Japan schenkt U$. 3,5 miljoen voor versterking visserijsector Suriname

23
Japan schenkt U$. 3,5 miljoen voor versterking visserijsector Suriname

PARAMARIBO, 24 okt – Japan heeft US$ 3,5 miljoen aan Suriname beschikbaar gesteld voor de aanschaf van apparatuur om de visserijsector op te peppen. Dinsdag hebben de niet-residerende ambassadeur van Japan voor Suriname, Mitsuhiko Okada (l), en Suriname’s minister van Buitenlandse Zaken, Yldiz Pollack-Beighle (r), hiervoor een Exchange of Notes ondertekent.

Het ondertekend document sluit aan op het economische en sociale programma van Japan. Minister Lekhram Soerdjan van Landbouw, Veeteelt en Visserij (LVV) stelde dat de visserijsector van groot belang is voor de economie. Deze draagt inkomsten bij voor het land en biedt ook werkgelegenheid aan gezinnen.

De schenking van Japan ziet hij als een mogelijkheid om de visserijsector verder te ontwikkelen.

23 REACTIES

 1. Enne…. 3 keren raden, waar zal het geld naartoe gaan….
  Als je morgen aan Suriname 3,5 miljoen keren 3,5 miljard geeft blijft het land binnen enkele jaren weer berooid achter. Het ligt gewoon in hun genen. Ze kunnen niet eens hun huis besturen laat staan een land. Een voorbeeld: neem maar een land als Botswana. Wat voor grondstoffen hebben ze allemaal niet. Ze expoteren Diamanten, Goud, Koper, Nikkel, Mangaan, Platina enz enz. Toch zie daar daar zoveel gemergelde mensen. Het ligt gewoon in hun genen. Wat een ras.


  Maak melding

 2. Volgende njangpatoe biedt zich aan. Ik ben benieuwd wat voor apparatuur. Grote SUV’s 100 inch led tv’s. Soerdjan eist ook zijn deel, er moet een groot huis komen om de apparatuur op te slaan.


  Maak melding

 3. Ai booi, eindelijk verstandige mensen hier die het zelfde denken als ik !!! Trouwens wie heeft de surinaamse rivieren leeggeroofd . Zijn het niet de jappenners geweest, dus wat voor apparatuur. Dat zullen wij nooit te horen krijgen. Die beighle nou,ze teken alsof haar leven ervan afhangt , tjepotie wat een vertoning.


  Maak melding

 4. Je moest eens weten hoe gemeen de wereld in elkaar steekt.
  Ze gebruiken elkaar , om er zelf beter van te worden, of eigenlijk gebruiken ze slappelingen om er zelf beter van te worden.
  Je moet van goede huizen komen , wil je even sterk zijn.


  Maak melding

 5. Ja baja de hand was de andere, en maar klagen dat er geen geld is dingen te doen wat nodig is
  @ Vliegende Hollander een terechte opmerking : dat gaan ze zeker doen, het zijn ja knikkers zo
  lang je maar met poen schuift !!!! Het land is totaal in de vernieling door corruptie en waanbeleid !

  sari tori
  Jacko


  Maak melding

 6. Waar zijn de politici méé bezig. Ik geef je wat en ik krijg er wat voor terug. Suriname in de uitverkoop.ik hoop dat het Surinaamse volk met hun verstand kiezen dit keer en een lange termijn visie hebben want zo kan het niet langer. Criminaliteit is al zo hoog ik vrees dat het erger gaat worden. Volk van Suriname sta op en laat je stem horen. Nu worden jullie alleen met zoete broodjes goed gehouden. Nu de tijd voor verkiezingen naderen worden er oplap werkzaamheden uitgevoerd. Sarie torie


  Maak melding

 7. Als dit soort scheit bedragen zoveel aandacht krijgt, kan de mini ster van buitenlandse zaken, regering ddb-adhin beter haar bondroe per direct nemen en op de zon gaan wonen.

  Als Suriname voor dit soort peanuts bedragen de Japenners steun verleent voor hun vangst op walwissen, is Suriname heel diep gevallen.

  Boen Sari (his)Tory

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Japan ,Ijsland en Noorwegen houden zich nog steeds bezig met de walvisvaart. Er was een conferentie enige tijd geleden in Brazilië. Het ging om een natuurreservaat voor walvissen. Suriname heeft daarbij voor Japan gekozen. Niet dat het zoveel uitmaakte ,want de meerderheid stemde tegen. Maar, zie de vruchten hiervan.


  Maak melding

 9. Wanneer gaan we nou ophouden met deze nutteloze vormen van financieren, leningen en schenkingen accepteren.
  Ik wil een regering zien die een degelijk meer jaren ontwikkelingsplan maakt in alle sectoren gebaseerd op realistische feiten en omstandigheden. Hierbij moet de nadruk komen te liggen op vooral de productie.
  Maar als alleen leeghoofden en profiteurs de cruciale functies bekleden dan begrijpt een ieder waarom Suriname nu staat waar het staat.

  Ik wil graag over 6 maanden tot de dollar cent nauwkeurig weten hoe en waaraan deze schenking van Japan is uitgegeven.
  Want het is gebruikelijk in Suriname dat je over de besteding van publieke gelden zelden of nooit wat hoort.


  Maak melding

 10. Meer dan de helft zal verdwijnen in de paarse duivelse staatskas. Ndp, DDb en zijn duivels misdadig bezeten zijn sinds 1980 de werkelijke oorzaak van Sodom en Gomarra in het land. Heel veel ndpers zijn letterlijk en figuurlijk Bouterse bezeten, misdadig van aard net als Dino, Meriba en stinkend corrupte verrijkte drugs en misdadige trwawanten.


  Maak melding

 11. Suriname teert op leningen, schenkingen, donaties, dankzij Bouterse en kornuiten.
  Japan heeft natuurlijk een doel: voor wat hoort wat. Dat hebben alle landen die gul zijn met giften, maar er zit altijd een addertje onder het gras.

  Off topic

  In de Volkskrant van 15 oktober j.l. is een artikel verschenen van Jeroen Vissers over Jappaners en hafu’s. Hafu’s zijn gemengde Japanners. Jappaners hebben liever geen hafu’s in de familie.
  Men zegt dat hindustanen zich niet graag vermengen en de kinderen die uit een gemengde relatie worden geboren niet als kleinkinderen beschouwen, de Jappaners zijn wat dit betreft geen haar beter.
  De Japans-Belgische fotograaf Tetsuro Miyazaki probeert alle combinaties van hafu’s vast te leggen.


  Maak melding

 12. En dus weten jullie dat wanneer Japan zegt : “‘spring””, jullie niet vragen :””waarom””, maar : “”HOE HOOG””, want ik heb jullie nu in de pocket . De walvis wordt in Suriname tegen een weggeef prijs , appel en een ei . in de vernieling geholpen.


  Maak melding

 13. Japanners zijn nog intelligenter dan de han- chinezen en heel goed ontwikkeld!Jammer voor Suriname,iedereen houdt van geld en gaan onderteken zonder verstand.3,5 miljoen US dollar is allerminst
  voor deze gasten.Welk land volgt dan nu?Venezuela of Syrie?


  Maak melding

 14. Suriname zou met allerhande leningen (denk aan IsDB, PR China, IMF, en nu Japan) al lang uit het economische slob moeten zijn geholpen, gezien de niet talrijke bevolking en de daarmee samenhangende projecten. Hoe minder burgers in een land, hoe minder burgerlijke noden, zou je logischerwijze kunnen constateren, echter, telkenmale sijpelt het verstrekte leningengeld naar andere projecten (zeer waarschijnlijk prive-projecten van sommige bestuurders???). Tenzij het geleende geld voor herfinanciering wordt gebruikt, blijft het een moeizame en kwakkelende economische situatie.


  Maak melding

 15. Deze yildiz is steeds bezig te bedelen.waarom niet naar Afrika om te bedelen maar nee hoor want in Afrika hebben ze het zelf nodig. Dus maar de Chinezen en de japannners met mooie praatjes om kopen. Je hoort niet dat het land suriname iets uit eigen staatskas besteed. Nee want dat is al leeg geplunderd door deze debielen. Dus nu op bedel tour gaan. En ja hoor ze krijgen wat en daarna hoor je nooit meer wat, en wat er met het geld is gebeurt. Totdat je weer hoort er is corruptie gepleegd. Geld is verdwenen. Stelletje legerhoofden bij elkaar.


  Maak melding

 16. Het gros der debiele ndper’ s zijn in werkelijkheid verworden bedelende zombies. Je gaat naar omoe snesi en steeds vragen ze, eeh eeh joe ha wang lekkers gi mi, of eeeh mag ik je boodschappen tas eeh drage, eeh mag ik op je fiets eeh lette, eeh geef me wat noh, eeh me kind hebt vandaag nie gegeet eeh koop een brood vo haar en mij noh, eeeh je hebt geld noh, eeh je moet me weer wijze dat je koopt kan, eeh joe mpp is mijn antwoordt, gwe joe lagi ndp bouta verslaafd dong allata’ s. Gwe go na joe soso lobi didibri baas of go na oom Krijs foe Combewojo voo gratis ete en drinke, dong donh ndp burikies. Ai boi ndper’ s zijn bedelaars of rovers. Ook eten enkelen al Dagoebal en poep zoals ene dwaze ndper, geheten von Poepheuvel. Wahahaha. Ndpsma na sikie sma.


  Maak melding

 17. Ik ben even bezorgd als de vorige bloggers dat het geld in de zakken van de ndp leden vetdwijnt. Het geld kan de kust vissers beschermen met gps en een emergency station tegen piraten. Natuurlijk een kustwachtboot in zee. Deze kustwacht boten kunnen de ilegale guyaneze vissres en boten in beslag nemen en zinken . Ze plunderen onze zee. Het was een klacht van onze vissers. De kustwacht met radar kan de boten opsporen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.