 15. Even uw herinneringen opfrissen

  13 Jun 2015, 10:02
  Het Openbaar Ministerie Rotterdam wil 89 miljoen euro van de veroordeelde Bhagwandath Parmessar vorderen. Parmessar was in 2008 veroordeeld tot 4,5 jaar straf voor deelname aan een criminele organisatie, fraude en witwassen van crimineel geld. Zijn aandeel in de drugshandel kon niet hard worden gemaakt.

  Nu zit de Rotterdamse rechtbank hem opnieuw op de hielen. Komende donderdag buigt de rechtbank zich over de hoogste ontnemingsvordering van een crimineel tot nog toe. Nederlandse media die berichten over deze zaak, melden dat aanvankelijk er een eis van 98 miljoen euro op tafel lag. Die vordering zou intussen zijn bijgesteld naar 89 miljoen euro.
  Bij zijn veroordeling door het gerechtshof in Den Haag in 2008 werd Parmessar vrijgesproken van betrokkenheid bij de drugshandel. Zijn zaak is verweven met de geruchtmakende Operatie Ficus die in 2002 in alle stilte begon en in eerste instantie was gericht op een Surinaams drugskartel. Bij diverse huiszoekingen die tijdens die operatie werden gedaan – bij het hoofdkantoor van Yokohama, Tropicana Casino, autozaken, wisselkantoren en woningen van de Yokohama-top – werden toen zes personen gearresteerd. Onder hen waren de gebroeders Bisoen en Bhagwandath Parmessar.


  Maak melding

 16. @pakiratigri,

  Het is mij opgevallen met alles wat jij post, dat al die mensen die jij bespreekt, zoals in dit geval een Maisha Neus, het zuivere voorbeeld moet zijn, alsof jij een zuiver voorbeeld bent om die criminele president van je te addoreren met een veroordeling van 11 jaar voor drugs, plus een strafeis van 20 jaar voor meervoudige moord, en al helemaal geen zuiver voorbeeld is.


  Maak melding

 17. @John, leuk dat je oude artikelen post…..maar post ook de artikelen waarin staat dat de rechter op alles vrijspraak heeft geëist!! En het is nog altijd de rechter die mensen veroordeeld en niet simpele burgers!!


  Maak melding

 18. @Ram Singh 26 oktober 2018 at 18:21
  Wie is die Marlon B die miljoenen euro’s uit NL naar Sme stuurde in de ambulance?
  :::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
  IS EENTJE DIE OP JOU LIJKT !..EZEL !!!


  Maak melding

 19. Pakiratigri lijkt wel een dochteronderneming van robg te zijn,dezelfde shitty uitspraken. . . . . .lekker he boys om die paarse schijt te likken


  Maak melding

 20. Zoals gewoonlijk betreft het in vrijwel alle grote Surinaamse drugszaken de mensen die op Ray en zijn VHP parlementariers lijken. Vroeger, jaren 60 en 70 hadden we het over kikkers en slangen die gediend zouden worden in ruil voor rijkdom. Intussen weten wij allen wel dat het toen al om drugs ging en het waren allen mensen van 1 bepaalde etnische groep. Nu claimen ze dat ze met hard werken de economische macht in Suriname hebben bereikt….we weten wel beter!


  Maak melding

 21. Volgens mij is Yokohama niet van Ramlakhan maar van de broers Parmessar. Ramlakhan is volgens mij als padvinder aan roer gezet. De echte eigenaren zijn Parmessar


  Maak melding

 22. Hey @ We Run Tings,

  Misschien een idee te wachten tot het weer Holi –Phagwa is ergens volgend jaar in maart. Dan beloof ik je dat ik je met paarse stront zal bekladden. Weet wel zeker dat je het aangenaam zal vinden. De paarse stront lekker inademen. Misschien raak je er zelf verslaafd aan. Hey @ We run tings. HERE WE RUN KINGS!


  Maak melding

 23. Rechter doen rechtspraak, maar dat wil nog niet zeggen dat het ook op de waarheid is.

  Voorbeelden zat in de wereld van rijke families e/o machtige mensen die vaak fout zijn en daarmee ook de rechtspraak aan hun zijde hebben.

  Vraag iedere Surinamer is dit bedrijf brandschoon? Aan het resultaat/ (van) de antwoorden is de naakte waarheid.

  wie houdt wie voor de gek?

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 24. aan de saramacca rivier boven suriname is een speciale steiger gebouwd, door meneer parmisser of hoe die mag heten, om hout blokken te laden in schepen, maar nergens is er een douane te bekennen ..
  deze schepen varen recht streeks naar misschien China of elders op deze wereld rond, met medeneming van je weet wel in de blokken die hol zijn gemaakt..

  hierbij speelde die duikboot een zeer belangrijke rol, maar helaas die hebben ze met opzeg laten zinken..


  Maak melding

 25. Op waterkant is net een de poster geplaatst in een ander artikel, kijk daar goed naar en merk op dat:
  .
  Ze worden geschaard onder ‘Kapitalisten en Drugsbarrons’. Daarmee is niet specifiek aangegeven dat zijn Drugsbaronnen zijn. Immers het kan ook gelezen worden als dat zij kapitalisten zijn. Die aanduiding is onmiskenbaar en de zaak zal dan ook onontvakelijk verklaard moeten worden waar bij zij de kosten van het proces moeten betalen.
  Wat een sukkels dat ze de taal zelfs niet beheersen.
  Voor de paarse: Als iemand zegt mannen en vrouwen dat wil dat toch ook niet zeggen dat iemand zowel man als vrouw is.


  Maak melding

 26. Het is daadwerkelijk smaad en laster. Heeft Maisha Neus wel bewijsmateriaal? Dame je moet voorzichtig zijn met je handelingen en wandelingen. Men moet nu uiteindelijk gaan beseffen om geen dingen zomaar te uiten als je geen bewijsmateriaal hebt. Anders zet je jezelf problemen. ( De keiharde realiteit.)


  Maak melding

 27. @Real deal 26 oktober 2018 at 19:31
  Neus voor president kom op steun haar beweging. Tijd voor iets nieuws tijd voor NEUS

  Een NEUS met witte poeder


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.