‘Black Male Achievers’ als rolmodellen voor jonge jongens

16
'Black Male Achievers' als rolmodellen voor jonge jongens
De Black Male Achievers.

AMSTERDAM, 23 okt – Vierendertig invloedrijke zwarte mannen in Nederland gingen afgelopen zondag samen op de foto, in het kader van de Black Achievement Month. De mannen willen laten zien dat zwarte mannen overal werken en succesvol zijn en niet alleen maar rapper, zanger of voetballer worden.

Ze zijn ook accountant, predikers, dichters of doktoren. Rolmodellen laten zien aan jonge jongens, was de motivatie van de ‘Black Male Achievers’.

Initiatiefnemer Gershwin Bonevacia schoof gisteravond samen met Steven Montroos en Jerry Roy Karg aan bij het programma Pauw en vertelde over het belang van rolmodellen:


16 REACTIES

 1. Geweldig jonge mannen.Ga zo door jullie zitten op de goede weg, ondanks jullie allen geen rolmodellen als vaders hebben gehad. Maar hieruit blijkt, waar een wil is. is een weg om hoog op de maatschappelijke ladder te komen. De jongeren onder ons, blijven stimuleren. Jullie meetings promoten in de wijken waar veel donkere allochtonen wonen. Ik ben heel trots op jullie ook wat jullie bereikt hebben in jullie leven. Ervoor openstaan om te laten zien dat het beter kan. Go for it.


  Maak melding

 2. Boeboe bit Sjorie
  Waar staat er dat deze jonge veelbelovende mannen geen rolmodel hebben gehad?
  Of is het een aanname omdat ze zwarte mannen zijn?

  Slaat nergens op


  Maak melding

 3. Er zijn genoeg black achievers. Ze weten wat er nodig is om je weg te vinden in een complexe samenleving. De non achievers zien hun lot nog steeds als de wil van god. Ze zijn bang gemaakt dat als je een eigen wil hebt, god je zal straffen.


  Maak melding

 4. Boeboe, mijn neef is ook op de foto en zijn vader was en is er altijd. Boeboe, schudt dat generaliserende vieze gevoel van je af. Nie goed en voortaan, reageer alleen wanneer je het hele interview hebt beluisterd. Dit gaat niet om hun, dit gaat om de huidige en toekomstige jongeren te stimuleren, misschien wel jou kind of kleinkind. Nooit meer zomaar zwart met negatief associëren Boeboe anders,… backslap.
  Begrepen?


  Maak melding

 5. Zo zie ik het het graag .Hier wordt ik enorm trots van . Heb altijd moeite met ouders gehad die hun zonen vooral pushen om te voetballen met het grote geld in het vooruitzicht. Met rappen en voetballen zullen we nooit invloed in de samenleving kunnen uitoefenen. Stimuleer jou kinderen om vooral hard te werken op school en zo hoog mogelijk te scoren. breng ze naar musea, vertel ze over de geschiedenis van Nederland je woont per slot van rekening hier. Verbreed je horizon, geen genoegen nemen met een HAVO of MBO diploma maar doorstromen naar het wetenschappelijk onderwijs. We lopen reeds ver achter , dus de hoogste tijd om aan te pakken zodat ik over vijf jaar bijvoorbeeld weer een tweedekamer lid kan verwelkomen met een Surinaamse achtergrond.


  Maak melding

 6. Prachtig initiatief van de organisatoren. Alleen jammer dat hier op Waterkant de zwarte rolmodellen die in de discussies participeren meedogenloos worden verketterd. Maar dat geeft niet. We hebben een brede rug die veel kan dragen. De waardeloze commentaren gaan bij ons het ene oor in en het andere oor uit. Duidelijk genoeg…….!!!!!!


  Maak melding

 7. Goed dat zij hun droom hebben kunnen verwezenlijken in tegenstelling tot vele anderen die ook goed geschoold zijn en niet hebben kunnen doorbreken.

  USA, GB, EU, Duitsland, Frankrijk, Nederland enz, is een blanke maatschappi, een mannen maatschappij, gevestigden of old schoolboy netwerk.

  Wat de boer niet kent lust hij niet, hoe goed je ook bent. Voorbeelden zat, Ook de niet gevestigde blanke slimme man/vrouw, boerenzoon, enz wil zich daar nestelen in Old Schoolboy Netwerk. Zie daar de concurrentie in deze maatschappij die druipt van discriminatie en rascisme.

  Wie dit wil ontkennen, mag dat doen. Vele slimme zwarte mannen halen niet het aller beste in hun beroepen. De gevestigden willen niet te veel dat anders is om hen heen. Zie Donald Trump maar, extreem concervatief en dat stopt hij niet onder stoelen of banken.

  Enkele die anders zijn dan de gevestigden, old schoolboys netwerk zullen het wel redden. Het was zo, is zo en zal nog heel lang zo blijven. Wie geld heeft, grote ondernemingen, de regels bepalen, aan de touwtjes trekken, enz die bepalen.

  Er was een tijd dat Surinaamse leerlingen van middelbare scholen als ze naar Nederland kwamen voor verdere studies het heel goed deden. Die tijd is geweest. Als je ziet een groep Surinamers wiens ouders goede opleidingen hadden in Suriname en met hun kids naar Nederland kwamen, ging het heel slecht met de kids van deze Surinamers. i.p.v. dat die vele malen beter werden dan hun ouders liep het met velen verkeerd af. Gelukkig kwam er uit deze groep wel een enkelen die het wel goed deden wat hun opleidingen betrof. Als ze dan op de arbeidsmarkt kwamen, haalden uit deze groep velen weer niet het aller beste. Het zijn maar enkelen. Uit een andere groep uit Suriname waren de ouders niet eens geschoold, maar hun kids stroomden gewoon van de lagere school, middelbare school door naar de universiteit en hadden succes. Deze groep koos vaak voor beroepen waar ze wel hun eigen baas konden zijn en gingen voor zich zelf ondernemen. Wat gezegd kan worden dat uit beide groepen het wel goed doen als het om afgestudeerden gaat op hoge scholen en universiteiten.

  Wat ook gezegd moet worden dat vele Surinamers blijven hangen op MBO-opleidingen. Heel jammer. Ook het advies van de school speelt hierin ook een rol, ondanks dat de resultaten toch anders wijzen. Het schort bij vele ouders om geen genoegen te nemen met wat de school zegt en dit voor lief aannemen. Surinamers, ouders van de kids, moeten wat dat betreft assertiever worden en weten wat ze wat de schoolopleiding betreft wat ze willen en aankunnen.

  Wat de beste opleidingen betreft kunnen ze het beste halen, maar dat is nog geen garantie dat je ook de beste beroepen krijgt bij old boys netwerk, gevestigden in een maatschappij vol van discriminatie e/o rascisme.

  De mens moet het aller beste uit zichzelf halen en er voor gaan en geen genoegen nemen met de tweede plaats. Voor de eerst plek gaan is een keiharde start. Een goede opleiding af maken is de eerste stap. Men moet wel veel doen voor de eerste plek.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 8. Het is veel mooier als de eigen ouder een rolmodel is voor het kind, een ander familielid mag ook. In ieder geval iemand van dichtbij, dan hoef een wildvreemde die rol niet op zich te nemen. Wel heel mooi dat deze mannen hun steuntje bijdragen om kinderen een positief voorbeeld geven.


  Maak melding

 9. Goed, maar de vraag blijft als het zal werken. Resultaat zal zijn 1 op de 100. Net als bij vele ndper’ s die nu inzien dat hun afgod ddb gewoon een leugenaar en misdadiger is. ieja 1 op de 100 ndper’s klagen niet, a wiens deng k. neks no fout. Die ene stemt natuurlijk niet voor de nationale dieven partij olv van de allergroote dief en moordemaar, alleen oerdomme dwaze diote paars verarmde debielen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.