dinsdag, juni 18, 2024
HomeFotoHerdenking Chinese Immigratie in Suriname éénmalig nationale vrije dag

Herdenking Chinese Immigratie in Suriname éénmalig nationale vrije dag

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO, 19 okt – De minister van Binnenlandse zaken van Suriname, Mike Moersalim, heeft in een brief te kennen gegeven dat de regering heeft besloten om de dag van zaterdag 20 oktober 2018 éénmalig aan te merken als bijzondere, met de zondag gelijkgestelde dag. Dit in verband met de herdenking van 165 jaar Chinese Immigratie in Suriname.

De herdenking van 165 jaar Chinese Immigratie zal op 20 oktober groots worden gevierd op het Onafhankelijkheidsplein. De herdenking heeft dit jaar een internationaal karakter omdat er grotendeels Chinezen uit Nederland, Aruba, Curaçao, China en Hong Kong deel zullen nemen aan de activiteiten.

De eerste Chinezen zijn in 1853 naar Suriname gekomen als contractimmigranten voor de plantages. Dat was een eerste groepje uit Java afkomstige Chinezen. Daarna werden tussen 1858 en 1870 ruim 2500 Chinezen onder contract vanuit China gehaald. Later heeft de migratie zich voortgezet als een vrije immigratie.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

10 REACTIES
 1. Ja ja het begint met een eenmalige viering en let maar op het krijgt in een later stadium een permanent karakater . Die chinezen blijven maar verder hun stempel drukken in Suriname. Alsof het Suriname economisch zo voor de wind gaat dat er weer een dag waarop hard gewerkt kan worden, verkwanseld wordt aan feest vieren.


  Maak melding
 2. het Blijft een twistpunt ben ook tegen meer vrije dagen,of de christenen daar een paar dagen afpakken die hebben veels te veel en hebben meer ellende dan goed gebracht in Su


  Maak melding
 3. Voor een land met zo een zwakke economie heeft Suriname exorbitant veel vrije dagen.Alle etnische groepen hebben hun nationale dag terwijl zij zich allemaal Surinamers noemen.Bestaat de Surinamer wel als er altijd gekeken wordt naar etniciteit? Op Aruba is een ieder die geboren is op het eiland een arubaan en dan kan je een afrikaan,een chinees of een eskimo zijn.Wat je ook gedaan hebt goed of slecht je etniciteit wordt nooit vermeld.Dus je zal nooit lezen een arubaan van chinese afkomst.


  Maak melding
 4. Het is wel een eenmalige nationale vrije dag. Nota bene op de zaterdag waar een heleboel mensen reeds niet hoeven te werken. Dus voor de economie zal het geen gevolgen hebben. Het is goed om dit soort gelegenheden te herdenken en daar blijft het bij. Op deze manier laat de regering ook zien dat ze iedereen ongeacht religie, ras or whatsoever meerekent als zijnde Surinamer.


  Maak melding
 5. Surinamers daar hoort een Chinees ook bij, dat hoef niet meegerekend te worden ze zijn Surinamer net als de rest die daar is heen is gebracht.
  Dat is niet van goede wil, het is een feit dat ze net als de rest die daar ook niet zijn geboren in Suriname Surinamer zijn, ook mensen uit de regering hun voorvaderen zijn ooit daar gebracht toch!
  Het voelt als we gunnen jullie ook wat, ondanks dat je geen Surinamer bent Toch!
  Trots op Suriname


  Maak melding
 6. Pure minachting!! Dit is echt wegen met twee maten!! de andere bevolkingsgroepen hebben hun nationale vrije dag en voor de Chinezen is het 1malig!!!! Bizar is het!!!!


  Maak melding
 7. Alle mensen met Surinaams-Chinese roots, al dan niet uit Suriname, feliciteer ik hierbij met 165 jaar Chinese immigratie in Suriname (uiteraard inclusief mijn Chinese vrienden en Chinese vriendinnen).


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES