Staatsolie Suriname op grote Offshore Energy beurs in Amsterdam

6
Werken in Suriname voor Staatsolie? Kom kennis maken op de Offshore Energy beurs in Amsterdam!
Werken in Suriname voor Staatsolie?

AMSTERDAM, 21 okt – Van 22 t/m 24 oktober 2018 wordt in de RAI in Amsterdam de Offshore Energy beurs gehouden. Deze beurs is opgericht in 2008 en is een bijeenkomst van offshore-industrie professionals. Dit evenement trekt bijna 15.000 bezoekers vertegenwoordigd door 80 nationaliteiten. Ook Suriname is vertegenwoordigt op de beurs en wel door Staatsolie Maatschappij Suriname N.V.

Staatsolie staat aan de vooravond van een veelbelovend nieuw tijdperk. Het bedrijf heeft een sterke focus op exploratie in het nearshore- en offshore-gebied in Suriname en is verheugd om samen te werken met grote internationale oliemaatschappijen en deel te nemen aan de internationale kapitaalmarkt.

Wil jij deel worden van het ambitieuze team van Staatsolie en samen geschiedenis schrijven? Kom dan naar de Offshore Energy beurs in Amsterdam op 23 en 24 oktober, bezoek stand 2300A en maak kennis met Staatsolie!


6 REACTIES

 1. Bij de laatste boring voor de Surinaamse kust deze of vorige maand was er weer niet op een olie-en gasvoorraad gestuit.

  Het is beter dat de Surinaamse regering het accent verlegt naar natuurlijke rijkdommen of mogelijkheden waar de kansen voor Suriname/rs zo voor de hand liggen.
  Ik denk dan aan:
  – zeevisserij,
  – grote machine landbouw, oa rijstbouw, grote plantages voor bloementeelt opzetten met Nederlandse ondernemingen die erin zitten,
  – eco-toerisme, bosnachtwandelingen, de natuur, bergbeklimmen, watervallen, kamperen in het oerwoud, planten en dieren in het oerwoudbekijken, enz, surinaams muziek, kunst en cultuur, musea, voedsel, stad en dagtrips voor toeristen naar plaatsen in districen bezoeken, rondvaarten op het stuwmeer, plantage bezoeken in Commewijne met de fiets, enz.
  – nu er in Guyana grote aardolie-en gasvoorraden zijn, samen met hen een aardolieraffinaderij hiervoor op te zetten en aardolie te gaan verwerken, op de (inter)nationale markt te verkopen,
  – gas idem.
  – enz.

  Het gaat om werkgelegenheid opzetten voor de Surinamers en waar buitenlandse ondernemingen snel en gemakkelijk in kunnen spelen. Grond zat in oa de kuststrook van Suriname, district Para. plantages, bloemen/planten, oogsten, verpakken, verwerking, transport, vliegveld JAP-Zanderijen, opslag, ( bloementeelt, vrachtvliegtuigen deze snel kunnen ophalen en vervoeren naar bestemmingen waar de veiling van Nederlandse ondernemingen het voor die ondernemingen in de wereld verkocht hebben, enz)

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding

 2. Dat er olie in de grond voor de kust van Suriname ligt staat buiten kijf, alleen moet de juiste locatie van deze olie nog worden gevonden.
  Echter is de vraag welke deal heeft de Surinaamse overheid gesloten met de bedrijven die de boringen verrichten (wat is de cut off voor Su.), en hoe zal het land omspringen met deze olie inkomsten.

  Als ik het goed heb is de discussie over besteding mbt de olie inkomsten reeds aangezwengeld door de huidige directeur van Staatsolie Suriname NV, maar is er naar mijn idee onvoldoende bijval hiervoor geweest vanuit de samenleving.

  We moeten voorkomen dat al de inkomsten uit de olie direct naar de staatskas vloeien en vandaar uit wederom verdampen.
  Noorwegen heeft een mooi model ontwikkeld om haar inkomsten uit de olie te beheren en beheersen door deze in een olie fonds te stoppen (die beleggen in aandelen en obligaties), en de gelden c.q. winsten die uit dit olie fonds wordt verdiend over te hevelen naar de schatkist.
  Deze constructie heeft Noorwegen vanaf 1996 t/m heden een potje van ruim 500 miljard euro’s opgeleverd !!!

  Mensen, laten wij serieus kijken hoe om te gaan met deze inkomsten van het land want ooit eens raakt het goud en de olie op, en zullen onze kindskinderen zich afvragen of onze generatie Surinamers wel hersenen hadden of dat wij misschien waren blijven steken in het ‘homo erectus’ tijdperk.

  U bent gewaarschuwd !


  Maak melding

 3. Beter zou zijn om een percentage van de winst te doen toekomen aan de staatskas en de rest van de winst naar/in Staatsolie te laten vloeien. Wel gaaf zeg dat Staatsolie hier te lande op een off-shore beurs vertegenwoordigd is zeg. Wil er zeker een kijkje gaan nemen en wil ervoor naar Amsterdam afreizen. Echt supergaaf. Ben trots op Staatsolie Suriname N.V.


  Maak melding

 4. Geeft al aan wat de kwaliteit/beleid is van die boormaatschappijen dat ze geen bron aan de kust kunnen vinden. Ja, eerst een paar keer mis boren, flink wat geld opstrijken en daarna een keer goed boren en de helft van de olie als beloning innen. Niet slecht.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.