vrijdag, mei 24, 2024
HomeNieuws uit SurinameSLM Airbus wegens onderhoud niet inzetbaar op route Suriname - Nederland

SLM Airbus wegens onderhoud niet inzetbaar op route Suriname – Nederland

-

Does Travel - naar Suriname

PARAMARIBO/AMSTERDAM, 18 okt – De Airbus A340-313 van de Surinaamse Luchtvaartmaatschappij SLM, die de route onderhoudt tussen Suriname en Nederland, is momenteel niet inzetbaar. Het toestel bevindt zich in Hamburg, Duitsland voor de reguliere A-check en andere additionele inspecties. Dat meldt de afdeling Public Relations van de SLM aan Starnieuws.

De inspectieperiode zal tot en met 19 oktober 2018 duren. Voor de uitvoering van de Mid-Atlantische operatie zijn zowel de B747-400 (Boeing) alsook een A330-200 (Airbus) van de vliegmaatschappij WAMOS AIR, ingehuurd. De B747-400 van WAMOS AIR heeft de vluchten naar Amsterdam op 12, 13 en 14 oktober uitgevoerd, terwijl op 17 en 19 oktober met de A330-200 zal worden gevlogen, aldus Starnieuws.

Conform de planning zal de SLM A340 het vliegschema op zaterdag 20 oktober weer normaal oppakken. Door andersoortige afhandelings- en catering procedures, zijn er behoorlijk wat vertragingen geweest de afgelopen dagen.

opening
Fernandes Express
Passion in concert

17 REACTIES
 1. Dit is bizar voor een A check.
  1 >> een A check word per 400 tot 600 vluchten uitgevoerd of wel voor SLM ongeveer per half jaar.
  2 >> Een A check vergt 50 tot 70 manuren en duurt ongeveer 10 uur in een hangar.
  3 >> SLM moet haar A340 naar Hamburg vliegen voor de A Check.
  4 >> SLM moet 10 vluchten door WAMOS uit laten voeren met ook nog eens 2 soorten vliegtuigen waarop haar eigen bemanningen niet ingezet kunnen worden.
  5>> Bij een goede planning kan men de A check tussen vluchten in plannen.
  6 >> Er is dus ongetwijfeld veel meer aan de hand geweest dat weer eens afgedekt wordt met een smoes.


  Maak melding
 2. Als je voor die periode businesclass hebt geboekt ben je de klos. Die huurtoestellen hebben dat niet of nauwelijks en de SLM is extreem karig met compenseren.


  Maak melding
 3. jammer dat er geen tweede vliegtuig is voor de s l m, die vliegt al meer dan 30 jaren zelfstandig..
  andere maatschappijen die veel jonger zijn, die hebben een hele vloot aan vliegtuigen met een zeer rendabele bezetting z.a. de s l m..
  neem nou eenvoudig de TUI die onlangs begonnen is op de zelfde lijn dienst , die maakt alleen maar winst en de k l m die lacht zich suf..

  wordt tijd dat je de s l m gaat evalueren , we zijn toch niet gek..


  Maak melding
 4. Voor zo’n grote maatschappij als SLM is het belachelijk dat ze maar 1 vliegtuig hebben voor de route paramaribo -Nederland. Dagelijks zijn de vluchten volgeboekt. De tickets zijn belachelijk duur en KLM spant de kroon.

  De vliegtuig maakt overuren .
  Houden de eigenaren van SLM wel rekening met de veiligheid van hun passagiers. En al die vertraging.
  Met al dat geld dat binnenkomt kunnen ze met gemak nog 2 vliegtuigen aanschaffen want telkens het huren van vliegtuigen kost ook geld.


  Maak melding
 5. Vlieg dan met KLM!! zij kunnen ook met vertragingen zitten.maar je krijgt je geld wel terug!! desnoods 85%%%%% DOEN!!!! NEVER MET SLM VLIEGEN!! JE KIEST EI VOOR JE GELD EN ALS JE NIET OPPAST KRIJG JE EEN LEGE DOP!!! HI HI HIIIII!!!!


  Maak melding
 6. @Roos

  Je vergist je. De SLM is een hele kleine maatschappij. Daarom altijd rare onverwachte moves en geen goede compensatieregeling.
  Als ik naar de rest van de wereld wil vliegen krijg ik niks, noppes frequent flyer miles van ze. Waarom zijn de mensen zo eager om een nationale carrier te steunen als ze geen malle voor je doen?? Omdat het applaus bij terugkomst harder door de cabine klinkt?

  Wtf is trouwens Wamos? Ze konden zich nog beter Vamos noemen. Was een leukere naam geweest die stimuleert om lekker op reis te gaan.

  Me mars papa!


  Maak melding
 7. Een maatschappij met nog geen tien vliegtuigen is geen grote maatschappij maar een kleintje. De gemiddelde budget maatschappij heeft zelfs al meer vliegtuigen dan SLM. Er moet toch echt iets gaan veranderen wil SLM gaan overleven TUI wilt wel samenwerken maar dan niet dat ze SLM gaan redden zonder dat zij de touwtjes in handen hebben.


  Maak melding
 8. En ja KLM spant de kroon met ticket prijzen verhogen. Maar KLM vliegt tenminste. En moeten vaak passagiers van SLM meenemen. Dus moeten nee verkopen aan volbetalende KLM passagiers. Want gelukkig krijg je bij KLM wel een vergoeding. Betaal dus lekker wat meer voor je vlucht naar Paramaribo of Schiphol. Je hebt tenminste zekerheid. SLM vliegmischien is alleen voor staff en de minister president. Niet voor jullie trouw vliegende SLM klanten.


  Maak melding
 9. @ Roos
  De A340 van SLM maakt geen overuren maar zal zo’n beetje break even draaien. Een wide body moet per jaar minimaal 4.000 uur / jaar in de lucht zijn. Dqt zijn ruim 200 vluchten per week Paranamribo -Amsterdam. dat zijn er 4 per week.
  Nog even en SLM is een vliegmaatschappij zonder vliegtuigen en veel personeel op de grond.

  @ Correspondent.
  Wamos is een Spaanse maatschappij met 6 B747 en 5 A330 die nast vlriegtuigverhuur ook een eigen net heeft naar de Dominicaanse Republiek. zijn heeft in feburari/maart SLM ook al uit de brand geholpen.


  Maak melding
 10. Probleem van de SLM: Zij overschat zichzelf en denkt gelijkwaardig te zijn aan de KLM. Aanhangers van de NDP denken sowieso dat Suriname een grote speler in de wereld is. Ja, wel op drugs- en witwasgebied, maar daar houdt het mee op. Alleen aanhangers van de NDP denken dat het goed gaat in Suriname. Waar is Dubai aan de Surinamerivier gebleven? En er zou toch een spoorlijn komen. Als sneeuw voor de zon gesmolten in warm Suriname.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES