Staatsolie helpt Britse visumprocedure naar Suriname brengen

4
Mogelijk versoepeling of afschaffing NL visumplicht voor Surinamers

PARAMARIBO, 18 okt – Staatsolie heeft grotendeels de kosten betaald voor vereenvoudiging van de visumprocedure voor Groot-Brittannië. Over niet al te lange tijd kan in Suriname een aanvraag worden ingediend. De tijdrovende en geldverslindende trip naar buurland Guyana zal dan tot het verleden behoren. Aanvragen kunnen binnenkort worden ingediend bij VFS Global.

Dit bedrijf is door de Nederlandse overheid ingehuurd. Visumaanvraagprocedures voor Surinamers die naar Nederland willen reizen, worden niet meer door de Nederlandse ambassade afgehandeld. Sinds eind vorig jaar doet VFS Global het. Om ook Britse visa in Suriname te kunnen verstrekken, was biometrische apparatuur uit Groot Brittannië noodzakelijk. Staatsolie kwam met ruim dertienduizend dollar in.

Het initiatief komt van de honorair consul van Suriname in Groot Brittannië, Amwed Jethu. Visumaanvragers moeten tot nu toe eerst naar Guyana voor het afgeven van biometrische data. Hun paspoort moet ook worden achtergelaten. Terug in Suriname, moeten aanvragers vaak wekenlang wachten. De procedure wordt als omslachtig ervaren en heeft de interesse in Groot Brittannië ondermaats gehouden.


4 REACTIES

  1. Doneer een volgende keer aan ziekenhuizen ,hospitalen of 1 if ander sociale instelling hoor Staatsolie en vooral de patienten zullen jullie heel dankbaar zijn.Medisch apparatuur is er niet,medicijnen zijn schaars en of onbetaalbaar….


    Maak melding

  2. jullie moeten gewoon die rotzooi wat visum, toeristen kaart, p s a, heet in de Suriname rivier dumpen nooit meer over praten, het remt alleen maar de ontwikkeling..

    weet je dat er in Holland alleen,, duizenden suri/ned zitten te verpauperen willen graag hun euro in s m e uitgeven, maar worden geblokkeerd/ belemmerd door die rotzooi wat visa heet..
    ze willen niet in het poppenkast of een lanti job of een lanti huis , maar die redden zich zelf wel en brengen maandelijks honderden euro in de staats kas ….alleen aan voeding die ze dagelijks gaan nuttigen bus vervoer alleen maar ontwikkeling..


    Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.