Verdachte schietpartij Zaandam vluchtte naar Suriname maar is nu aangehouden

17
Verdachte schietpartij Zaandam vluchtte naar Suriname maar is nu aangehouden
De politie verspreidde deze foto van de man die al schietend een ziekenhuis in Zaandam binnen liep.

AMSTERDAM, 22 okt – De 32-jarige Surinaams-Nederlandse Giovanni H., die in Nederland gezocht werd in verband met een schietpartij in Zaandam, is na de schietpartij gevlucht naar Suriname. Daar liet hij via zijn advocaat weten zich bij de politie te willen melden. Hij is vanmorgen terug gekomen en direct na aankomst op Schiphol aangehouden.

De 24-jarige broer van deze man, Gilano H., meldde zich al eerder bij de politie. Hij zit nog vast en wordt verdacht van het schieten in een ziekenhuis in Zaandam (FOTO). Ook werd al eerder een 27-jarige man aangehouden.

Bij de schietpartij vorige week in Zaandam werd een 19-jarige man twee keer beschoten. Eerst werd hij neergeschoten tijdens een ruzie, daarna werd er in het ziekenhuis opnieuw op hem geschoten. De politie beschouwt de man die werd neergeschoten ook als verdachte. Hij is aangehouden omdat hij in het centrum van Zaandam zou hebben geschoten.


17 REACTIES

 1. Dus Glennis Grace is geen Nederlandse
  Maar een Surinaamse Nederlandse

  van admin:
  Haar moeder is Nederlandse en haar vader is afkomstig van Curaçao. Dus je opmerking is wel heeeel dom.  Maak melding

 2. Doet me denken aan de zaak Oedit. Men vond dat de rode loper voor hem uitgerold werd en hij aldus zonder enige moeite de benen kon nemen via Adolf Pengel luchthaven. Nu hebben we het omgekeerde geval. Een potentiële moordenaar ziet kans vanuit Nederland naar Suriname te vluchten. Hij heeft zich in het verlengde wel netjes aangemeld in tegenstelling tot de heer Oedit die zogenaamd voor gezondheidsredenen vertrok. Dus hoe alert is men in beide landen als het gaat om verdachten tegen te houden?


  Maak melding

 3. Dat is het mooie van Nederlandse pers. Als het om een crimineel gaat, is het nodig om de etnische kant op Suriname te belichten, Maar als hij in NL voetbal elftal speelt en een doelpunt scoort dan gaat het om onze jongens.


  Maak melding

 4. De 19-jarige die neergeschoten werd, had ook een wapen. In Nederland, maar ook in Suriname, zie je dat wel vaker. Hoe komen deze ‘kinderen’ aan een wapen? Via de illegale handel! Dus moet justitie de weg naar de illegale handel ‘dichttimmeren’


  Maak melding

 5. Erg. Dan weten alle criminelen nu, dat vluchten naar Suriname geen oplossing is. Maar de reacties over doodschieten van verdachten zonder een eerlijk proces, vind ik Middeleeuws. Het zal je kind/broer/vader maar zijn. Die mannen zijn fout en waren duidelijk bezig met een afrekening binnen hun circuit. Levensgevaarlijk, snap ik. Maar de doodstraf vind ik sowieso niet goed. En als het dan tóch ingevoerd moet worden, dan zijn er veel grotere kandidaten die voor gaan!


  Maak melding

 6. Met de allergrootse moordenaar, drugscrimineel en staatskasrover aan de macht is het land verworden een toevluvhtsoord voor misdadigers. Ndper’ s zijn oerdomme debiele idiote dwazen die het onrecvht en de misdaad in de persoon van ddb verheerlijken.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.