woensdag, mei 29, 2024
HomeFotoWeer vrachtwagen betrokken bij aanrijding in Suriname

Weer vrachtwagen betrokken bij aanrijding in Suriname

-

Does Travel - naar Suriname

COMMEWIJNE, 20 okt – Volgens nog onbevestigde berichten zou er weer een zware aanrijding hebben plaatsgevonden in Suriname. De eerste foto’s zonder enige informatie werden zojuist via verschillende Facebook groepen uit Suriname gedeeld. Op de foto’s is te zien dat een vrachtwagen de zijkant van een andere vrachtwagen raakte. Van de eerste truck is er bijna niets van de cabine meer over. Dit ongeluk zou volgens de inzender (zie onder) in Commewijne gebeurt zijn.

Afgelopen woensdag was het ook al raak met een vrachtwagen. Toen verloren 4 mannen het leven toen een vrachtwagen een pick-up raakte. Wat er nu precies aan de hand is, is nog niet duidelijk. Later meer.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

24 REACTIES
 1. Ze denken in Suriname dat ze aan het rijden zijn in speelgoed auto’s.
  Ze denken mi no e fredé kong loekoe soema abi dikatie mi e stre dat a mang sa wijk uit djie mie.

  Wat een een farce wat er in het verkeer gebeurt. Boi het lijkt kokosnoten hoofden so tranga denk sma idé dé


  Maak melding
 2. R.i.p jongeman.
  Familie gecondoleerd en sterkte met dit groot verlies.
  Wat op valt in dit filmpje is terwijl de politie bezig is met sporenonderzoek op straat de auto’s gewoon langs rijden een verkeerde manoeuvre en de politie wordt geraakt tijdens hun onderzoek
  Wat is dit voor asociaal gedrag. De politie hoort de weg aan beide kanten af te zetten. Geen doorgaand verkeer totdat zij helemaal klaar zijn dan pas kan de weg weer worden vrijgegeven. Ook staan nieuwsgierig omstanders er bovenop met een kleine jongen als toeschouwer op de voorgrond. Wat een respectloze vertoning. Bah.


  Maak melding
 3. Kijk het probleem in Suriname is names en faces. Voorbeeld: als jij als politieman mij – een vooraanstaande figuur in Suriname- hindert bij jouw werkzaamheden en ik kom te laat op mijn werk dan ga ik klagen bij jouw baas omdat ik hem heel goed ken. Jij wordt door je baas opgeroepen en krijgt dan de wind van voren. De volgende keer, in de wetenschap verkerende dat je weet op het matje kan worden geroepen ben je gewoon bang om iets te doen. Ben je het geval intussen al vergeten van de DC van Saramacca die veel te hard reed in Nickerie en staande werd gehouden door een “simpele” politieagent? Ik hoor niets meer van die torie dus zal die agent intussen zijn ontslagen.
  Conclusie . De politiemensen die het werk in het veld moeten doen worden niet ondersteund door hun leiding met alle gevolgen van dien.


  Maak melding
 4. Ik vind dat de autoriteiten die over het VERKKER(D ) in suriname gaan ,zichzelf
  moeten gaan afvragen of dit zo langer
  kan doorgaan gaan.

  Mijn gevoel zegt mij, dat zaken zoals:
  CONTROLE
  HANDHAVING
  SANCTIES ENZ DRASTISCHER EN NOG BESLISTER DIENEN TE WORDEN AANGEPAKT.

  GENOEG IS GENOEG.


  Maak melding
 5. Suriname heeft alle internationale verdragen getekend, Verkeer/Milieu/ Gezondheid/ Arbeid…helaas is dat een formaliteit in feite is het thuis een chaos en warboel….


  Maak melding
 6. Vroeger moest je je auto iedere jaar keuren (APK) , Als je nu onder tafel betaald is je auto / vrachtwagen enz gekeurd zonder bij de garage aanwezig te zijn.


  Maak melding
 7. Mark my words.Er zullen nog vele volgen.Truc en bus chaufeurs meestal hindostanen(vaak ook nog dronken) denken alleen maar aan geld achter het stuur en hebben ka met de rest.


  Maak melding
 8. In Suriname komen dit soort aanrijdingen te vaak voor! Daar zijn diverse redenen voor:
  appen achter het stuur
  remmen zijn versleten
  alcohol gebruik in het verkeer
  te hard rijden (80 km waar je 50 km mag)
  proberen in te halen op een plek waar dat niet kan (zelfs op de Bosje-brug halen ze in).


  Maak melding
 9. Laat de verkeersdoden statistieken spreken voor de vooruitgang van Suriname.

  Indien men dat vanaf 2000 op een rijtje zet tot heden in relatie tot inwoners en dan ook nog eens vergelijk met Nederland dan zal men schrikbarende conclusies moeten trekken over de vooruitgang die de regerinn Bouterse gebracht heeft.

  Er was een afnemende trend die dramatisch omgedraaid is en de laatste jaren.

  Mogelijke oorzaken:
  >> Normloosheid onder weggebruikers.
  >> Slechte staat van de voertuigen.
  >> Infrastructuur die de ontwikkeling niet bijhoud.
  >> Onderhoud of gebrek daar aan van de infrastructuur,


  Maak melding
 10. @ John , heeft gelijk !!
  -We horen niets meer over de “zaak” van aanrijding ex-minister OW.
  -We horen niets meer van de “houtblokken” smokkel te Moengoe en Paranam-kade.
  En, ga maar zo door !!


  Maak melding
 11. Ik denk dat vooral veel mensen met een slokje teveel op achter het stuur kruipen.
  De infrastructuur is ook niet om over naar huis te schrijven. Dode hoeken en dat soort dingen. Het is wennen in het Surinaamse verkeer. Maar op een gegeven moment wen je eraan. Je weet waar die kuil zich bevindt. Maar met een slokje op mocht je blik weleens wazig worden. Verder heb je dat gemengde verkeer van scooters, voetgangers en fietsers en uiteraard auto’s en vrachtvervoer. Scooters zorgen ook voor veel overlast omdat ze vaak zigzaggend rijden met alle gevolgen vandien. En natuurlijk de stoerdoenerij.

  Er wordt wel voorlichting gegeven maar op de ene of andere manier moet dat nog doordringen tot de bewustwording en verantwoordelijkheid van in dit geval de Surinamer. Het gaat om het verminderen van het aantal slachtoffers hetzij dodelijk of voor het leven gehandicapt. Vaak moet je eerst je hoofd tegen de muur stuiten alvorens het doordringt. Maar we hopen niet dat iedereen zijn hoofd stuit alvorens het doordringt. So be aware.


  Maak melding
 12. Oeng moesoe gie dem Snesi, die geen Surinaams en Nederlands of Engels spreken nog meer
  rijbewijzen om de “vol en overbeladen trucks” te besturen !! Zelfs de verkeersborden kennen ze niet !!
  Trucks in de buitenwijken bv. beladen met 30 tot 35-ton, waar je maxmaal 15-ton mag hebben !!
  Skotoe e-see-dem, maar doen neks!! Behalve als het om een Surinamer gaat;alleen een tjoekoe kan je dan redden !!


  Maak melding
 13. Surinamers hebben sowieso Al geen manieren en respectloos zijn ze
  Ze willen alleen maar hebben en weten en kennen de waardering niet
  Geen fatsoen
  Uiteindelijk moeten ze t toch van NL hebben
  Ondankbare honden zijn het !!!


  Maak melding
 14. Hou je gore bek dicht @Jantje. Je bent flink aan het generaliseren. Het onderwerp was de zoveelste aanrijding en daar heb je misbruik van gemaakt door je persoonlijke sores even naar voren te spugen. Jouw persoonlijke sores moet je maar in je linkerbroekzak stoppen en aftaaien.


  Maak melding
 15. De wegen in Suriname zijn niet gemaakt voor zwaar vrachtvoertuigen. Ook de voetganger, fietsers, bromfietser die als verkeerdeelnemer op deze wegen zijn, zijn hun leven niet zeker. Zie Kwattaweg, Indira Ghandyweg, ook de wegen in het centrum van Paramaribo. Vergeet niet de wilde bussen en de wijze hoe ze stoppen om passagiers te laten instappen, toeteren, hard rijden, keiharde muziek in de bussen, de deur van ingang -uigang van de bus waar passagiers instappen en uitstappen die gewoon open staat en passagiers in deze opening staan, terwijl de bus keihard rijdt.

  Andere zaken: dronkenbestuurders, voertuigen die niet gekeurd zijn, remmen het niet doen, lichten niet in orde in het donker, bestuurders zonder rijbewijs, zich niet aan verkeersregels houden, maar het recht van de sterksten, inhalen van andere voertuigen zonder de situatie goed ingeschat te hebben e/o rekening te houden met de snelheid van het verkeer uit de tegemoet komende richting en niet meer terug kunnen keren naar de eigen weghelft, passagiers die alle tijd van de wereld hebben als ze het zebrapad oversteken en de chauffeurs uitlachen, de mentaliteit van de verkeersdeelnemers in Suriname laat veel te wensen over, de goede uitgezonderd. Zie de gevolgen van het gedrag van verkeersdeelnemers in Suriname.

  Het is vragen om problemen.

  Recht En Waarheid Maken Vrij

  God Zij Met Ons Suriname/rs


  Maak melding
 16. @pakiratigri

  Kijk eerst naar jezelf. Ook jij bent aan het generaliseren. Toen rapper Bolle van Sevengang werd doodgeschoten, ging je er vanuit dat Nederland zeer onveilig is. Dit zijn jouw woorden: “Nederland is zeer onveilig. Iedereen loopt rond met een mes of pistool op zak.”

  Nederland heeft meer dan 17 miljoen inwoners. Zomaar beledig je meteen alle Nederlanders. Mijn mes is nooit de deur uit geweest, een pistool heb ik nooit gehad en alleen bij meneer agent gezien. Iedereen mag zijn mening geven, ook al ben je het er niet mee eens. Hier in Nederland praten wij met elkaar om elkaar tot orde te roepen. En schelden doen de asocialen. Ook ik wijk af van het onderwerp, komt door jouw opmerking.


  Maak melding
 17. De waarheid doet altijd pijn
  Over 10jaar is t verleden tijd met Suriname
  Want de meeste zijn omgekomen in t verkeer
  Geen toekomst voor Suriname
  Dus automatisch krijg je buitenlandse investeerders voor eigen belang


  Maak melding
 18. Is toch niet die weg die zo heerlijk is geasfalteerd en waar je jezelf, ook al heb je overal ter wereld gereden, een sitting duck voelt met al die gekken die inhalen ondanks doorgetrokken streep?

  Vooral zonder middenberm maken zo’n weg en dan borden van 80 neerzetten zodat men standaard 100+ daar gaat rijden. Welke amateurs beslissen over onze verkeersveiligheid?

  Het ongeluk met die vier doden in die pickup van de week laat trouwens zien dat je met de grootste en veiligste wagens niet meer safe bent. Het wordt almaar erger.

  Reed twee weken geleden naar Saramacca via Uitkijk en moest lijdzaam toezien hoe twee van die bakbeesten over dat onmogelijk en zielig stukje weg vanaf Jarikaba Hamilton en Vetteltje spelen.

  Sanctioneren en allemaal aan de dashcams in een land waar verkeersveiligheidsmaand september dramatisch veel slachtoffers opleverde.


  Maak melding
 19. Over het algemeen lees je : hij was niet onder invloed van alcohol.
  aar, rijst de vraag: wie geeft mij de garantie dat betrokkene niet onder invloed was van drugs?
  Suriname is nog niet in staat deze klootzakken, die een gevaar vormen in het verkeer, op drugs te testen. Dus politie: uw mededeling: was niet onder invloed van alcohol , neem ik met een korreltje zout.
  Test deze mensen op gebruik van drugs en zie het resultaat. Ik mag Suriname niet met Nederland vergelijken, maar ook hier zijn ze geschrokken van het aantal drugsgebruikers achter het stuur.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES