Krant: ‘DC Kenya Pansa moest weg vanwege corruptie bij goudwinning’

19
'I love Brokondo' kunstwerk onthult in Suriname
De aftredende districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pansa.

PARAMARIBO, 24 okt – Districtscommissaris Kenya Pansa van Brokopondo, werd onlangs vervangen door ex-parlementariër Frederik Finisie, omdat Pansa mogelijk betrokken zou zijn bij corruptie bij goudwinning in Suriname. Dat schrijft de Surinaamse krant De Ware Tijd (dWT) vandaag.

Pansa zou begin 2017 toestemming hebben gegeven aan personen om aan goudwinning te doen nabij een school in Brokopondo Centrum en zou hiervoor geld hebben ontvangen, aldus de krant. Ook zou Pansa volgens dWT niet meer geliefd zijn bij structuren van de NDP in Brokopondo.

De krant citeert een bron die stelt dat Pansa een heleboel brokken heeft gemaakt “en één daarvan is de kwestie van de goudwinning nabij de school”. Pansa zelf ontkende tegenover de Ware Tijd dat de genoemde redenen de oorzaak zijn dat ze is vervangen.

- Advertentie -

19 REACTIES

 1. Soso fufurmang ini Sranang!!! God, wie is dan wel eerlijk in Suriname!! Mijn Opa zei tegen mij, als je in SU bent, moet jij je eigen schaduw niet vertrouwen!! voor hetzelfde geld, heb je met een leba te maken!!

 2. Mooi in witte pak rond lopen en de boel daar belasten. Waar apen een positie hebben gaat nooit goed werken. Ze vullen eerst hun eigen zakken en daarna kijken wat en hoe verder. En straks alles ontkennen dat men zomaar wat zegt. Want neks no fout. Tering debielen bij elkaar.

 3. Zo de eerste burger van het land, zo zijn dwaze onderdanen, misdadig, rovend en moordend corrupt. Alle ndper’ s zijn een vloek voor het land geworden. Wanneer ze klagen en thuis bij je komen bedelen en je verwijst ze naar hun soso libi didibri baas is hun antwoordt altijd hetzelfde, eeh ma neks no fout tog om je te vrage om me te helpt, want baas hebt het druk met zijn werk om land weer gezont te maakt.

 4. ja deze mensen van de ndp onder anderen dodson tekenen verguningen in boedel zonder mede in sprak van anderen voor een persoon voor wat geld die moet ook in het gevang die boef .

 5. Oma en opa houden hun kinderen en kleinkinderen dagelijks voor alles wat met ndp te maken heft te haten, want ndp is van hoofschedel tot voetzool paars misdadig vervloekt. Eenmaal in zee met de ndp ie k. Je wordt gewetenloos en vervalt geestelijk en morel langzaam maar zeker weg in de paarse misdadige modder en drijfzand vol van krankzinnige gewetenloze misdadigheden. Oe tang lobi afgod ddb, meye en misika, wo k. dong no mpp ndp addergebroed.

 6. Die andere geldwolven willen ook eten daarom moest ze weg. We gaan hun ook betalen om al het goud, edelstenen en hout weg te sluizen.

 7. Corruptie is institutioneel in Su.Alsje wat wil hebben moey je betalen en aan de juiste man of vrouw.Niemand kan de verleiding weerstaan. Als Pansa geld aannam waarom is de ndp top zo gevoelig er over geworden?

 8. Kijk maar naar apdoel van de ndp hij blijft nog bij zijn moeder en maak mensen daar in zijn omgeving grond af handig na so .

 9. Het is gewoon een corrupte zooi daar van hoog tot laag !
  En as je niet mee doet, ben je een loser dat is een feit.

  Sari tori
  Jacko

 10. De problemen rondom corruptie komen nu uit alle kieren en gaten..
  Ik ben heel benieuwd welke draai aan deze zaken gegeven gaat worden. Hoe zal Doekhie zich terug trekken uit zijn beschuldigingen.

 11. Een uit de duim gezogen verhaal nothing more and nothing last vandaar het woord ;Mogelijk? maw er is niets geverifieerd of hoor en wederhoor toegepast suggestief,dit is het niveau van de Su verslaggevers want journalisten hebben wij volgens mij niet in Su,want die gn eerst op onderzoek uit voordat ze tot publicatie overgaan,tegenwoordig is dit een vrije beroep iedereen mag zich verslaggever noemen als j een video camera koopt en gt rondsnuffelen als een hongerige straathond die weken niet heeft gevreten en koste wat het kost brood op tafel moet leggen

 12. NDP-top faalt en legt bewijsstukken, z.a. openbare
  inschrijving, balans en overige cijfers van onafhankelijke
  deskundigen niet op tafel.

  SML-zaak stinkt heel erg, zelfs een leek ziet dat er
  wordt gerommeld.

  Er is doodgewoon geld nodig voor de verkiezingskas en
  men geeft een plant en gronden van het Volk, zonder
  een normale redelijke vergoeding, weg aan een partijgenoot !

  TIJD VOOR NIEUWE LEIDERS, DIE WEL GEVEN OM LAND
  en VOLK !!!

  MEK DENG CORRUPTE FUFURMANG GWE !!!!!

 13. Mooi compliment !varkens zijn zeer intelligent,maarmet paarse stront in je hoofd snap ik jou gedachten.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.