zondag, maart 3, 2024
HomeNieuws uit SurinameFrederik Finisie nieuwe districtscommissaris van Brokopondo

Frederik Finisie nieuwe districtscommissaris van Brokopondo

-

De Nationale Carrierebeurs

PARAMARIBO, 21 okt – Districtscommissaris Frederik Finisie van Brokopondo bedankt president Desire Bouterse voor het in hem gestelde vertrouwen. De gewezen parlementariër van Bouterse’s regerende Nationale Democratische Partij (NDP) is zaterdag in Suriname beëdigd als de nieuwe DC van Brokopondo.

Finisie neemt het roer over van Kenya Pansa. Het staatshoofd bedankte Pansa voor haar inzet en verrichtte werk in het district. Pansa wenste haar opvolger veel kracht, sterkte en Gods bescherming toe en sprak de hoop uit dat hij de ondersteuning krijgt van eenieder.

De beëdigingsplechtigheid en installatie vonden plaats in de Krutu Oso te Brownsweg.

'I love Brokondo' kunstwerk onthult in Suriname
De aftredende districtscommissaris van Brokopondo, Kenya Pansa, vorige maand bij de onthulling van het I Love Brokopondo kunstwerk.

opening
Fernandes Express
KASSAV LIVE in Rotterdam

6 REACTIES
 1. Hopelijk heeft Finisie genoeg lobyisten in regeringdkringen om zijn projecten uit tevoeren. Geld komt uit een onvoorziene pot.

  Ik vind dat inplaats van een dc een gekozen district bestuurder moet komen een gekozen districtsbestuur. Ze kunnen en moet mogelijk zijn van andere politieke kleur dan de regering in Paramaribo. Ze moeten hun eigen begroting hebben met eigen inkomsten.


  Maak melding
 2. Off the record:
  PALU: Weer een NDP-topper verrijkt; volk verarmt
  Starnieuws 21 Oct, 16:24

  Het lijkt er steeds meer op dat de ontwikkelingsideologie van de NDP regering gestoeld is op het bevoordelen van een kleine groep van partijloyalisten, terwijl het volk verarmt. Zo bleek bij de opening van de nieuwe rijstpelmolen te Wageningen dat ook weer een NDP topper achter de investering zit. De ‘succesvolle’ ondernemer is dezelfde NDP-topper die president-commissaris is bij SML Wageningen en nog overige functies bekleed binnen andere overheidsinstituten.

  Het is bijna voorspelbaar in wiens voordeel de ‘huurovereenkomst’ met SML Wageningen is gesloten. Investeringen in de agrarische productie zouden het resultaat moeten zijn van een samenhangend regeerbeleid gericht op het verhogen van de productie en de leefomstandigheden van de landbouwers. Dit samenhangend agrarisch beleid in het algemeen belang ontbreekt tot op heden. Openlijke vriendjespolitiek lijkt een regel in het beleid van de regering te worden. Het lijkt erop alsof wij weer het wiel aan het uitvinden zijn en weinig leren uit de jaren van de oude politiek.

  OoK NDP-achterban verarmd
  Bij de 1 oktober rede van de president in DNA werden succesvolle ondernemers genoemd, van wie de meesten hun succes alleen maar te danken hebben aan schaamteloze bevoordeling vanuit de regeringspartij. Zelfs het uitdelen van de voedselpakketten gaat volgens de regel van het bevoordelen van slechts enkelen. Het volk en daarbij ook de NDP-achterban verarmt ondertussen en kijkt lijdzaam en gefrustreerd toe. Een heleboel mensen hadden op z’n minst een voortzetting verwacht van het beleid van 2010-2015 dat samen met andere politieke partijen was neergezet. Een beleid waarin er daadwerkelijk vernieuwingen nog mogelijk waren, zoals bijvoorbeeld in de wetgeving voor de energievoorziening, water wetgeving, contracten met multinationale goudbedrijven en oplossingsgerichte benaderingen in DNA over de financiële huishouding van de Staat, het stabilisatiefonds en de gezondheidszorg. Maar een beleid ook waarin er werkelijk oog was voor een sociaal beleid.

  Nu de NDP met de meerderheid van 26 zetels in DNA het helemaal alleen voor het zeggen heeft, lijkt alles gericht op het bevoordelen van een kleine groep vrienden binnen de leiding. De hoop op vernieuwend beleid wordt steeds minder, alhoewel sommige NDP’ers nog de hoop hebben dat hen wat kruimels zullen worden toebedeeld.

  Politieke cultuur moet veranderen
  Openlijke vriendjespoltiek is een uiting van arrogantie van degenen die aan de macht zijn, dat ook een kenmerk was van de oude politiek. Wat voor invloed deze oude politieke cultuur van patronage en vriendjespolitiek heeft gehad op de nationale ontwikkeling is inmiddels bekend uit het verleden: verarming en grote verdeeldheid onder het volk, politieke en economische tegenstellingen in de samenleving, valse ‘etnische’ scheidslijnen, verrijking van een kleine groep partijloyalisten, verzwakken van de zelforganisaties van maatschappelijke groepen waaronder religieuze organisaties, vakbeweging en coöperaties en uiteindelijk het uit frustratie wegtrekken uit het land van hoger opgeleide mensen.

  Dan hebben we nog niet genoemd het slechte voorbeeld dat aan jongeren wordt gegeven over hoe zij vooruit moeten komen in het leven. We hebben nog niet genoemd het feit dat Surinaamse jongeren vandaag de dag niet meer gemotiveerd kunnen worden om zich vrijwillig in te zetten voor het algemeen belang. Of het gevolg van deze politieke cultuur dat jongeren zelfs zo moeilijk gemotiveerd kunnen worden om naar school te gaan en verder te studeren. Dat deze politieke cultuur uiteindelijk geen blijvende economische groei voor grote groepen in de samenleving zal brengen is nu wel duidelijk, 43 jaren na onze onafhankelijkheid.

  Deze oude politieke cultuur die wij uit ons verleden kennen is inmiddels achterhaald en we zullen ermee moeten afrekenen. Voortgaan op dit pad betekent dat we over 100 jaren nog steeds geen manier hebben gevonden om de problemen in ons onderwijs op te lossen, om huisvesting en werkgelegenheid voor grote groepen in de samenleving te garanderen, om het financieringsvraagstuk van de gezondheidszorg aan te pakken, om geweld in relaties terug te dringen, om op een modernere manier onze vuilverwerking aan te pakken en de ontwatering van Paramaribo moeten bewerkstelligen.

  Het zal betekenen dat de regering het volk zal blijven zoet houden met mondkappen als er weer bij een vuilbrand giftige rookwolken over Paramaribo en omstreken zullen worden gewaaid. De PALU pleit voor duurzame ontwikkeling. Deze zal slechts op gang komen indien onze regeringen een ontwikkelingsbeleid voeren in het algemeen belang met de zo een groot mogelijke betrokkenheid van het volk bij het beleid, ongeacht politieke kleur, etnische afkomst, seksuele voorkeur of hoe dicht en hoe ver je bij de partijtop staat.

  En wie is deze NDP Loyalist?????

  RBN Website
  Filmy Dunya
  De Kleintjes
  Horoscoop
  Familieberichten
  Felicitaties
  Risalaah
  Sandesa
  Adverteren
  Archief
  Contact
  Dagblad Suriname

  Maandag 22 oktober 2018

  Soerdjan zwijgt over misstanden bij SML
  20-07- 2018
  Soerdjan zwijgt over misstanden bij SML LVV-minister Lekhram Soerdjan zwijgt over de geluiden van duistere praktijken, die momenteel plaatsvinden bij de rehabilitatie van de Stichting Machinale Landbouw (SML). Nadat VHP-parlementariër Djoties Jaggernath gisteren vragen in De Nationale Assemblee hierover afvuurde richting de bewindsman en duidelijkheid vroeg over de rol van een zekere oom John, vroeg de minister om meer ruimte om gedetailleerd op deze kwestie in te gaan. ‘Ik ken ook een oom John, maar ik weet niet of u die oom John noemt’, was het antwoord van Soerdjan. De LVV-topman verduidelijkte wel dat SML momenteel gerehabiliteerd wordt door Westland Sama Group. De bedoeling is dat vanaf september op zijn minst één van de processing- en verwerkingslijnen operationeel moeten zijn. Bewoners van Wageningen en politici binnen de Nationale Democratische Partij hebben eerder alarm geslagen, nadat het hun opviel dat alles op het bedrijfsterrein wordt gesloopt en als oud ijzer wordt verkocht. Daarnaast zouden ook verschillende machines zijn verdwenen. Als boosdoener wordt de naam van de ondernemer Johny Mahespalsingh, ook wel bekend als ‘oom John’, genoemd die naar verluidt ook president-commissaris is van SML. Jagernath wilde ook weten wat over is van de bezittingen van SML, maar kreeg hierop ook geen antwoord.

  Faisel Rasoelbaks

  Juist ja: Mijn naamgenoot OOM JOHN. Wist ik ook niet.


  Maak melding
 3. @john 22 oktober 2018 at 07:19
  Off the record:
  PALU: Weer een NDP-topper verrijkt; volk verarmt
  Starnieuws 21 Oct, 16:24
  ———————————————————————————————-
  1 HELE PAGINA VOL Beee Es.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES