dinsdag, december 5, 2023
HomeOnderwerpenJustitie en politie'Schrikbarend aantal politieambtenaren in Suriname over de schreef'

‘Schrikbarend aantal politieambtenaren in Suriname over de schreef’

-

Does Travel & Cadushi Tours

PARAMARIBO, 18 okt – In drie weken tijd zijn zeker acht politieagenten in Suriname in verzekering gesteld voor het plegen van strafbare handelingen. Harish Monorath, deken van de Surinaamse Orde van Advocaten, maakt zich zorgen over het schrikbarend aantal politieambtenaren dat in de afgelopen periode over de schreef is gegaan. Dat zegt hij in een vraaggesprek met Dagblad Suriname.

Het gaat om agenten in diverse zaken waaronder twee inspecteurs in de zaak van fraude bij de Economische Controledienst (ECD). In totaal vijf leden van het Regio Bijstand Team (RBT) zijn voor drugs gerelateerde zaken ingesloten. Een van de onlangs aangehouden politiemannen is donderdag in het cellenhuis dood neergevallen. Een inspecteur van politie, te werk gesteld bij de afdeling Kapitale Delicten, heeft zijn vrouw mishandeld en met zijn dienstwapen bedreigd en is ontwapend.

Maar er is meer: een ander RBT-lid heeft onder invloed van alcohol een fietser aangereden. Een andere politieman was afgelopen week betrokken bij een verkeersongeval aan de Indira Gandhiweg, terwijl een andere agent van station Nieuw Nickerie in verzekering is gesteld op verdenking van verkrachting, aldus de krant.

Monorath ziet een verband tussen sommige handelingen van deze rotte appels en de economische toestand waarin het land verkeert. “Soms worden die agenten dan zelf ook slachtoffer van aanbiedingen, die als gevolg van die armoede naar boven komen. Hierdoor komen agenten, die een basissalaris van SRD 1300 hebben, in verleiding om bepaalde dingen te doen. Dat is het maatschappelijk probleem waar wij naar moeten kijken”, zegt hij tegen Dagblad Suriname.

opening
Fernandes Express
Caribbean Christmas Party

22 REACTIES
 1. “Een vriend van me” heeft laatst nog bij een politiecontrole 100 SRD betaald/gedoneerd aan een agent die hem een papiertje gaf met krabbels. Dit na de vraag: “So, da hoe gaan we dit oplossen?”,toen bleek dat hij geen geldig rijtoestemmingsverklaring kon overleggen.
  Misschien een goed plan om na deze massale politiecontroles de controleur te controleren op nieuw spul in zijn garage. Verder ben ik benieuwd of de vellen in de bonnenboekjes genummerd zijn. Rara hoe werkt dit?

  Me mars papa!


  Maak melding

 2. Dit is toch geen nieuws meer. De politie in Suriname ( de goedwilligen erbuiten gehouden) is door en door corrupt . Dit is een kwaal die in alle lagen van de organisatie voorkomt. Het verbaast mij vooral dat er eindelijk ook corrupte politie agenten worden aangehouden. Zo kan het echt niet verder. Ik heb het reeds eerder aangekaart ; dit land gaat ten onder aan corruptie. Het is net een kanker gezwel dat niet uit te roeien is.
  Vertegenwoordigers uit de regering, parlementsleden , ambtenaren , directeuren van parastatale instellingen enz enz doen alsof het de normaalste zaak van de wereld is om misbruik te maken van hun functie of positie ten eigen voordeel of financieel gewin. Dit is een zeer ernstige ondermijning van alles wat met integer en behoorlijk bestuur te maken heeft. Het is hopen en wachten op integere bestuurders en dan nog zal het decennia duren om deze verrotte mentaliteit de kop in drukken.


  Maak melding

 3. Men gaat me toch niet vertellen dat men dr nupas achter gekomen is?

  Ik weet al tientallen jaren dat suri agenten vreten vd bevolking…en ze ook als melkkoe behandelen.

  Verkrachtingen mishandeling samen werken met criminelen,tips aan bep bendes doorgeven,dienstwapens misbruiken etc ….

  Dat men dit alles nu doorspeelt naar de media heeft alleen maar te maken met het feit dat de bevolking al op de hoogte was…anders was er niets naar buiten gelekt,men houd vaak elkaars hand boven hoofd.

  Corruptie begint meestal in de hogere regionen ..ik zou zeggen kijk wie hun baas is,want hij heeft de verantwoording over zn stelende moordende verkrachtend personeel.

  Wij weten trouwens allang dat politie douane mp etc ….omkoopbaar zijn,een tjoekoe is toch normaal in suriname.

  Waarom worden agenten die reeds verkracht en gestolen hebben …of erger nog onder invloed zijn van drugs hun werk nog mogen uitvoeren!!!

  Een ieder van ons kent zo n agent wel…
  Men strooit ons zand id ogen….zgn de corrupte agenten oppakken terwijl de gehele politie branche verrot is.

  Waarom worden bij de agenten geen uc gedaan (urine controle) een flink deel vd agenten zullen hierbij door de mand vallen.


  Maak melding

 4. Wat corruptie betreft: HEEL Suriname, van hoog tot laag, is zo corrupt als de neten. Het is eenvoudiger om aantoonbaar niet-corrupte mensen op te sporen….

  Echt jammer, want dit is wat het land stuk heeft gemaakt. DDB is wat dat betreft alleen een versnellende factor gebleken.


  Maak melding

 5. FAILED STATE !!!!!!!!!!!……Ze hebben in dat corrupte, criminele narcoland altijd een grote bek. Maar het is 1 grote, smerige, verrotte beerput. Van hoog tot laag bestaat dat volk uit oplichters, bedriegers, leugenaars, bankrovers en moordenaars. FAILED STATE !!!!!!!!


  Maak melding

 6. Sinds ik nog in mijn luier rondliep, waren de ambtenaren al corrupt !
  Het is precies wat @ 1968 schrijft, het volk krijgt het voorbeeld van de
  (lijders ) en de leerling overtreft bijna altijd de meesters
  Ach ja …als het niet van de breedte komt, dan maar van de lengte !
  Tenslotte moeten deze mensen thuis ook hun kroost voeden, en hun
  biertje kunnen drinkenken.

  sari tori

  Jacko


  Maak melding

 7. Corruptie bestaat sinds mensenheugenis. Ik ga niet beweren dat het een unieke Surinaamse bezigheid is. Daarvoor moet je terecht bij de man in jas en das en de vrouw in een mantelpakje.
  Wie denkt corruptie uit te bannen moet eventjes in de spiegel kijken om zeker te weten dat het inderdaad zijn spiegelbeeld is. Wat wel een mogelijkheid kan zijn, is om het te verminderen. En daarbij moet je terecht bij cruciale instanties. Douane, penitentiaire ambtenaren, politie, leger en overheidskantoren zoals de Burgerlijke stand etc.

  Gooi eens lokazen uit. Wacht niet tot het zover is maar benader mensen waarvan er al een vermoeden bestaat dat die corrupt zijn.
  De DEA en de FBI zijn stralende voorbeelden.


  Maak melding

 8. De beruchte criminele lijder(MOORDENAAR) en alle criminele medewerkers van het land moeten nu echt opgepakt worden en veilig opgesloten worden en niemand durft dat.Langzamerhand gaan we het zelf merken of zien dat het erger en nog erger gaat worden zoals in mooie Venezuela.Hier wordt nu koffie zonder suiker en melk gedronken.Hier hebben ze de kraan bijna dan ook helemaal dicht gedraaid en dit zijn de consequenties hiervan.Laatste tijden sterven mensen,kinderen regelmatig,wordt hard gereden,gruwelijke berovingen,armoede,drugs verhandelen.Zelfs de politie is onbetrouwbaar op wie moet jij dan gaan rekenen???Het hele zuid-Amerika is aan het bederven zolang er niets aan gedaan wordt kan je het zeggen.


  Maak melding

 9. Zo zijn er veel politie agenten rijk van geworden, die nooit betrapt zijn en inmiddels met pensioen zijn. Denk aan de Politie van de afdeling Technische Dienst te Geijersvlijt, of de agenten van NarcoticaBrigade. Agenten worden uit het korps gezet, en worden tijdens bewind van een ander Politieke Partij weer binnen gehaald, Denk aan wat Politie-toppers.Em wat denkt u zelf van een super corruptie gevoelig minister Getrouw?


  Maak melding

 10. Overal in de wereld heb je “”foute gasten”” zitten bij de politie . Maar in landen zoals Suriname is het “”A WAY OF LIFE”” geworden . Het voorbeeld van hoe corrupt te zijn wordt van bovenaf gegeven ,hebzucht dus , en een manier om te overleven . Want t cowboy zakgeld wat ze krijgen dat is niet toereikend om van rond te komen en al helemaal niet om een gezin te onderhouden en een dak boven te hoofd , basale zaken te betalen .Komt erbij dat men ook nog een auto onder hun gat wil hebben ,al met al niet te betalen. Dan is het een kwestie van de weg van de minste weerstand , toegeven en meewerken .Het is al lang geen wereldnieuws meer dat gewapende diensten in Suriname afvoerputjes zijn . Wie nergens anders terecht kan ,kan daar aan de slag, eisen zijn minimaal . Kijk naar t gedrag van t gros van deze gasten ,,””trigger happy”” bij t minste en geringste tegenover publiek en partners. Psychisch not fit for the job , unstable , dus . En het toch al getergde volk krijgt t op z,n leeg bordje geserveerd. Sari tori .


  Maak melding

 11. Het menselijk oerinstinct, “go with the flow”
  Bigisma takie “ efoe joe e sjie dat trawang e njang, joe wan njang toe”
  Als je in een mand vol met rotte appels terecht komt, wordt je vanzelf ook een rotte appel.
  Het is dweilen met de kraan open.


  Maak melding

 12. Hun salaris is niet zo laag hoor.
  Houd je aan een vrouw en maakt geen kinderen buiten je huwelijk die je niet kan verzorgen, de moeders gaan naar voogdijraad voor geld dan houd je natuurlijk niks meer over. Leven boven je vermogen dan houd je zeker aan het begin van de maand niks over en midden in de maand op een huisje bijten.
  Huurwoning is al vanaf srd1000,-/mnd of nog erger €200,-
  Tis leuk om op te scheppen dat je 6 kinderen hebt maar verzorgt je ze wel?
  Sommige vrouwen zijn uniformgeil daar maakt de politie flink gebruik van.
  En sommige vrouwen houden van getrouwde mannen maken ook een baby voor hem, zonder bij na te denken dat de HIV besmet kunnen raken.


  Maak melding

 13. Mijne Surinaamse broeders en zusters het wordt tijd nuchter en wakker te worden het vingerwijs gedrag stop daarmee het makkelijk en logische optie om de top ervoor verantwoordelijk te houden.

  Drugs smokkelen omdat je niet genoeg verdiend. Verkrachten omdat je niet genoeg verdiend. Fraude drank en drugs gebruik ga zomaar door………. Als je werk niet genoeg betaald zoek je een andere nooit gehoord van een BIJBAAN zonodig het kan allemaal en het mag in een bepaalde branche als je agent bent dus mensen werken werken werken om je kroos te onderhouden


  Maak melding

 14. Bij mij is een aantal jaren ingebroken. Dieven hebben bijna alles meegenomen: wasmachine, tv, grasmaaier, gas om etc. Schade totaal 8000 duizend euro. De politie van Rijsdijk heeft de dieven opgepakt en ook de gestolen goederen in beslag genomen. De politie van Rijsdijk met als inspecteur Hassankhan en consorten hebben al mijn spullen onderling verdeeld. Ik heb tot heden niets terug gekregen.


  Maak melding

 15. De politie is op zoek naar een drugsdealer.
  2 politie mannen met geweer gericht op mij terwijl die dealer aan de overkant loopt??????

  Oja plat op de grond, plat op grond.

  Erg vermoeiend.


  Maak melding

 16. De Surinaamse politie valt niet ver van de stam Bouterse. Het zijn legaal opererende criminelen en non-verbale strontkoppen, uitgedost in een politieuniform. Dat wat ze met de gewone straatschuimers gemeen hebben is dat ze bij de minste en geringste meningsuiting heel graag je mars voor je willen breken, zoals ze dat zeggen. Ze komen gauw tot een dergelijke fysieke actie wanneer zij zich op de lepra tenen aan hun geestelijke platvoeten moeten gaan verheffen om een hogere redenering te kunnen volgen. Komt er een klacht tegen hen in werking dan transformeren ze in een handomdraai van de positie van macho naar mietjo.


  Maak melding

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

LAATSTE BERICHTEN:
TOP SITES