zondag, april 14, 2024
HomeOnderwerpenMaatschappijPop-up expositie over verhalen van Surinamers in Nederland

Pop-up expositie over verhalen van Surinamers in Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

AMSTERDAM, 25 okt – Op vrijdag 26 oktober 2018 vindt bij Vereniging Ons Suriname de opening plaats van de pop-up expositie ‘Onze * Tori: verhalen van Surinamers in Nederland’. In de afgelopen honderd jaar zijn er vele bijzondere verhalen en gebeurtenissen die lang verzwegen zijn gebleven. Sommige zijn al bekend, andere nog onontdekt. The Black Archives geeft met Onze * Tori het startschot van een nieuw project om deze geschiedenissen zichtbaar maken. Verhalen over migratie, hoop, liefde, strijd, racisme, verzet daartegen, maar ook over ondernemerschap, kunst, sport en alles daar tussen in.

In het kader van dit jubileum zal The Black Archives zomer 2019 een expositie openen rondom verborgen geschiedenis van Surinamers in Nederland. In een bredere context wil The Black Archives ook bijzondere verhalen documenteren van de gehele Surinaamse gemeenschap in Nederland.

De pop-up expo die op 26 oktober 2018 wordt geopend is een eerste stap. De kern van deze expositie wordt gevormd door zeven kunstwerken door zeven Surinaams-Nederlandse kunstenaars. Zij hebben portretten gemaakt van een aantal bijzondere personen uit de honderdjarige geschiedenis van de Vereniging Ons Suriname en uit de afgelopen honderd jaar van de geschiedenis van Surinamers in Nederland. Ben je benieuwd naar de portretten en welke personen? Kom dan naar de pop-up expositie!

– Wanneer? vrijdag 26 oktober 2018
– Tijd? 18:30 (aanvang: 19:00) – 22:00 uur
– Waar? Vereniging Ons Suriname / The Black Archives: Zeeburgerdijk 19b, 1093SK

opening
Fernandes Express
BODO Party

6 REACTIES
 1. Uit de tweede alinea is duidelijk te lezen wie met Surinamers bedoeld worden.
  Het gaat in eerste instantie om de creolen. In de bredere context wil The Black Archives ook de bijzondere verhalen van de andere Surinaamse gemeenschappen documenteren.
  Zegt mij weer genoeg.
  En ik ben verweten dat ik verdeeldheid zaai in de Surinaamse samenleving.


  Maak melding
 2. Aangezien Suriname verschillende bevolkingsgroepen heeft, ben ik van mening dat thema’s en dan maakt het niet uit wat dan ook, gezamenlijk aangepakt moeten worden. Vanaf het begin tot het eind. De ene bevolkingsgroep bestaat niet zonder de andere. Dus mensen moeten geen activiteiten ontplooien waarbij de aandacht gevestigd wordt op een bepaalde bevolkingsgroep. Ook al gaat men beweren in een later stadium het in een bredere context te willen plaatsen. Nee! Dat is geen eenheid. We gaan gezamenlijk uit en komen gezamenlijk thuis, Unu no e taki ; ‘i kan go , mi e kon later’. San na sani dati?


  Maak melding
 3. Iedereen heeft een verhaal, een geschiedenis, afkomst/etniciteit, man. vrouw, kind, jongen, meisje, opleiding, beroep, sport en spel, waar je woont, enz.

  Het leven is wat je ervan maakt. Wie beroemd/berucht wordt zal veel in het nieuws staan, wie niet slaagt in het leven, enz, is maar een nummer of naam in de gemeentelijke burgerlijke stand, onbekend.

  Met het internettijdperkt proberen mensen zich op allerlei website te profileren en een gezicht te hebben en zich te presenteren aan de wereld.

  Ik wens iedereen met een verhaal die zich wil presenteren of what ever en in de kijker te staan en voor het nageslacht zeker hierdoor kan blijven bestaan succes toe. Als ze er niet meer zijn kunnen anderen ernaar kijken en hun menig over hem/haar hebben.

  Het internet website van iedere persoonis een goede plek dat een ieder persoon zijn/haar eigen, verhaal, geschiedenis in een museum kan plaatsen. Wat de waarde ervan is, is wat de betekenis kan zijn voor anderen en ermee zouden kunnen doen voor hun eigen leven in hun periode, van zouden kunnen leren.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 4. Wanneer komt er een pop-up expositie over verhalen van Surinamers in Nederland die 43 jaren van slavernij ondergaan?
  En in Nederland racisme, racistische roof, uitbuiting en gedwongen scheiding ondergaan. Een wettig huwelijk in Suriname door fraude is ontbonden, kind geboren in Nederland 40 jaren later haar eigen identiteit en burgerrechten kwijt is.


  Maak melding
 5. De wreedheden en beestelijke omgang van Nederlandse Ministerie waar geen gelijkheid bestaat, de Nederlandse Wet en Regelgeving kent racisme, ongelijkheid en apartheid.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES