Suriname voorbereid om noodhulp te bieden aan Trinidad en Tobago

22
Suriname bereid om noodhulp te bieden aan Trinidad en Tobago
Slachtoffers van de overstromingen op Trinidad (c) BrBpTV

PARAMARIBO, 25 okt – Suriname is voorbereid om eventuele noodhulp te bieden aan het door overstromingen geteisterde Trinidad en Tobago. Dat zei minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken vandaag. Ook president Bouterse gaf aan dat Suriname, waar nodig, binnen haar capaciteit een bijdrage zal leveren ter leniging van de ontstane noodsituatie in de getroffen gebieden.

Bouterse heeft naar aanleiding van de recente overstromingen en de gevolgen daarvan voor de bewoners van de zustereilanden, namens de regering en het volk van Suriname zijn innige medeleven betuigt met collega Premier Keith Rowley, de regering en het volk van Trinidad en Tobago.

Volgens de Surinaamse krant De Ware Tijd heeft Paramaribo via Cedema, het Caricom-orgaan voor rampenbeheersing, contact gezocht met de autoriteiten van Trinidad om te vernemen in welke vorm hulp geboden zou kunnen worden. Van het Trinidadiaanse orgaan voor rampenbeheersing is vernomen dat het ‘de ramp onder controle heeft’ aldus dWT.


22 REACTIES

 1. Met veel moeite lukt het de paarse roverheid om de dwaze verarmde domme ndper’ s van gratis ete en drinke te voorzien, dan ga je geweldig doen om anderden in nood te helpen. Fa dang, ach neks no fout als baas en rovers de grote filantropen willen uithangen, terwijl hun verarmde aanhangers dagelijks paars schijten hoe het hoofd boven water ( de paarse misere vol onrecht en misdaad ) te houden. Ach neks no fout doe goed en zie niet om, terwijl je eigen achterban die je daar heft gezet, e k. moro allata in watra.


  Maak melding

 2. Bouterse wil weer eens schitteren door Sinterklaas te spelen. In tussen eten de arme suri’s iedere dag Antroewa met rijst en wachten zij op dozen van Jos Steeman Shipping. Het is iedere dag pinaren in Suriname. Kom er net vandaan. Wat een zooitje is het daar.


  Maak melding

 3. Goede geste van Suriname dat ze klaar staat voor haar partner. Onverlet , Suriname het zelf ook moeilijk heeft. Maar zo help je elkaar. For good times and bad times, Suriname will be on your side forever more.
  That’s what friends are for!


  Maak melding

 4. @Pakiratigri
  Laat je baasje de surinamers helpen met medische zorg.Dan hoeft hij niet voor Cuba voor behandeling.Vergis je niet met de trinidadianen.Ze zijn geen ocergangers.Ze weten hoe zich te redden.Die belachelijke uilskuiken bouta je baasje kan stoppen met de redder te spelen.Hij moet eerst kijken hoe hij Suriname met de dag aan het vernielen is.


  Maak melding

 5. Krijgen we een doorgeef systeem, Suriname geeft goederen weg en vervolgens
  moet Nederland weer spullen naar Suriname sturen. Om een lang verhaal kort
  te houden uiteindelijk betaalt Nederland dank u.


  Maak melding

 6. Suriname voorbereid om noodhulp te bieden aan Trinidad en Tobago

  Is het niet dit land, ondernemingen die oa Surinaamse Doksa op hun markt jaren lang hebben tegen gewerkt.

  Als Surinaamse ondernemingen een gelegenheid hebben om het ijzer te smeden als het heet is, dan is dit het moment op hun produkten nu op de Markt van T&T aan de man te brengen. Als ze dan nog steeds Surinaamse ondernemingen tegen werken, dan moet Suriname haar/zijn conclussie trekken.

  Surinaamse ondernemers overspoelt u de markt van T&T met uw producten, Made in Suriname.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 7. @Forza
  Wat een idioot ben je.
  Als Trinidad medelijden zou hebben met de surinamers zou Suriname doks importeren naar Trinidad.Zaken zijn zaken .En Trinidad doet zaken.Ze hebben die begi-begi mentaliteit van bouta niet.
  .


  Maak melding

 8. Excuses..het moet zijn..
  Suriname zou zijn doksenvlees Exporteren naar Trinidad.Trinidad weet hoe handel te drijven en wij de surinamers hebben het nakijken.


  Maak melding

 9. Heerenstraat …‚Ķ.na tien uur ’s avond beginnen zwervers de vele stoepen van de kantoren schoon te maken om er een plek te vinden voor het slapen. In de vele vuilnistonnen en plastiekzakken vuil zoeken enkele zwervers hongerig naar eten. Onder hen bevinden zich velen in in 2010 op de ndp hebben gestemd.


  Maak melding

 10. Ook Slijngaard bij het te versturen goederen doen.Op Ornamibo heeft Slijngaard de God van het vuur met glans verslagen binnen de kortste keren.
  En op Trinidad kan hij goed van pas komen om Poseidon een lesje te leren.


  Maak melding

 11. Daar heb je ze weer hun masker is gevallen. Het gsst ze niet om de medemens maar puur hun enge eigen wereldje die is ingestort. Daarom ga ik voor nog 5


  Maak melding

 12. Elke dag zitten jullie hier te schelden…..net f…wijven!!
  Doe wat onderneem actie,denk je dat die klootzak zn tijd neemt om dit te lezen!
  Hij lacht zich krom..wat en wie hij is is al bekend!
  Hij is mens zoals ieder ander toch…geef hem een kogel,of gooi een fucking handgranaat einde verhaal.
  Jullie vyanden zitten op elke hoek(chinees) doe daar wat aan!
  Jullie worden in eigen land vernederd en gediscrimineerd!
  Waar is jullie eigenwaarde jullie trots …surinamers willen julie dit?
  Kijk op u_tube wat chinezen met blakkas doen in hun eigen kenya nigeria etc dr zijn zoveel voorbeelden van dit vervloekt ras die vooral derde wereld landen overnemen .
  Suriname is geen uitzondering..ook suriname zal vallen…
  Ze komen je land innemen en doen wat ze willen….en de regering wilt dat we buigen voor de spleetoog!!

  In china word je als zwarte man uitgelachen,uitgemaakt voor monkey,zonder pardon opgepakt of geweigerd in hotels,opgepakt door de politie.

  De chinees is in suriname voor een ding…voor surinaamse grondstoffen en het land zelf!


  Maak melding

 13. Gedeelde smart is halve smart.

  Het is volgens mij geen heel goed dat Suriname van het weinige dat ze hebben een beetje schenken aan mensen die het slechter hebben.

  Dat doen vele Surinamers in het buitenland ook.


  Maak melding

 14. @ 2all Surinamers incl. ik,mij zelf wij zullen Suriname nooit opbouwen tot een Dubai, wij hebben de kennis de kunde de know-how en het inlevingsvermogen niet, zoals andere volkeren dat wel hebben hebben. Wij zullen toch andere volkeren binnen moeten halen Suriname tot ontwikkeling te brengen en tot een groot economisch macht te maken, met onze huidige populatie van Surinamers kunnen wij niks uitrichten….eens en voor altijd toegeven mensen….Wij kunnen niks ontwikkelen, niks bouwen, niks onderhouden, confrom de internationale standaarden…wij zijn goed voor kleinschalige activiteiten, meer zijn wij niet….wij tellen nergens mee…ja als 3e wereldland zonder enige vooruitzichten… ra ra waar zou het moeten liggen, zie toelichtingting….


  Maak melding

 15. Wat Surinamers moeten begrijpen dat als rijke westerse landen in Noodsituatie doen met hun macht, kapitaal, produkten, kennis, wetenschap, handelsdrift ze deze markten voor zich winnen en het vol stoppen met hun produkten. Het een goede mogelijkheid is om je nationale produktie die al door de ramp is uitgeschakeld over te nemen. Hun produkten, smaken, logo’s en aan je te bieden.

  Deze mensen in nood zijn dan de slaaf of verslaafd geworden van je produkt en als je land na enige jaren weer zich ophef zoeken ze dan daar enkele ondernemers die de westerse produkten aan de man te brengen.

  Humanitair, mensenrechten, enz. Denk je dat westerse landen zicn daar echt druk om maken.

  Als Surinaamse ondernemers verstandig zijn, dan maken ze van de nood in T&T gebruik om nu hun producten daar op de markt te brengen en daarna via een onderneming hun producten aan hen te verkopen. Zo werkt het met mensen in nood te hulp komen en geld te gaan verdienen en hun produktie over te nemen en kapot te maken.

  Wie wil mag zich blind staren op mensen in nood en er niet beter van worden.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 16. @ Ray 25 oktober 2018 at 22:57
  @Forza
  Wat een idioot ben je.
  Als Trinidad medelijden zou hebben met de surinamers zou Suriname doks importeren naar Trinidad.Zaken zijn zaken .En Trinidad doet zaken.Ze hebben die begi-begi mentaliteit van bouta niet.
  .

  Ray 25 oktober 2018 at 23:01
  Excuses..het moet zijn..
  Suriname zou zijn doksenvlees Exporteren naar Trinidad.Trinidad weet hoe handel te drijven en wij de surinamers hebben het nakijken.
  ——————————————————————————
  ——————————————————————————
  BOERIEKIE RAY !..TAP JOE GO OLLO,JEH SKRIEF WANG LO KA !


  Maak melding

 17. Oprotten moeten de azijnpissers, de low ranking aanhang van de oppositie. Suriname kan best hulp bieden t.b.v. de watersnoodramp op Trinidad. Dit noemt men gepaste solidariteit onder Caricom leden. De hulp van Suriname kan bestaan uit het leveren van rijst, groenten, water, veldkeukens bemenst door militairen, doktoren en verpleegkundigen,enz,enz. Er kunnen ook leger helikopters beschikbaar worden gesteld.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.