Voetbal International: ‘Succes lonkt voor innovatief Suriname’

9
VIDEO: Samenvatting Suriname tegen British Virgin Islands (5-0)

AMSTERDAM, 18 okt – Voetbal International (VI) besteedde woensdag aandacht aan het nationaal elftal van Suriname, NATIO, naar aanleiding van de met 5-0 gewonnen wedstrijd in de CONCACAF Nations League afgelopen zondag. Het voetbalblad sprak keeperstrainer Jack Mangalie die het heeft over een innovatieve speelwijze van Suriname onder Gorré. En die speelwijze zou voor groot succes kunnen zorgen in de race voor een ticket voor het toernooi om de Gold Cup.

“De afgelopen drie wedstrijden speelde de ploeg in een 3-5-2-formatie. ‘Wat de speelwijze betreft gaan we met de tijd mee. We kunnen ook 4-3-3 spelen, afhankelijk van hoe de tegenstander het veld ingaat. Voorin hebben we snelle, gevaarlijke aanvallers. Die moeten we mobiliseren door ze ruimte te geven. Het tempo in de opbouw gaat omhoog en op het middenveld hebben we twee spelers die naar voren gaan en een die achterin blijft om de defensie te versterken” aldus Mangalie tegen VI.

Om die speelwijze daadwerkelijk om te zetten in succes en hoog te eindigen voor een Gold Cup-ticket, moet Suriname nog twee keer een goed resultaat neerzetten. In november tegen Jamaica en in maart 2019 tegen Saint Kitts en Nevis. Lees het uitgebreide artikel van Voetbal International hier.


9 REACTIES

 1. Na de wedstrijd tegen Jamaica weten we meer. Het is mooi dat Suriname en
  Nederland de weg omhoog hebben gevonden na een moeilijke periode.


  Maak melding

 2. Zoals je aangeeft laten we wachten tot het nationaal elftal van Suriname zich plaatst voor the Gold cup.
  Daarna kunnen we de conclusie uitspreken dat men de weg omhoog hebben voltooid.


  Maak melding

 3. Alvast de complimenten aan heer Gorre. Trots op mijn landgenoten. Nu nog oprotten met ddb bende en dan kan er weer op klein schaal worden geroofd.


  Maak melding

 4. Met onze beide benen op de grond staan.SURINAME HAALT ONDER DEZE OMSTANDIGHEDEN ONMOGELIJK
  HET EIND TOERNOOI VOOR DE GOLD CUP.Gore is geen goochelaar.Suriname moet een lang termijn plan maken en beginnen bij de jeugd.


  Maak melding

 5. @FBI, deze keeperstrainer is misschien voor jouw onbekend omdat jij het Nederlandse voetbal niet echt volgt…..Jack Mangalie is de keeperstrainer van Almere City die de eerste divisie speelt!! Wat hij probeert te zeggen is dat ze het Surinaamse voetbal elftal van moderne tactische inzichten voorzien……voor jou kennelijk moeilijk om te begrijpen……maar jij bent ook geen echte sportliefhebber toch?!!


  Maak melding

 6. Het is veel te vroeg om nu al feest te vieren. De voorgaande tegenstanders stellen internationaal niet veel voor. Jamaica is weer een andere koek. Als Su langs de Jamaicanen kan, dan heeft men een reden om weer eens een beetje te glimlachen.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.