zondag, juni 23, 2024
HomeNieuws uit SurinameSchenking Japan aan Suriname opmerkelijk kort na ja-stem walvisvangst

Schenking Japan aan Suriname opmerkelijk kort na ja-stem walvisvangst

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – Suriname heeft een schenking gekregen van Japan. Maar liefst drie en een half miljoen dollar gaat naar voorzieningen voor de kleinschalige visvangst. De gulle geste komt opmerkelijk kort nadat Suriname stemde voor de jacht op walvissen. Noch Buitenlandse Zaken, noch de Japanse ambassadeur Mitsuhiko Okada wil de twee met elkaar verbinden. Suriname heeft zich beslist niet laten omkopen.

Het Surinaamse standpunt binnen de Internationale Walviscommissie is niet van vandaag. “Suriname loopt niet blindelings achter de internationale populariteit. We kijken altijd eerst naar ons eigen concept van duurzaamheid”, zegt minister Yldiz Pollack-Beighle van Buitenlandse Zaken tegenover de Ware Tijd. Al jaren wordt consequent gestemd tegen een internationaal verbod op het vangen van walvissen.

Haast net zo lang geeft Japan geld. Volgens Okada is Japan voor behoud van walvisvoorkomens. Het slachten van walvissen in Japan is zuiver bedoeld als wetenschappelijke ondersteuning. Het standpunt van Suriname ligt daar verdacht dicht bij. “We zullen nooit wild-west walvisvangst toestaan. We moeten wel naar duurzaam gebruik. Er moet daarom meer research en development worden gedaan”, zegt Pollack Beighle.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

25 REACTIES
 1. Japan en China schuiven met geld om walvissen te mogen jagen en dit
  gebeurt ook met haaienvinnen om er soep van te maken. Ja stem levert geld op, de
  minister kan er een mooi verhaal aan breien maar zo is het. Ik zal het nog sterker
  vertellen als de EU zegt je krijgt het dubbele om nee te stemmen dan stemt Suriname
  in een keer tegen, hoezo eigen visie.


  Maak melding
 2. Los van van dat ik tegen de walvissenvangst ben is dit bedrag van 3 en een half miljoen gewoon een lachertje en een belediging voor Suriname.
  Een schenking!? Hahaha dit is een miljarden business, die Japanners lachen zich rot!
  Ik weet niet wat voor mensen daar zitten hoor die hierin toegestemd hebben, wauw man. Triest hoor.


  Maak melding
 3. SURINAME BIG SALE: GET DIRTY POLITICIANS ON YOUR PAYROLL FOR CHEAP PERMITS AND FREE LAND AND NATURAL RESOURCES.
  SPECIAL OFFER FOR LONG TIME ALLIES: 300 PERMITS FOR THE PRICE OF 1.
  BIGGEST SALE OF ALL TIME, GET IT QUICK BEFORE EVERYTHING IS GONE!


  Maak melding
 4. China is in tegenstelling tot Japan geen land dat aan de walvisvaart doet. Noorwegen, Ijsland en Japan zijn de echte boosdoeners .Alle drie landen zijn zeer ontwikkeld. Maar het ligt in de traditie net als Zwarte Piet. Suriname moet zich zorgen maken om de flora en fauna binnen eigen land. Dat is de grootste uitdaging. Of Suriname nou voor gestemd had of niet zou geen ene reet hebben uitgemaakt. Door voor te stemmen hebben ze wel cash gekregen. Terugkerend naar eigen flora en fauna is het wel raadzaam dat Suriname in het vervolg koosjer omgaat met de natuur.


  Maak melding
 5. Ach niet treuren,deze madam en haar kornuiten zullen moeten rennen voor hun leven als er jacht op ze w p rden gemaakt. Ze kan liever net als vele van de collegas ministers van haar beginnen af te vallen. Is gewoon een kwestie van tijd.
  Zoals ze mensen omkopen zo worden deze gasten omgekocht.
  Svb is ook zo een kliek die hun stem verkopen.
  Tijd zal ze anders leren.


  Maak melding
 6. En by the way wij hoeven niet roomser te zijn dan de paus Wij steunen onze vrienden Als de oppositie niet wilt dat wij geld lenen bij de IMF dan komt het maar ergens anders vandaan


  Maak melding
 7. De vorige regering zei ook ja tegen walvissen jacht. En kreeg toen ook al geld van Japan alleen toen werd er geen vruchtbaarheid aan gegeven. Dus voor al die mensen die nu zou had roepen waar waren jullie toen. Het is allemaal en pot nat de NDP VHP NPS en al die andere rovers die Suriname in de uitverkoop doen. Het tijd dat de nieuwe generatie aan de macht komt.


  Maak melding
 8. Wat een schande, we hebben die dieren nodig om alles instant te houden. Hoe kan dat kleine geld bedrag het goed praten. om ja te zeggen tegen de uitroeiing van belangrijke dieren. Die minister moet zich dood schamen. Waarschijnlijk heeft hij ook wat gekregen op zijn bankrekening… Lamme slappe stinkvis die je bent.


  Maak melding
 9. Suriname jaagt niet op walvissen dus waarom voor stemmen voor de walvis jacht?
  Suriname Suriname altijd praten over slaven en vergoedingen voor de slaven.
  Suriname is de slaaf in moderne tijd maar niet de blanken zijn nu de meesters dat zijn nu de Chinezen en ja nog steeds worden de slaven verkocht door hun eigen broeders en zusters voor een appel en een halve ei


  Maak melding
 10. Betje Big Yildiz, is weer bezig. Zij is zelf een grote Walvis waarop gejaagd moet worden. Zo zie je maar weer, tekenen he om geld binnen te halen die in haar eigen zak en haar kornuiten verdwijnt.Zo dus weer geld binnen voor snoepreisjes, kaviaar en de luxe hotels. Waarom zou je tekenen om dieren te vermoorden??? Voor geld hoe laag ben je dan gezonken Yildiz, grote walvis.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES