zondag, mei 26, 2024
HomeOnderwerpenJustitie en politieRechter in Suriname vonnist douanier tot celstraf voor cocaïne in container

Rechter in Suriname vonnist douanier tot celstraf voor cocaïne in container

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – Douaneambtenaar Martin H. heeft een gevangenisstraf van twaalf maanden opgelegd gekregen. De douanier was betrokken bij het verstoppen van een lading cocaïne in een vrachtcontainer. De man hoeft niet meer de gevangenis in. De tijd die hij in voorarrest doorbracht mag afgetrokken worden. Ook zijn drie van de twaalf maanden voorwaardelijk. Inklaarder Raoul N. kreeg een mildere straf opgelegd.

Voor het opmaken van valse documenten kreeg hij acht maanden gevangenisstraf. Volgens de rechter is bewezen dat de douanier voorbereidende handelingen heeft getroffen. Martin H. beweert dat hij benaderd is door een neef van een jeugdvriend. Die vroeg om het laten inklaren van de container. De naam van de jeugdvriend is niet prijs gegeven. De rechter vond het opmerkelijk dat Martin H. niet eens het telefoonnummer had van de vriend.

Volgens de inklaarder heeft hij de valse documenten opgemaakt om het werk te laten vlotten. De container is vorig jaar oktober op een terrein aan de Zwartenhovenbrugstraat in Paramaribo aangetroffen. De container werd naar de Dr. Jules Sedney Haven getransporteerd in opdracht van de justitie. Tijdens het onderzoek werd driehonderd en vijf en negentig kilogram cocaïne aangetroffen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

18 REACTIES
 1. Wow de celstraf die is uitgesproken is niet te vergelijken met de celstraf in zulke gevallen in het buitenland (zuid en noord Amerika) de straf is vergelijkbaar mer Nederland.
  Vraag maar aan Dino Bouterse wat een coke smokkel je oplevert aan celstraf


  Maak melding
 2. Gezien het feit dat beide een belangrijke vertrouwens positie hadden, gezien de schade die hun handelen aan de naam van SR toebrengt en gezien het feit dat ze de namen van medeplichtigen niet noemen is deze straf ongewoon mild.


  Maak melding
 3. Een ambtenaar die zijn functie misbruikt om misdaden te plegen zou zwaar gestraft moeten worden. 1 jaar is een lachertje voor een dergelijk misdrijf.


  Maak melding
 4. Een gemiste kans voor de Surinaamse samenleving. De rechter had bij deze een precedent kunnen scheppen door een zware straf op te leggen. Het is niet te laat. Er zijn nog politieambtenaren die vast zitten en te zijner tijd voor moeten komen.


  Maak melding
 5. Uit de functie zetten!! een onderzoek plegen hoe aan al zijn bezittingen zijn gekomen!! Bij onterecht verkrijgen van waarden, alles in beslag nemen en kaalplukken!!


  Maak melding
 6. Ik had graag ook willen lezen dat deze criminelen uit hun ambt werden gezet. Dit zou bij voorbaat een meest logische gevolgtrekking moeten zijn bij dit economisch delict. Aan het vonnis kleeft dus m.i een corruptieve beslissing. Invulling hiervan behoeft dus geen ruime fantasie. De onderste steen wordt niet gelicht, dus de overige kopstukken blijven dan ook buiten schot.


  Maak melding
 7. Waarom moet die douanier boeten wanneer Bolle Willem die dingen nodig heeft. Steaks gaan de drie domme gansjes Azalia, Akalia en Ahalia ook ruiken en snuiven.


  Maak melding
 8. @Droga-Jessa : De GEHELE Sranan-jeugd moet
  volgens u vernietigd worden door de Drugsbonzen !

  Bent u dan gelukkig ????

  Start met het schoonhouden van de Sranan-samenleving
  van deze verslavende en mensen-levens-vernietigende
  drugs !!!

  Naar andere landen wijzen is niet slim, sluit uw ogen
  niet voor het hoge aantal jonge DJUNKS in Sranan !
  ,


  Maak melding
 9. Controverse; Recht en Onrecht. Het oorzakelijk verband bepaald door één man. En de Samenleving blijft in deze kritiekloos en dus genoegen nemen met de underdog positie. Deze ene man heeft alles in Suriname in zijn greep. Recht en waarheid moeten zegevieren, maar waar blijven de zogenaamde patriotten en de kritische pers.


  Maak melding
 10. Met dit soort slappe vonnissen wordt het best aantrekkelijk om een scheve schaats te rijden. Bij aflevering valse documenten ontvang je een paar jaar salaris. je houdt als het mis gaat gewoon je mond en komt na 12 maanden weer op je werk terwijl je ondertussen gewoon je salaris ontving omdat iemand vergeten was je te ontslaan.

  @ jesse
  die Gansjes hebben elk in een van hun pinkjes meer hersens dan jij in jouw hele hoofd.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES